Sevgilim ingilterede mahsur kaldı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sonucu ölümle olabilecek bir olay için bırakın kalsın akli başına gelsin diyebiliyorsunuz. Bu yaklaşıma verilecek cevabim yok benim
Bir tek sizin sevgilinizin canı mı kıymetli hanımefendi? Sadece ölüm tehlikesi sizin sevgiliniz
için mi var? Kaldı ki sevgiliniz Avrupada coronavirüs vakalarının en yoğun olduğu bir ülkede şu anda. Sadece Türkiye değil neredeyse tüm dünya devletleri karantina altındayken ve dahası her geçen gün Türkiye sınır kapılarını tek tek kapatıyorken, sevgilinizin bunu öngöremeyip, İngiltereden dönmemesi tamamen kendi tercihi.

Kaldı ki; sevgiliniz aylardır İngilterede imiş. O zaman ölüm tehlikesi yoktu da sevgiliniz için, Türkiye kapıları kapatınca mı ölüm riski baş gösterdi kendisinde? Kalp rahatsızlığı var demişsiniz, bu ilaç sadece Türkiyede satılan bir ilaç mı? İngiltere’de satılmıyor mu?

Yetkili makamların almış olduğu sınır kapatma kararı çok yerinde bir karar kusura bakmayın. Meşru müdaafadır bunun adı. Ayrıca “ne olacaksa burada olsun” demişsiniz o ne demek? Bir kişinin seyahat sürecinde bile binlerce kişiye hastalığı bulaştırma ihtimali var farkında mısınız? Sizin sevgiliniz tek tek sınır kapıları kapatılıyorken, öngörmesi gereken bir şeyi öngörmemiş ve kendi tercihi ile orada kalmış. Demem o ki; Bir tek sizin sevgiliniz can taşımıyor, mecbur bekleyecek hayatın normale dönmesini. Kusura bakmayın.

zaten keşke gerçekten o yarasa çorbası yerine b.k yeseydi o herif.

Al benden de o kadar. Devletimizin salgin konusundaki onlemlerini son derece takdir ediyorum. Sadece su umre isi ertelenebilirdi.
Ocak ayindan sonra gidisler durdurulabilirdi. Dunyada salgin varken umreciilerin getirebilecegini dusunemediler mi anlamiiyorum. Bu konuda cok buyuk yanlislar yapildi.
Ama diger her konulardakii onlemlerini dogru ve yerinde buluyorum. Adam ucak gonderdi ayagina. Bi zahmet binip gelselerdi yani. Alacagi egitim canindan kiymetli miydii ? Secimini egitimden yana kullanan adama simdi devlet ozel ucak mi gonderecek yine? Akil isi mi su simdi?

Merkelin davranisini bende sevdim.
Cogu almanlar sevmiyor bu kadini ama kadin elinden geleni yapti ve yapiyor gercekten.
Gec kalma nedenleri de avrupa ülkeleri icinde anlasmaya varamamalar veya eyalleten eyalete kararlar verilmesi.

Hala baska ülkelerde olan vatandaslarini geri getirmeye de calisiyor.

Gecen gün her insan hayati bizim icin önemli dedi mesela.

Benim tek dert ettigim konu ölürsek vatanimiza gömülmeyecek olmamizdi ama onuda gectim artik en azindan toplu yakilma veya bir arada gömülmeler olmasa..

ama okadar da olmaz sanirim.. umarim

Bu arada dun gece soyle bir ruya gordum ben de. Mayista Turkiye'ye izne gitmeyi planliyordum tabi yalan oldu belirsiz bir tarihe ertelendi iznim. Sanirim seyahat kisitlamalari ve virusten dogan endisemle ilgili. Ben bilincaltimin endisemi cevirip cevirip bu ruyaya cevirmesini cok komik buldum size de yazmak istiyorum belki birilerini guldurur:

