Sevgilim gitmeli mi?

bogakizii

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2015
1.319
1.020
133
İyi akşamlar hanımlar,

Galiba bu sefer gerçekten ciddi bir problemim var ve yardımlarınıza çok ihtiyacım var.

Sevgilimle 11 aydır beraberiz. O stajyer avukatken başladı ilişkimiz, başlarda hep istanbulda kalacağını söylüyordu. Sonrasında memleketine temelli dönüp büro açma isteğini dillendirmeye başladı. Oturup konuştuğumuzda ikimiz de o giderse bu ilişkinin çok büyük ihtimalle biteceğini söyledik (benim onun memleketinde mesleğimi yapabileceğim hiç bir yer yok - o da memleketine büro açmaya dönerse buraya geri dönme şansı yok). İlkten 5.ayımızda gitmeye karar verdiğini söyledi ve ayrıldık ancak sonrasında bensiz yapamayacağını söyledi kalacağını söyledi ve barıştık.

Şimdi stajyerliği bitti ve ruhsat almak üzere yani o büro hayalinden gerçekten vazgeçmek üzere olduğu noktadayız. Ama 2 aydır mutsuz, bana bir iki günde bir iş ile ilgili dert yanıyor. Bura ile ilgili çok olumsuz, uğraşıcam çabalıycam ama burada ihtimaller iyi gözülmüyor pek diyor. Bir kaç arkadaşı büro açmış onları anlatıyor üzülerek. O zaman git diyorum ayrılmak istemediğini devam etmek istediğini söylüyor. Kalmaya karar verdi ama sanki istemediği halde zorla kalıyormuş gibi tepkiler alıyorum ve çok üzülüyorum. Böyle ilişkimizde de tam mutlu olamıyoruz. Sürekli birbirimize "sende bir şey mi var garip geliyosun" temalı mesaj atmaya başladık.

Ne yapmalıyım ben bu durumu nasıl yönetebilirim?
Doğru olan nedir?

ailesi memleketten bir kız bulup önerirse tamamen gidebilir

Gitmeli mi sorusuna cevaben; buna siz karar veremezsiniz zirs git demissiniz kalicam demis.

Ben ışık görmüyorum adam her istanbul ile ilgili olumsuzlukta size kendinizi kötü hissettirecek gibi. Su noktada ayrilmaz da sizi cok yıpratır bu sorun ve illaki biter iliskiniz. Gider en sonunda memleketten bi kızla evlenir.

Bana dengesiz geldi sevgiliniz ya da aranızda yeterli bi sevgi yok. Sevdigi kadın icin sehir değiştiren baska sehirde yeni duzen kuran adamlar varken sevgiliniz daha calismaya baslamadan nazlaniyor.

İlişkinizin ciddiyet durumu nedir. Eğer evlilik yönünde bir adımınız yoksa zaten çocuk geleceği ile ilgili böyle bir kararı ilişkiniz doğrultusunda atmasın, çok yanlış olur. Yani moralini bozmak istemem ama evlenseniz bile bu sorun sanki hep aranızda olacakmış gibi görünüyor. Sana şunu yap ya da bunu yapma diyemem ama ben olsaydım asla böyle bir sorumluluk almazdım üzerime. Sevgilime gitmesi konusunda destek olurdum. Zaten beni seviyorsa, ben de onu seviyorsam o ilişki bitmezdi. Ama bu sorun varken bir ilişkiyi devam ettirmezdim.

Diğer konuları oturduk tek tek konuştuk çözdük. Sevdiğim için devam etmeye karar verdim. Ama bu problemi halletmeden tam mutlu olamayacağız gibi...
kalsa o mutsuz
gitse sen.
zor gerçekten.
memleketi olmasa, oraya yakın, senin için iş imkanı olan bir yer olsa, olmaz mı?

Yıpranmaya zaten başladım... Daha ruhsatını almadan olumsuzluklardan depresyona girdi. Onu böyle görünce yıpranmamak mümkün değil. Düzeltemez miyim bu gidişatı?

Niye İstanbul'da büro açmıyor illa memleketinde mi açmak zorunda?

Üzülmeyin ama sizin ilişkiniz hep bi ittirmeli, hep bi efor harcamalı.

Hayat yeterince zor zaten, daha da zorlaştıracak insanlar niye?

