Sevgilime bağımlıyım

Sofiyona

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Eylül 2022
8
12
3
26
Herkese merhabalar, artık dayanamayacak noktaya geldiğim için belki her gün okuduğum şeyler dışında bir fikir edinebilirim diye buraya yazıyorum. 2 yıldır bir ilişki içerisindeyim ve yapım gereği anaç, fedakar ve problem çözücü/onarıcı bir kişiliğim var. Kendimi bildim bileli 1-2 sene arası ilişkilerim oldu ve yaklaşık 6 senedir ilişkim olmayan zamanın toplamı sanırım 5-6 aydır. Erkek arkadaşım da aynı şekilde sürekli düzenli ilişkileri olmuş ve sanırım sorun tam olarak burada başlıyor. Erkek arkadaşımla çok fazla zaman geçiriyorum hatta son 2 senedir neredeyse arkadaşlarımla bile görüşmeyi bıraktım diyebilirim. Neredeyse her şeyi birlikte yapıyoruz ve ben bu durumdan şikayetçi değilim ama erkek arkadaşımın zaman zaman düzenli ilişki içinde olmaktan tam olarak mutlu olmadığını hissediyorum. Düzenli ilişki yaşamaktan sıkılıyor zaman zaman ve sıkıldığı zaman ilişkimizi zedeleyecek şeyler yapıyor. Gitmeyi denediğimde beni çok sevdiğini, geri istediğini söylüyor ama bir süre sonra bu döngüye tekrar giriyoruz. Bu da ilişkimizde güvensizliğe sebep oluyor birbirimizden bir sürü şey saklıyoruz ve bir şekilde olay patlıyor. Ona hiç güvenmiyorum ama nasıl oluyorsa onu her gördüğümde içimde garip bir his oluşuyor her şey yoluna girecek gibi. Telefonuna her mesaj geldiğinde tüylerim diken diken oluyor acaba beni rahatsız edecek biri mi yazıyor bir şeyler mi konuşuyor diye. Kafayı yemek üzereyim resmen bağımlı bir ilişki yaşıyorum onsuz yaptığım hiçbir şey keyif vermiyor ufacık kötü bir sözüyle bile birkaç günümü mahvedebiliyor. Her şey düzelir mi bilmiyorum düzelmesi için dualar ediyorum. Biraz içimi dökmüş gibi oldum okuduğunuz için teşekkür ederim. Umarım siz hep mutlu olursunuz

2 sene uzun bir süre bağımlı olman normal, bende sevgilimle aynı şehirdeyken sürekli görüşür onsuz plan yapmazdım. şimdi uzağız o yurt dışında ben 4 ay sonra gideceğim. gideli 1 ay olacam o başta büyük boşluk içindeydim ama zamanla kendimi törpüledim.

kendime yeni hobi edindim, arkadaşımla tatile gittim. kendim içn farklı ve yeni şeyler yapıyorum. sende yeni hobiler edinmeyi dene. sürekli bağımlı olmak çok zor ayrı kalınca unutması da cok zorlasır.

zamanla kendini törpüle başka ilgi alanlarına yönel

Güven olmayan ilişkiler bitmeye mahkûmdur, üzgünüm. Kendinize gelmek için arkadaşlarınızla yeniden görüşmeye başlayarak ilk adımı atabilirsiniz mesela.

Yardim almani tavsiye ederim, zaten durumun farkindasin kendine de cok yuklenme belliki elinde olmayan seyler

Aslında en büyük etken sosyal hayatını terk etmen ama eminin sen bunun farkındasındır. Bütün hayatını ona bağlarsan elbette sorun yaşarsın. Bir de ilişkilerde mutlaka bir dengesizlik oluyor sevgi konusunda. Bi taraf daha verici oluyor hep. Bu kişi sensin anlattığın kadarıyla. Ondan uzaklaşmayı, ayrılmayı düşünmeden kendi hayatına dönmeye başla yavaş yavaş. Arkadaşlarınla çık, hobiler edin ve bunu kendin için yap, ilişkin için değil. Bu kadar sağlıksız bağlanırsan ilerde büyük sorunlar yaşayabilirsin. Onu da sev, yine önemse ama kendi hayatına dön aynı anda ufak ufak. Etkisini göreceksin

