Sevgilim ingilterede mahsur kaldı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Habersiz uçuşlar kapatıldı demişsiniz ama tek tek haber vermeye gerek var mıydı? Yani bu kadar hızlı yayılan bir hastalığın merkezi haline gelmiş Avrupa. Kapatmakta geç bile kalındı diyoruz hatta . Yurt dışına eğitime vs. gidenlerin bunu akıl edememiş olması da ayrı mesele.Sevgiliniz kendinden biraz fedakarlık yapmış olsaydı şu an şu riskli duruma gerek kalmazdı. Daha geçen gün Avrupadan 3 bin küsür kişi getirildi. Bakan diyor lütfen ısrarcı olmayın gelicez diye ama gel gör ki eğitim için, gezmek için, yaşamak için Avrupayı tercih edenleri tutmak ne mümkün. Gene olaya duygusal bakalım inşallah bir çözüm bulunur, ama artık kimse de dönüp devlete sövmesin yeterli tedbir yok diye . Bir de Çin'in hastalık karşısındaki tutumu ile Ingiltere'ninkine bakınca ben Çin'den kurtarılanlari tercih ederim. Son olarak yerleşimden uzak çadır kent tarzı bir karantina merkezi kurularak getirilmesi şartıyla bundan sonrakilerin insanlık gereği hayır diyemeyiz tabiki.

Kendi açınızdan bakınca haklısınız ama sevgiliniz de biraz rahat davranmış, bu doğru.

Kasımdan beri gittiği bir dil okulunu iki hafta erken bıraksa bir şey olmazdı. Türkiye'de ilk vaka 11 Martta açıklandı, İngiltere uçuşu 16 Martta yasaklandı. Birçok ülkeyle sınırlar kapatılırken ilk vaka açıklandıktan sonraki bir iki gün içinde gelmesi gerekirdi.

Şu saatten sonra öyle yapsaydı böyle yapsaydı ile çözülecek bir şey yok. Ama bu konuda kızacağınız kişiler de ülke yönetimi değil ne yazık ki.

Avrupa'dan kurtarma seferleri yapıldı, konsolosluk bilgileri aldıysa belki İngiltere için de seferler yapılır ama burada da durum hızla ilerliyor. 9bin küsür kişi karantinaya alındı, artı umreciler var. İngiltere'den gelecek kişileri nereye alacaklar, onu düzenliyor bile olabilirler. Bilemeyiz.

Olabildiğince sakin kalıp sevgilinizi de sakinleştirmeniz lazım.

Umarım hakkınızda hayırlısı olur.

Sonucu ölümle olabilecek bir olay için bırakın kalsın akli başına gelsin diyebiliyorsunuz. Bu yaklaşıma verilecek cevabim yok benim
Onlar yüzünden burda insanlar öldü hanımefendi buraya hastalıklarını getirdiler kimbilir daha neler olacak disardan gelenler yüzünden magdur olan esas biziz

Karantinanın manası budur aslında. Bir yerde hastalık varsa ondan kaçmak için oradan çıkmayın, bir yerde hastalık çıkarsa oraya gitmeyin. Dünya bunu uygulamadığı için, bu küresel dünyada uygulanması imkansız olduğu için bu haldeyiz. Umrecilerin cahil davranışlarını gördüğümüz için hedefteler haklı olarak ama bu hastalık Aralık ayında duyuldu, dikkat edin duyuldu, Çin kapalı bir ülke neyi ne kadar ne zaman açıklayacağını kendi karar verir, şeffaf değildir. Bu sürede vızır vızır uçaklar uçtu, alışverişlere gidildi. Umrelerin iptal edilmesi lazımdı yapılmadı, cahil diyemeyeceğimiz insanlar da keyfi ya da değil tek bir yolculuğunu bile iptal etmedi. Suçlu herkes. Sevgiliniz ve diğer Türk vatandaşları şu aşamadan itibaren bulundukları yerde kalmak zorundalar, öyle görünüyor. Herkesin Allah yardımcısı olsun. Dilerim dünya bu beladan alması gereken derslerini alarak çıkar. Doğanın intikamı diyorum ben buna.

