Sevgilimden ayrılmalı mıyım ne yapıcam yardım edin:((

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Insanlar artik sadece bel alti dusunmekten baska bir sey yapmaz oldu. Bunu da surekli dinin kurallarina gore yaparak, sanki cok dindarlarmis gibi gosteriyorlar kendilerini. Ya madem bu kadar dinine meraklisin, baska baska emirlerini getir yerine. Mesela gercekten nasil iyi bir insan olabilirsin, ona ulasmaya calis. Akliniz fikriniz uckurunuzda ya.

İslama göre sevgili olmak da haram biliyorum ama görücü usulü evlilik bana mantıklı gelmiyor
Ooo işine gelince günah, işine gelmeyince mantık arayışı.. Güzelim günah günahtır sevap da sevaptır. Günah ama bana mantıklı gelmiyor diye bir şey yok.

Geçmişte takılı kalmak sizi hayat boyu huzursuz eder. Hepimiz bir takım yanlışlara ve gafletlere düşebiliriz. Dünle bugün kavga edersen yarını kaybedersin. Seviyorsan sil at, geçmişi kurcalama. Dinen dediğin boyutta da eksik okumuşsun, sana söylemiş gizlememiş, ve yaptığından da pişmansa seninle evlenebilir. Ya dertsizlikten dert aramayın, hayat kısa.

Karşılaştırmalar yaptığını düşünüyosan demek ki birşeyler yaşıyorsunuz.Madem bu bakirliğe bakireliğe bu kadar kafayı takmışsınız yaşamayın o zaman elele bile tutuşmamanız lazım o da haram.

İlk başta erkek yapar normal bişey diyerek konuştu sonra ben pişman olman gerekiyor dedikten sonra sonradan pişman olduğunu söyledi

Ne alaka cahillikle?

Dini bilgilerin eksik sevgililik konularını din üzerinden çözemezsin sevgilin bakir değil sen bakiresin bu şekilde evlenilmez diyen hiç bir din yok ama en önemli konu sevgilin sana istemediğin hiç birşey yapamaz bakir değilse senin bakire olmana saygı duymalı sen evlilik istiyorsan açık ve net söylemelisin oda evlilik istemiyor ama seninle tam anlamıyla birliktelik yaşamak istiyorsa tekmeyi basacaksın bundan daha açığı nasıl yazılır bilemedim ?

Sevgili olmuşsun bunun dini boyutunu dusunmemissin
Ama bakir degiiil diye agliyomusun
Neden çünkü takintilisin eskiden neler yapmistir diye
Ya bari şu konulara dini alet etmeyin lütfen

İlk başta erkek yapar normal bişey diyerek konuştu sonra ben pişman olman gerekiyor dedikten sonra sonradan pişman olduğunu söyledi
Takılma o kadar. Boşver. Olan olmuş. Seviyorsan mutlu olmak istiyorsan unut geç, şeytan zaaflarla uğraşır sende ona meyil veriyorsun. Yaşayın hayatı saygı sevgi önemli, ölcez yani, bakir erkekte zor bulursun zaten, en azından dürüst seninki..

ya yine mi bakir erkek arayan üye ben konuyu çok yanlış anlamışım ya te Allam ya

Ben bu konuyu araştırmıştım diyanette erkeğin tövbe etmesi gerektiği ancak o zaman evliliğin olabileceği yazıyordu o yuzden dinen de sordum. Saygı gösteriyor evlenmeden böyle bişeyin olmuycağını söylüyorum ama arada bir erkek bekleyemez diyor bu daha bi sinirlerimi bozuyor aklıma bakir olduğunu getiriyo. Bekleyemezsen ayrılalım diyorum ayrılmıyo tabi bende ayrılmak istemiyorum ama keşke ilki ve sonu olarak kalsaydım diye düşünüyorum bu yüzden kafam çok karışık

sen pişman mısın öpüşüp sarıldığın için?
onun neden pişman olması gerekiyor?
5 lira da çalsan 5 bin lira da adın hırsız.

Arkadaşım tabi ki evlilik dışı ilişkiler dinimizce hem kadın hem erkek için günah ama o erkek evlenemez ya da kadın evlenemez diye bir kural da yok ister pişman olur ister olmaz bu onla Allah arasında cehenneme gidecek o ha sen diyorsan ki ben cehenneme gidecek biriyle ki ( orasını da Allah bilir örnek veriyorum sadece ) ben yapamam diyorsan ayrılacaksın olay çok basit ayrılmıyorsan da geçmişi değiştiremezsin yani eğer seni çok seviyorsa tövbe etsin bi daha yapmasın evlenene kadar pişman olmak nedir ya ? tövbedir o tövbe

Wooaaww haram

Nur suresi 3. Ayete bakmanızı öneririm. Kuran'da bu konu çok açık ve nettir. İsteyen uyar isteyen uymaz ancak kuran-ı Kerim'de bu açıkça vardır. Ve bu din de islamdır. Size yanlış gelebilir ama gerçek bu.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…