• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sevgilim evliliğin lafını bile etmioo

yazıyı okudumm mehmet coşkundenizin yapma dediği her şeyi yapmışım :(( hatta yapmaya devam ediyoruum :D haklısınız çok üstüne gitmeye başladım onun artık şimdiden sonra onun üstüne gitmemeye bakacam zaten 1 yıl daha okulumuz var önümüzde de kpss var birbirimize destek olarak bunları atlatalım önce zaten hayırlıysa olacağı varsa olsun birbirimizi daha çok tanımak için zamanız var

benim hatam en çok şu oldu önceki iliişkilerime bakarak değerlendirdim onlar daha ilk aydan tüm çeyizi dizdiler deyim yerindeyse ama şimdiki sevgilim daha mantıklı ayağı yere daha sağlam basıyor herşeyyy için zamaan gerekioo zamana bıraktım bende :D çünkü beni sevdiğini bana verdiği değeri çok iyi biliorum bu da bana yetio ama şimdilik :P

daha okulu bitmemiş aile kurup o sorumluluğun altına girebilecek duruma gelmemişki okulunu bitirip bir işe girmesi gerekmiyormu daha önce sence?erkekelr bizim kadar ince düşünmezler genelde benim erkek arkadaşlarım da hemen ilk haftalarda evlilik sözü etmeye başlamıştı,bu da ne kadar sağlıklı geliyorki insana?tabiki de olmadı çünkü ilk haftadan düşünmeden körü körüne evlilikten bahseden bir erkeğin evlenip yuva kuracak olgunluğa erişmediğini düşünüyorum.seninki bunu yapmamış eğer gönül eğlendiriyo olsaydı da 7 ay bir ilişki yaşamazdı zaten az çok nasıl biri olduğunu ne için kızlarla yada seninle beraber olduğunu bilirsin.

yazıyı okudumm mehmet coşkundenizin yapma dediği her şeyi yapmışım :(( hatta yapmaya devam ediyoruum :D haklısınız çok üstüne gitmeye başladım onun artık şimdiden sonra onun üstüne gitmemeye bakacam zaten 1 yıl daha okulumuz var önümüzde de kpss var birbirimize destek olarak bunları atlatalım önce zaten hayırlıysa olacağı varsa olsun birbirimizi daha çok tanımak için zamanız var

benim hatam en çok şu oldu önceki iliişkilerime bakarak değerlendirdim onlar daha ilk aydan tüm çeyizi dizdiler deyim yerindeyse ama şimdiki sevgilim daha mantıklı ayağı yere daha sağlam basıyor herşeyyy için zamaan gerekioo zamana bıraktım bende :D çünkü beni sevdiğini bana verdiği değeri çok iyi biliorum bu da bana yetio ama şimdilik :P

bu adamın yazıları süper zatenaklinialirimsmile
bazı şeylerin farkına varman güzel..bir de kıyas yapmaktan vazgeç bence..herkes kendine özgü bişiyler barındırır..onlar geçmişte kaldı...:1rolleyes:

canım 7 ay evliliğe karar vermek için çok kısa bi süre. bence birbirinizi daha iyi tanımaya ihtiyacınız var. ailesinin sorunlu bi evlilik yaşadığından bahsetmişsin. bu durumda korkmakta çok haklı. en nefret ettiğim cümleyi bi kez daha kurmak zorundayım ne yazık ki zamana ihtiyacınız var:(((

öncelikle evliliğin bi amaç değil araç olduğunu düşünmen gerekiyor...
senin için bu hayatta hiç evlenmemek gibi bir durum da olabilir, bunun korkunç bişey olduğunu falan mı sanıyorsun...
23 yaşında, kendini geliştirmeyi, ayaklarının üzerinde durmayı, ha bu arada da mutlu bir beraberliği yürütmeyi becermek en ideali...
ayrıca 7 aylık sevgilinin gözünde "evliliği konuşalım!! evliliği düşünelim!!" diye tutturarak çok kezban bi duruma düştüğünü söylemek zorundayım...

kezban bi durum, bunu sevdim:)
bence de ya kimseye evlilik diye diretemem, o istesin, öyle biri ol ki onun gözünde senden başkasıyla evlenemesin..
tabi öyle biri ol derken onun için değiş anlamında kafanı kapat falan değil ailesi istiyo diye.
Sen kendin olarak onun gözünde farklı olabiliyosan bu gerçekleşebilir ancak.

teyzemin kızı 8 yıllık sevgilisi evlenmek istemediği için ayrıldı ve ben bu olaya yakından şahit oldum fikir belirtmek isterim kendimce...

