Arkadaşlar konu sahibi bana kızacak ama boşuna yorum yapıyorsunuz. Gurbetçi hanım kızlarımızın büyük bir çoğunluğu 19-20 yaşına kadar zor sabrediyor. Başka konularda da yazdım, tek dertleri bir erkek bulup evlenmek, bir Özlem Türeci olmak değil. (erkek yakışıklı olursa bonus)
Sayfalarca cevap vermiş ama hiç kendi eğitiminden bahsetmemiş. Aile zamanında çalışmış iki üç ev almış para biriktirmiş, bu onlara yetiyor. Okuyup bir meslek sahibi olmaya gerek yok. Bir de Alman kızlarına üstten bakarlar, biz zenginiz çalışmak zorunda değiliz diye. Gavur dedikleri kızlar mesleki eğitimleri sırasında inşaatlarda bile çalışıyorlar. Kaç sene önce benim yaşadığım binayı kızlar boyadı. Hiç biri yaptığı işi küçümsemez, garsonu bile çok düzgün yapar işini. Ama bunların karşılığında da özgürler. Paralarını biriktirip Avrupa Amerika turu yaparlar. Her kararı kendileri alır çünkü kendi paralarını kazanıyor, anasının babasının amcasının malına güvenerek yaşamıyorlar.
Çok saygın, meslek sahibi kültürlü genç kızlarımız da var ama azınlıkta. 12 sene oralarda yaşadım ve gördüğüme, şahit olduklarıma inanırım ben.
Amca çocuğuyla sevgili olmak nedir ya, adam bir de gelip soruyormuş aranız iyi mi diye. Evlensinler ki mallar içeride kalsın. İstediği kadar ailemiz öyle değil diye inkar etsin, kuzenin bile tek derdi ailenin malları bölünmesin. Bütün sülale akraba evliliği yapmış bir de riske girmemek için az çocuk yaptılar diyor. Genetikten haberi yok. Sende olmaz ama çocuğununun çocuğunda bile olabilir kalıtsal hastalık. Kızları zorunlu eğitimden sonra okutmuyorlar, olur da bir yabancıyla sevgili olur başkasına gider diye.
Başka şehirde üniversite okuyan genç bir adamın etrafı kız dolu. Eminim kız arkadaşı da var. Evlense bile olacak kız arkadaşları. Aynen arkadaşların dediği gibi, babası fısıldamıştır kulağına, oğlum nikahı yap sonrasını hallederiz diye. Bu kızımız da aşk var sanıyor. Açıldığında, nişanlandığında bile çok şaşırmış, niye acaba?
Buradaki yobaz bir aileyle bu kafadaki gurbetçi ailesini yer değiştir, kimse yerini yadırgamaz. Şimdi bana itiraz edecek, öyle değil böyle diyecek, yaşı çok genç olduğu için cahil olduğunu kabul etmeyecek. İstesem onu yaparım bunu yaparım...diyecek ama yapamayacağını kendi de biliyor. Niye ben de üniversite okuyacağım veya meslek okuluna gideceğim demiyor? Dediğim gibi tek dertleri koca, çünkü özgür değiller. Erkek arkadaşlarım oldu falan filan hikaye. Bu kafadaki ailede yaşayacak ve 18 yaşında bir sürü erkek arkadaşı olacak.
(İşinde gücünde olan, kendi halinde çoluk çocuğuyla yaşayan gurbetçilerimiz lütfen üstüne alınmasın, öyle ailelere de denk geldim ama bir elin parmaklarını geçmedi sayıları)