• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgilimde rahatsız olduğum davranışlar.

Yani haklisiniz onu yapacagim mecbur, zaten yaptim birkac kez de. Üzülüyor morali bozuluyor iste bende abarttim mi diye düşünüyorum. Ve evet gercekten normalleşmesinden korkuyorum. Tek tek bakinca sorun olmayacak şeyler oyle birikince o kadar dokunuyor ki. Başım ağrır illa bi ilaci ic diye israr eder. ki ismini bile duymadigim biseydi. Baskin bi karakter ve bunun etkileri belkide

Erkekler kendisine muhtaç kadınları sahiplenme duygusuyla beniserler. Hatta sırf daha güçlü ve kusursuz oladugu için kadınlar aldatılabiliyor.Umarım normalleşmez ben çok çektim o durumdan

Aslinsa bu konuyu acmaktaki amacim bu sorunlardan kurtulamiyorum ne yapacagim eyvah tarzi degildi. Canimi sıkan bir mevzu ve fikir almak istedim elbette çözümsüz degil en kötü sıkıntımız böyle olsun..

Zorunda hissetmek kısmında haklisiniz, zorundaliktan ziyade sevdigim insanin begendigi seyi giymek isterim diye düşünüyorum ama o kadar cok sey begeniyor ki kendimin begenecegi birsey kalmiyor mesela.
Ama hani mesele tuz yada soğan degil ben orayi anlatamadim. Mesele bana sormadan yapiyor olmasi. Yani nasil anlatayim yapması degil mesele "düşüncesi". Ben öyle erkeğin yanında sesiz "ben bilmem beyim bilir" tavrinda olmayacagim icin onun bazen bana oyle hissettirmesi canımı sıkıyor sadece. Bu da sadece sogan ve tuz degil mesela cok sık olmasa sa bazen benim adima etkinliklere vs de ismimizi yazdiriyor ve yaptiktan sonra söylüyor. Ama istemeyedebilirim bunu anlatmaya çalışıyorum artik ona.

Tamam iste sana sormadan yaptığı seylere mudahele et diyorum ben de.

Ornek vermediğin seyleri bilmediğim icin verdiklerin uzerinden yazdim.

Sevgilin dusuncesiz, otoriter ya da senin hoslandigini düşünerek hareket eden bir tip olabilir.

Buna siz engel olabilirsiniz. Yukarıda yazdiklarimi yapin.

Tuzu önüne koyun ve istemediginizi yemek gelmeden önce belirtin.

Döneri sogansiz istediğinizi siparisi soylemeden önce belirtin.

Yani benim anlamadigim kac senelik iliski bir yapar iki yapar ucuncuye soylersin dorduncuye tekrar yapiyorsa sert tepki koyarsin. Sen kiyamiyorum diyosun e kiyamiyorsan cekmek zorundasin o zaman.

Istemedigin bi etkinlik olunca bana sormadan yapiyosun? Maddi durumum var mi, ailem izin verir mi hic dusunmuyosun. Bu kadar dusuncesiz olmandan sıkıldım de. Uzulurse uzulsun. Bir seylerden sikiliyorsan bunun tepkisini ver.

Sorun sende cidden. Önce bunu kabul ederek işe başla.

Sendende kaynakli demekki bu.
Sen cok kararsizim diyosun.

Erkeklerede aciyorum bazen ya.
Evli degilim ama deli olurum kararsizliktan.
Erkek kardesime sorarim bu elbisemi yakisti bumu diye, oda he he ikiside guzel der.
Beraber dusunse nolurki sanki? Pff.

Sevgilin karisiyor.
Ama sende cok karisiyor diye sikayetcisin.
Acaba sana yardimcimi olmak niyeti?
' kizlar beraber dusunen erkeklerden hoslaniyor' diye sandigi icinmi acaba?

O bence daha çok düşünceli sevgili profili çizmeye çalışmış ve masum olduğunu düşünüyorum ben :).Yedigine ictigine giydigine herseyine karisiyorsa durum farklı ama, anlattiklarindan yana bir sıkıntı ben göremiyorum.