Aslında en büyük etken sosyal hayatını terk etmen ama eminin sen bunun farkındasındır. Bütün hayatını ona bağlarsan elbette sorun yaşarsın. Bir de ilişkilerde mutlaka bir dengesizlik oluyor sevgi konusunda. Bi taraf daha verici oluyor hep. Bu kişi sensin anlattığın kadarıyla. Ondan uzaklaşmayı, ayrılmayı düşünmeden kendi hayatına dönmeye başla yavaş yavaş. Arkadaşlarınla çık, hobiler edin ve bunu kendin için yap, ilişkin için değil. Bu kadar sağlıksız bağlanırsan ilerde büyük sorunlar yaşayabilirsin. Onu da sev, yine önemse ama kendi hayatına dön aynı anda ufak ufak. Etkisini göreceksin
Artık kendimi o kadar işe yaramaz hissetmeye başladım ki, çevremdeki herkesi bir bahaneyle zaman içerisinde soğuttum yaşadığım şehirde arkadaş sayım çok ciddi azaldı bugün kahve içmeye çıkmak istediğimde arayabileceğim arkadaş sayısı 2 falan maksimum. Bir de hissettiğim sevgi bağımlılık o kadar büyük ki bana çok zarar veriyor. Güzel bir günün sonunda bile kendimi mutsuz edebiliyorum

O kadar çok ektim ki arkadaşlarımı bu zaman içinde artık dışarı çıkacak arkadaşım yok neredeyse. Bir şeyler yapmayı denedim ama onunla olduğu kadar zevk vermiyor hiçbir şey. Kurtulamıyorum

2 sene uzun bir süre bağımlı olman normal, bende sevgilimle aynı şehirdeyken sürekli görüşür onsuz plan yapmazdım. şimdi uzağız o yurt dışında ben 4 ay sonra gideceğim. gideli 1 ay olacam o başta büyük boşluk içindeydim ama zamanla kendimi törpüledim.

kendime yeni hobi edindim, arkadaşımla tatile gittim. kendim içn farklı ve yeni şeyler yapıyorum. sende yeni hobiler edinmeyi dene. sürekli bağımlı olmak çok zor ayrı kalınca unutması da cok zorlasır.

zamanla kendini törpüle başka ilgi alanlarına yönel
Birkaç şey denedim ya zevk vermedi ya da kafamı toplayamadım bir türlü. Bu döngüden nasıl çıkabilirim?

Artık kendimi o kadar işe yaramaz hissetmeye başladım ki, çevremdeki herkesi bir bahaneyle zaman içerisinde soğuttum yaşadığım şehirde arkadaş sayım çok ciddi azaldı bugün kahve içmeye çıkmak istediğimde arayabileceğim arkadaş sayısı 2 falan maksimum. Bir de hissettiğim sevgi bağımlılık o kadar büyük ki bana çok zarar veriyor. Güzel bir günün sonunda bile kendimi mutsuz edebiliyorum
İlişkinizin dinamiğini bilemiyorum ama yeni arkadaşlar da edinebilirsin. Ya da kendini bir hobiye verebilirsin. Ben resim çizmeyi çok severim örneğin. Müzik yapmak beni mutlu eder. Eğer tek mutluluğun o olursa o zaman tükenirsin. Ağaca yaslanma çürür, insana yaslanma ölür. Kendi hayatına odaklan dediğim gibi. Inan ki çok faydasını göreceksin

Bir şeyler yapmayı denedim ama onunla olduğu kadar zevk vermiyor hiçbir şey. Kurtulamıyorum
Bu şekilde düşünürsen zaten mutlu olamazsın ki. Kendine şans vermelisin. Dünyanın en mutlu insani olmana gerek yok. Kafan dağılsın, vaktini başka şeylere harca. Kendini bu şekilde tüketme

Bu ilişki değil eziyet..
Bittiğinde bu panik halin geçecek.
Bitir kurtul.
Bir yerden el girerse kol da girer.
Zaten güvenmiyorsun.
Canına yazık derim.

Back
X