adam kuzenime önce dedi ki annemlerin borcu var o bitsin
sonra dedi ki araba alcam
sonra dedi ki arabanın borcu var
sonra dedi ki askerliğim var
sonra dedi ki tayinimin nereye çıkacağı belli olsun
sonra dedi ki kpssdir iştir sigortadır
sonra dedi ki kardeşlerime yardım etmem lazım
bahaneler ürettii de üretti.
beraber tatillere gittiler, gezdiler tozdular...
sonra ayrı şehirlere tayinlere çıktı. ilk yıl
çok iyi anlaşıyorlar, adam çok ilgili, sürekli arıyor...
ama ne zaman evlenme konusu gündeme gelse adam soğuklaşıyor ve aramaları seyreltiyordu. evlilik konusu unutulduğu zaman yine çok iyi anlaşmaya başlıyorlardı.
adamın evlilik konusuna alerjisi vardı.

her şey halloldu. borçlar bitti evler alındı arabalar alındı. evlenme için engel kalmadı
en son dedi ki "istemiyorum" ayrılalım.
kuzenimin 8 yıllık ilişkisi bitti.
en son böyle oldu yani.
kuzenimin şu an yeni bir ilişkisi var 3 ay oldu, o adam sorumluluk sahibi ve delikanlı çıktı, kuzenime daha 1. ayda "ileride hayatımı senle yön vermek isterim senle evlenmek isterim" diye konuşmaya başlamış adam.

yani her şeyin erkeğin kafasında biter.
adamın evlenmeye niyeti yoksa yıllar geçse fikri değişmez
adamın evlenmeye niyeti varsa daha 1. ayda konuşmaya başlar.

kuzenimin tecrübesini paylaştım. bir nebze yardımcı olabilsiysem ne mutlu

yaşanmışlıklar kadar hiçbir şey etkilemiyo beni. tekrar etmek istedim alıntılayarak.

teyzemin kızı 8 yıllık sevgilisi evlenmek istemediği için ayrıldı ve ben bu olaya yakından şahit oldum fikir belirtmek isterim kendimce...

adam kuzenime önce dedi ki annemlerin borcu var o bitsin
sonra dedi ki araba alcam
sonra dedi ki arabanın borcu var
sonra dedi ki askerliğim var
sonra dedi ki tayinimin nereye çıkacağı belli olsun
sonra dedi ki kpssdir iştir sigortadır
sonra dedi ki kardeşlerime yardım etmem lazım
bahaneler ürettii de üretti.
beraber tatillere gittiler, gezdiler tozdular...
sonra ayrı şehirlere tayinlere çıktı. ilk yıl
çok iyi anlaşıyorlar, adam çok ilgili, sürekli arıyor...
ama ne zaman evlenme konusu gündeme gelse adam soğuklaşıyor ve aramaları seyreltiyordu. evlilik konusu unutulduğu zaman yine çok iyi anlaşmaya başlıyorlardı.
adamın evlilik konusuna alerjisi vardı.

her şey halloldu. borçlar bitti evler alındı arabalar alındı. evlenme için engel kalmadı
en son dedi ki "istemiyorum" ayrılalım.
kuzenimin 8 yıllık ilişkisi bitti.
en son böyle oldu yani.
kuzenimin şu an yeni bir ilişkisi var 3 ay oldu, o adam sorumluluk sahibi ve delikanlı çıktı, kuzenime daha 1. ayda "ileride hayatımı senle yön vermek isterim senle evlenmek isterim" diye konuşmaya başlamış adam.

yani her şeyin erkeğin kafasında biter.
adamın evlenmeye niyeti yoksa yıllar geçse fikri değişmez
adamın evlenmeye niyeti varsa daha 1. ayda konuşmaya başlar.

kuzenimin tecrübesini paylaştım. bir nebze yardımcı olabilsiysem ne mutlu

evet malesef yaşandı.
kuzenim gamsız kadındır bunu umursamayıp birkaç ay sonra yeni sevgili buldu ama
herkes aynı dirayeti gösteremeyebilir
mesela ben çok incinirdim 8 senelik sevgilim evlenmek istemeyip terk etseydi

öncelikle evliliğin bi amaç değil araç olduğunu düşünmen gerekiyor...
senin için bu hayatta hiç evlenmemek gibi bir durum da olabilir, bunun korkunç bişey olduğunu falan mı sanıyorsun...
23 yaşında, kendini geliştirmeyi, ayaklarının üzerinde durmayı, ha bu arada da mutlu bir beraberliği yürütmeyi becermek en ideali...
ayrıca 7 aylık sevgilinin gözünde "evliliği konuşalım!! evliliği düşünelim!!" diye tutturarak çok kezban bi duruma düştüğünü söylemek zorundayım...
grfgmnbgmövçf

