Sevgilim evlenmek istemiyor... :(

Okulu yeni bitirmişsiniz dolayısıyla para kazanmaya başlayıp biraz kendini serbest bırakmak isteyebilir. Hani yanlış anlamayın gidip başka kızlarlafilan manasında değil. Bende göreve başladığımda şahsen evlenmeyi düşünmüyordum hayatımı yaşama tabirini bende kullandım ama bu erkeklerle gezeyim vs manasında değildi. Hani paranın kendine ait olmadığı dönemlerde kişinin yapmak isteyipte kısıtladığı şeyleri yapma manasında. Bence çok sık boğaz etmeyin beraber hayatımızı biraz yaşayalım eğlenelim vs deyin. Evlilik de olur bir şekilde..

aynı şeyi bende duymuştum
o andan itibaren ilişkimi kestim,intikamım acı oldu ama aklinialirimsmile
bu çocuğunsöylemek istediği şu:
gezerim,tozarım,hevesimi alırm
ama seni almam,başkasını alırım
ne sanıyo bu erkekler kendilerini :umursamaz:

Evlenmek istemiyor olabilir de hayatını yaşamak istemesi tuhaf geldi bana da..

Neden evlenince hayat bitiyor mu nefes alıp vermesi mi duruyor :delphin:

Minareyi çalan kılıfı hazırlar olayı olmuş bu..

Siz de zorlamayın evlenmeye bence zamana bırakın bakalım neler olacak.

Önceki yorumların hepsine katılıyorum.
Siz 25 yaşındasınız, 15,16 yaşlarında değil.
Bence oturun sakin kafayla bu ilişkiyi iyice bir gözden geçirin.
Ne demek 'Hayatımı yaşamak istiyorum' ?
Buyursun yaşasın onu tutan mı var ?
Ha keşke 'Sevdiğimle yaşamak istiyorum ' deseydi de böyle bir izlenim bırakmasaydı.
Ama maşallah beyfendi gönlünü eğlendirmekle meşgul.
Pardon ama ne anladım ben bu ilişkiden peki ?
Hayatında sizi görmemezlikten gelip öyle sürdürmeye meyilli bir adamdan ne eş olur nede baba.
Bunu sakın ola ki unutmayın.
Hayırlısı olsun hakkınızda.

sanırım çoğu insan bunu yaşıyor. bende mezun olduğumda işte evlencez diye saf saf hayaller kuruyorum. adamdan tık yok. adamın kendine göre planları var. evliliği düşünüyor ama keyfi gelince evlenmek istiyo benimde beklememi stiyor. neyse benim gibi sevenler için bu süreç biraz devam eder sonra bir bakarsın seni ısrarcı baskıcı evlenmek için deli olan biri haline getirmiş. kendini bile öyle hissediyorsun. bi garip oluyor yani. neyse ben ayrılmıştım o ara. sonra aradan 2 yıl geçti bizimki evliliğe hazırlandı:) bundan sonrası ayrı bi konu ama her iki tarafta hazır olmadna olmuyor sanırım....

hayatını yaşamak istiyormuş demek..
hayatı sen değil misin ki?
evlenince de hayat arkadaşı olmıcak mısın onun?
önceleri evliliği korkutucu bulmasını anlarım.
benim de annemle babam boşandı ve ben senelerce ''evlenmicem ben'' dedim durdum
ta kii aşık olana kadar..
her evlenen günün birinde boşanıcak diye bi kural yok, evlilik sonsuza dek sürecek diye bi kural da yok
evlilik biraz şans işi. ama sonucu ne olursa olsun bi adım atıcaz, hayatımızı aşık olduğumuz adamla yaşamak için
bana boşanma kısmını, hayatını yaşamak istemesi gibi kırıcı bir sözü masumlaştırmak için kullanmış gibi geldi
çünkü ikisi de farklı şeyler..

Evliliğe hazır olmamasını, mezuniyetten sonra kendini ve koşullarını evliliğe hazırlamak için biraz zaman istemesini anlarım. Hatta ailesi ayrı olduğu için evlilikten korkmasını da anlarım da hayatımı yaşamak istiyorum demesini anlayamadım. Kırıcı bir söz olmuş. Benim tepkim "Yaşa canım ben seni tutmayayım.." olurdu. Öyle de yaptım zamanında. Kendini evliliğe hazır hisseden, hayatını benimle yaşamak isteyen adamla da hemen evlendim.

