Sevgilim evlenmek istemiyor... :(

Evlenildiğinde bazı sorumluluklarda beraber geliyor öyle değil mi? Erkekler de en başta ev geçindirip, doğacak olan çocuklara bakma sorumluluğuna giriyor. En ağırı budur herhalde. Erkek arkadaşınızın hayatımı yaşayacağımdan kastı bu tarz sorumluluklara girmemek istemesi olabilir. Herkesin evlilik anlayışı farklıdır. Kimisi sizin gibi hayatı yaşamayı evlilikle beraber düşünür. Kimisi de evliliği bir sorumluluklar topluluğu olarak görür. Belki erkek arkadaşınız sizi gerçekten seviyor, evlenmeyi de istiyor ama öncelikle okulu bitirmişken biraz kafasını toplayıp yeni bir sorumluluğun (evlilik) planlarını yapmak istemiyordur? Bu da olabilir yani. Bir de bu açıdan düşünün. Onun dışında yorum yapamayacağım gerisi sizin bileceğiniz iş, sonuçta onu en iyi siz tanırsınız.

bazen düşünüyorum da evlilik gercekten kolay bir şey değil..
dediğim gibi bu ctesi ve ondan sonraki ctesi evlenecek 2 tane çok yakın arkadasımız var..ikisininde yaşadıklarına birebir şahit olduk ve maddi acıdan o kadar zor ki..
isin icinden nasıl cikicaz diye dusunmekten beynimi yiyorum..
o kadar çok para gidiyor ki..ev ayrı gelinlik damlatlik ayrı düğün yeri vs..
evlendiğin anda borca girmiş oluyorsun,taksitler yiyor bitiriyor insanı..
erkek egemen bir toplum olduğumuz için,bütün bu yük bir tek erkeğin omuzlarindaymis gibi hissediyor erkekler..bir de bunların üstüne ev geçindirme derdi,kira da eklenince; evlilikten kaçan erkekler türüyor..
e bizlerde ailelerimize sevdiğimiz adamın mukemmel olduğunu göstermeye çalışıyoruz..düzgün bir ısı olduğunu,iyi para kazandığını göstermek istiyoruz..şahsen öyle istiyorum..suan da da erkek arkadaşımla nisan,soz yapabiliriz..ama ben bunu istemiyorum..çünkü suan ciddi bir isi yok..suan ailemin karşısına cikarabilecegim konuma sahip değil..
düğün desen,doğal olarak bizler en iyisi en güzeli olsun istiyoruz..kucuklugumuzden beri hayalini kurduğumuz ani en iyi sekilde yasamak istiyoruz..iste bu da para demek oluyor..
erkek arkadaşımla en büyük hayalimiz; borcsuz evlenmek..tabiikide bu asla mümkün olmayacak..ailelerimizin de maddi destekte bulunmasını da istemiyoruz..ama bu da asla mümkün olmayacak..Türkiye şartlarında zaten ne kadar maaş alabilir ki bu dediklerimizi yapabilelim?
evlenmek;çok zor çok..maddi gücün yoksa eğer..bence erkekleri evlilikten sogutan en büyük sebepte bu..haksızda sayılmazlar..

Seninle evlenince hayatını yaşayamacakmı . . !!
Oysaki bir insan sevdiğiyle aynı evi paylaşmak için can atar
Annesi babası ayrılmış olabilri.illa kötü yönünü ele alarak evlilikten korkması yerine bence bundan ders alması gerekio.Ailesinin yaptığı hataları kendisi yapmamalı , Güzel bir evlilik geçireceğini düşünmeli
Yazdklarından çıkardığım sonuç şu ki erkek arkadaşın seni pek sevmiyor. .
İyi düşün doğru karar ver. . Sonu olmayan birşey için çabalama. .
Bir kaç sene sonra keşke demeni istemem

