SEVGİLİM VE MÜZİK ZEVKLERİMİZ

Muzik zevkinden sogarmi insan yahu oyle olsaydi eski sozlum beni iliskimizi 1. Yilinda birakirdi azmi telefonda bende ozledim bende ankaranin baglari sarkisini soyledim ah eski gunler ah sonuc cok sey etmeyinbence ya

Ben mi garibim anlamadım.

Açıkçası ben de çok önem veriyorum müzik zevkine.

Çünkü bir insanın müzik zevki yaşadığı olaylardan, geçtiği yollardan ve kültür birikiminden doğuyor ya da en azından bana böyle gelir. Ben de sizin gibi rock/blues tarzlarını dinliyorum.
Sanırım sevgiliminde serdar ortaç dinlemesini istemezdim.

Bizde de ayni durum var. Mesela eşim ben yabanci muzik acinca bozuluyor, kendisi ingilizce bilmedigi ve sozleri anlamadigi icin, o odaya bile girmiyor. Kompleksli yani. Onun disinda hint muzigi ve klasik muzik de seviyorum ama yalnizken dinliyorum. Ben de onun dinlemek istedigi uyuntu muzikleri sevmiyorum, içim bayiliyor artik dertli kederli sarkilardan
Ama ortak bir noktada bulusuyoruz, Turkce pop, berkay ceceli vs.
Siz de ortak sevdiklerinizi kesfedebilirsiniz
Tek care bu kaliyor =)

Bende müslüm gürsesi çok severim :) aynı zamanda Mustafa Sandal çocukluğumun şarkıcısıdır. Ama ne bilim Serdar ortaca ve oyun havalarına ayrı bir antipatikliğim var

Yanlış anlamış olmak istiyorum.
Yani siz arabaya bindiniz ve tarzınız olmayan müzikler çalıyo diye uyuşmıycağınızı soğuduğunuzu mu söylüyorsunuz.
İlahi ya:)
Bi cd hazırlayın kendi zevkinize göre hediye edin sevgilinize.
Belki sever oda..

Yani etrafımdaki kimi insanlara göre sizin dinlediğiniz müzikler, sizin serdar ortaçı koyduğunuz kefede. Yani çok da zıt şeyler dinlemiyorsunuz ki insanların sevdiği müziklere göre kendilerini üstün görmeleri biraz garip.

Bence sevgiliniz çok da müzikle alakalı biri değilmiş zaten. Kuzeni ne verirse onu dinliyo gibi arbada ses olsun diye.

"biz sevgilimle okul nedeniyle hep ayrı kaldık yani ilişkimizi yanyana pek yaşayamadık. Yani uzun süredir beraber olsakta çok fazla bir paylaşımımız olmadı ve birbirimizi çok iyi tanımadığımızı düşünüyorum."
canım bence önce bi sevgilini tanı ondan sonra evlenme kararı al istersen

Bazen insanlar tarzının çok dışında müzikler dinleyebilir. Ben caz, blues, soul, biraz pop biraz rock, özellikle eskilerin disco tarzı muziklerini çok severim. Türkçe nadir dinlerim mesela Sertab erenerin sesini çok severim ama onu bile dinlerken onun yaptığı yabancı albümü ve özenle seçtiğim eski Türkçe şarkılarını dinlerim bazen. ama mesela tarzımın çok dışındaki yıldız tilbenin el adamı şarkısını ve
Muslum gurses in bir omur yetmez şarkılarını da seviyorum ilginç yani bu ikisi istisna

İyi de kime göre senin dinlediğin müzik iyi diğerleri de kötü. Sen sevgilinin dinlediği müzikleri Dinle o zaman. Ben de Türk sanat müziği halk müziği pop rock arabesk yabancı hoşuma giden her tür şarkıyı dinlerim. Serdar ortac da dahil. Karaktersiz miyim o zaman. Ki çalıştığım için dinleyemiyorum bile kafam kazan geliyorum zaten eve. Bence müzik zevki karakteri yansıtmaz, ama senin bu dar bakış açın yansıtır. sözlerine bakıyorum diyorsun belki senin dinlediğin şarkı sözü bize anlamsız geliyor. 25 yaş ve bu ben merkezcilik çok ilginç.

