Ben söylediklerinize tam anlamıyla katılmıyorum. Mesela her ortama eşle/sevgiliyle girilmiyor. Kişinin sevgilisi var diye sevgilisini de her ortama götürmesi bana göre saçma. Evlilik demek zaten bireysel hayatımızı kapının dışına bırakıp atmak demek değildir. Bireysellik ile evlilikleri dozunda ayarlayabilsek hiç böyle sorunlar kalmayacak toplumumuzda. Hadi evli olma durumu sevgili olma durumundan biraz daha farklıdır mutlaka sonuçta o insanla resmi olarak da hayatınızı birleştiriyorsunuz. Ama henüz sevgililik döneminde ben bireysellikten bu kadar uzaklaşılmasını doğru bulmuyorum. Bizim üniversite mezuniyet yemeğimiz böyle bir sebepten dolayı iptal oldu mesela. 60 kişilik bir sınıf olarak kendi aramızda, sadece sınıfımızdaki insanlarla birlikte mezuniyet yemeği düzenlenecekti. 4 sene boyunca acı tatlı birşeyler paylaştığımız insanlarla biz bize yemek yemek istedik ama bazı arkadaşlarımız sevgililerini de yemeğe getirmek istediler. Neden diye sorduğumuzda aldığımız cevapların çoğu "sevgilim yoksa benim orada ne işim var", "ben onsuz bir yere katılmak istemiyorum", "sevgilim de gelmek istiyor, o gelmeyecekse benim de gitmemi istemiyor" şeklindeydi. Şimdi biz zaten kalabalığız, e bunlara bir de tanımadığımız etmediğimiz, hiçbir paylaşım yaşamadığımız sevgililer eklenince o biz bizelik fikri uçtu gitti mesela. Biz 4 sene bir dünya şey yaşamış beraber okumuşuz, kız 1 aylık ilişkisinin olduğu adamı oraya getirecek. İstemeyenlerin sayısı çok olduğu için iptal oldu mesela. Çok yakın arkadaş grubu olur, herkes birbirini iyi tanıyordur falan sevgililer de gelir katılır tamam ama bu her duruma uygun değil. Şimdiki ilişkileri düşündüğümüz zaman, ilişkiler de bi garip. Tutuyor sevgilisini getiriyor, sonra yok ona neden baktın, bununla niye konuştun falan diye kavga çıkarıyorlar. Sevgililer katılacaksa çok yakın arkadaş grubunun etkinliklerine katılmalı, benim sevgilimle zerre kadar alakası olmayan iş arkadaşlarımla ya da okul arkadaşlarımla yapılan etkinliğe katılmasının bir anlamı yok. Henüz sevgililik döneminde 2 kişilik hayat moduna bu kadar fazla girmeyi normal bulmuyorum ben. Gidilecek ortama elbette sevgili ve eşlerle gidilir ama gidilmeyecek ortama da onu katmaya çalışmak abartılı bir hareket. O insanın hayatında sadece sevgilisi/kocası yok, bir arkadaş grubu var, sosyal bir hayatı var, ailesi var. Sevgili var artık diye bunlardan soyutlanan, ben onsuz bir yere gitmem, o gelmeyecekse ben de katılmam diyen insanlar o sevgili hayatından gittiği zaman yapayalnız kalıyorlar.