dun cok garip bir ruya gordum. annemle bir ucaktan inmisiz. ben ucuncu cantami ucakta unutmusum. annem gidelim pilotla konusalim diyor. havaalaninda meclis binasi varmis orda pilot odalari varmis pilotu bulmaya calisiyorum. neyse halloluyor aktarma yapmisiz megersem mersin'e anneannemlerin yanina gidecegiz annem ve ben ucakla. benim yerim annemden ayriymis en arkada oturuyorum yerim rahat. bir ara pilot "herkes ucak kalkmadan cikolata hediyelik esya alabilir" diyor ben de inmisim herhalde. sonra ucak gokyuzunde kalkiyor goruyorum. ama benim de mini ucagim varmis daha dogrusu ben kendim kucuk ucakmisim. yani ucma ozelligim varmis kus gibi ama ucak seklindeyim. ama kontrol paneli filan yok istediginde icinden gelince havalaniyorsun yurur gibi bir ozellik kus gibisin ama minik bir tek kisilik ucagin icindesin. kalkip yakalayayim ucagi diyorum ama gozden kaybetmisim. kendim ucsam mersin'e hava yolunu bilmiyorum. havalaniyorum gokyuzunde tk numarasi ile ucaklari ariyorum yetiseyim de havada bineyim diye. ama bulamiyorum canim sikiliyor diyorum neyse riske atmayayim o kadar uzun yolu tek basima ucamam ucagi bulsaydim arkasindan ucardim ama o kadar havalanmasam daha iyi ucagim kucuk asagiya ineyim mersin'e inince burdan beni ararlar. kimse fark etmemis yoklugumu en arkada oturdugum icin. esyalarim da buyuk ucakta kalmis. oyle iniyorum asagi.

Can korkusu başka bir şey.
Mültecilerin hali ortada, o insanlar bu insanlık dışı yaşam ve muameleye bile bile gitmedi, gelecek korkusuyla vatansızlıkla gitti.
Aklı selim insan yapar mı, ama can söz konusu olunca yapılıyor.
Eğer konu sahibin sevgilisi canını bu denli düşünseydi zaten şuan ailesi ile birlikte olabilirdi.
Hayat seçimlerden ve bu seçimlerin sonuçlarından ibaret.
Ne yazık ki bazılarının seçimlerinin bedeli ‘pandemi’ oldu, 6 milyar insan çekiyoruz!

Bizim milletimiz şöyle iyi, böyle iyi. Misafirperverliğimiz aşmış kudurmuş.
Yardımlaşma o biçim.
Batıda herkes kendi derdinde.

Gibi gibi memleket ovmeli muhabbetlere hep gulmuşumdur. Ne oldu şimdi? Bir litre kolonya için adam kesecekler yakında. Herkes kapısını kapattı aman kim ölürse ölsün diyor.

Haha. Bence asıl şimdi herkesin gerçek yüzü ortaya çıkıyor.

Tuvalet kagidi savaslari her yerde var bence ...

Arkadaslar bu virüs sizlerin saglikli dusunme yetinizi elinizden aldi sanirim

Ne demek orda kalsin ulkeye virus getirmesin ? İyi misiniz siz yahu?

Su anda Türkiye'de zaten corona var , gelen herkes karantinaya alinirsa zaten sorun teskil etmez , ulkede olmayan birseyi mi getirecekmis bu adam ?

Yapmayin allah askina , hem de kalp rahatsizligi olan bir turk gencinden bahsediyoruz burada

Konu sahibi sevgiliniz buyukelcilim ile irtibata gecsin
Su anda pek cok ulkede sinirlar kapatildi ve ucuslar iptal ancak devletler kendi arasinda anlasma yaparak , vatandaslarini ulkeden cikarmak icin ucus duzenliyor

Mesela bugun benim bulundugum ulkeden iki tane ucak kalkacak , biri turk vatandaslari icin istanbula , digeri İngiliz vatandaslari için Londra ya

Buyukelciligimiz bir haftadir ugrasiyor bu ucus icin , evet herkes ucamayacak ama buyuk bir kisim donecek ulkesine

Sevgiliniz buyukelciligi arayip saglik durumundan bahsetsin ve oncelik istesin, ilk ucakla getirirler onu

Benım bu konudan bagımsız bazı arkadaşların sorumsuzluklarından dolayı yetim alındı milana

bilirsin ya da hissedersin seni nedense severim...
Herkes korku içinde bir vaka karantina altına alınsa bile birle kalınmıyor

kendim içinden ziyade en çok annem için korkuyorum
Olmayan bir şeyi getırmeyecek ama arttırmayacagını nerden bilebiliriz ki?