Ayrıca bilet pahalı gelemedi demedim burda biletler ucretsizdi diye ahkam kesilirken aslında o biletlerin fahiş fiyatlara satıldığinı söyledim. Size kendimi ispatlayacak değilim kininizi başka yere dökün ve mümkünse tek bir yorum dahi yazmayın
Ben de diyorum ki başvuran vatandaşlara ücretsizdi!
Ahkam kesmiyorum, sefer olarak konulmadı.
Vatandaşlarını dönmek üzere boş gitti uçaklar.
Siz bana tarifeli uçuştan bahsediyorsunuz.
Dönmek için başvuru yaptı, yasal süreci başlattı, durumu anlattı da almadılar mı???

Sadece sizde yok ne yazık ki şuan birçok vatandaşımız mahsur kalmış durumda. Yani internetten filan sesinizi duyurun diyen arkadaşlar kaç kişi var farkında mısınız?
Bence yapılması gereken baştan beri zaten buydu. Umrecilerin alınması bile büyük hata. Zira görüldü hata olduğu çoğu taşıyıcı çıktı.Herkes yerinde kalsaydı bu virüs bu kadar yayılmazdı.
Sevgiliniz belki hasta olur atlatır ama onun annesi babasına taşıdığı virüs onların ölümüne sebep olur. Onun vicdan azabıyla yaşamaktansa bir süre mahsur kalsın.Böyle düşünün.

Karantinanın manası budur aslında. Bir yerde hastalık varsa ondan kaçmak için oradan çıkmayın, bir yerde hastalık çıkarsa oraya gitmeyin. Dünya bunu uygulamadığı için, bu küresel dünyada uygulanması imkansız olduğu için bu haldeyiz. Umrecilerin cahil davranışlarını gördüğümüz için hedefteler haklı olarak ama bu hastalık Aralık ayında duyuldu, dikkat edin duyuldu, Çin kapalı bir ülke neyi ne kadar ne zaman açıklayacağını kendi karar verir, şeffaf değildir. Bu sürede vızır vızır uçaklar uçtu, alışverişlere gidildi. Umrelerin iptal edilmesi lazımdı yapılmadı, cahil diyemeyeceğimiz insanlar da keyfi ya da değil tek bir yolculuğunu bile iptal etmedi. Suçlu herkes. Sevgiliniz ve diğer Türk vatandaşları şu aşamadan itibaren bulundukları yerde kalmak zorundalar, öyle görünüyor. Herkesin Allah yardımcısı olsun. Dilerim dünya bu beladan alması gereken derslerini alarak çıkar. Doğanın intikamı diyorum ben buna.

bu insanlığın en büyük sınavlarından biri ve hem küresel hem de bireysel herkes dersler alıcak.
her konuda hepimiz eksiklerimizi, hatalarımızı göreceğiz.
o yüzden deminden beri insanlığı düşünmek gerek önce diyorum. herkes için sevdikleri kıymetli ancak bu olay tüm insanlığı etkiliyor. kişisel duygularımıza kapılmak sadece sinir, stres yaratacak.
resmen bir nesil yok oluyor şu anda. belki yaşlı oldukları için önemsenmiyorlar ama onlar sevenleri için büyük kayıp..
ve o insanlarda başkalarının sorumsuz, plansız davranışları yüzünden hasta oldular.

bence de olması gereken kesinlikle herkesin olduğu ülkede kalması ve oradaki konsoloslukların karantina ortamı yaratmasıydı. bunu elimden gelen her platformda hep paylaştım. ama ne yazık ki küresel hareketlilik engellenemedi ve durum ortada.

