Sevgilim tembel - ne yapmalıyım?

O kadar güzel söylediniz ki, o kadar haklısınız ki. O kadar süredir başvuru yapıyor ve nihayet master için kabul edildi ama bu son yaptığı bildiğiniz gururuma dokundu, kendisi oturmuş keyif yapmış, başlamadım bile sen yapsana diyor :KK43:

Keyif filan yapmadım ev aradım diyor sonra da. Ama gelince iyi kötü kalacağı bi yer var sonuçta, belgeler daha önemli

Emlakçılar belli saate kadar ev gösterir. Yapacak adam az uyur yetiştirir. öncelik sırasına bağlıdır.

Emlakçılar belli saate kadar ev gösterir. Yapacak adam az uyur yetiştirir. öncelik sırasına bağlıdır.

Internetten arıyor. Bi platform var ordan. Ve sonra ne dedi biliyor musunuz: tek kelime yazmadın gece, ev arıyordum dedi.
Ben sana ilanlara göndermek üzere kısa bi yazı yazmıştım zaten, ne demek ya gece yazmadın demek.
Saç baş yolduracak cinsten.

Onca saat/gün ne yaptı anlayamıyorum

Merhaba arkadaşlar,
erkek arkadaşımla 2 senedir uzaktan ilişki yaşıyoruz. Bazı problemler yaşadık, kendisi nihayet üniversiteyi bitirdi ve yurtdışına,yanıma gelip master yapmaya hak kazandı.

Öğrenci vizesi alımı sürecinde kendisiyle uzun süredir etmediğimiz kadar kavga ettik. Bazı kişisel evrakların (mesela cv) almancaya çevrilmesi gerekiyordu, dedim sen türkçe yaz istenilen belgeleri bana yolla, ben ceviririm.

1 hafta bekledim, belge filan yollamadı. 1 hafta sonra 2 belgeyi cevirmem için yolladı, ikisini çevirmek 1 saatten az sürdü, hemen aynı gün geri yolladım kendisine. CVyi de 2 gün sonra yollarım dedi (2 gün sonrası cuma gününe denk geliyordu ve vize randevusu da cuma günüydü), ben de dedimki yetişmez al sana kendi özgeçmişimi yollayayım, ona göre yap sen, ben kontrol ederim demiştim. Benim de 7/24 vaktim yok çünkü, yoğun çalışıyorum.

Perşembe öğlen bana mesaj attı "cv'yi de sen çevir en iyisi, annemler tatilden döndü onları almaya gitmem gerek havaalanına" diyerek işin içinden çıktı. Ne kadar yaptıysan yolla ben ordan devam edeyim o zaman dedim, henüz başlamadım dedi. Beyninden vurulmuşa döndüm, açtım ağzımı yumdum gözümü. Uzun zamandır tembelliği gözüme çarpıyordu, sanki zorla geliyor yurtdışına.
Kendisine bunu söylemiştim, gelmek istemiyorsun sanki çünkü hiç istekli bi şekilde uğraşmıyorsun vize işlemleriyle demiştim. Öyle bisey yok, annemler rahat bırakmıyor iş yapamıyorum demişti. E ailesi 10 gün tatildeydi, rahattı, yine görevlerini yerine getirmedi.

Canım çok sıkılıyor. Tembel bi insanla asla ömür geçmez diye düşünüyorum. Sanki bana güveniyor. Çok gururuma dokunuyor bu durum.

Bana akıl verin lütfen. Ne yapılır böyle bi adamla?
Tatlım tembel olsa master yapamaz. O senin huyunu öğrenmiş seni kullanıyo işte

Niye bu kadar fedakarlık yapıyorsun ki onun için? Ha o da senin için bu kadar fedakarsa birşey diyemem ama bence fazla abartmışsın.
Herkes sorumluluklarını bilmeli. Cv yi de çevirme sakın, ben de yoğundum de geç.

Merhaba arkadaşlar,
erkek arkadaşımla 2 senedir uzaktan ilişki yaşıyoruz. Bazı problemler yaşadık, kendisi nihayet üniversiteyi bitirdi ve yurtdışına,yanıma gelip master yapmaya hak kazandı.