Benzer yapıda biriyle evliyim.
İlişkimiz sırasında sizin gibi bu davranışlara maruz kalıyordum ve bununla sınırlı olacak sanıyordum.
Ama işin gerçeği öyle değilmiş.
Bu bir karakter sorunuymuş.
Şuan sandığınız karışma mevzusunun temelini anlatayım size.
'Herkes onlar gibi düşünmek, onlar gibi yemek, onlar gibi hareket etmek, onlar gibi yaşamak zorunda' ibaresi yatıyor.
Çünkü en normal ve iyi olanları kendileri.
Birçok şeyi kendileri iyi bilir, kendi canları isterse olur, kendileri, kendileri ve yine kendileri...
Kısaca bencillik ve kontrol manyaklığı kokan bir karakter güdüsü...
Ne kadar bağırıp çağırsam dahi üç kere susuyor ve karışmıyorsa, dördüncüde kendine hakim olamıyor.
Hiç haddi olmayan şeylere, örneğin çamaşırı hangi gün yıkadığıma, buzdolabına yiyecekleri nasıl yerleştirdiğime, nerede ütü yaptığıma kadar karışıyor, kendinde bu hakkı buluyor bir şekilde!
Allah yardımcınız olsun diyorum, başka bir şey diyemiyorum!

Bu arada bence iyi niyetinden ne yapacagini bilmiyor gibi geldi.
Aslinda hepimiz oyle degil miyiz??
Sahsen ben de oyleyim..

Ayrica bence alisveris konusunda boyle davranmasi saatlerini alisveriste gecirmek istememesindendir. :KK70:
Ben ablalarimla alışverişe ciksam cok bakmasinlar diye hemen bir sey begenip oo abla bu sana harika olur diyorum. O da alıyor cikiyoruz. Eve gidince pisman oluyor :-) :-)
Ama ne yapayim ya bir insan saatlerce alisveris yapar mi ? Ben bekleyemem acikcasi..
:confused:

kimi insan böyle evet, böylede gider zannımca.
ama seviyorsan seviliyorsan bence bu sorun değil, ataerkillik bir durum da değil bence bu.

çokta kafaya takılcak bir durum yok..yemeğine tuz atarken yok ben istemiyorum de..döner alırken daha başta benimki soğansız de..zamanla bu sevgilinin kafasına yerleşçek ve büyük ihtimal sen söylemeden o söylemeye başlıcak..çok küçük şey bunlar sevginin önüne geçemez..

Merhaba kizlar. Son zamanlarda sevgilimle buluştuğumuz zamanlar beni rahatsız eden hareketlerini farkettim. Söylediğimde abartıyorsun dedi ama yine aynı şeyi yaptı son görüşmemizde..

Onda rahatsız olduğum nokta ise şu, bu adam her şeyime kendi karar veriyor!!

Yani örnekle açıklayacak olursam misal oturuyoruz, kendine katarken benim yemeğime de tutup tuz katıyor. Kac kere dedim bak benim damak zevkim farklı diye. En son bıraktı biraz o davranışını. Onun dışında mesela döner alırız satıcı soğan olsun mu der, beyefendinin bana sormak gibi bir dusuncesi yook olsun diyor ben taa yerken sogan koydurduğunu farkediyorum ki sevmem de o şekilde soğan.

Basit gibi görünüyor esasında ama beni kisitliyor olmasi düşüncesi o kadar korkunç ki. Benim yerime karar vermesi bunu istemesi bile beni çileden çıkartır. (Aşağılık kompleksi diye düşünmeyin, yapım bu) Ben onu tum ataerkil düşüncelerden uzak kendini yetiştirmiş kültürlü biri diye sevdim.

Neyse bu düşüncelerimi söylediğimde abartiyorsun tabiki yok oyle bisey dedi ama uzun gozlemlerim sonucu vardığım bi kanı bu.

Sizce abartiyor muyum?

Bence abartmiyorsun. Ben daha pazar sabahi benimkiyle bu sebepten tartistim... tabagindaki patates kizartmasini bana koyuyor zorla elindeki boregi agzima tikiyor. Ustelik ben diyetteyim yani. Beyefendi kilo vermemi istemiyormus. Bakar misin ? Benim bedenim sanane dedim bozuldu biraz... ama napiyim yani hakliyiz bence. Hic takma kafanna duzelirse duzelir duzelmezse sutlarsin...

