• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sevgilim evliliğin lafını bile etmioo

annesi memleketten kapalı kız istiyorsa neden seninle çıkıyor canım?
ve sen bunu bildiğin halde neden devam ediyorsun?
zamanla düzelir, annesini ikna eder ya da başka bir mucize olur mu sanıyorsun?
Türk geleneklerinde "memleketten sipariş edilen kız" diye bir gelenek var maalesef.
kan davası değişir bu gelenek değişmez.

öncelikle evliliğin bi amaç değil araç olduğunu düşünmen gerekiyor...
senin için bu hayatta hiç evlenmemek gibi bir durum da olabilir, bunun korkunç bişey olduğunu falan mı sanıyorsun...
23 yaşında, kendini geliştirmeyi, ayaklarının üzerinde durmayı, ha bu arada da mutlu bir beraberliği yürütmeyi becermek en ideali...
ayrıca 7 aylık sevgilinin gözünde "evliliği konuşalım!! evliliği düşünelim!!" diye tutturarak çok kezban bi duruma düştüğünü söylemek zorundayım...

23 yaşında okul bitmemiş iş güç düşüneceğine evlilik mi gelir adamın aklına.
Evlilik hayalleri kuracağınıza, iş güç hayalleri kurun!
Gerisi gelir..

7 ay çok ama çok kısa bir süre. biz 4. senede anca birbirimizi tanıdık . evliliğe hazırlanmak hemen olacak bişey değil. sorumluluk bilinci oturması gerek önce. biraz uzun sürsede erkenden ve tam tanımadan evlenmekten iyidir. hem okulu yeni biten bir erkek için 7 ay evlenmek için çok kısa süre. önce ayakları üstünde duracakki, evlilik sorumluluğuna sahip olabilsin.

Son düzenleme:
teyzemin kızı 8 yıllık sevgilisi evlenmek istemediği için ayrıldı ve ben bu olaya yakından şahit oldum fikir belirtmek isterim kendimce...

adam kuzenime önce dedi ki annemlerin borcu var o bitsin
sonra dedi ki araba alcam
sonra dedi ki arabanın borcu var
sonra dedi ki askerliğim var
sonra dedi ki tayinimin nereye çıkacağı belli olsun
sonra dedi ki kpssdir iştir sigortadır
sonra dedi ki kardeşlerime yardım etmem lazım
bahaneler ürettii de üretti.
beraber tatillere gittiler, gezdiler tozdular...
sonra ayrı şehirlere tayinlere çıktı. ilk yıl
çok iyi anlaşıyorlar, adam çok ilgili, sürekli arıyor...
ama ne zaman evlenme konusu gündeme gelse adam soğuklaşıyor ve aramaları seyreltiyordu. evlilik konusu unutulduğu zaman yine çok iyi anlaşmaya başlıyorlardı.
adamın evlilik konusuna alerjisi vardı.

her şey halloldu. borçlar bitti evler alındı arabalar alındı. evlenme için engel kalmadı
en son dedi ki "istemiyorum" ayrılalım.
kuzenimin 8 yıllık ilişkisi bitti.
en son böyle oldu yani.
kuzenimin şu an yeni bir ilişkisi var 3 ay oldu, o adam sorumluluk sahibi ve delikanlı çıktı, kuzenime daha 1. ayda "ileride hayatımı senle yön vermek isterim senle evlenmek isterim" diye konuşmaya başlamış adam.

yani her şeyin erkeğin kafasında biter.
adamın evlenmeye niyeti yoksa yıllar geçse fikri değişmez
adamın evlenmeye niyeti varsa daha 1. ayda konuşmaya başlar.

kuzenimin tecrübesini paylaştım. bir nebze yardımcı olabilsiysem ne mutlu

benimde 4 yılllık ilişkim var
benimde ilk yıllarım aynı enin gibiydi hiç evliikten bahsetmez umursamaz
ben karşımdakini boğmadan ufak ufak konuları açıyordum en sonunda dedim ben evlenelim demiyorum en azından ciddi şeyler konuşalım düşünelim
onunda bahanesi benden önce bir kız arkadaı olmuş onunla çok hayaller kurmuş olmamış bizimki ayrılmış ondan ona ümit verdim evlilik için diye aynı hatayı sende yapmak istemiyorum dedi
sora zaman ilerledikce konuşulmaya başladı zaten en az 2 sene geçti ama
ve 1 ay sora nişanlanıyoruz
bence acele etme anlıyorum seni helede cevrende arkadşlarını ciddi ilişkileri varsa dahada çok kouyuor sana ama canım merak etme seviyorsa seni hepsi geçicek
bende arkadaşlarımı hep kıskanırdım kıskanır derken özenirdim benim niye yok diye
onların hepsi ayrıldı
zaman herşeyin ilacı