Bakın isveç kendi varandaşlarını almıyor
Haberlere bakabılırsınız çünkü ülkedeki durumu bozamazlar
mahsur kalanlar bizden yardım beklemesin demiş

1 297 sanırım vaka sayısı 10 ölü var en azından mevcut durumu korumaya çalışıyorlar
Bizimle hemen hemen aynı tablodalar bence bu durumds olan ülkeler bulaşa oynuyorlar

Habersiz uçuşlar kapatıldı demişsiniz ama tek tek haber vermeye gerek var mıydı? Yani bu kadar hızlı yayılan bir hastalığın merkezi haline gelmiş Avrupa. Kapatmakta geç bile kalındı diyoruz hatta . Yurt dışına eğitime vs. gidenlerin bunu akıl edememiş olması da ayrı mesele.Sevgiliniz kendinden biraz fedakarlık yapmış olsaydı şu an şu riskli duruma gerek kalmazdı. Daha geçen gün Avrupadan 3 bin küsür kişi getirildi. Bakan diyor lütfen ısrarcı olmayın gelicez diye ama gel gör ki eğitim için, gezmek için, yaşamak için Avrupayı tercih edenleri tutmak ne mümkün. Gene olaya duygusal bakalım inşallah bir çözüm bulunur, ama artık kimse de dönüp devlete sövmesin yeterli tedbir yok diye . Bir de Çin'in hastalık karşısındaki tutumu ile Ingiltere'ninkine bakınca ben Çin'den kurtarılanlari tercih ederim. Son olarak yerleşimden uzak çadır kent tarzı bir karantina merkezi kurularak getirilmesi şartıyla bundan sonrakilerin insanlık gereği hayır diyemeyiz tabiki.
+1000
Her firsatta ulkemize,yoneticilerimize sovenleri ,avrupanin ne kadar medeni oldugundan dem vurup ne kadar geri oldugumuzu sayıp dokenleri gormek istiyorum ben asıl...
Takke düştü,kel göründü,kim medeni kim degil...

Yani ben Almanya'dayım uçağa şimdi bin gel deseler gelmem. Aileme ve sizlere bir şeyler bulaştırmaktan korkarım çünkü burda vaka sayısı 5000i geçti
Biz artık bulaştırırız zaten.
Gerçek anlamda tavan yapan ülke olacağımızı düşünüyorum, vaka sayısı Çinle yarışır hale geleceğiz çünkü ‘umre’ bizi mahvetti.
Herkesin olduğu yerde izole kalması çok daha iyi bir durum.
Dünyada hastalık yok olurken bizim ülkemizde bu düşüncesizler yüzünden hala varlığını koruyacak, o zaman gelen tüm vatandaşlar ardına bakmadan kaçmaya yer arayacak bu sefer.
Cherry bizi al diye baskı yapacağız😂

Biz artık bulaştırırız zaten.
Gerçek anlamda tavan yapan ülke olacağımızı düşünüyorum, vaka sayısı Çinle yarışır hale geleceğiz çünkü ‘umre’ bizi mahvetti.
Herkesin olduğu yerde izole kalması çok daha iyi bir durum.
Dünyada hastalık yok olurken bizim ülkemizde bu düşüncesizler yüzünden hala varlığını koruyacak, o zaman gelen tüm vatandaşlar ardına bakmadan kaçmaya yer arayacak bu sefer.
Cherry bizi al diye baskı yapacağız😂

şaka bir yana şunu söyleyeyim. ilk ölen kişi bir arkadaşımın ailece tanıdıkları. adam oğlunun gitme ısrarına rağmen eczanesine gittiği gün oraya gelen bir kadından kapıyor virüsü. 2 hafta sonra hastalandı ve sonra da vefat etti.
hastalık ve ölüm açıklamalarını arkadaşım tv den 1-2 saat önce bize söylemişti.
yani bu iş şaka değil. ne kadar hareket o kadar risk. bir adamın evinden işine gitmesi bu sonucu doğuruyor, küresel mobilite neler neler yapar ?

Bu arada almanyada onca vaka olmasina ragmen merkel para sayiyor ortaya.. baska ülkelerde mahsur kalmis vatandaslarini ülkeye sokmak icin.

Kimse bukadar dram yapmiyor.

