sevgilim suçu olmadığı halde hapiste kötüyüm bana yardım edin lütfen...

ba$ka bi av a yazdim ama cevap yarina gelirmi bilmiyorum maalesef
yarina sana cevap bulmaya çali$acagim
buradada vardir avukat larda biz bilmiyoruz kim

Facebook dan yazsam ozel mesaj olur demi , ondan ba$kasi gorebilirmi
face kullanmasini bilmiyorumda :s

mesajı arkadaşınızdan başkası göremez çok teşekkür ederim.olay anlattığım gibi son temyiz kararı çıkmış tekrar mahkemeye başvurabilir miyiz, itiraz hakkımız var mı bunları öğrenmek istiyorum gerçekten suçsuz ve onaylanırsa adalet yerini bulmayacak.

suça iştirakten mi yargılanıyor sevgilin ?:26:

Çocuk yaralandı mı yoksa öldü mü ?

Son düzenleme:
sevgılınızın sıze anlatmadığı bırşeyler var gıbı.....anlattığınıza bakılırsa sevglınız burda tanık durumunda. hıçbır tanık hapse atılmaz. kamera göruntusu var dıyorsunuz....suçsuzsa sevgılınız kamera göruntusu bunu ıspatlar zaten
bence bılmedığınız şeyler var

dosyadaki suç ne? hangi suçtan tutuklanmış, bence sizin eksik bildiğiniz durumlar olmalı, delil olmadan kimse cezaevine konulmaz, ayrıca aç mı susuz mu demişsin ya, filmlerdeki gibi değil durumlar, yemek-su vs her türlü ihtiyacı verilir, ilk anda içeriye ilaç alınamamış olabilir, sonrasında ilaçları alınır, yada tekrar doktora götürülür.
ama suçu ne bu önemli? basit bi suç olsa tutuklanmazdı, bunu iyice öğrenirsen yardımcı olabiliriz sana? üstelik temyiz hakkı son diyorsun, bu kararın sevgiline tebliğ edilmiş olması gerekir, belki gönderildiği, sevgilin önemsemedi, yoksa karar kesinleşmezdi

Mesajda anlatmaya calistim, telefondan giriyorum o yuzden mesajin gittiginden emin olamadim buradan yazmak istedim.

Sizin sevgiliniz suca istirakten yargilaniyor, diger kisi itiraf etmis ama nasil etmis demek ki beraber isledik cinayeti demis ki sizin sevgilinizi de hapse attilar.

Sizin sevgiliniz o kisiyi yaralamamis olabilir ama en azindan elinde saldirmak icin bir cisim vardi diye tahmin ediyorum yoksa goruntude uzakta olan kisiyi cezaevine koymazlar.

Ne desem bilemiyorum, sadece konu sizin buraya yazdiginiz kadar degil saniyorum. Ortada bir cinayet var ve sizin sevgiliniz hapisteyse muhtemelen o da siddetin icinde.

Taniklar zaten kanitlar kadar guvenilir bir delil teskil etmiyor. Bir de polise gitmesi sadece hafifletici sebep olur.

Sizin icin tek temennim insallah kasitli adam oldurmeden yararlanmaz sevgiliniz. Taksirle olume sebebiyet olursa daha az ceza alir ve sicilinin olmamasiyla polisi aramasi hafifletici sebep tabi ki.

pupig adam ölmü$ dendi maalesef :s

iki av arkada$a yazdim konu sahibsi arkada$im, cevap verdikelrinde sana iletirim
ama yukardaki yorumlara gore senin bilmedigin $eyler var galiba
eksik bilgiler vrsa anlattiklarina gore avukatlarda cevaplayamaz sorularini ..

Ortada 6 yıllık kapsamlı bir yargılama süreci var. Dosyanın da uzun süre temyizde olduğunu öngörebiliyoruz. Şöyle söyleyelim, kamera kayıtlarında sevgilinizin elinde bıçak/kesici alet varsa suça iştirak sebebiyle ceza alması doğal. Uzakta öylece duran kişi hakkında cezaya hükmolunması mümkün değildir. Sevgilinizin suçu işlediği yönünde kesin deliller ve kanaat yoksa, şüpheden sanık yararlanır ilkesi gereğince ceza almaması gerekirdi. Dosyanın incelenmesi gerekli. Altı yıllık yargılama sürecinde suçsuz olduğu yönünde sadece beyan vermekle mi yetinmiş, deliller ve tanıklarla iddiasını ispatlamaya çalışmamış m? Anlatımınızdan her şey bir anda gelişmiş gibi anlam çıkıyor.

Mahkeme karar verdikten sonra temyiz etmemişse, hüküm kesinleşir. Ya da dosya temyize gönderilmişse, karar onanmışsa da artık cezanın infazından başka bir durum söz konusu olamaz. Yargılamanın eksik kovuşturma ile neticelendirilmesi, delillerin getirtilmemesi, savunma hakkının kısıtlanması, şüpheden sanık yararlanır ilkesinin uygulanmaması gibi durumların olduğunu düşünüyorsanız iç hukuk yolları da tüketildiğinden AİHM'e başvuruda bulunulabilir. Fakat ne yazık ki o da bu hapis kararını ortadan kaldırmaz, yalnızca başvuru sahibine tazminat ödenmesini sağlar.