benimde 4 yılllık ilişkim var
benimde ilk yıllarım aynı enin gibiydi hiç evliikten bahsetmez umursamaz
ben karşımdakini boğmadan ufak ufak konuları açıyordum en sonunda dedim ben evlenelim demiyorum en azından ciddi şeyler konuşalım düşünelim
onunda bahanesi benden önce bir kız arkadaı olmuş onunla çok hayaller kurmuş olmamış bizimki ayrılmış ondan ona ümit verdim evlilik için diye aynı hatayı sende yapmak istemiyorum dedi
sora zaman ilerledikce konuşulmaya başladı zaten en az 2 sene geçti ama
ve 1 ay sora nişanlanıyoruz
bence acele etme anlıyorum seni helede cevrende arkadşlarını ciddi ilişkileri varsa dahada çok kouyuor sana ama canım merak etme seviyorsa seni hepsi geçicek
bende arkadaşlarımı hep kıskanırdım kıskanır derken özenirdim benim niye yok diye
onların hepsi ayrıldı
zaman herşeyin ilacı

çok rahatlattı bunlar beni dündendir triplerdeydim mesajları yağdırdı seni seviyorum kaybetmek istemiorum okul bitsin ayaklarımızın üstünde duralım herşey haloacak die bu sözleri çok mantıklı ben ona göre çok duygusalım ondan eminim oyaladığını düşünmüorum belkide onu çok sevdiğimden bana öyle gelior beni sevdiğinede emiinim zamana bıraktıım hayırlısıysa olsun olmuyorsada................ :((((

bi de şöyle düşünüorum ondan önce de 2 erkek arkadaşm olmuuştu ozaman ben konuyu açmadan onlar evlilik hesapları yapıordu ama şimdi onlar değil O var benim yanımda o konuyu hiç açmıor die ben açtıkça sanki evlilik delisiymişim gibi görünüyorum :S

bi de şöyle düşünüorum ondan önce de 2 erkek arkadaşm olmuuştu ozaman ben konuyu açmadan onlar evlilik hesapları yapıordu ama şimdi onlar değil O var benim yanımda o konuyu hiç açmıor die ben açtıkça sanki evlilik delisiymişim gibi görünüyorum :S

eğer aranızda cinsellik yaşandıysa geçmiş olsun kullanıldın (her cinsellik yaşayan kullanılmıyo, yanlış anlamasın sevgilileriyle cinsellik yaşayan her bayan için geçerli değil ama adam hem hayatta evlenmem diyipp sorumluluk almak istemeyip hem de cinsellik yaşıyosa kullanıyo demektir)

eğer aranızda cinsellik yaşanmadıysa da vaktini çalıyor demektir ayrıl gitsin.

ha bi de şunu söyliyim:

"henüz evlilik için erken..."
"bilmiyorum ki..."
"evlilik aşkımızı öldürür diye korkuyorum"
"belki 2-3 yıl sonra..."
vs bu tip cümleler de "evlenmek istemiyorum" anlamına gelir. sakın yumuşamayın

7 ayda birini ne kadar tanıyabilirsin ki? kaldıki yaşın daha çok küçük bu tip konular hakkında karar alabilmen için. Yaşayamadığın bazı deneyimlerin eksikliğinden. Ama sana net bir şekilde şunu söyleyebilirim ki bu gidişatla ilişkiniz biter, ben olsam şöyle düşünürdüm neden bu kadar kısa sürede benimle evlenmek istiyor diye, sevgilinde biraz akıl sahibiyse muhakkaki o da düşünmüştür: ancak daha önce herşeyi yaşamış toplumsal baskıdan ötürü evlenmek isteyen kişiler/etraflarındaki evliliklere özenmiş biri ancak tanımadan sürekli evlilikten söz eder. Elbette herkes evlenmek ister o ayrı mesele ve ilişkisinin geleceğe dair olacağını inanmak ama senin yaptığın şey bence olayı çok daha farklı bir boyuta sürükleyebilir. Bence herşeyi zamana bırak, aksi taktirde kendinden soğutmaktan başka birşey yapmazsın, hem kim bilir hayatına ondan sonra kimler girecek kimler çıkacak belkide? kim bilebilir ki... Bence senin şuan düşünmen gereken eğitimini tamamlamak ve iyi bir işe başlayıp kendi ekonomik özgürlüğünü kazanmak ardından bu tip konulara yönelmek olmalı.