Tabi, erkek arkadaşınızı en iyi siz tanırsınız ve ilişkinizin devamı olur mu olmaz mı, ne yöne gider bunu en iyi siz bilir ve hissedersiniz.. Biz ne desek boş aslında. Hakkınızda hayırlısı olsun ama kırıldıysanız da çok alttan almayın açık açık konuşun sonradan içinize yara olmasından iyidir.

bende erkek arkadasımda 26 yasindayiz..6 yıldır birlikteyiz..
ilk zamanlar evlilikle ilgili her muhabbetten kacardi,hayal bile kurmazdi..o zamanlar doğal görüyordum bu durumu çünkü 20 yasindaydik..
ama iliskimiz ilerledikçe ve biz buyudukce evlilikle ilgili konuşur olduk..
şimdi çevremizde herkes teker teker nisanlanmaya ve evlenmeye başladı..bu durum erkek arkadasımı etkilemeye de başladı..derslerini takmayan,okulunun uzamasını ciddiye almayan cocuk okulunu bitirip biran önce askere gitmek için can atıyor resmen..ve o artık evlilik denilen yola girdiğimizin daha da bilincinde..
aralık'ta askere gidecek inşallah..döndüğünde bir seyler yapicaz artık..
bunu eskiden rüyamda gorsem inanmazdim..
ama kendiliğinden değişti,farkına vardı bazı seylerin..
biz kucuktuk diyebiliyorum ben ama aynı şey suan senin için soz konusu değil..
ve bir bayanın evlilik yası vardır diye düşünüyorum..
erkek için bu geçerli değil..erkek kendinden 10 yas küçük biriyle de evlenebilir..ama biz evlenemeyiz..ve cocuk icinde belli bir yası geçmememiz gerekir..
senin yerinde olsaydım,bu durumu açık ve net olarak konusurdum çünkü bu benim en doğal hakkım..bunun evlilik delisi olmakla alakası yok..yolunu cizmekle alakası var..
eğer erkek arkadasım bu sene de mezun olamasaydı,bende aynı konuşmayı yapmayı düşünüyordum..
hayırlısı olsun inşallah..

benm bi arkadaşm 28 yaşndaydı 5 yıllk bi ilşkisi vardı.arkadaşm erkek arkadaşına evlenme yaşım geldi benm gibilernden bişiler demş, sevgilisi de abim evlenmeden evlenemem ailem istemio demiş ve kız ayrıldı mecburen..niyeti olmadığı çok belli yoksa bu halledlmicek bişi deil ve olan kıza oldu o saatten sonra bi daha ilşkiye başla aynı aşamaları geç yaş gidio fln,zor iş..sizinle böle bi niyeti yoksa ilerde başka bahanelr de çıkartır bugn hayatımı yaşıcam yarın farklı bişi...açık açık konuşun niyeti yoksa yol verin...

merhaba kızlar..aslında başlığa bakıp beni evlilik delisi sanmanızdan korkuyorum..ama asıl sorunum şu :
sevgilimle 2 yıldır çıkıyoruz ve her normal ilişkide olduğu gibi evliliğe doğru gittiğimizi düşünüyordum kiii sevgilim evlilikle ilgili düşüncelerini dile getirene kadar! anne babası boşandığı için evlilik onun için çok korkutucuymuş falan filan..tamam bunu anlarım ve zamanla düzelir diye umut edebilirim...ama asıl ağzındaki baklayı çıkardı..bu yıl ikimiz de okulu bitirdik ve o 3-4 sene hayatını yaşamak istiyormuş! Buarada ikimiz de 25 yaşındayız..yani ben onu bekliym mi 30 uma kadar :sinifsinif:
düşüncelerini öğrendikten sonra ister istemez ilişkimden soğudum..:gitme: çünkü resmen biteceğini bile bile çıkıyoruz..ayrılmak istediğimi söyledim ama bizim senle bi sorunumuz yok ki diyor...tamam seviyorum ama adam resmen hayatımı yaşıcam diyor ben onu mu bekliym! napıcam bilmiyorum..tavsiyelerinizi bekliyorum