Hatta muhtemelen okadar cok vaka sayilarina ragmen en son almanya sinirlarini kapatti. Daha yeni kapatti yani :)

Hepimiz ayni gemideyiz. Bizim türk milleti hep günah kecisi ariyor ve seviyor suclamayi ve yargilamayi ne yazikki.

Suclu ariyorsak da daha gerilere gitmeliyiz.. önce balik pazarinda olan cinlinin ne b*k yedigini sonra baskalarina bulastirdigini sonra baska ülkelere kactigini yaydigini .. vsvsvs.. yani ümrecilere gelene kadar arada hata yapmis daha cok insan var.

Ki hicbirimiz bilemezdik buralara kadar gelecegini. Ne cin pazarindan balik yiyen adam ne ümreye giden insan ne de baska ülkeye okumaya giden cocuk. Daha önce yasamadik beklenmedik birseydi bu. birlik beraberlik vakti artik.
birbirimizi suclamayalim enerjimizi saglikli olmaya harcayalim ve cevremize yardim etmeye.

Son düzenleme:
Buradakilere sevgiliniz kalsın dedikleri için kızıyorsunuz, yalnız sevgilinizin yaşamına asıl kasteden bu insanlar değil kendisi olmuş.

Az önce binlerce lira yatırdığım 6 aydır gece gündüz çalıştığım sınavı Mayıstan Ağustosa ertelettim, başarısız olursam bir daha giremeyeceğimi bile bile.

Sevgiliniz dil okulu için kalmış, kronik ilaçları olmasa buna da takılmayacağım.
İngiltere kimseye bakmayacağını da uzun süre önce ilan etti, iki haftadır tartışılıyor.

Uçakların yasaklanması dediğim gibi en son nokta, orada gerçekten koltuk bulamayabilirsiniz.

Bütün bu riskleri alıp yaşamını okulun, bilet parasının gerisine koyup devletten özel bir sefer düzenlemesini beklemek?
Burada ne de olsa beni kurtarırlar, beni burada bırakmazlar düşüncesi oluşmuş, pandemide bu mantık işe yaramayabilir.

şaka bir yana şunu söyleyeyim. ilk ölen kişi bir arkadaşımın ailece tanıdıkları. adam oğlunun gitme ısrarına rağmen eczanesine gittiği gün oraya gelen bir kadından kapıyor virüsü. 2 hafta sonra hastalandı ve sonra da vefat etti.
hastalık ve ölüm açıklamalarını arkadaşım tv den 1-2 saat önce bize söylemişti.
yani bu iş şaka değil. ne kadar hareket o kadar risk. bir adamın evinden işine gitmesi bu sonucu doğuruyor, küresel mobilite neler neler yapar ?
İlk vakaya kadar dalgasındaydım ben işin, ilk vakanın hala tam emin olmamakla beraber ablamın iş yerinden aynı katta (açık ofis) birinde olduğunu düşünüyoruz.
Ülkede vaka yokken biz biliyorduk, ekip arkadaşları evlerine yollandı 2 hafta, hekimler toplantıdaydı falan, biranda koca plaza çalkalandı korona diye, evlere yollandı herkes.

Bunu öğrendikten sonra tutuştu totom, ya ablama geçtiyse diye içim içimi yedi ki, annem yanında ziyaretteydi.
Benim ailem parçalandı resmen, onlar orada istanbul’da kaldı, ben çocuklarımla eşimle burada, babam bir başına kendi evinde hayat sürmeye çalışıyor.
Hepimizin hayatı kaydı, yurtiçi dışı farketmez, sağlık ve maddi anlamda çöktük, psikolojik olarak korona hastalığı diye bir şey çıkacak, hepimiz semptomları kafayı sıyırdığımız için gösteriyoruz zaten.
Ama neymiş orada bir başına kalmasın olursa da burada olsunmuş!
Babam ya zibilyon hastalığı olan 70 yaşında ne yer ne içer nası yaşar, temizliği kıyafeti o su bu su, rezaletiz ya.
Ben haftada 1 maskemle gidip bir şey yapmaya çalışıyorum ama iki küçük çocuğum var gidebilmem sınırlı, adam laf dinlemeyip sokağa çıktığı için eve de alamıyorum.
Hayır bir şey olsa kalp krizidir bişidir ruhumuz duymaz, tam da konu sahibinin dediği gibi ‘kimsesiz’ gidecek, gelmiş burada sevgilisi diyor.
Aha bizim halimiz buyken, kimse de kusura bakmasın genişliğinden yayılan sonra da devlet bir şey yapsın diye bekleyen insanlara acıyamıyorum!!!