Sürekli hayal kur kur gerçekleşmesin o zamanda hayal kırıklığı yasıorum dersiniz,km bilir bölesi daha iyi belkide :1closedeyes:

Diğer iki erkek arkadaşınla evlilik konuşuluyordu diyorsun. Bak başkasıyla berabersin şimdi, demek ki evlilik konuşmanın pek anlamı yokmuş. 7 ay da 23 yaş da çok erken zaten. Düşüncelerini evlilikten arındırıp geleceğini sağlam temeller üzerine kurup , tek başına hayatta neler yapabilirimin peşine düşmelisin bence. Hayatına evlilik yoluyla sokacağın kişi ihtiyaç veya mecburiyetten veya illa ki evlenmeliyim mantığıyla değil yanında yürüyebilecek karakterde birisi olduğu zaman olsun.

yaşlarınız küçük ve daha öğrencisiniz..üstelik 7 aylık bir ilişki..erkek arkadaşının evlililk konusu açmaması bana anormal gelmedi
okulunuz biter çalışma hayatınız başlar o zaman hala evlilik konusunu açmıyorsa sorun var demektir.

bence evlilik gibi şeyler dile getirmeyle olmaz kendiliğinden gelişir. eğer kız bunu dile getiriyorsa erkeğin bütün düşünceleri olumsuz yönde değişir. yamanmaya çalışıyor gibi düşünür. ve kadın dediğin kendini ağırdan satmalı. senin bi evlenme teklif etmediğin kalmış

7 aylık bir ilişkinin erken olduğunu düşünmüyorum... :1closedeyes:
Beraber geçirilen zamanın kalitesi ve konuşulanlar ilişkinin gidişatını belirler. boshayallersmile
Senin ve onun yaşı da hayatınızı kurmanız için normal...
Zaten hemen evlilik olmayacak ki, yarın evlenmiyorsunuz sonuçta... :1rolleyes:
Bu işin en az 1 sene zamanı olacağını sen farkındasın...
Eee, geriye aile problemleri ve evlilikten korkma hikayesi var. sositososito
Evlilikten korkmak demek erkek dilinde 'sorumluluktan korkmak' demektir. a.s
O yüzden evlilikten bahsetme bence artık 1 ay kadar onu kendi haline bırak davranışlarını gözlemle...
Değişiklik gözlemlersen evliliğe heveslenirse anla ki tamamdır, değilse yol ver gitsin... sengözlerimebaksanab
Öylesinin ne askerliğini ne işini ne gücünü beklemeye değer...
a.s

Benim eski sevgilim söz etdide ne oldu ailesi yüzünden olmadı. Biz tanışır tanışmaz niyyeti ciddi başlamışdık.Bence bir az bekle zaman geçsin. Dua et Hayirlisiysa beri hayirsizsa geri Allahim diye. Hakkınızda hayırlısı canım

aynı şeyi 2 yıl önce 2 yıl süreyle yaşadım ve aynı sebepten ben ayrılmak istedim...erkeklerin pek çoğu artık o yaşlarda evlilik düşünmüyor.aslında bir bakıma haklı buluyorum şöyle ki henüz okul vs bitecek tam anlamıyla ve hayattaki yerini bulması lazım,iş anlamında...burda pek çok konu görüyoruz işi olmadan evlenenen ve sonrasıdna sorun yaşayan..bence sen de bu konuda aceleci davranma.şuan yaptığın baskılarla onu bu fikirden sadece bir adım daha uzaklaştırırsın..şu yazı belkide biraz yol gösterir sana;

Mehmet Coşkundeniz - Bir erkek evlenmeye nasıl ikna edilir? - Posta

erkek için o yaş evlilik için biraz erken olabilir kendini hazır hissetmemesi normal. ama şuda var yani hazır hissetmiyor olmak ileri dönük plan yapmaktan kaçınmak demek değildir. bu konudan hiç konuşup paylaşım yapmıyorda bencede niyeti yok demektir. en nefret ettiğim erkek tipi sürekli bahane bulur evlenmemek için. ama seven insan birlikte olabilmek için tüm şartları zorlar.

Back
X