Diğer yorum yazan arkadaşların yorumlarınıda okudum ve hepsine hak veriyorum doğrusu...
İkinizde 25 yaşındaymışsınız,sevgilinizin sizinle sorunu olmayabilir ama 3-4 yıl hayatını yaşamasına izin verdiğiniz sevgiliniz 30 yaşınıza geldiğinizde 3-4 yıl yetmedi,bir 3-5 yıl daha hayatımı yaşamak istiyorum diyebilir ve siz geçen bunca yılı hayatını yaşamak isteyen bir adama heder ettim diyebilirsiniz.

Bana soracak olursanız sizde erkek arkadaşınız gibi kendinizi düşünün,yeni mezun olmuşsunuz,iş hayatına atılın,kariyer yapın,arkadaş çevrenizi genişletin,eğer birbirinize karşı güçlü hisleriniz varsa 3-4 yıl sonra tekrar bir araya gelirsiniz ama şu anda onu beklemek için zaman harcamayın bence,belkide flörtünüz bay doğru değildir,bu sebeple sevgilinizi bekleyip 4 yıl sonra ne olur acaba diye düşünmek yerine ayaklarınızın üzerinde durmak için girişimlerde bulunmaya odaklanmanız çok daha akılcı olur kanaatindeyim.

herkes çok doğru konuşmuş hemde herkes kaydirigubbakcemile5
kkda ilk defa bir derdim var topiğinde kavga gürültü çıkmadan saçmalayanlar , uzaktan sallayanlar olmadan okunabilicek bi dert topiği gördüm , alakasız ama belirtmek istedim aklinialirimsmile

merhaba kızlar..aslında başlığa bakıp beni evlilik delisi sanmanızdan korkuyorum..ama asıl sorunum şu :
sevgilimle 2 yıldır çıkıyoruz ve her normal ilişkide olduğu gibi evliliğe doğru gittiğimizi düşünüyordum kiii sevgilim evlilikle ilgili düşüncelerini dile getirene kadar! anne babası boşandığı için evlilik onun için çok korkutucuymuş falan filan..tamam bunu anlarım ve zamanla düzelir diye umut edebilirim...ama asıl ağzındaki baklayı çıkardı..bu yıl ikimiz de okulu bitirdik ve o 3-4 sene hayatını yaşamak istiyormuş! Buarada ikimiz de 25 yaşındayız..yani ben onu bekliym mi 30 uma kadar :sinifsinif:
düşüncelerini öğrendikten sonra ister istemez ilişkimden soğudum..:gitme: çünkü resmen biteceğini bile bile çıkıyoruz..ayrılmak istediğimi söyledim ama bizim senle bi sorunumuz yok ki diyor...tamam seviyorum ama adam resmen hayatımı yaşıcam diyor ben onu mu bekliym! napıcam bilmiyorum..tavsiyelerinizi bekliyorum

canım, sevgilin hayatının içinde sana az yer veriyor demekki.. 3-5 sene geçsin sabracadabra zaten benim, ben biraz takılayım diyor..
Kötüyü düşün bu durumu kabullendin 3-5 yıl geçti sonra herhangi bir sebeple ayrıldınız. yazık değil mi sana ve gençliğine.. Bu riske girmeye değer mi ? yada o yaştan sonra sil baştan yapabilecek misin?
Sakın taviz verme. :olmaz:
Eğer biri istiyorsa seni; önce 3-5 yıl hayatımı yaşayayım fikrinde değil bir an önce beraber yaşama fikrinde olmalı. Seven insan bunu ister değil mi?
bak koy tavrını ya tıpış tıpış gelecek, ya da istediği zaten bu olacak..
enişte bey kendini bulunmaz hint kumaşı sanmasın.

