Sevgilim/kuzenim neden paylasimlarini sildi?

Fotoğrafı beğenmedim kaldırdım diyebilirmiş. Avukat adam "evlenecek adamın öyle fotoğrafları olmaz" der mi ya. Çıplak fotoğraf mı bu, bu nasıl bi bahane. Konu sahibinin aklına hakaret resmen.
Bari insan “iş hayatına adım atıyorum, daha profesyonel bir profilim olmalı, iş arkadaşlarımın olduğu yerde öyle bir fotoğraf uygun kaçmazdı” der. Evlenecek adamla ne alaka :D Millet balayından gittiği tatilden eşiyle ya da tek mayolu fotoğraf da atıyor. Evliliği düşüyor mu böyle paylaşım yapanların? 😂😂

Arkadaşlar konu sahibi bana kızacak ama boşuna yorum yapıyorsunuz. Gurbetçi hanım kızlarımızın büyük bir çoğunluğu 19-20 yaşına kadar zor sabrediyor. Başka konularda da yazdım, tek dertleri bir erkek bulup evlenmek, bir Özlem Türeci olmak değil. (erkek yakışıklı olursa bonus)
Sayfalarca cevap vermiş ama hiç kendi eğitiminden bahsetmemiş. Aile zamanında çalışmış iki üç ev almış para biriktirmiş, bu onlara yetiyor. Okuyup bir meslek sahibi olmaya gerek yok. Bir de Alman kızlarına üstten bakarlar, biz zenginiz çalışmak zorunda değiliz diye. Gavur dedikleri kızlar mesleki eğitimleri sırasında inşaatlarda bile çalışıyorlar. Kaç sene önce benim yaşadığım binayı kızlar boyadı. Hiç biri yaptığı işi küçümsemez, garsonu bile çok düzgün yapar işini. Ama bunların karşılığında da özgürler. Paralarını biriktirip Avrupa Amerika turu yaparlar. Her kararı kendileri alır çünkü kendi paralarını kazanıyor, anasının babasının amcasının malına güvenerek yaşamıyorlar.

Çok saygın, meslek sahibi kültürlü genç kızlarımız da var ama azınlıkta. 12 sene oralarda yaşadım ve gördüğüme, şahit olduklarıma inanırım ben.

Amca çocuğuyla sevgili olmak nedir ya, adam bir de gelip soruyormuş aranız iyi mi diye. Evlensinler ki mallar içeride kalsın. İstediği kadar ailemiz öyle değil diye inkar etsin, kuzenin bile tek derdi ailenin malları bölünmesin. Bütün sülale akraba evliliği yapmış bir de riske girmemek için az çocuk yaptılar diyor. Genetikten haberi yok. Sende olmaz ama çocuğununun çocuğunda bile olabilir kalıtsal hastalık. Kızları zorunlu eğitimden sonra okutmuyorlar, olur da bir yabancıyla sevgili olur başkasına gider diye.

Başka şehirde üniversite okuyan genç bir adamın etrafı kız dolu. Eminim kız arkadaşı da var. Evlense bile olacak kız arkadaşları. Aynen arkadaşların dediği gibi, babası fısıldamıştır kulağına, oğlum nikahı yap sonrasını hallederiz diye. Bu kızımız da aşk var sanıyor. Açıldığında, nişanlandığında bile çok şaşırmış, niye acaba?

Buradaki yobaz bir aileyle bu kafadaki gurbetçi ailesini yer değiştir, kimse yerini yadırgamaz. Şimdi bana itiraz edecek, öyle değil böyle diyecek, yaşı çok genç olduğu için cahil olduğunu kabul etmeyecek. İstesem onu yaparım bunu yaparım...diyecek ama yapamayacağını kendi de biliyor. Niye ben de üniversite okuyacağım veya meslek okuluna gideceğim demiyor? Dediğim gibi tek dertleri koca, çünkü özgür değiller. Erkek arkadaşlarım oldu falan filan hikaye. Bu kafadaki ailede yaşayacak ve 18 yaşında bir sürü erkek arkadaşı olacak.

(İşinde gücünde olan, kendi halinde çoluk çocuğuyla yaşayan gurbetçilerimiz lütfen üstüne alınmasın, öyle ailelere de denk geldim ama bir elin parmaklarını geçmedi sayıları)
Diğer konuda çok soruldu. Ailem okutmak istedi ama ben okumak istemedim, mesleğim var dedi. Ailenin dükkanında mı ne çalışıyormuş, mesleğim dediği oydu galiba. Kendisine okumak istememenin bile normal olmadığını, bir vizyonsuzluk olduğunu anlatamadık o konuda 😄.