bazen düşünüyorum da evlilik gercekten kolay bir şey değil..
dediğim gibi bu ctesi ve ondan sonraki ctesi evlenecek 2 tane çok yakın arkadasımız var..ikisininde yaşadıklarına birebir şahit olduk ve maddi acıdan o kadar zor ki..
isin icinden nasıl cikicaz diye dusunmekten beynimi yiyorum..
o kadar çok para gidiyor ki..ev ayrı gelinlik damlatlik ayrı düğün yeri vs..
evlendiğin anda borca girmiş oluyorsun,taksitler yiyor bitiriyor insanı..
erkek egemen bir toplum olduğumuz için,bütün bu yük bir tek erkeğin omuzlarindaymis gibi hissediyor erkekler..bir de bunların üstüne ev geçindirme derdi,kira da eklenince; evlilikten kaçan erkekler türüyor..
e bizlerde ailelerimize sevdiğimiz adamın mukemmel olduğunu göstermeye çalışıyoruz..düzgün bir ısı olduğunu,iyi para kazandığını göstermek istiyoruz..şahsen öyle istiyorum..suan da da erkek arkadaşımla nisan,soz yapabiliriz..ama ben bunu istemiyorum..çünkü suan ciddi bir isi yok..suan ailemin karşısına cikarabilecegim konuma sahip değil..
düğün desen,doğal olarak bizler en iyisi en güzeli olsun istiyoruz..kucuklugumuzden beri hayalini kurduğumuz ani en iyi sekilde yasamak istiyoruz..iste bu da para demek oluyor..
erkek arkadaşımla en büyük hayalimiz; borcsuz evlenmek..tabiikide bu asla mümkün olmayacak..ailelerimizin de maddi destekte bulunmasını da istemiyoruz..ama bu da asla mümkün olmayacak..Türkiye şartlarında zaten ne kadar maaş alabilir ki bu dediklerimizi yapabilelim?
evlenmek;çok zor çok..maddi gücün yoksa eğer..bence erkekleri evlilikten sogutan en büyük sebepte bu..haksızda sayılmazlar..

Merhaba Cekhu

Kişiler evliliğini ileride çok fazla maddi sıkıntı çekmemek için erteleyebilirler
Bu çok normal. . .
Belli bir amacınız olur şu kadar birikim yaptıktan sonra evliliğe adım atarız die kararlaştırırsınız
Oysaki arkadaşın sevgilisi hayatını yaşamak için erteliyor. Banada garip gelen bu:delphin:

insan sevdiğiyle evlenmekten neden korkar ki hadi korkuları var diyelim hayatımı yaşamak istiyorum ne demek seninle hayat yaşayamıyo mu evlenince insanların hayatlarımı bitiyo yani?çok iyi düşün kendini bile bile ateşe atma üzülen sen olma:1hug:

Merhaba Cekhu

Kişiler evliliğini ileride çok fazla maddi sıkıntı çekmemek için erteleyebilirler
Bu çok normal. . .
Belli bir amacınız olur şu kadar birikim yaptıktan sonra evliliğe adım atarız die kararlaştırırsınız
Oysaki arkadaşın sevgilisi hayatını yaşamak için erteliyor. Banada garip gelen bu:delphin:

merhaba VAZGECILMEZIM,

ben genel olarak evlılık hakkındakı dusuncemı soyledım :) daha oncekı yorumumda konu sahıbı arkadasın cıddı bır sekılde erkek arkdasıyla konusması gerektıgını belırmıstım zaten :)
erkeklerın genelde evlılıkten kacmasının korkmasının sebebı bana gore,maddı sorunlar..
belkı konu sahıbı arkdasın erkek arkdasının da endısesı budur ama bunu dıle getıremıyordur..bu da olabılır..
ama tabııkıde ben hayatımı yasamak ıstıyorum demek hos karsılanacak bır sey degıl..bunu kabul etmem yanı..

merhaba arkadaşalar
hepinizin yorumunu tek tek okudum ve herkese teşekkür ediyorum..hepiniz çok haklı yorumlar yapmışsınız..ben de görüyorum birçok şeyi ama 2 yılın verdiği alışkanlık sanırım bir anda bitmiyor :( çok denedim :( geçen gün esprisine seni sarhoş edip imza attırıyomuşum falan dedim..aramızda bu konu geyik haline geldi çünkü. Ama o "bana tirilyonlar verseler de o masaya oturmam" dedi..benimle evlenmek bu kadar kötü demek diye çıkıştım..o da "hayır evlilik kötü" dedi...
Kafamda net olarak onunla olmayacağını biliyorum artık..sadece eylülde Tus'a girecek diye sınav öncesi ayrılmak istemiyorum..
yıllarca çıkıp evlenen insanlara öyle özeniyorum ki :( oysa ne çok isterdim sevgilimle gelecek planları kurabilmeyi...sil baştan birini tanımak,alışmak....off :((