Kusura bakmayın ama siz sevgılınızı duygusal bakarak istiyorsunuz yurt dışına bir sevinçle çıkanlar şimdi ülkeye dönmeye çalışıyor niye Türkiye yi beğenmiyorlardı ne oldu o çok beğendiği ülkeler Türkiye nin tırnağı değil kimse kusura bakmasın hiç bir Avrupa ülkesinde bizim sağlık sistemimiz yok var diyen boş atıyordur net. Ne burada ki sayıda hastane var ne de ücretsizler burada ki gibi,her şey paralı burda üniversite öğrencileri bile devlet tarafından sigortalı doğduğumuz andan itibaren sigortalıyız hiç bir Avrupa ülkesinde böyle şeyler yok anca bizim milletimiz bi halt bilmeden gömüyor şu ülkelerin hiç biri benim ülkemin b.. ku olamaz. Sevgiliniz eğitim vs için gittiyse ilk bu olaylar çıktığında dönmeliydi ya da İngiltere daha iyidir diyip gelmedi mi ? Şimdi İngiltere hiç bir tedbir almıcağını halkın bağışıklık kazanması için milyonları feda ediceni söyledikten sonra mı fikri değişti. Zira bu olaylar çıktığında bir çom Avrupa ülkesinden uçuşlar olmuştu gelseydi lütfen daha fazla insanların sağlığıyla oynanmasın en başta her kapıyı kapatmalıydık biz de yoktu ne zaman bu insanlar geldi biz de olay patlak verdi

Yavrum, ben de seni severimama gozunu seviyim mantigini kaybetme , sen yapma bari

Bak ulkeye bir kisi getirdi hastaligi , ilk getiren kisi zaten 625 kisiye bulastirdi , o 625 diger 625 e
Bu domino etkisi
Su anda hastalik zaten ulkede , yapilmasi gereken insanlarimizi yaban elde birakmak degil , sosyal izolasyon ve karantina, evde kalacaksin , bunun baska caresi yok

olmayan bir şey değil ancak var olanı arttırmak ne olacak ? kimse vatandaşının başka ülkede bu şekilde kalmasını istemez ama bireylerin sorumsuz davranışları için devleti suçlamak bana mantıksız geliyor. burada tepki gösterenler aslında bu sorumsuzluğa tepki gösterdi.

yani üzerine düşeni yaptı da konsolosluk yada türkiye devleti kapılarını mı kapadı ? hayır. ayrıca bence olması gereken zaten tüm dünyada kim neredeyse orada karantina altına alınmasıydı. vakalar mobilite yüzünden inanılmaz boyutlara ulaştı. bugün çin sıfır vakaya ulaşmışsa sebebi ciddi yasakların olmasıdır.

yolculuklar sırasında tek bir kişiye bulaşsa etkileri binleri vuracak. zaten olan oldu, bunu daha da körüklemenin manası var mı ?

keza konsolosluklar oradaki vatandaşlara yardımcı olmakla yükümlü. kalp ilacı kullanan birinin muhakkak raporu olmalı. zaten böyle ülkeler tırım tırım çantanızdaki ilaçları arar ve rapor sorarlar girerken. kullanıma ilişkin doktor raporunu ibraz ettikten sonra eminim orada da ilaçlarını temin edebilir.

ki ilaç durumunu oraya gitmeden bu şekilde planlamalıydı. salgın olmasa dahi dünyanın bin türlü hali var, orada bir şekilde işler ters giderse nasıl temin edeceğini, kiminle ne görüşeceğini önceden planlamalıydı.