Yazdıklarımı anladığına emin misin? Sevgili kuzenini düşünmekten sağlıklı düşünme yetini kaybetmiş gibi davranıyorsun. Avukat değil demiyorum sana bu ve bundan önceki 1638292026 tane mesajımda. Okulu uzamış uzun mesele dediğin şeyi merak ediyorum. Bunu anlamak neden bu kadar zor senin için?
Geçen konuda Almanya’da hukuk okuduğunda zorunlu staj yok demiş. Bu konuda da staj var diyor. Kafalar karıştı 😂

Kuzen meselesini geçtim. Bence adam pek de seni takan bı tip degil. Ben öyle düşünüyorum. Arada amca vs var işte şöyle böyle iş ilerlesin bakalım. Yarın öbür gün beni aldattı diye gelebilirsin buraya.

Kuzen TAKSİM sevgili başlığından sonra ne desek sana boooş boşş.
Aklıma bir dizideki Amerikan’ın güney eyaletlerinden birindeki ensest aile geliyor. Kızın babası aynı zamanda eniştesi ve dedesiydi. Adamın iki kızı olmuş ve ikisinden de çocuk sahibi olmuş yani 😶. Onlar diyordu uncle/dad diye.

Aklıma bir dizideki Amerikan’ın güney eyaletlerinden birindeki ensest aile geliyor. Kızın babası aynı zamanda eniştesi ve dedesiydi. Adamın iki kızı olmuş ve ikisinden de çocuk sahibi olmuş yani 😶. Onlar diyordu uncle/dad diye.
Bu durumda anlattığınızdan hallice işte. Sanki ortalıkta kadın erkek kıtlığı var. Kuzene kadar başka kimse kalmadı. Ay vallahi böylelerinin anlattığı şeylere üzülmüyorum ben

sevgilimin okulu basladi gecen sene son senesi idi ama bazı seyler oldu biraz uzamis neyse orasi uzun bir konu
Gecen gün bir foto paylasti kahve fotosu ama masada bir kiz tokasi vardi. Bunu gördüm ve kiskandim sanirim ama asil kiskanma sebebim bir tane üstsüz fotosu vardi o gün onu kaldirdi, birkac video kaldirdi.

Kafamda senaryolar yazdim sevgilisi ile bulustu onlari kaldir falan mi dedi acaba diye…
Bir anda onu sildim ve her sey bitti yazdim o günden sonra sadece üzgün postlar atti duygusal sarkilar atti
Aileden kimse konuyu acmadi ta ki bugüne kadar
Bana mesaj atmis böyle mi bitecekti sorgusuz sualsiz beni öyle bir hale soktun ki falan yazmis

Bu akşam da amcam beni gördü neler oluyor her sey yolunda mi dedi ben de kafami salladim agladim bir anda amcam da öz oglum olsa yegenimi üzemez ne yapti hafta sonu gelsin konusalim dedi ben de istemiyorum galiba baskasi ile konusuyor dedim güldü olur mu öyle sey beni ne zaman arasa seni soruyor dedi

Sizce bir erkek neden durup dururken paylasim yapmaya birakir fotolarini azaltir?
Bence sevgilisi yaninda olan biri bunu yapar sadece. Böyle düsündüm
Lütfen kuzen konusuna girmeyin konumuz artik o degil uzar dagilir konu.
Şimdi siz adam paylaşım yapmayı bıraktı, kahvesinin yanında da kız tokası vardı diye mi ayrıldınız? Normal insanlar gibi sebebini sormadınız yani öyle mi?

Bizim buraya derdimizi yazmamızın sebebi 3. bir kişi tarafından olaya nasıl bakıldığını görmek ve duymak, aynı zamanda tavsiye almak istememizdir. Yorumların çoğu sana karşı hırçın çünkü Türkiye'de aşiretler hariç akraba evliliği hoş görülen bir durum değil. Almanya veya başka ülkelerde ki durumu bilemem. Senin Modern Aile dediğin şeyi Türkiye'dekiler kabul edemez bu yüzden çok yanlış yerde konu açıp derdini anlatıyorsun.

Gelelim senin konuna...
Yaşını doğru yazdıysan 23 yaşındasın. Bazı şeylerde tecrübesiz olabilirsin ama şunu asla unutma duygularıyla hareket eden insanlar her zaman kaybeder bu yüzden mantık vardır. Modern Aileyiz diyorsan önce onu karşına alıp konuşman lazımdı eğer anlayışla karşılamıyorsa bu konuda yapabileceğin bir şey yok, senin de tavrını koyman gerekiyor. Ayrıca bu konuda anlattığın şeyi iyi düşün. Sen hissettiklerini ve düşündüklerini ona anlattın mı? Neye göre hemen karar verip yargısız infaz yaptın? Daha olgun düşünüp karar vermen gerek. En önemlisi eğer çocuk sahibi olmak istiyorsanız, ona verebileceğiniz geleceği düşünmelisiniz. Dünyada ne kadar çok hastalıktan mudarip ve ne kadar çok engelli insanımız var. Her çocuk en güzelini hak eder. Çocuklukta yaşayacağı hastalıklar onu farklı kılacak kim ne derse desin. Büyüdüğünde mutlu hissetse bile, bu mutluluk durumunu kabul etmek zorunda olduğu için olacak çünkü başka seçeneği yok.

Back
X