Sevgilim evlenmek istemiyor... :(

sabracadabra

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2009
319
2
296
İstanbul
merhaba kızlar..aslında başlığa bakıp beni evlilik delisi sanmanızdan korkuyorum..ama asıl sorunum şu :
sevgilimle 2 yıldır çıkıyoruz ve her normal ilişkide olduğu gibi evliliğe doğru gittiğimizi düşünüyordum kiii sevgilim evlilikle ilgili düşüncelerini dile getirene kadar! anne babası boşandığı için evlilik onun için çok korkutucuymuş falan filan..tamam bunu anlarım ve zamanla düzelir diye umut edebilirim...ama asıl ağzındaki baklayı çıkardı..bu yıl ikimiz de okulu bitirdik ve o 3-4 sene hayatını yaşamak istiyormuş! Buarada ikimiz de 25 yaşındayız..yani ben onu bekliym mi 30 uma kadar :sinifsinif:
düşüncelerini öğrendikten sonra ister istemez ilişkimden soğudum..:gitme: çünkü resmen biteceğini bile bile çıkıyoruz..ayrılmak istediğimi söyledim ama bizim senle bi sorunumuz yok ki diyor...tamam seviyorum ama adam resmen hayatımı yaşıcam diyor ben onu mu bekliym! napıcam bilmiyorum..tavsiyelerinizi bekliyorum

hahay ayni eski sevgilim..
mezun olduk ayni laflari etti hepsi o kadar kalbimi kirdi ki.. hicbirini unutmadim..
evlilikten korkuyorum dedi eyvallah dedim..
ondan sonra evimi soyle kurcam boyle kurcam dedi aa su da olsun mu dedim saf gibi, bu benim evim dedi..
o ani hic unutmam ben hala ikimizin evi gibi saniyorum kurdugu hayalleri adam tek basina yasicakmis.. mezun olunca bir kac sene kendi basina yasamak istiyormus..
benim bnlardan haberim bile yoktu :)
bunu da kabul ettim devam ettik iliskmize.. birbirimze gore olmadigimiza kanaat getirdim zamanla.. cok baska sorunlardan bitti iste..

benzer bir tablo cizdim seninkine.. kararini sen ver..

Evlenmek istemeyebilir..
Tamam korkuyordur çekinceleri vardır vs biraz daha zamana ihtiyacı olabilir bunu anlarımda...
Hayatımı yaşıcam lafından kastı nedir ki?

Korkudan çok, gezip tozmak derdinde heralde.
Hayatımı yaşamak istiyorumdan benim anladığım, senin bile ayak bağı olduğun.
Yaşanan tecrübelerden dolayı evlilikten korkmasını anlayabilirim,
yalnız korkmak başka birşey, hayatını yaşamak başka birşey.
Korkusunu daha düzgün cümlelerle anlatabilir ve zamanla çözebilirdiniz.
Yan çiziyor gibime geldi.
Hazır değilse tabi ki beklenebilir, ama zamana her iki tarafta beraber karar verip,
ortak bir noktada buluşulmalı.
Hayatımı yaşamak istiyorumun neresindesin sen mesela.
Bu zaman sana ne kadar uygun, zaman konusunda o sana ne kadar uyuyor.
İşin içinde korku yok bana göre.
Bir süre belli ki evlenmeyi düşünmüyor, belki de 4 sene sonra da düşünmeyecek kimbilir.
Bütün bunları göze alıp, almamak sana kalmış.
Ama bana göre, hazır olmak ve bazı şartlar elbette önemli ama, insan sevdiğiyle olmak için can atar.

Ama bana göre, hazır olmak ve bazı şartlar elbette önemli ama, insan sevdiğiyle olmak için can atar.

iste kilit nokta bence bu.. insan ben bekar hayati yasiycam bi kac sene ama sen de kenarda durmaya devam et ben biraz tadini cikaricam derken karsi tarafin duygularini hayallerini dusuncelerini hic mi onemsemez?
hem bu siradan bir arkadas degil ki asik oldugunu soyledigin kisi..
sinir bozucu.

Bu lafları duyduğum gibi ilişkiyi bitirirdim.
Günümüzde flört tamamen hayatın akışı gibi görünsede bence tamamen evlilik için deneme süresidir.
20 yaşından sonra her bir ilişkiye başlayınca evlilik yoluna girmeyi düşünür.
Bunu çok hmm alaturka bulanlarda oluyor ama hayat bu.
O gezip tozmak isteyebilir hakkı ama sizin hayatınızı gasp etmesine izin vermeyin.
Sizinle 5 yıl sonra evleneceği bile belli olmayan bir adam için vakit kaybetmeyin.