ben insülin kullandığım dönemde amerikaya gittim. hem yolculukta nasıl muhafaza etmem gerektiğini hem de orada bir sıkıntı yaşarsam nereden nasıl temin edeceğimi tek tek araştırdım. raporlarımı ingilizce olarak ayrıca çıkarttım ve kopya isteme ihtimallerine karşılık çoğalttım.

sözün özü kritik rahatsızlıkları ve ilaçları olan zaten önlemini geleceği düşünüp hareket etmeli.

siz severek takip ettiğim bir üyesiniz o nedenle yanlış anlaşılmamak için detaylı yazdım :)

Asıl benım yapmam gerek haha yanlış anlama ama bugun annem ben ölürsem diye konuşma başlattığından beri ne kadar belli etmesem de çok üzgün ve öfkeliyim

Sen daha empati insanısın
Bu arkadaşa yardım edebilirsin belki diyeceklerinle

Yorumunuz cok güzel ve umut verici insanlik adina.

Zaten hemen hemen her ülke böyle yapiyor cok sükür.

Ülkeleri mi yaristiracagiz simdi de yahu..

Ben avrupadayim ailem ile birlikte mesela. Türkiyeye gitmeyi düsünmedik son ucuslar yapildiginda.

Ama bu cocugun durumu farkli. Belirli bir süre icin gitmis yurtdisina. Orda oturmus bir düzeni dahi yok evi yok ailesi yok. Tabi ki dönmek istemesi en dogal hakki böyle bir durumda.

Sizin dediklerinize ben de katılıyorum ancak başta ülke kapılarını kapatmamıştı niye gelmedi insanlar ? Zaten ülkede var diyip daha çok mu artırmalı bir kişi gelene kadar kaç kişiye bulaştırıyor biraz mantıklı düşünelim lütfen arkadaşım. Şu an öncesinde negatif çıkan bir kişi öldü pencere dönemi bu sonra pozıtif çıktı virüs şu an havada bir öksürmeyle 3 saat kalıyor mutasyona uğradı

Daha doğru düzgün Türkçe yazmayı bile bilmiyorsunuz. Bence konu sahibinin eşini alıp sizi verelim. En azından ülkeye daha çok katkısı olacağı aşikar

Ülkeleri yarıştıran ben değilim işine geleni söyleyen insanlara söyledim onlar her şeyi yarıştıran oldukları için artık insanların sinirleri alt üst oldu . Ben çoğu yoruma katılıyorum ancak kapıları kapatmamıştık gelenler geldi niye o zaman gelinmedi şimdi iş çığrından çıkınca herkes dönelim moduna geçti bunu anlamıyorum

Haklisiniz ben de sinir kapilarinin kapatilmasini ulkeye donememeyi pek iyi karsilamiyorum ama donenler de evde oturmuyor ve takip edilmiyor. Bir suru kisi de aslinda keyfi gidip gelmiyor bunu da dusunmek lazim. Oralarda yasayanlar, calisanlar...

Yakin bir arkadasim akademik arastirma icin Italya'daydi, orda okullar kapaninca ailesinin yanina Londra'ya gitti, orda da vizesi bitince Turkiye'de dondu. Bu kadar yayginlasip ciddilesecegini ongoremedi. Italya'da cunku sanirim sehir sehir karantiya aldilar, bazi sehirlerde son ana kadar yasam normal isliyordu. Birdenbire kimse bisey demezken okulu askiya alindi oyle olunca donmeye karar verdi cunku buyuk bir belirsizlik vize vs. Yurtlarda karantinaya alinirim diye bekliyordu ama bir sey sormamislar gecmis gitmis. Hicbir tavsiye de vermediler dedi. Sonrasinda ise aile hekimi arkadasimi aramis semptomlari sormus. O iyi bir sey tabi, takip ediyorlar ASMler en azindan. Yani belki bundan ote bir sey yapilamaz, arkadasim da duyarli bir insan kendini eve kapatti tabi ki. Ama cogu insan da kapatmiyor, insanlar sorumsuz, nasil denetlenebilir bilmiyorum...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…