Evet torpille 60 ile atanan bile var, 76'dan bahsetmeye bile gerek yok. Bu ülkede bu kadar torpil olmasaydı 83 alan insan açıkta kalmazdı, bilmem anlatabildim mi? Benim her şeyden haberim var, lisans öğrencisiyim merak etme. Asgari ücretimiz çok düşük, fazlasıyla düşük. Hayatın pahalılığını göz önünde bulundurunca kesinlikle yetmiyor. 2000 2500 bile yeri geliyor yetmeyebiliyor ihtiyaçlara, masraflara. Ben kimsenin hakkıyla alakalı konuşmadım ama ülkenin durumu böyle, evet kapitalizm ve keşke olmasaydı. Kimse halinden memnun değil. Keşke bu durumu değiştirmek için biraz uğraşsak halk olarak? Verdiğim örnek benim düşüncemi yansıtmıyor bu sadece bir örnek. 20 TL olayını da ülkemizde yaşanan olaylarda insanların halini görün diye belirttim, mallar taşındıktan sonra bizimkiler çocuklara kaç para istersiniz bu işin karşılığında diye sormuşlar, çocuklar gönlünüzden ne koparsa demişler. Bizimkiler de rakam söylemelerini istemişler, adam başı 20 TL yeter demiş onlar da. Bizimkiler adam başı 20 TL vermedi tabi yok devenin bale pabucu yani. O kadar iş yaptır 20 TL olur mu? 20 TL para mı şu devirde? Ama çocuklar buna bile razı yani, bir yerde ihtiyaç meselesi. Belki de çok ihtiyaçları vardı belki de ağızlarından o an öyle çıktı, bilmiyorum. Evet kapitalizm her yerde ve ben asgari ücreti falan savunmuyorum, keşke ekonomimiz daha iyi olsaydı ve refah düzeyimiz daha yüksek olsaydı ama bu ülkeyi bu hale getiren de biziz yani, daha iyiye gitmesi gereken şeyler ısrarla kötüye gidince ortaya bunlar çıkıyor, bir yığın haksızlık. Kapitalizmi ben başlatmadım, bitirmeye de gücüm yetmez, ayrıca patron falan da değilim merak etme, sıradan bir öğrenciyim, kimseyi çalıştırmıyorum yani bilmeden konuşma.. Ama iş beğenmezlik konusundaki düşüncem aynı, bunu çok fazla parametreye dayanarak söylüyorum ama şimdi o konuya girersem hiç çıkamam. Katılırsın ya da katılmazsın farketmez ama senin hakkını ben yiyormuşum gibi konuşmazsan sevinirim.