Olanları bilmeye hakkı var anlatın en azından bi açıklama yapınMerhaba, benim 7 aydır süren sorunsuz bir ilişkim vardı. Sevgilimi seviyorum o da beni seviyor. Bana evlenme teklifi etti ben de hiç düşünmeden evet dedim. Bizim sevgilimle aramızda mezhep farkı var ben aleviyim. O da biliyor başından beri bunu ama akrabalarım ve onun akrabaları çevresi çok farklıyız. Ben bu durumu hep gözardı etmeye çalıştım ama annelerimiz tanışınca hayal dünyasından çıkıp gerçekle yüzleştim. Söz nişan evlilik sürecinde çok ciddi problemler çıkacak o şuan bunun farkında değil ama ben şimdiden görebiliyorum ilerisini. Bu yüzden ondan ayrıldım hem de hiç sebep belirtmeden. Şimdi benden bi açıklama bekliyo sizce ne yapmalıyım?
Olanları bilmeye hakkı var anlatın en azından bi açıklama yapın
Ikinizin arasinda sorun olmucaksa önemseme bence, aileleride karistirmayin.
Bu tür konular burda yasakti galiba, tam bir fikrim yok, konun kapanirsa haberin olsun:)
aranızda sorun yoksa ayrılmayın.
Aynı mezhepten olunca çok iyi uyum olacak diye bi garanti yok.. evet bazı farklılıklar olabiliyor fakat önemli olan sizin aranızda sorun olup olmaması.. seviyorsanız bunu kaybetmeyin bende senin gibiyim ama asla vazgeçmedim.
Ben sizin kadar cesur değilim sanırım. Şuan barıştık iyiyiz ama hala bazı şeyler beynimi kemirip duruyor. Akrabalarımı gördüğü zaman aramızdaki kültür farkını anlayıp benden vazgeçer mi diye düşünmeden edemiyorum.
elbette farklılıklar oluyor ancak ortak noktalarınız farklı olduklarınızdan daha çok, bunu ön plana çıkaracak şekilde bir çizgi belirlemeye çalışın.
nişanlılık dönemi sevgililikteki gibi olmayacak sizde de, sevgilinizde de değişiklikler olacak.
birbirinizin değişik yönlerini göreceksiniz.
ilk dönemlerde özellikle mesafe bırakın her iki tarafa da...
Ne gibi farklılıklar görebilirim mesela? Değişeceğine pek ihtimal vermiyorum ama korkmuyor da değilim bu konuda.
insan aile içinde ve arkadaş ortamında ister istemez farklı oluyor. o yüzünü göreceksiniz bir kere...
o da sizin aynı şekilde... birlikte bir eve girip çıkmak, aynı insanlara anne baba demek, hatta kandillerde bayramlarda, özel günlerde aileleri tebrik etmek bile bazen bir mutluluk bazen bir gerginlik olabiliyor.
Çok haklısınız ama başkalarının yanında bana karşı farklı olan biriyle devam edebilir miyim bilmiyorum. Bi insan neyse o olmalı.
Canim benim nişanlım katolik. Sakin kimseyi karıştirmayin. Herşeyi kendiniz yapin. Aileler yüz göz olmasin.
Yil olmuş 2017 artık mezhep farki diye birşey kalmadi.
Saygi sevgi önemli. Yeri gelir nişanlım camiide namaz kilar yeri gelir ben onunla kiliseye giderim. Herşeyin başlangıcı SAYGI.
Çok doğru söylüyorsunuz saygı olmazsa olmaz. Ama ben sevgilime saygı duyuyorum onunla her yere giderim o da benimle cemevine gelir bunu daha önce de konuştuk zaten. Hatta ailen isterse alevi bile olurum demişti. Ama aileler arasındaki kültür farkı beni korkutuyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?