Gerçekten biz kadınlar birgün ince düşünmekten ölebiliriz ya. Çocuk bunları yaparken aklından hakimiyete dair en ufak bir şey geçirmiyor bence. Kafamız farklı çalışıyor diye olaylara bu derece farklı bakmak zorunda değiliz. Bu davranışlar tabiki rahatsız edici ama söylediğiniz gibi hakimiyet üzerine değil bence..

Alışverişe gittiğinizde onun zevkine göre kıyafetlerle dönüyorsanız bu onun değil, sizin hatanız.

Kararsız olduğunuzu söylemişsiniz ve çabuk etkilendiğinizi de.

Verdiği fikirleri geri çeviremiyor ve dayatma olarak algılıyorsunuz demek ki.

uzun süredir birlikte olduğunuz için ve birbirinizi tanıdığınızı düşündüğü için böyle davranıyor olabilirmi?

[QUO TE="Sephoraa, post: 41119414, member: 144822"]Sadece bu anlattıklarınsa abartıyorsun gibi. Başka şeyler varsa dökül de ona göre yorum yapalım.
Yani biçok ornegi var hepsi aklima gelmiyor ama benim icin bir diger sorun mesela giysilerimi bile alirken beni etkiledigini düşünüyorum çünkü ne zaman onunla alışverişe gitsek onun tarzina uygun şeyler aldığımı görüyorum. Cok cabuk karar verebilen biri. bu sana çok yakışır diye diye kendim begenmedigim seyleri aldirabiliyor bazen. En son bunu yaptığında almadim çünkü hic begenmemistim gercekten, ona da cok pahali diye almiyorum zaten cok hosuma gitmiyor demiştim 1 hafta sonra hediye almis o gömleği :KK43: düşüncesi guzel ama bana benim begenmeme hakkim yok gibi hissettirmese[/QUOTE]

Ama siz ''pahalı diye almıyorum'' derseniz, sevgiliniz ''beğenmediğinizi'' nereden anlayabilir?
Müneccimse ve ben bilmiyorsam, af edersiniz.

Burada sevgiliniz ''beğenmeme'' hakkı vermemiş olmuyor, sadece incelik yapmış oluyor.
Ve siz bu iletişimsizliğinize rağmen bu tavrı suçlayabiliyorsanız, sorun sizde. Net.

Alışverişe gittiğinizde onun zevkine göre kıyafetlerle dönüyorsanız bu onun değil, sizin hatanız.

Kararsız olduğunuzu söylemişsiniz ve çabuk etkilendiğinizi de.

Verdiği fikirleri geri çeviremiyor ve dayatma olarak algılıyorsunuz demek ki.

Evet evet, yorumları okumadan yorum yaptım ve en doğru yorum bu, sanırım.
Zira çabuk etkilenmiş olmak kendi kişisel özelliğiyken ''beni neden, nasıl ikna edebiliyorsun'' diye karşı tarafa suç bulmak çok tuhaf geldi bana.

Kararsızsanız konu sahibi, pahalıyı onu bunu bahane etmeden, dimdirekt ''biraz daha düşünmeliyim, senin beğenmen güzel ancak benim de içime sinmeli'' deyiverin.
Bu noktadan sonra ısrar ediyorsa sorundur.

Şayet alışverişten sonra eve gidip bu konu hakkında konuşurken yine beğenmediğinizi dile getir(e)miyorsanız, sevgilinizin ''eve gidince beğenecek'' fikrini desteklemiş olabilirsiniz ve bu yüzden de ısrar edebilir.
Bunu da not düşeyim ki sevgilinizin tavırlardan önce kendinizi sorgulayın, sorunun çözümü için.

Mutluluklar.

bence sizle ciddi düşünüyor damak tadını sizin de bilmenizi istiyor ve ona göre alışmanızı istiyor birde o bu konuları düşünemiyor olabilir size iyilik yaptığını sanıyor

Back
X