Ayy evlilik herşey mi ayy biz çok iyi anlaşıyoruz geyikleri yaşıtlarınız balayına giderken,toplumda tek bekar siz kalmışken,annelik duygunuz tavan yapmışken,toplum içinde sevgilinle uzun zamandır birliktesiniz niye evlenmiyor seninle diye ima da bulunurken hiç de göründüğü gibi olmuyor.

evlilikten korkmak sadece bir kılıf gibi..şakkıdı
zamane erkekleri..şimdi onlar başladı evlilikten korkuyorum demeye..Çok üzgünüm çoook

aynı şeyler, duydum ve 2 yıllık ilişkimi 2 yıl önce bitirdim:umursamaz:
ne kadar güzel gittiğini düşünürseniz düşünün,eğer bakış açılarınız farklıysa illa yolun bir yerinde çakışırsınız ki bunu sen de ifade etmişsin..biteceğini bile bile diyerek..sen eğer evlilik hayalleri kuruyorsan o ise gezip tozmak istiyorsa yapacak pek de bişiy yok üzgünümbilmiyorumkismile

hayatını yaşamak istemesinden kastı neymiş beyfendinin?
başka kızlarla gezmek tozmak mı?
evlenin beraber yaşayın hayatınızı gezmek istiyorsa beraber gezin..
ama 3-4 sene beyfendi hayatını yaşasın diye sizin hayatınızdan çalamaz

benim sevgilim de 3 yıl sonra evlenmek istediğini söylüyo ama nedenleri farklı..okulun bitmesi+askerlik+staj+para kazanıp birikim yapma
okulu bitsin tüm bunlar gerçekleşsin yine yan çizer mi orasını bilemem yine de

merhaba kızlar..aslında başlığa bakıp beni evlilik delisi sanmanızdan korkuyorum..ama asıl sorunum şu :
sevgilimle 2 yıldır çıkıyoruz ve her normal ilişkide olduğu gibi evliliğe doğru gittiğimizi düşünüyordum kiii sevgilim evlilikle ilgili düşüncelerini dile getirene kadar! anne babası boşandığı için evlilik onun için çok korkutucuymuş falan filan..tamam bunu anlarım ve zamanla düzelir diye umut edebilirim...ama asıl ağzındaki baklayı çıkardı..bu yıl ikimiz de okulu bitirdik ve o 3-4 sene hayatını yaşamak istiyormuş! Buarada ikimiz de 25 yaşındayız..yani ben onu bekliym mi 30 uma kadar :sinifsinif:
düşüncelerini öğrendikten sonra ister istemez ilişkimden soğudum..:gitme: çünkü resmen biteceğini bile bile çıkıyoruz..ayrılmak istediğimi söyledim ama bizim senle bi sorunumuz yok ki diyor...tamam seviyorum ama adam resmen hayatımı yaşıcam diyor ben onu mu bekliym! napıcam bilmiyorum..tavsiyelerinizi bekliyorum

bırak hayatını yanlız yaşasın.. daha fazla mutlu olur..

böyle bir erkek ne eş olur ne baba.. boşver daha sonra sorun çıkcağına şimdiden bitir ilişkini..

"Acele etmeyelim, evlilik sorumluluguna bu kadar erken girmeyelim, gezelim , tozalim, hayatin tadini cikaralim" dese anlarim da... Seninki sadece "ben" diyor. Kendi basina hayatin tadini cikaracakmis beyefendi. Bir arkadasin dedigi gibi, belki seni bile ayak bagi olarak goruyordur, bilemem ama. Ben bile sinirlendim burda.

aılesının durumu onda psıkolojik bır etkı yapıp ılerdede oda oyle sorunlar yasamaktan korkuyor olabılır çocuk evlenmek ıstemıyorum senle bıtsın dememıs bence sende onla beraber hayatı yasamaya devam edın bırzaman sonra gıtgie oda evlenmek ıstıcektır bence belki bıraz daha zamn ıstıyodur maddı acıdan falan ama sana bunu dıyemıyordur evlılıgın kotu bı sorun oldugunu dusunuyor olabılır boyle olmadıgınıda zamanla gostermeye calıs bence daha sonra baktın degısen yok bıtırmek ısteyebılırsın senın kararın tabı canım

Bu lafları duyduğum gibi ilişkiyi bitirirdim.
Günümüzde flört tamamen hayatın akışı gibi görünsede bence tamamen evlilik için deneme süresidir.
20 yaşından sonra her bir ilişkiye başlayınca evlilik yoluna girmeyi düşünür.
Bunu çok hmm alaturka bulanlarda oluyor ama hayat bu.
O gezip tozmak isteyebilir hakkı ama sizin hayatınızı gasp etmesine izin vermeyin.
Sizinle 5 yıl sonra evleneceği bile belli olmayan bir adam için vakit kaybetmeyin.