Şahsen ben de evlilikten korkuyorum. Evlilik öyle birşey ki bizim toplumumuzda, sevenler değil aileler evleniyor resmen. Aşkı öldürüyor vs. Ben de benzer mantalitedeyim buraya kadar; fakat "hayatımı yaşamak istiyorum" demek bana direkt başka kadınları da tanımak istiyorum demek olarak geliyor. 2 yıl içinde siz bu çocuğun hiç mi havailiğini fark etmediniz. Mezun olduktan sonraya mı saklamış bu düşüncesini, ne hoş sizi de elinde bulundurmak istiyor. Eğer siz ciddi düşünüyorsanız gayet tabii ayrılmanız menfaatinize olacaktır yoksa çok üzülürsünüz çok pişman olursunuz. Ama onun niyeti gibi "takılmak" manasında durarsanız yanında kendinize hoş ve ayakları yere basan bir aday bulduğunuz an onu bırakırsınız. Bu tip insanlara karşı biraz içten pazarlıklı olmak gerekiyor.

Canım bence o kadar üzülme. Bnm de sevgilim var bn 19 yaşındym o 21inde. biz de okulu btrnce hemn evlenmeyi düşnmüorz. Evlilik çok ağır sorumlulklar getirior. Öyle oley 24 saat sevgilmle birlkteym, annmden babamdn izin almadn istedğimz kdr gezer tozarz olayı değil bu. İnş bi aksilk çıkmazsa bn 27imdeyken o 29undyken evlenmeyi planlıorz. Bn işimi kurrm, o kurar işlerde pürüzleri halledrz, askerliği var daha. Ve onun sevgisinden de kendi sevgimden de şüphem yok. Eğer gerçekten sevdiğini,sana değere verdiğini düşünüyorsan gzlce anlt durumu ve bi orta yol bulun. Koly gelsn cnm

Canım bence o kadar üzülme. Bnm de sevgilim var bn 19 yaşındym o 21inde. biz de okulu btrnce hemn evlenmeyi düşnmüorz. Evlilik çok ağır sorumlulklar getirior. Öyle oley 24 saat sevgilmle birlkteym, annmden babamdn izin almadn istedğimz kdr gezer tozarz olayı değil bu. İnş bi aksilk çıkmazsa bn 27imdeyken o 29undyken evlenmeyi planlıorz. Bn işimi kurrm, o kurar işlerde pürüzleri halledrz, askerliği var daha. Ve onun sevgisinden de kendi sevgimden de şüphem yok. Eğer gerçekten sevdiğini,sana değere verdiğini düşünüyorsan gzlce anlt durumu ve bi orta yol bulun. Koly gelsn cnm

8 sene cikmayi planliyorsun yani??
umarim 4-5 sene sonrada ayni seyleri dusunursunuz canim..

sevgilini en iyi sen tanıyosun..hayatımı yasayacagım cok agır bir laf ama senden iyi kımse tanıyamaz onu
belkı anne babası ayrıymıs eyv dıycemde
tuhaf
bana eskı sevgılım aynısı demıstı bekle benı 5 sene sonra evlenırız bıtırdım anlasamadım sogudum zamanla o sözden sonra
sımdı hala yalvarıyor dönmem ıcın konusmasamda
bellı bır yasa gelmıssın sonucta olgun davran düşün öyle karar ver bırseylere
ama unutma suan olur beklerım dedıgın an
o rahatlıgı ona vermıs olacaksın kanaatindeyım

hem seni elde tutayım hem de hayat yaşayım...
oh ne ala mualla.. bu bencillik ve çok kırıcı bir durum...

İlişkini gözden geçir.. Onu en fazla sen tanıyorsun..
Hakkında hayırlısı olsun...

Evlenmek istemeyebilir..
Tamam korkuyordur çekinceleri vardır vs biraz daha zamana ihtiyacı olabilir bunu anlarımda...
Hayatımı yaşıcam lafından kastı nedir ki?

hakikaten ya.

adamı kırbaçlıyomusun,

yemeğine mi tükürüyosun

işkencemi yapıyosun

hayatımı yaşiicam ne demek..sana layık değil bence..

hayatimi yasamak istiyorum... bence daha fazla vakit kaybetmeden birak yasasin, sende ilerde hayatini düzgün birisiyle birlestirir hayati sen olarak gören birini kacirmamis olursun, bu sekilde gittigi sürece senin yillarindan calar..en dogru secimi kendin yapacaksindir.. simdiden basarilar

Back
X