Sevgilim ingilterede mahsur kaldı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ülkeleri mi yaristiracagiz simdi de yahu..

Ben avrupadayim ailem ile birlikte mesela. Türkiyeye gitmeyi düsünmedik son ucuslar yapildiginda.

Ama bu cocugun durumu farkli. Belirli bir süre icin gitmis yurtdisina. Orda oturmus bir düzeni dahi yok evi yok ailesi yok. Tabi ki dönmek istemesi en dogal hakki böyle bir durumda.
Yurtlarından olan şuan orda yaşam mücadelesi veren öğrenciler de var. Ne ara bu kadar bencil olduk anlamıyorum. Bi çoğu orada kalmayı düşünürken yurtlarından kalacak yerlerinden oldular. Bu kadar pervasız olmayalım

Ülkeleri mi yaristiracagiz simdi de yahu..

Ben avrupadayim ailem ile birlikte mesela. Türkiyeye gitmeyi düsünmedik son ucuslar yapildiginda.

Ama bu cocugun durumu farkli. Belirli bir süre icin gitmis yurtdisina. Orda oturmus bir düzeni dahi yok evi yok ailesi yok. Tabi ki dönmek istemesi en dogal hakki böyle bir durumda.
Kusura bakmayında Avrupa’ya uçuşlar olmuştu bomboş uçaklar gitti. 3 bin küsür vatandaş getirildi. O zaman gelebilirdi. Haberlerde kaç kere uçuşlar olucak şu vakitte kapılar kapatılcak bilgisi verildi. Karantinadan çıkıp insanların sağlığıyla oynanması yanlış. İtalya’da uzun zamandır kötü günler geçiriyor o zaman gelebilirdi. Benim babam her gün görevde ben her gün acaba birinden bulaşır mı diye kafayı yiyorum. Markete gidiyorsun yanında ki insandan şüphe ediyorsun. Ben ailemi düşünüyorum riskli insanların iyice yayma tehlikesi varken bunları düşünmem gayet normal

Kusura bakmayında Avrupa’ya uçuşlar olmuştu bomboş uçaklar git 3 bin küsür vatandaş getirildi. O zaman gelebilirdi. Haberlerde kaç kere uçuşlar olucak şu vakitte kapılar kapatılcak bilgisi verildi. Karantinadan çıkıp insanların sağlığıyla oynanması yanlış. İtalya’da uzun zamandır kötü günler geçiriyor o zaman gelebilirdi.
Hanımefendi daha önce de belirttim Sağlık bakanının açıklamasından sonra ingiltereye yalnızca 3 uçuş konuldu. O da sabah 7ye. Bu insanların hepsi Londrada yaşamıyor. Benim sevgilimin kaldığı bölge 5 saat mesafede.. ve yüzlerce kişi dönmek istedi ve biletler anında doldu. Ingiltere uçaklarının hiç biri boş dönmedi anlayacağınız.

Bu konuyu iki farkli kisi cevaplamali.

Birinci kisi:
Yabanci ulkede çok sevdiğiniz bir tanıdığınız/akrabaniz var. Dünyada salgın var ve ulkesine giris yapmak istiyor ama girisler kapali. Her yolu denersiniz.

Ikinci kisi :
Yabanci ulkede tanimadiginiz biri var. Dünyada salgın var ve ulkesine giris yapmak istiyor ama girisler kapali. Gelmesin dersiniz.

Bir de ben cevap vereyim. Uzun yillar orada yaşadım. Secme şansım olsaydı corona zamaninda orada kalmayı tercih ederdim.
Çok rahat diyebilirim ki bu durumu başkası yaşamış olsa gelmesi için elimden geleni yapardım ama gelince sıkı bir karantina uygulaması olsun isterdim. Oraya cenaze sebebiyle gidip mahsur kalan insanlar da var. Herkes zannediyor ki keyfi sebeplerden mahsur kaldılar.

İşte lafa gelince hepsi birer iyilik meleği olan bu insanlar endişe içindeki konu sahibini düşünmeden kırıcı, empatiden uzak, acımasızca yorumlarını yapıştırıyorlar buraya. İkiyüzlüler hepsi.
Kendi aileleri bu durumda olsa acaba aynı tepkiyi yakınlarına verebilecekler miydi

Hanımefendi daha önce de belirttim Sağlık bakanının açıklamasından sonra ingiltereye yalnızca 3 uçuş konuldu. O da sabah 7ye. Bu insanların hepsi Londrada yaşamıyor. Benim sevgilimin kaldığı bölge 5 saat mesafede.. ve yüzlerce kişi dönmek istedi ve biletler anında doldu. Ingiltere uçaklarının hiç biri boş dönmedi anlayacağınız.
Bakın sizinle empati yapıyorum kırmakta istemiyorum siz de kendinizce haklısınız. Ancak bu hastalık yeni çıkmadı aylar oldu kendi sağlığını sevgiliniz düşünmeliydi

Bu insanlar sokakta kalanlar ne yapsın?
Şimdi beni fena konuşturacaksınız, bu süreçte ban yemek istemiyorum, tek keyif aldığım alandan mahrum kalmayacağım ama yine de bir iki şey söylemeden duramayacağım!