İlişkimiz ciddi, bir kaç yıl içinde evlenmek istiyoruz ikimiz de. O yüzden böyle bir karar aldı kalması yönünde.
Ben de ondan korkuyorum, ileride burada işleri kötü giderse "senin için kaldım" şeklinde başıma kakılır mı? Şimdiki gidişattan öyle bir his geliyor içime... Madem kalmayı seçti hür iradesiyle, madem davranışlarının sorumluluğunu taşımaya hazır, "şuan iş durumlarımda mutsuzum ama senle olma mutluluğu ağır basıyor" şeklinde cümleler de kurabilirdi sürekli dert yanmak yerine.

İkimiz de çok seviyoruz ama realist olmak gerekirse nasıl devam edecek bu ilişki, ileride çok büyük ihtimalle kavuşamayacağımızı bile bile?

Memleketten bir kızı kabul etmeyeceğini biliyorum :) ailesinin çoğuyla da tanıştırdı zaten. Biz ciddi düşüniyoruz.
niye memleketindeki kızlar çok mu çirkin :) belli olmaz erkekler o ergen tiriplerini iş ciddiye binince bırakıp annelerinin eteklerinin altına giriyorlar canım benden söylemesi

Buraya yazdıklarını ona okumayı ya da anlatmayı denesene. Belki o zaman bu konuda bir iletişim kurabilirsiniz. Ayrıca memleketinde büro açabilecek durumdaysa belki üzerine biraz daha ekleyip İstanbul'da daha ufak bir büro açabilir ya da sen onun memleketinde çalışabilirsin ileride.

kalsa o mutsuz
gitse sen.
zor gerçekten.
memleketi olmasa, oraya yakın, senin için iş imkanı olan bir yer olsa, olmaz mı?

O memleketinde büro açınca bir anda tüm işleri alacağını zengin olacağını düşünüyor kafasında öyle kurmuş. O yüzden onun için memleketinde büro açmak olmuyorsa diğer yerler hep aynı.

Iyi de baktı olmuyor edirneye dönüp orada büro açamaz mı? sanki bir karar verince ebediyete kadar onun pesinde gitmek mecburiyetinde.

Bir değişik adam bir değişik iliski.. yorulan sizsiniz, allah enerjinizi arttırsn ne diyim.

Niye İstanbul'da büro açmıyor illa memleketinde mi açmak zorunda?

Üzülmeyin ama sizin ilişkiniz hep bi ittirmeli, hep bi efor harcamalı.

Hayat yeterince zor zaten, daha da zorlaştıracak insanlar niye?

İstanbul'da da açabilir ama hemen stajı biter bitmez açamıyor çok riskli olur diye. Bir iki yıl geçirmesi lazım burada açması için. Bunu konuşuyoruz tabii ama yine de mutsuz. "Burda büro açıp tutturamazsam ne olacak o saatten sonra beni kimse işe de almaz" şeklinde endişeli sürekli.

Çünkü çok seviyorum...

Burada gerçekten iş imkanı zor mu yoksa kendisi mi abartıyor?

Sizin orda çalışma imkanınız niye hiç yok, mesleğiniz nedir?

Ona bu şekilde desem "moralimin bozukluğunu dert yanmalarımı çekemiyorsun" şeklinde geri döner diye korkuyorum. "Kötü günümde yanımda değilsin"e bile gidebilir... Gider mi?

Evet burada da açabilir sadece önce müşteri bulması lazım. Memleketinde kiralar düşük olduğu için çok koymuyor da burada çok risk alamıyor.
Onun memleketinde benim mesleğimi yapabileceğim bir şirket yok. Yoksa çoktan düşünmüştüm.

Ben şunu anladım iliskilerde bir problemde koparmalı tüm bağları ne kadar çok sevsekte, ileriki durumlarda bize zarar çünkü.. Ne yapmak istiyorsa birak yapsin. Giderse gitsin.

Cok zor bir durum. Benim eski erkek arkadaşım da eczaciydi ben de eczaciyim.Ikimiz de kendi memleketimizde eczane acmak istiyorduk bu problemi cok uzun bir sure yasadik baska bir sebepten iliskimiz bitti. Sevdigi icin insan her yere gider evet ama diger yandan da ömür boyu o isi yapacaksıniz ve yıllarca verdiğiniz bir emek var.Ikinizde de fedakarlik yapiyorum, kendi isimden vazgeciyorum algisi oluşmayacak bir yerde yaşayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…