Son düzenleyen: Moderatör:
ıssız adam :C şöyle bi durum var bu 7 aylık sürede gördüm ki annesiyle bile konuşmuyor bu konuyu bana tavrı annesine tavrıyla aynı. abimlerimle annem arasında sevgilileri olduğu zaman muhabbeti muhakkak geçiyordu evlilik tarzı konuşmlar annem fikirlerini rahatça söyleyebiliyordu abilerime ama annesi ve ya arkadaşları ne zaman bu konuyu açsa konuşmuyor. hani tek sorun benimle konuşmaması değil. faceye bi fotoğrafımızı koymuştum ikimizin annesi bunu görünce ona birşey dememiş kızkardeşine gördünmü fotoları facede gibisinden konuşmuş kız kardeşide ona söyledi ama fotoğrafı kaldırmadı hala duruyor fotoğraf

bu konuda daha baskıcı olmaktan vazgeçtim her şey kendiliğinden gelişecektir ben, ben olmaya devam edeceğim zamanla belki ben onu istemeyebilirim yada o beni tanıdıkkça herşey çok farklı olabilir tek istediğim herşeyin olumlu yönde gitmesi ::))))))))) 8 yıllık bi ilişki bile bitmişş:((( ki evlenip boşanıyorlar yıllar sonrasında

bilmiyorum şimdilik doğru mu yapıyorum. :S

mesele kezbanlık değil...
adamın ıssız adam'Lık taslaması
tatlım ıssız adam metaforunu kullanmadan önce
1) bunların yaşına bak
2) ilişkilerinin süresine
yirmili yaşların başındaki bir adam evliliği konuşmak konusunda temkinliyse buna ıssız adam'lık denmez ama yirmili yaşların başındaki bir kız 7 aylık sevgilisine ısrarla bu mevzuyu açıyorsa evet buna kezbanlık denir

Ya arkadaşım iyimisin?? Kusura bakma ama kızlarda ki bu evlilik merakı nedir ya bi durun ya daha 23 yaşındasınız bi kendinizi tanıyın sonra karşınızdakini tanıyın evlilik öyle kolay mı?Bu işler mantık işi olduğu kadar kader kısmet işleri bi bırakın olayı zamana zaten vakti gelince kendiliğinden çıkıyor bu tür şeyler sevgilim benle evlenmek istemiyor bikere bu mantıkla yaklaşırsan zaten en başta kaybedersin sen ve bu tür dertten muzdarip olan arkadaşlar korkmayın evde kalmazsınız ZAMAN,KADER,KISMET,MANTIK,ŞARTLAR LAZIM İLK ÖNCE UNUTMAYIN!!!!!

7 ay hemen evlenmek için kısa bir süre ama dediğin gibi hayal kurmak için değil.. en azından ciddi düşündüğünü evlilik niyetiyle senle görüştüğünü sana belirtmeli tabi sıkıntı varsa onuda dile getirmeli.. açıkçası bana tuhaf geldi tavrı...okul bitmedi ama işe başlayayım ayaklarımın üzerinde duralım o zaman ciddi adımlar atalım filan demeli en azından..yada ailesinin istediği tarzda kızı her ne kadar istemiyorum desede sonunda ailesinin baskın gelceğini düşünüp seni umutlandırmak istemiyorda olabilir..

Ya arkadaşım iyimisin?? Kusura bakma ama kızlarda ki bu evlilik merakı nedir ya bi durun ya daha 23 yaşındasınız bi kendinizi tanıyın sonra karşınızdakini tanıyın evlilik öyle kolay mı?Bu işler mantık işi olduğu kadar kader kısmet işleri bi bırakın olayı zamana zaten vakti gelince kendiliğinden çıkıyor bu tür şeyler sevgilim benle evlenmek istemiyor bikere bu mantıkla yaklaşırsan zaten en başta kaybedersin sen ve bu tür dertten muzdarip olan arkadaşlar korkmayın evde kalmazsınız ZAMAN,KADER,KISMET,MANTIK,ŞARTLAR LAZIM İLK ÖNCE UNUTMAYIN!!!!!

arkadaş zaten hemen evlenelim demiyorkii yada hemen söz nişan olsunda istemiyor.. sadece sevgilisinin ciddiyetini hissettirmemesinden yakınıyor .. bencede haklı hepimiz görüştüğümüz kişiyle ileriye dönük planlar yapmak isteriz.. onlardan bunu duymak gururumuzu okşar.. bunu istiyor olmak evlilik meraklısı olmakta değildir:umursamaz:

:uhm:kafayı yiycek gibiyim 7 aydır çıkıoruz 23 yaşındayız ikimizde ve bu sene okul bitiyor. ben artık geleceğe dair daha somut adımlar atmak istiyorum. somut adımlar dediysemde söz nişan falan değiiil:(( en azından gelecekle ilgili ortak hayallerimiz olsun istiyorum. herşey çok güzel gidiyor el üstünde tutyor beni hiç bu kadar sevmedim sevilmedim diyor. 4. ayımızda ağzını aramaya başladım evlilikle ilgili hiç konuşmuyor derdi ne anlıyalım dedim ama ne zaman laf arasında evlilik geçse oralı olmuyor konuyla ilgilenmiyor bile :((:uhm: sonra açık açık sormaya başladım ve bana dediki evlilikten korkuyorum anne babası sorunlu bir evlilik yaşıyormuş ve çevresinde mutlu olan yokmuş evlilik lafı ona çok ağır geliyormuş :((( of off:(( konuştuk işte halleder gibi olduk okul bitince kpss iş falan halledince bunları daha mantıklı oturup konuşacakmışızzzz söyledikleri mantıklı gibi ilişkimizde herşeyde yolunda ne zaman evlilik lafı açılsa aramız bozuluyor

dün yine ağzını arayayım dedim oralı bile olmadı bennde seninle konuşuyoruz ama bişeler değişmior die mesaj attım o bi kaç tane mesaj attısada cevap vermedim amacı ne oyalıyor mu beniii annesi kapalı kız istiyormuş kendi memleketinden ama sevgilim ben istemiyorum diyorr :S

sevgiline bir başörtüsü hediye edip ayrılma zamanın gelmiş, adam sana cevabını veriyor daha bekliyorsun anlamadım ki?

basligi okuyunca bende dedim birkac sene ama 7 ay diyorsun..öyle hemen tanidim sanma insanlari ilk gün farkli 1 ay sonra farkli 6 sene sonra bambaska biri oluyor..
valla ben 20 yasindaydim benimkiyle baslayali simdi 26 yasindayim okul bitti is derdine düsüldü evlilik istiyoruz ama sadece istemek yetmiyor is lazim su lazim bu lazim..
23 yasindayiz diyorsun bu sene okul bitiyor diyorsn isiniz hemen hazir mi cocuk belki seni tanimak istiyor daha yakindan yada bunun isi var askerligi var bunlari düsünüyor..
bence yasinda kücük evlilik meraklisi gibi baski yapma sende biraz tanimaya calis

Erken evlenmenin tek iyi yanı adamı tanımadan alıyorsun yaş ilerledikçe huyu suyu derken vakit geçiyor sempatiksalakcinni

Ama evlenmek için acele etme adamla ha 50 yıl ha 30 yıl yaşamışsın neyi değiştirir ?

bence henüz erken şuan 23 yaşındaki hareket ve tavırlarım geldi aklıma ,aklım bir karış havadaydı okulun yeni bitiyor bence önce kariyerine odaklan derim okul bitiyor iş bulabilecek miyim diye düşün önce evlilik düşünme zaten birkaç sene sonra daha da düzgün düşünebileceksin .Bir seyler başarıp kazanmadan evliliği düşünme şuan karşına çıkan insan yarın öbür gün karşına çıksa emin ol dönüp bakmazsın bile şuan hiç çabalama herşey olacağına varır ve bence kariyerini kazanmadan da karşına düzgün biri çıkaana kadar da evliliği düşünme zaten bence bi bayan 25 inden önce evlenmemeli sonuçlarını hep görüyoruz boşanmalar çoğaldı hem 7 ayda çok az bi süre insan kaç senelik eşini tanıyamıyor ama bence biliyorum kırıcı olacak belki ama ilerde hak vereceksin o çocuk senin için doğru kişi değil zaman kaybından başka bişey değil bence

Canım 4. ayda evlilik konuşmaya çalışmak saçma geldi bana...
Bence 7. ay bile evlilik konuşmak için erken...
Belki olur da evlilik olmazsa üzülme diye konusunu açmıyordur, açıklamasını yapmış gerçi...
Sonuçta o seni istiyorsa, seni seviyorsa sana gelecektir annesi kapalı kız dese de...

Cocugun anne-babası sorunlu bir kere etkilenmistir belki.

Annesi'nin hayallerindeki gelin olmadıgın icin de konusmuyor olabilir.

Zamana bırakmak tek care.:delphin:

sevgiline bir başörtüsü hediye edip ayrılma zamanın gelmiş, adam sana cevabını veriyor daha bekliyorsun anlamadım ki?

arkadaşım çok haklısuın o cümle benimde çok dikkatımı çekti...
ailesinin istemediği bi model gibi görünüyorsunuz..bunu yaşayan bir arkadaşım var ve anlaşamadılar kayınvalideleryle eşi ile arası iyi ama aileler sorunlu...sizinki evlilik lafı bile etmiyormuş bence düşünmeli..:enbuyukkk:

Back
X