Lonrda’ya turistik vize girdiysen, çok şanslısın!
Bu kadar dengesiz vize veren ülke görmedim.
Ayrıca pound sterline çevirdiğinde bayağı paran olmalı ki gidesin.
Dünyada salgın varken seyahat etmek isteyenin aklından şüphe ederim ben, sonra acıtasyonun alasını yap.
Öğrenci de orada yaşarken su 16 tl idi, bu yeni olmadı 1,5 senedir öyle.
Bu kadar sürede nasıl aldıysa suyunu, aynı öyle alsın, bana ne!

Ülkesinde evinde su faturasını ödeyemeyene 2 ay erteleme verildi, bunlara da mı yollasınlar!

Ay yok artık ya, tirim tirim gez sonra ah ülkem vah ülkem.
Her şey belli idi, bizim ülkemize bu kadar geç gelmesi bile mucize, millet eğitimini bırakmamış, gezmesinden ise hiç ödün vermemiş, sonra insafsız vicdansız ve bilimum şey oluyoruz.
Kaldıraydı totosunu, mart başında dünya sallanırken dönseydi.
83 milyonun derdi bitti de oraya sıra geldi.
Te allahım ya...

Şimdi beni fena konuşturacaksınız, bu süreçte ban
Şimdi beni fena konuşturacaksınız, bu süreçte ban yemek istemiyorum, tek keyif aldığım alandan mahrum kalmayacağım ama yine de bir iki şey söylemeden duramayacağım!

Dünyada salgın varken seyahat etmek isteyenin aklından şüphe ederim ben, sonra acıtasyonun alasını yap.

Ülkesinde evinde su faturasını ödeyemeyene 2 ay erteleme verildi, bunlara da mı yollasınlar!

Her şey belli idi, bizim ülkemize bu kadar geç gelmesi bile mucize, millet eğitimini bırakmamış, gezmesinden ise hiç ödün vermemiş, sonra insafsız vicdansız ve bilimum şey oluyoruz.
Te allahım ya...
Bir derdim vardan keyif alabiliyorsanız zaten ne amaçla burda olduğunuz belli. Bunu en başından bilseydim en başından muhattap olmazdım. Size keyifli günler dilerim.

Te allahım ya...
Bir derdim var gibi dertlerin paylaşıldığı platformdan keyif alabiliyorsanız sizin burada bulunma amacınız çok belli. En başından bilseydim muhattap olmazdım zaten. Size bir derdim var da keyifli günler dilerim

Te allahım ya...
Size katılıyorum.
Bunları öngörmek çok zor değildi.
50 mt yani otemdeki yani mesafesi 5 dk bile sürmeyen okuldan, okullar kapanmadan 2 hafta önce aldım oğlumu.
Çünkü korona geleceği belliydi.

Malesef herkes için zor bir durum ☹️

C Cokokuyanbilir Hıhı insanların dertlerinden keyif alıyorum, böyle okuyup şevke geliyorum, ohh ohh deyip sigaramı yakıp çayımı yudumluyorum.
Yok böyle bir zevk, sosyopatım psikopatım perdelerimi kaldırınca panter gibi insanım, böyle atlayıp ham yapıyorum:)

Size de keyifli günler, ne güzel ki bırak ülkeyi dünya sallanırken keyifler gırla...

Te allahım ya...

Yani bunlar aynen aklıma gelenler sonra hakaret yiyorum ban yiyorum .... sağ ol kanka yerime yazdığın için 😂😂

Turistik vizeyle gidenler mağdurmuş vah vah ...oraya gezmeye gidenlerin sterlini zaten gözü yiyordur 1 su 2 sterlin neyin acındırması şimdi

Te allahım ya...

hahh ben de bunu anlatıyorum.. yüzbinlerce insan olaylar çıkar çıkmaz okulunu bıraktı döndü. demek ki kendisini, sağlığını düşünen dönüyor. ben arkadaşın sevgilisine özel de yazmıyorum bunları. biz bir kişi onu biliyoruz şu an. ama o bir kişi, başkası iki kişi derken yüzbinlerin sorumsuzluğu milyonlara mal oluyor..

ayrıca hiçbir konsolosluğun vatandaşını göz ardı etmesi mümkün değil. ocaktan hadi en azından şubattan beri dünya teyakkuzda. tüm ülkeler kalan kalsın diyor çünkü her hareket bir tehlike.

o gelenler burada yada uçuş sırasında 1er kişiye bulaştırsalar kaos daha da büyüyecek..

