Sevgilim tembel - ne yapmalıyım?

balhami

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2016
204
191
33
Merhaba arkadaşlar,
erkek arkadaşımla 2 senedir uzaktan ilişki yaşıyoruz. Bazı problemler yaşadık, kendisi nihayet üniversiteyi bitirdi ve yurtdışına,yanıma gelip master yapmaya hak kazandı.

Öğrenci vizesi alımı sürecinde kendisiyle uzun süredir etmediğimiz kadar kavga ettik. Bazı kişisel evrakların (mesela cv) almancaya çevrilmesi gerekiyordu, dedim sen türkçe yaz istenilen belgeleri bana yolla, ben ceviririm.

1 hafta bekledim, belge filan yollamadı. 1 hafta sonra 2 belgeyi cevirmem için yolladı, ikisini çevirmek 1 saatten az sürdü, hemen aynı gün geri yolladım kendisine. CVyi de 2 gün sonra yollarım dedi (2 gün sonrası cuma gününe denk geliyordu ve vize randevusu da cuma günüydü), ben de dedimki yetişmez al sana kendi özgeçmişimi yollayayım, ona göre yap sen, ben kontrol ederim demiştim. Benim de 7/24 vaktim yok çünkü, yoğun çalışıyorum.

Perşembe öğlen bana mesaj attı "cv'yi de sen çevir en iyisi, annemler tatilden döndü onları almaya gitmem gerek havaalanına" diyerek işin içinden çıktı. Ne kadar yaptıysan yolla ben ordan devam edeyim o zaman dedim, henüz başlamadım dedi. Beyninden vurulmuşa döndüm, açtım ağzımı yumdum gözümü. Uzun zamandır tembelliği gözüme çarpıyordu, sanki zorla geliyor yurtdışına.
Kendisine bunu söylemiştim, gelmek istemiyorsun sanki çünkü hiç istekli bi şekilde uğraşmıyorsun vize işlemleriyle demiştim. Öyle bisey yok, annemler rahat bırakmıyor iş yapamıyorum demişti. E ailesi 10 gün tatildeydi, rahattı, yine görevlerini yerine getirmedi.

Canım çok sıkılıyor. Tembel bi insanla asla ömür geçmez diye düşünüyorum. Sanki bana güveniyor. Çok gururuma dokunuyor bu durum.

Bana akıl verin lütfen. Ne yapılır böyle bi adamla?

Son düzenleme:
Bi de merakımdan sordum, ailen ya da ablaların sorsa kim çevirdi bu belgeleri, ne diyeceksin diye. Arkadaşım çevirdi diyicem dedi. Bi kavga da ordan patladı. Ailesi benimle birlikte olduğunu bildiği halde, "arkadaşım" çevirdi diyecekmiş. Çok gururuma dokunuyor halleri tavırları lafları sözleri :(

Sadece bu konuda mı böyle yoksa her konuda mı ?

Çalışma hevesi yoksa çok yıpranırsın

Uyuz uyuz davranan erkeklere uyuz oluyorum!

Bırak uğraşma ne kendini üzüyosun, kendi işiyle ilgilenmeyen senin için hiçbirşey yapmaz

Aynen. Bana bi de diyorki, sen tez yazarken ben sana yardım ettim. Skor aklımda değil ama sen 1 yardim ettiysen ben sana 10 ettim dedim. Yine ben suçlu oldum.

Annem zamanında demişti, en küçük şeyi bile erkekler gün gelir yüzüne vurur diye. Cidden yazıklar olsun :(

Tembelliği geçtim senin yanına gelebilmek için her yolu deneyip asla son güne bırakmayı düşünmemeliydi bile
Bence sevgisini de bi gözden geçirin

Sadece bu konuda mı böyle yoksa her konuda mı ?

Çalışma hevesi yoksa çok yıpranırsın

O kadarını henüz bilmiyorum. Okurken bu kadar gözüme çarpmıyordu, ama özellikle yurtdışına çıkmasına 5 dk kalmışken bu kadar savsaklaması beni çileden çıkarttı. Sanki uğraşmayayım, kendimi yormayim elimin altında nasıl olsa almanca bilen biri var, uğraşamama gerek yok diye düşündüğü hissine kapıldım.. Çok üzülüyorum bu duruma :KK43:

psikolojik bir rahatsızlığı olmadıktan sonra tembel insanlara zerre saygım yok.

Onun sizin yanınıza gelmek için kendini yırtması lazımken siz gelsin diye kendinizi yırtıyorsunuz.

Niye orada sizi sevecek adam mı yok da bu paraziti kendinize yük ediyorsunuz?

Bi de merakımdan sordum, ailen ya da ablaların sorsa kim çevirdi bu belgeleri, ne diyeceksin diye. Arkadaşım çevirdi diyicem dedi. Bi kavga da ordan patladı. Ailesi benimle birlikte olduğunu bildiği halde, "arkadaşım" çevirdi diyecekmiş. Çok gururuma dokunuyor halleri tavırları lafları sözleri :KK43:
yay burcu mu

psikolojik bir rahatsızlığı olmadıktan sonra tembel insanlara zerre saygım yok.

Onun sizin yanınıza gelmek için kendini yırtması lazımken siz gelsin diye kendinizi yırtıyorsunuz.

Niye orada sizi sevecek adam mı yok da bu paraziti kendinize yük ediyorsunuz?

O kadar güzel söylediniz ki, o kadar haklısınız ki. O kadar süredir başvuru yapıyor ve nihayet master için kabul edildi ama bu son yaptığı bildiğiniz gururuma dokundu, kendisi oturmuş keyif yapmış, başlamadım bile sen yapsana diyor :KK43:

Keyif filan yapmadım ev aradım diyor sonra da. Ama gelince iyi kötü kalacağı bi yer var sonuçta, belgeler daha önemli

O kadarını henüz bilmiyorum. Okurken bu kadar gözüme çarpmıyordu, ama özellikle yurtdışına çıkmasına 5 dk kalmışken bu kadar savsaklaması beni çileden çıkarttı. Sanki uğraşmayayım, kendimi yormayim elimin altında nasıl olsa almanca bilen biri var, uğraşamama gerek yok diye düşündüğü hissine kapıldım.. Çok üzülüyorum bu duruma :KK43:
Bence bu yönünü niraz gözlemle.
Eğer çok tembel ve çalısmaya sevmeyen biriyse hayat öyleleri ile çok zor. Tüm Yük sana kalır.
Iyice tanıyıp içine sinmeden ciddi bşy Düşünme derim.

Aferin kendine parazit bulmuşsun. Senden geçinir gider artık.

Vallahi ben de böyle düşünmeye başladım. O kadar belge cevirdim, okula göndereceği mailleri cevirdim, kalkmis bana e ben de sana tezinde yardim etmiştim diyor. 1 sene önce iyi ki 1 kez yardım ettin sağol ya dedim :(

Back
X