merhaba arkadaşalar
hepinizin yorumunu tek tek okudum ve herkese teşekkür ediyorum..hepiniz çok haklı yorumlar yapmışsınız..ben de görüyorum birçok şeyi ama 2 yılın verdiği alışkanlık sanırım bir anda bitmiyor :( çok denedim :( geçen gün esprisine seni sarhoş edip imza attırıyomuşum falan dedim..aramızda bu konu geyik haline geldi çünkü. Ama o "bana tirilyonlar verseler de o masaya oturmam" dedi..benimle evlenmek bu kadar kötü demek diye çıkıştım..o da "hayır evlilik kötü" dedi...
Kafamda net olarak onunla olmayacağını biliyorum artık..sadece eylülde Tus'a girecek diye sınav öncesi ayrılmak istemiyorum..
yıllarca çıkıp evlenen insanlara öyle özeniyorum ki :( oysa ne çok isterdim sevgilimle gelecek planları kurabilmeyi...sil baştan birini tanımak,alışmak....off :((

Ama o "bana tirilyonlar verseler de o masaya oturmam" dedi..benimle evlenmek bu kadar kötü demek diye çıkıştım..o da "hayır evlilik kötü" dedi...
:olmaz: :olmaz: :olmaz: alsanaalsanasmile alsanaalsanasmile :oklava: :oklava:
Erkek arkadaşınızın bu sözüne çok kızdım. Madem ki tirilyonlar verseler o masaya oturmayacakmış sizi neden oyalıyor. Sizinle evlenmek gibi bir niyeti yoksa tirilyonları bile reddecek kadar zorsa onun için evlilik kusura bakmayın ama siz onun hoş vakit geçireceği lay lay lom yapacağı oyuncak mısınız ki sizinle bir ilişkiye başlıyor. İnsanlar ilişkiye neden başlar birbirlerini tanıyıp, birbirlerine uyum sağlayabildiklerini ve sevdiklerini anladıklarında evlenip yuva kurmak için başlar. Eee iyi de bu adamın evliliğe bu kadar antipatisi varken amacının sizinle hiç bir zaman evlenmek istemediği kesin gibi.

Arkadaşım sakın yanlış anlama ben erkek arkadaşının lafına kızdım. Sana asla bir lafım yok, yukarıda yazdıklarıma sen kırılma. Ama bu şekilde konuşmasına izin verme. Senin ona karşı tabi ki sevgin vardır, iki yılı bir kerede silip atamazsın ama onun da sana karşı saygılı olması lazım. İnsan sevdiğine öyle laf eder mi ya. Allah yardımcın olsun canım. Dilerim ki seni çok seven, ağzından çıkacak lafından ve kendi gözünden bile sakınan, hayatının her anını seninle yaşamak için can atan biriyle evlenir ve çok mutlu olursun da bu erkek arkadaşın da arkadan avucunu yalar....

Benimki de .. Bizim için cok kırıcı durum bu..
Evlenmek ona mantıklı gelmiyormus , kim evlense 1 sene sonra görürsün evliliği diyo .. Sorun ben değil evlilikmiş ..
Askerde suan bi gelsin enine boyuna konusmamiz lazim.
Ne kadar mutlu olursam olayım , bu konu cok içimi kemiriyor mutlu olsam bile birden mutsuzlaşiyorum..
Bana seni oyalamak istemiyorum hak veriyorum evlenmek istiyorsun her genc kiz gibi ama ben evliliğe hazir değilim , kendime güvenmiyorum , seni mutlu edemem diyor..