hahh ben de bunu anlatıyorum.. yüzbinlerce insan olaylar çıkar çıkmaz okulunu bıraktı döndü. demek ki kendisini, sağlığını düşünen dönüyor. ben arkadaşın sevgilisine özel de yazmıyorum bunları. biz bir kişi onu biliyoruz şu an. ama o bir kişi, başkası iki kişi derken yüzbinlerin sorumsuzluğu milyonlara mal oluyor..

ayrıca hiçbir konsolosluğun vatandaşını göz ardı etmesi mümkün değil. ocaktan hadi en azından şubattan beri dünya teyakkuzda. tüm ülkeler kalan kalsın diyor çünkü her hareket bir tehlike.

o gelenler burada yada uçuş sırasında 1er kişiye bulaştırsalar kaos daha da büyüyecek..
Şu an gelenlerin hepsi riskli kaç vaka var. Ama corona var onlarda gelse ne olur demezler mi 🤷🏼‍♀️ O bir kişi kaç kişiye bulaştırıcak onlar yüzünden belki bi yakınım da risk faktörü olucak. Ama iki yüzlü oluyoruz böyle diyince valla ben kendi sağlığımı ailemi düşünüyorum gerekirse ikiyüzlü olurum. Açıklama yapıldı negatif çıkan bi hasta 7 gün sonra pozitif çıktı ve öldü.

Sevgili konu sahibi, öncelikle teşekkür ederim özel mesajınız için.
Ama saklayacak bir şeyim olmadığından dolayı buradan rahatlıkla cevap verebilirim:)

Özel hayatımda mutsuz olmamla konuyu nasıl bağladınız, anlamadım.
Kaldı ki eşe karşı sevgi meselesi hariç her şey yolunda, kendimde problem var o ayrı.
1 seneyi aşkın konuda endişelenmeniz de gözümü yaşarttı.

Amma velakin, benim çocuğum da orada kalsaydı ‘aklın neredeydi’ diyebilecek kadar objektif bir insanım.
Hayatım boyunca ‘ben, benim bla bla’sını çok tehlikeli buldum ve bana asıl bencillik böyle şeyler yapmak geliyor.
Mesajlarımda atladığınız nokta, annem evine gelmiyor evine!
Ola ki virüs varsa, koca bir sitede oturuyor oraya, bizlere sokmamak adına şehir dışında ‘mahsur’ kaldı.
Siz bana yurtdışı diyorsunuz.
Babam per perişan, yazık adama.
Annemi çok istesem ambulans tutar getiririm, değil mi?
Ama bu fikre karşıyım ben, her şeyden öte ben benim annem senin sevgilin demeden, dünyada bir salgın var iken bencilliğe karşıyım.
Kır dizini, neredeysen kal yani.
Rahatlığının ceremesini başkasına çektirme.
Bu düşüncemi de yolunda olmayan evliliğime bağlamanız, enteresan olmuş ama teşekkür ederim, olumlu bir mesaj atmışsınız.
Düşünmeniz yeter.

Sevgili konu sahibi, öncelikle teşekkür ederim özel mesajınız için.
Ama saklayacak bir şeyim olmadığından dolayı buradan rahatlıkla cevap verebilirim:)

Özel hayatımda mutsuz olmamla konuyu nasıl bağladınız, anlamadım.
Kaldı ki eşe karşı sevgi meselesi hariç her şey yolunda, kendimde problem var o ayrı.
1 seneyi aşkın konuda endişelenmeniz de gözümü yaşarttı.

Amma velakin, benim çocuğum da orada kalsaydı ‘aklın neredeydi’ diyebilecek kadar objektif bir insanım.
Hayatım boyunca ‘ben, benim bla bla’sını çok tehlikeli buldum ve bana asıl bencillik böyle şeyler yapmak geliyor.
Mesajlarımda atladığınız nokta, annem evine gelmiyor evine!
Ola ki virüs varsa, koca bir sitede oturuyor oraya, bizlere sokmamak adına şehir dışında ‘mahsur’ kaldı.
Siz bana yurtdışı diyorsunuz.
Babam per perişan, yazık adama.
Annemi çok istesem ambulans tutar getiririm, değil mi?
Ama bu fikre karşıyım ben, her şeyden öte ben benim annem senin sevgilin demeden, dünyada bir salgın var iken bencilliğe karşıyım.
Kır dizini, neredeysen kal yani.
Rahatlığının ceremesini başkasına çektirme.
Bu düşüncemi de yolunda olmayan evliliğime bağlamanız, enteresan olmuş ama teşekkür ederim, olumlu bir mesaj atmışsınız.
Düşünmeniz yeter.
Evlilik ne alaka olmuş bu durumla 😂😂 Belli ki bencil yapıya sahip bunuda gösterdi vesselam

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X