Bu arada almanyada onca vaka olmasina ragmen merkel para sayiyor ortaya.. baska ülkelerde mahsur kalmis vatandaslarini ülkeye sokmak icin.

Hatta muhtemelen okadar cok vaka sayilarina ragmen en son almanya sinirlarini kapatti. Daha yeni kapatti yani :)

Hepimiz ayni gemideyiz. Bizim türk milleti hep günah kecisi ariyor ve seviyor suclamayi ve yargilamayi ne yazikki.

Suclu ariyorsak da daha gerilere gitmeliyiz.. önce balik pazarinda olan cinlinin ne b*k yedigini sonra baskalarina bulastirdigini sonra baska ülkelere kactigini yaydigini .. vsvsvs.. yani ümrecilere gelene kadar arada hata yapmis daha cok insan var.

Avrupalıların devletlerine internette söylediklerini bir duysanız, nasıl tepki yok? Ben kıtada siyasi çalkalanma bekliyorum, çaresizler biz yaptık aman siz etmeyin diye ağlaşıyorlar internette.
Sadece İtalyanlar değil diğerleri de.

Türkiye uçuşları yasakladığı için birkaç ay kendini kurtardı, birliğe üye olsak onbin vaka olurdu bizde de.

İlk vakaya kadar dalgasındaydım ben işin, ilk vakanın hala tam emin olmamakla beraber ablamın iş yerinden aynı katta (açık ofis) birinde olduğunu düşünüyoruz.
Ülkede vaka yokken biz biliyorduk, ekip arkadaşları evlerine yollandı 2 hafta, hekimler toplantıdaydı falan, biranda koca plaza çalkalandı korona diye, evlere yollandı herkes.

Bunu öğrendikten sonra tutuştu totom, ya ablama geçtiyse diye içim içimi yedi ki, annem yanında ziyaretteydi.
Benim ailem parçalandı resmen, onlar orada istanbul’da kaldı, ben çocuklarımla eşimle burada, babam bir başına kendi evinde hayat sürmeye çalışıyor.
Hepimizin hayatı kaydı, yurtiçi dışı farketmez, sağlık ve maddi anlamda çöktük, psikolojik olarak korona hastalığı diye bir şey çıkacak, hepimiz semptomları kafayı sıyırdığımız için gösteriyoruz zaten.
Ama neymiş orada bir başına kalmasın olursa da burada olsunmuş!
Babam ya zibilyon hastalığı olan 70 yaşında ne yer ne içer nası yaşar, temizliği kıyafeti o su bu su, rezaletiz ya.
Ben haftada 1 maskemle gidip bir şey yapmaya çalışıyorum ama iki küçük çocuğum var gidebilmem sınırlı, adam laf dinlemeyip sokağa çıktığı için eve de alamıyorum.
Hayır bir şey olsa kalp krizidir bişidir ruhumuz duymaz, tam da konu sahibinin dediği gibi ‘kimsesiz’ gidecek, gelmiş burada sevgilisi diyor.
Aha bizim halimiz buyken, kimse de kusura bakmasın genişliğinden yayılan sonra da devlet bir şey yapsın diye bekleyen insanlara acıyamıyorum!!!