Cok üzülüyorum ya , seni o kadar cok iyi anliyorum ki arkadasim ..

merhaba arkadaşalar

ne kadar incitici..şaka olarak söylediği o söz kimbilir senin kalbine nasıl ok gibi saplandı :1no2:
birşeyi merak ediyorum. Ben ileride evlilik düşünüyorum evlenmiyeceksek bu ilişkiyi sürdürmem mümkün değil dediğin zaman cevabı ne oluyor?? CADIARZU CADIARZU

ıste benım erkek arkdasım da aynen boyleydı..
hala ara ara densız konusmalar yapar ınsanların ıcınde :oklava: veya tam cıddı cıddı bu konuları konusurken daha var nasılsa yaa derdı :oklava: ınsanların ıcındekı konusmalarını cıddıye almıyorum artık kendı capında ESPIRI yapıyor beyfendı ama gorunen koy kılavuz ıstemez..o her ne kadar kendını evlılıge karsıymıs gıbı gostermek ıcın ugrasssa da herkes farkında kı bı manı olmazsa evlenıcez :D en cokta buna guluyorum o konustukca..
eskıden bana cok acık ve net 'eger evlenmek ıstıyorsan ben senı tutmıyım' demıstı bana..o an ondan ayrılıyordum neredeyse..ama sabrettım resmen..
bızde cevrede buyuk bır faktor oldu..en yakın arkdası,asla evlenmez dedıgı ınsan evlenıyor ıste ıkı hafta sonra..cevresındekı bır cok kısı askere gıttı geldı,ıs guc sahıbı oldu,duzgun ılıskılerı olan ınsanlar ve hemen hemen hepsının amacı evlılık olmaya baslayınca sanırım benım oduna da bır seyler dank ettı ıste..aynen senınkı gıbı muhabbetler yapardı..ama sımdı cok sukur kı :nazar: ılıskımızı yoluna sokmayı basardık,veya basardım :)
erkek arkdasının cevresınde de bır ıkı kısı evlenmeye baslasın,hayatlarını kurmaya baslasın,bak o zaman nasıl dank edıyor bazı seyler..ama ıste bazen de ıs ısten gecmıs oluyor maalesef..
ıyı dusunmen lazım canım..gercekten ıyı dusunmen lazım..dedıgın gıbı bır ılıskıyı bıtırmek hıc kolay bır sey degıl..ama sen de 25 yasında gelmıs genc guzel bırısın..ve tabııkıde evlenmek yuva kurmak herkes gıbı senınde en buyuk hayalın..eger bu hayalını gerceklestıremeyeceksen bu kısıyle...........
hakkında hayırlısı olsun demekten baska care yok maalesef...

sizde kendinize göre haklısınız biraz sevgilisinzde haklı çünkü;

biz kızlar daha çok evliliği düşünürüz etrafıma bakıyorumda 25 yaşında evlenen erkek çok az şimdi hep 27-28-29-30 yaşlarında evleniyo erkekler genelde.. biz kızlar daha duygusal baktığımız için

evlenmek istemeye bilir ama yanlış dile getirniştir belki hayatımı yaşıyım derken belki bi bakarsın seneye evlenme teklif etmiş söz nişandı düğündü derken 2 sene olur zaten ozamanda erkek arkadaşınızın evlenme çağı gelmiş olur :) ikinizde 27 olursunuz gayet ideal

hee beyfendiye bakarsınız hayatı yaşaması nasıl size karşı davranışları vs. hayat yaşıycam derken kastı ne ? bakalım ilerleyen zamanlarda olmadı arada 2 laf sokuşturuver :D

merhaba.

öncelikle erkek arkadaşınızın "sorun sen değilsin evlilik" demesine pek inanmayın derim.
evlenmez dediğin adam, senden ayrıldıktan 1 yıl sonra başka bir kızla evlenebilir.
yani aslında "evlenmek istemiyorum" demek, "seninle evlenmek istemiyorum" demektir.

ikincisi, erkek arkadaşınızla "sana zorla imza attırırmışım" gibisinden şakalaşmayın. sizinle evlenmemek istememesi zaten yeterince gurur kırıcı bir durum. bir de bu konuda espri yaparsanız sizin iyice arsızlığa vurduğunuzu falan düşünebilir adam.