Öğrenci vizesi alımı sürecinde kendisiyle uzun süredir etmediğimiz kadar kavga ettik. Bazı kişisel evrakların (mesela cv) almancaya çevrilmesi gerekiyordu, dedim sen türkçe yaz istenilen belgeleri bana yolla, ben ceviririm.

1 hafta bekledim, belge filan yollamadı. 1 hafta sonra 2 belgeyi cevirmem için yolladı, ikisini çevirmek 1 saatten az sürdü, hemen aynı gün geri yolladım kendisine. CVyi de 2 gün sonra yollarım dedi (2 gün sonrası cuma gününe denk geliyordu ve vize randevusu da cuma günüydü), ben de dedimki yetişmez al sana kendi özgeçmişimi yollayayım, ona göre yap sen, ben kontrol ederim demiştim. Benim de 7/24 vaktim yok çünkü, yoğun çalışıyorum.

Perşembe öğlen bana mesaj attı "cv'yi de sen çevir en iyisi, annemler tatilden döndü onları almaya gitmem gerek havaalanına" diyerek işin içinden çıktı. Ne kadar yaptıysan yolla ben ordan devam edeyim o zaman dedim, henüz başlamadım dedi. Beyninden vurulmuşa döndüm, açtım ağzımı yumdum gözümü. Uzun zamandır tembelliği gözüme çarpıyordu, sanki zorla geliyor yurtdışına.
Kendisine bunu söylemiştim, gelmek istemiyorsun sanki çünkü hiç istekli bi şekilde uğraşmıyorsun vize işlemleriyle demiştim. Öyle bisey yok, annemler rahat bırakmıyor iş yapamıyorum demişti. E ailesi 10 gün tatildeydi, rahattı, yine görevlerini yerine getirmedi.

Canım çok sıkılıyor. Tembel bi insanla asla ömür geçmez diye düşünüyorum. Sanki bana güveniyor. Çok gururuma dokunuyor bu durum.

Bana akıl verin lütfen. Ne yapılır böyle bi adamla?
Hiç sevmem böyle sorumsuz insanlari ki erkekgin sorumsuzunu hic sevmem canim evlenince ne olacak cocuktan tut elektrik faturasi bilmem ne isini bile sana yıkar.bende sal gitsin kendi hayatina ugrasma degmez

Temel insan dayar sana sırtını ohhh rahat eder bu kadar kullandirmayin kendinizi..

Güçlü, çalışkan, bilgili bir hanımsınız gibi düşündüm ben okurken. Böyle bir adamla işiniz ne? Sürme eşeği gibi sürmezsen gitmiyor tövbe tövbe... çok yıpratır sizi...

Tepki vermeden once istediklerini yapmamaliydin yogunum gibi bahanelerle geri cevirmeliydin. Bakalim yetistirebiliyor mu. O zaman anlardin tembelligini cunku buradan bakinca seni kullaniyor gibi gorunuyor.

Bu bazı belgeleri neden siz çevirdiniz ki anlamadım.
Yani adam belgeleri alır yeminli çevirmene çevirtir noter de onaylar benim bildiğim.
Bu adam Almanca bilmiyorsa nasıl gelecek bir de oraya, kendi belgelerini Almanca yazamamış sonuçta.
Bir de tahmin ettim yurtdışına yanıma gelecek dediğinizde kesin dedim kız Almanyada çocuk Türkiyede.
Artık Almanyadasınız kessenize biraz burdaki adamcıklarla bağınızı.
Bu isteksizlik sizi sevmediğini, evlenecekse de oraya yerleşebilmek için evleneceğini gösteriyor bana.