Evlilik karşılıklı anlayış gerektırır.

Eşim her tur müziği severek dinler..hatta çok ilgilidir bu konuyla..

Bense tek çeşit dınlerım..(oda yabancı muzık)

Sonuç olarak ben onun yeri geliyor arabeskini de dinliyorum..yeri geliyor klasık müziğini de..

Klasık neyse de arabesk beni hayattan soğutuyor..o gunum berbat gecıyor..dırek negatif enerjıyle doluyorum..

3 gün sonra uzun yola cıkcaz..neler dınlemek zorunda kalacağımı dusundukce içim bayılıyor..

Söylediğin şeyi çok iyi anlıyorum ve ben de müzik kültürünün kişiliği şekillendirdiğine inanıyorum. Benim de erkek arkadaşımla müzik zevklerimiz cok cok farklıdır ben indie tarzı dinlerken o genelde türkçe-yabancı pop dinler. Ve bu bizim icin hic sorun olmadi yirmi dort saat yan yana olmamıza rağmen. Belki seninle birlikte o müzikleri dinlerse o da sever. Ayrıca o serdar ortac vs dinleyen cok cok fazla ülkemizde ve ulaşılabilirligi kolay bi müzik tarzi. Dinlemesem bile bircok şarkısı ezberimdedir. bu konuya çok takılma ama evlenme gibi ciddi bi karardan önce onu tanımaya çalış bence.

Düğününüzde ne çalacak zannediyorsunuz?
Siz de erken bir alıştırmaya sayın bu maruz kaldığınız durumu.
Ömrümde hiç oyun havaları dinlememiş bir insanım ama artık her birini çok iyi biliyorum.
Evlilik böyle bir şey.
Kendinizde istediğiniz özgürlük ve bireysel alanların karşı taraf için de geçerli olması demek.
Ona saygı duymak, tahammül edemeseniz de karşılıklı olarak fedakarlık yapmak demek.
Ne şanslısınız ki sadece müzik zevkleri konusunda yaşayacaksınız bu sıkıntıyı.

o sizin müzik zevkinizden dolayı böyle bir konu açmış olsaydı ne hissederdiniz? farklılıklarınızla mutlu olun, bugün müziği kafasına takan yarın başka bir şeyi kafasına takar. böyle mutlu olamazsınız.
kimse sevgilinize canım cicim balım demesin, gerisi halolur

şimdi ben ofiste jazz dinlerim çalışırken sadece klasik müzik... acaipte bir arşivim vardır. sonra gider serdar ortaç konserinde dans ederim. arkadaşlarla toplanınca hande yener gülşen vs dinleriz. hatta ve hatta bazen öyle bir moda girerimki çok güzel arabesk dinlerim. hemde en dibini... bazen arabada sıkılıyorum benim bir kanalım var dünyanın en saçma sözlü ankara türkülerini çalar. onu açar güler eğleniriz. rakı balık yaparız fasıl dinleriz. hayatta bir tek rap sevemedim ama oluncada tiksinmem. yani diyeceğim şu ki her şeyin bir yeri var. her insanda tek bir şey sevmek zorunda değil. farklı tarzlarda çok güzel şarkılar var. ben asla şunu dinlemem diyen insan bence sadece dar görüşlüdür. her müziğin farklı ortam ve topluluklarla ve farkla moodlarda gideri var. birde insanları katagorize etmenin her türlüsü bitti müzik mi kaldı:) bir erkek saygılı, düzgün, eğitimli veya kendisini geliştirmiş, iyi aileden gelen, sadık biriyse varsın serdar ortaç dinlesin ya amaaaaannn yani. bir tabir var ama çok amiyene hani derlerya "buldunda ... arıyosun."

edit: baya fazla sayıda sanatçının canlı performansını izledim bir dönem yaptığım iş dolayısıyla. ama şunu bilir şunu söylerim serdar ortaç canlı performansta 1 numaradır. kişiliğini sevmeyebilirsin müzüğini sevmeyebilirsin ama o adam sahne için yaratılmış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…