şu an zaten hepimizde var hemen hemen. ama genç olanlar ve bağışıklığı yüksek olanlar bunu çok hafif atlatıyor. yalnız bizim hafif atlattığımız şey başkasına bulaştığında ve o yaşlıysa yada güçlü değilse onu önce yoğun bakıma ardından ne yazık ki mezara gönderiyor.

ben en çok italyadaki cenazelerle ilgili bilgi alınca etkilendim. insanların cenazesine gidemiyor sevdikleri, aileleri. hatta artık gömecek yer sıkıntısı olduğundan cesetleri yakma planları var. bu çok ciddi bir şey. ve artık hepimizi insanlık adına düşünmeye itmesi gereken birşey.

italya'dan bir türk akademisyen video çekti, eminim herkes izlemiştir. milano kırmızı bölge ilan edilince herkes çevre şehirlere kaçmaya başlamış ve böylece yayılım artmış daha da fazla.

burada da bir sürü insan çeşme, bodrum gibi yerlere yazlıklarına kaçtı. şaka gibi bir de burası yarımada, hava temiz, bir şey olmaz diyorlar. kuvvetle muhtemel orada da vakalar coşacak. ki dün bir arkadaşım, kuşadasında turizmci ablasının 4-5 corona vakasına şahit olduğunu söyledi. eminim sayı daha fazladır.

Ki hicbirimiz bilemezdik buralara kadar gelecegini. Ne cin pazarindan balik yiyen adam ne ümreye giden insan ne de baska ülkeye okumaya giden cocuk. Daha önce yasamadik beklenmedik birseydi bu. birlik beraberlik vakti artik.
birbirimizi suclamayalim enerjimizi saglikli olmaya harcayalim ve cevremize yardim etmeye.

Yani tabi ki, Merkel'in konusmasini izlediyseniz kadin lafi dolandirmadan cikti soyledi neyse

Bu b.k bir kere geldi basimiza ne yapalim yani havadan bulasiyor Merkel ya da baska biri nasil engellesin?

Yine de kadin 4/4luk bir yonetim sergiliyor, devlet nasil olur dosta dusmana gosteriyor

Bavyera'da disari cikma yasagi var simdi, vakalar izole. ulke batmasin isyerleri kapanmasin, kimse issiz kalmasin herkes evinde huzurla otursun diye parayi ortaya koydu cikardi

Yapilacak baska bir sey gormuyorum

Cinlilerin b.k yemesinden hepimiz olucek miyiz simdi boyle dusununce kulaga gercekten cok aptalce geliyor :olamaz:

Avrupalıların devletlerine internette söylediklerini bir duysanız, nasıl tepki yok? Ben kıtada siyasi çalkalanma bekliyorum, çaresizler biz yaptık aman siz etmeyin diye ağlaşıyorlar internette.
Sadece İtalyanlar değil diğerleri de.

Türkiye uçuşları yasakladığı için birkaç ay kendini kurtardı, birliğe üye olsak onbin vaka olurdu bizde de.

Tepki gösterenler yok degil, var tabiki.
Ama benim cevremde cok yok veya olayi okadar fanatiklige cevirmiyor en azindan diyelim.
Bir iki sinir olursun bitti gitti. Degisen ne olacak ?

Birilerini hedef göstermek saglikli degil kisaca.
Ve hicbirimizin isine yaramaz bu durumda.

Böyle bir vaziyette en son istedigimiz sey insanlarin birde birbirine girmesi olsun. Beklediginiz sey olmasin. O yüzden herkes fikrini söylerken titiz davranmali.

Bugün her yerde var, TV ye sürekli çıkan bir doktor pozitif çıktı ve bir hafta önce üniversite öğrencilerine toplu söyleşi yapmış, sürekli belli bir grubu eleştirmek şu aşamada kimseye faydalı değil. O yaş grubu umreye gitsin gitmesin laf dinlemiyor, kafalarına göre hareket ediyor. Sokak yine yaşlılarla dolu, çıkmasalar komşu ziyaretleri yapıyorlar. Engel olunmuyor. Belediyelere sürekli 65 yaş üstü bedava ulaşımı yasaklamaları tavsiye ediliyor. VS vs uzar gider. Bu virüs gelicekti ve geldi. Cehalet, geç alınan önlemler, şeffaf olmayan bilgiler sadece yayılma hızını etkileyecek.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X