üçüncüsü, birkaç yıl bekle belki fikri değişir diyen hanımlara kulak asmayın sakın. sizin de bir onurunuz var, kimseyi o sizi isteyene kadar beklemek zorunda değilsiniz.

dördüncüsü, yeni ilişkinize evlenmek istediğinizi doğrudan söyleyerek başlayın. tam 3 sevgili tarafından arka arkaya 11 yıl oyalanan ve şu anda kırkına yaklaşmış bekar bir kadın tanıyorum.

günümüzde erkekler artık evlenmeyi pek istemiyorlar, ve bu konuya pek hevesli değiller. bu da malesef kadınların kovalamasına onların kaçmasına sebep oluyor. böyle olmayın.

bir de şunu aklınızdan çıkarmayın: diyelim ki ikna oldu ve evlendiniz. bu adam bir süre sonra eve geç gelmeye, sizinle yatmamaya, sizden sıkıldığını belli etmeye, bebeğinizi istememeye başlayacak ve şu anki halinizden çok daha büyük acılar çekeceksiniz.

zorla güzellik olmaz.

yeni ilişkinizde mutluluklar dilerim

ne olduğunu nereye gittiğini bilmediğim bir şey yaşıyorum..evlilik lafı açılmadığı sürece herşey güzel mafoldumben ama bu böyle nereye kadar bilmiyorum...
bence gerçekten erkek kadından 4-5 yaş büyük olmalı ki bu bunalımları aşmış olsun..ama biz aynı yaşta olduğumuz için erkek için ideal evlilik yaşı 31-32 iken ben de o yaşlarda olucam :(( sanırım sorunun temellerinden biri de bu :(
herkese yorumları için tekrar teşekkür ediyorum

Bu lafları duyduğum gibi ilişkiyi bitirirdim.
Günümüzde flört tamamen hayatın akışı gibi görünsede bence tamamen evlilik için deneme süresidir.
20 yaşından sonra her bir ilişkiye başlayınca evlilik yoluna girmeyi düşünür.
Bunu çok hmm alaturka bulanlarda oluyor ama hayat bu.
O gezip tozmak isteyebilir hakkı ama sizin hayatınızı gasp etmesine izin vermeyin.
Sizinle 5 yıl sonra evleneceği bile belli olmayan bir adam için vakit kaybetmeyin.

Ayy evlilik herşey mi ayy biz çok iyi anlaşıyoruz geyikleri yaşıtlarınız balayına giderken,toplumda tek bekar siz kalmışken,annelik duygunuz tavan yapmışken,toplum içinde sevgilinle uzun zamandır birliktesiniz niye evlenmiyor seninle diye ima da bulunurken hiç de göründüğü gibi olmuyor.

:lepi::lepi::lepi::lepi:

evlilik düşünmek senin en doğal hakkın. kimseye göre hayatınına yön verme. 4 sene sonra tamam hazırım diyeceğini asla bilemezsin. 4 senede cok seyler değişir. gerçekten doğru insan olsa okulunuzda bitmiş evlilik için istekli olurdu. klasik erkek bahanesi işteç hayatımı yaşıcam bennnnnnn. yaşayın zıkkım olun. sanki kızlar sizin uşağınız istediğiniz kadar beklesin sizin keyfinizi.

canım benim bırak hayatını yaşasın belliki boğmuşssun cocugu bak vayyy be cocokdaki özgüvene bak heeyyttt

evlenmek istemeyen birini zorlamanın ya da değişir diye beklemenin anlamı yok. çok üzgünüm ama sizi çok sevseydi kaybetmemek için evlenelim diye o üzerinize çullanırdı. zorla evlenseniz bile en ufak sorunda "sen istedin evlenmeyi, senin yüzünden oldu" der. eşit bir ilişki kalmamış, aşkından ölseniz bile ayrılın, acısı böyle yaşayacaklarınızdan daha kısa sürer.
Ben de evlenmeyeceğim diye dolaşırdım, evlilğin bir kadının hayatını mahvettiğine inanırdım. bu memlekette bu koşullarda ne diye saçımı süpürge edeyim, sorun evlilikte derdim. ama anladım ki yeterince sevmemişim daha önce. bence siz de gerçeği kabullenin. zorla yenen aş, ya karın ağrıtır ya baş..

bir de şu var; evlilik konusu karşı taraf istemiyorum dedikçe böyle sakız gibi uzayınca gözündeki değeriniz düşer. sanki tek derdiniz evlilik, siz insan olarak doğru dürüst bir sürü meziyete sahip değilmişsiniz gibi. yavaş yavaş olan sevgisi de biter. evlilik meraklısı sayar sizi sadece.

Back
X