Ayy evlilik herşey mi ayy biz çok iyi anlaşıyoruz geyikleri yaşıtlarınız balayına giderken,toplumda tek bekar siz kalmışken,annelik duygunuz tavan yapmışken,toplum içinde sevgilinle uzun zamandır birliktesiniz niye evlenmiyor seninle diye ima da bulunurken hiç de göründüğü gibi olmuyor.

sözlerinize katılıyorum

hayatını yaşamak istemesinden kastı neymiş beyfendinin?
başka kızlarla gezmek tozmak mı?
evlenin beraber yaşayın hayatınızı gezmek istiyorsa beraber gezin..
ama 3-4 sene beyfendi hayatını yaşasın diye sizin hayatınızdan çalamaz

benim sevgilim de 3 yıl sonra evlenmek istediğini söylüyo ama nedenleri farklı..okulun bitmesi+askerlik+staj+para kazanıp birikim yapma
okulu bitsin tüm bunlar gerçekleşsin yine yan çizer mi orasını bilemem yine de

Tam bunları düşünürken senin mesajını gördüm. Aynen katılıyorum. :lepi:

allah allah ilişkiyi yaşarken herşey gayet güzeldi de mezun olunca mı beyefendinin aklına bencillik girdi.Madem ki ailesinden yaşadığı örnekten korkuyor onların hatasını yapmamaya çalışsın bence bu bi bahane bu tamamen aptal erkek egosundan başka birşey değil.peki ya siz sizin hayatınız???sizi bencilliğiyle ne kadar incittiğinin farkında mıdır acaba?o 2 seneyi lay lay lom olsun diye yaşamıyor insanlar..2 sene az bir süre değil.neden hayatı yaşıyamıyormus?hayatın neden sizinle güzel olduğunu aklına getirmiyor unutuyor ki?

Sevmek demek sevdiğine vakit ayırıp beraber olmanın yanı sıra düşüncede fedakarlıktır. O adam sana karşı bencillik yapıyor...
Madem seni hayatında istiyor artık aile kurma isteğinde olmanı da göz önünde bulundurmalı a.s
Hayatını yaşamak istiyorsa beraber yaşayın...
Evlenenleri işkence yapıp satırla doğramadıklarını söyle...
Hayat, sevdiklerimizle BERABER iken güzeldir bunun farkında mı senin bencil sevgilin?

şarkıcı yalın bi röportajında, Şu anda bi ilişkim var ama ben uzun zaman evlenmeyi düşünmüyorum 36 yaşında evlenicem. demişti. ben de Böyle bişeyi kim kabul eder ki çok saçma demiştim. Hani maddi açıdan sıkıntı olur vs. beklenir de, ben hayatımı yaşıcam, 5 sene sonra hala seni istiyosam evleniriz de ne demek ki........

hayatını bensiz mi yaşamayı tasarlıyorsun?? diye sorsaydın keşke.. 3-4 sene hayatını yaşamak istiyorsa şuan seninle yaşadığı ne? hayat değil mi? ya da evlendiğinde yaşayacağı şey "hayat" olmayacakmı??

maddi manevi psikolojik bir engel yoksa insan sevdiğyle yaşamak için neden can atmasın??
aşık bir insanın hayatını yaşamadan kastı sevdiğiyle birlikte olmaktır hep, daha ötesi onu mutlu etmez edemez.. aklı fikri ondayken onsuz bir hayat düşünemez!!

elle tutulut bir nedeni yoksa ben beklemezdim, çünkü nereye kadar bekleniceği belirsiz bir ilişki.. üstelik keyfi bir bekletme..

çok üzücü, kırıcı.. devam ederim diyorsan gözünün önünde tüm arkadaşların evlenirken kendi hayatını sorgulama, geleceği düşünme, belkide bazen umutsuzluğa kapılma gibi beyin kemirici herşeye hazırlıklı olmanı tavsiye ederim .. :umursamaz:

Son düzenleme:
Back
X