Son düzenleme:
Bence de bilmediginiz seyler var mutlaka. Kimseyi oyle emin olmadan hapse atmazlar. Masumiyet karinesi diye bir sey var. Sucu kesinlesene kadar herkes masumdur ve suclu gibi lanse edilemez.
Ceza
Kanunumuz insanlarin ozgurlugunu on planda tutuyor. Sucsuz bir insani mahkum etmektense suclu insanin disarda gezdigi bile oluyor.
Benim de aklima biraz uc ama sey geldi. Tanik olabilir mi sevgiliniz? Taniklik zorunludur cunku. Kendi gitmezse zorla goturulur. Hatta taniklik yapmamaya direnirse 3ay kadar mahkum bile edilebilir. (Suc gibi sicile falan islenmez. Sadece tanikliga ikna amacli)
Uygulamada boyle bir sey yapiliyor mu bilmiyorum ama kanunda var.

canim dosyayi gormeden net birsey soyleyemem acikcasi kizin ne dedigini de tam anlamadim
6 yil once olay olmus sevgilisinin arkadasi hukum giymis ceza evinde yatmis eger karar kesinlesmemis olsa hukum giymez mahkeme surecinde tutuklanmis olsa hic mi tahliye edilmemis temyiz etmislerse ve dava tekrar goruluyorsa diye dusunsek sevgiliside ceza almis bu yargilamada ki yakalama emri cikmis hakkinda acikcasi faraziye konusuyorum yazdiklarindanda birsey anlamadim kizin sucsuz olabilir ama 6sene once karara cikan suc icin simdi tutuklamazlar durduk yere ortada baska birsey olabilir son olarak tutuklandigi durusma zaptini gorsem yine birsey derim sudur degildir diye
ama simdi havanda su dovuyoruz bu yazdiklariyla

Avukat arkada$imin yazisini kopyaladim sana
maalesef senin elindeki bilgilerle kimse yardimci olmayacak sana galiba, çok eksik bilgi var
dosya yada duru$ma zapti gibi $eylere senin ula$ma $ansin varmiki?
aylesi avukati ayarlami$mi?

Söyledikleriniz yorum yapabilmek yada bilgi verebilmek için çok yeterli değil
Muhtemelen sevgilinizi zaten adamı öldürdü diye tutuklamamışlardır ama eğer bıçaklayan kişiye bi şekilde yardımı olduysa
bu nedenle tutuklanmış olabilir.
Diğer yandan yargılama devam ediyormu, sevgiliniz tutuklumu ,yoksa hükümlü mü ,, Tutuklandı ise henüz yargılama bitmemiş olabilir bu durumda tutuklama kararına itiraz edebilir. Ama yargılama yapıldı ve ceza aldı ise dosyasına bakılıp temyiz şansı varmı yokmu bakılabilir. Her kez kendi suçu için ayrı yargılanır hakları ayrıdır. Diğer kişinin temyiz hakkı bitmiş olabilir ama sevgilinizin yargılaması sonuçlanmamış olabilir, aynı dosyada yargılanmıyorlar ise..Ailesi avukat tutacak demişsiniz bu durumda sizin artık dışardan destek olmaktan başka yapacağınız bişey yoktur.Muhtemelen sizi görüştürmezler zaten..
Haksız yere tutuklanmış olabilir ama haksız yere ceza almaz merak etmeyin. Suç yeterince ispatlanamıyor ise herzaman sanık yararlanır bu durumdan. belki sizin tam olarak bilmediğiniz şeyler de vardır..Yada dosya hakkında yeteri kadar bilgi sahibi değilsiniz..
Hakkınızda hayırlısı olur ve tez zamanda çıkar inşallah...;allah yardımcınız olsun

Merhaba canım.. Öncelikle çokgeçmiş olsun.Öncelikle yaralayan kişinin Dosyasının temyizden gelmesi beklenecek. Erkek arkadaşınızın gerçekten bir suçu yoksa er yada geç serbest bırakılır. Ama bu araştırılacaktır. o süreç zarfında Tutuklu olarak kalabilir. Bir hukukçu olarak böyle düsünüyorum. Allah yardımcınız olsun.

ilgili haber mynette yazıyor. sabah burada okumuştum. az önce de haberlere bakınca aynı haber olduğunu düşündüm.

eğer sevgiliniz masum ise adalet yerini bulacaktır. gönlünüzü ferah tutun. herşeyin gönlünüzce olması dileğiyle; geçmiş olsun

Vay canina! Suca istirak edene 25 yil mi vermisler? Sasirdim dogrusu. Bu ulkede insan hayatina deger verilir miymis, dogru duzgun ceza verilir miymis...

Canım olayı çok net anlayamadım ama ne olursa olsun suçsuzsa eğer hiç kimse hepiste yatmaz, suçlu olanların bile üç beş ay yatıp çıktığı bir adalet sistemimiz var malesef. Temyiz olayına gelince, arkadaşı kararı kendi açısından temyiz eder. ona tebliğ edilmeyen bir kararın onun açısından temyiz süresinin geçmiş olması mümkün değil. Kararı görmeden birşey söylemek de yanıltmak olur. Acaba neden tutuklama kararı çıkmış bilmek lazım. İfadeye gelmeyince bile tutuklama kararı çıkabiliyor çünkü ama biz buradan ne desek boş. Kararı da alıp bir avukatla görüşmeleri en doğrusu.

buda oteki avukatin yorumu ..

ben $imdi onlara mynet deki haberide mi sorayim ..
excuse me ,25 yil yada 15 yil ba$kasi beklenmez , hemde cinayete yataklik edip ambulansin gelmesini acimasizca engelleyen biri 15 gun bile beklenmez ..senin için uzuldum inan ..

in$alalh senin sevgili bu çocuk dedilir demekden ba$ka bi$ey bulamiyorum soyluycek ..
yerde yaatani tekmeleyip ambaulansi engelledigi goruntu kamerada da mevcuttur ,sevgilin sanada yalan soylemi$ oluyor bu durumda ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…