Hiç sevmem böyle sorumsuz insanlari ki erkekgin sorumsuzunu hic sevmem canim evlenince ne olacak cocuktan tut elektrik faturasi bilmem ne isini bile sana yıkar.bende sal gitsin kendi hayatina ugrasma degmez

Muhtemelen ben buranın düzenini yolunu yordamını bilmiyorum sen online hallediver diyecek... şu an zaten aşırı sinirliyim, abuk sabuk senaryolar canlanıyor kafamda :(

Evlenince çocuğunu okuldan almaya falan da üşenir belki sevgilin.
Bi de merakımdan sordum, ailen ya da ablaların sorsa kim çevirdi bu belgeleri, ne diyeceksin diye. Arkadaşım çevirdi diyicem dedi. Bi kavga da ordan patladı. Ailesi benimle birlikte olduğunu bildiği halde, "arkadaşım" çevirdi diyecekmiş. Çok gururuma dokunuyor halleri tavırları lafları sözleri :KK43:
Benim de dokunurdu. Ailesi biliyor madem neden böyle söylemiş ki. Kız arkadaşım veya x kişisi diyebilirdi. Sevgilin biraz düşüncesiz biri anladığım kadarıyla. Her konuda böyle davranıyorsa cidden ömür geçmez. İyi düşün.

Güçlü, çalışkan, bilgili bir hanımsınız gibi düşündüm ben okurken. Böyle bir adamla işiniz ne? Sürme eşeği gibi sürmezsen gitmiyor tövbe tövbe... çok yıpratır sizi...

Çok teşekkür ederim güzel sözleriniz için. Okurken ailemden 1 kuruş destek almadım, uzakta okudum hem çalıştım hem de bütün işlerimi kendim hallettim. Belki de bi yüzden çok fazla fedakarim. Olmamam gerek :(
Zamanında erasmus için yanıma geldiğinde böyle değildi. Bayadır ayrıyız bu iyice salmış kendini meğer...

10 yılda 30 yıl yaşlanırsın. bırak kendi işlerinin sorumluluğunu kendi alsın. çeviri için o sana yalvarsın. asla evlenme bu arada. benzeriyle evliyim. bu tipler işine gelen kişilere çok gayretli olur.

Tepki vermeden once istediklerini yapmamaliydin yogunum gibi bahanelerle geri cevirmeliydin. Bakalim yetistirebiliyor mu. O zaman anlardin tembelligini cunku buradan bakinca seni kullaniyor gibi gorunuyor.

Ben açıkçası sesi çıkmayınca acaba arkadaşına mı verdi çevirsin diye düşünmüştüm. Insanın kendi ana dilinde 2 belge yazması 1 saatten az sürer muhtemelen ki ben çevirirken 1 saatten az bi sürede çevirdim. Sonra kalkti bana diyorki çevirdigin 3-5 cümle şey, niye abartıyorsun. Pofff ne ara böyle utanmaz oldu bu adam aklım almıyor

Bu bazı belgeleri neden siz çevirdiniz ki anlamadım.
Yani adam belgeleri alır yeminli çevirmene çevirtir noter de onaylar benim bildiğim.
Bu adam Almanca bilmiyorsa nasıl gelecek bir de oraya, kendi belgelerini Almanca yazamamış sonuçta.
Bir de tahmin ettim yurtdışına yanıma gelecek dediğinizde kesin dedim kız Almanyada çocuk Türkiyede.
Artık Almanyadasınız kessenize biraz burdaki adamcıklarla bağınızı.
Bu isteksizlik sizi sevmediğini, evlenecekse de oraya yerleşebilmek için evleneceğini gösteriyor bana.

Ben almanyada doğdum büyüdüm, kendisi türkiyede evet. Okuyacağı bölüm ingilizce ama almanyada değil isvicrede. Almanca konuşması gerekmiyor şimdilik. Çevireceği belgelerse gelecekle ilgili yapmak istedikleri, neden bu okulu bu ülkeyi seçtiği vs. Yeminli tercüman gerekmiyor yani.

Ben de kendisine dedim, gelmek istemiyorsun belliki boşuna uğraşma orda kal dedim...

Niye ugrasiyorsunuz bu kadar? Yani doğru dürüst bir ilişki dahi yok ortada. Siz yürütmeye çalışıyorsunuz.. Yanınıza gelen İnsanı tanidiginizdan emin misiniz?

Back
X