Sevgilime nasıl davranmalıyım :(

Insan gencken sectigi yolu yetiskin oldugunda sevmeyebilir, normaldir derim.
Bir ogretmen var ailemizde, hic sevmiyor ogretmenligi. Biz de ailesi olarak destek verdik, yan bir alanda diploma aldi, bu yil istifa edecek ogretmenlikten mesela.

Ama sizin arkadasiniz icin durum bu degil gibi.

Kisaca adam dogustan gelen yetenegi ile gelebilecegi yere gelmis,
simdi biraz cabalamasi gereken bir durumda, ama arkadasin totosu yemiyor

Arkadaslar altinda bir bit yenigi aramissiniz ama adamin benden ayrilacagi beni postaladigi falan yok. Gayet iyi gidiyor iliskimiz benimle alakali bi sikinti yok ortada.

benden olmayacak ,benimle vakit kaybediyorsun diyen birini o vakte bırakır ,giderim ..

İnsan elle tutulur bişey için çabalar ,istemeyen bir adamı ne olursa olsun zorlamam ,psikolojik sıkıntısı iş hayatıyla ilgili olabilir ona da destek olunur ama sıkıntısı benimleyse ,yok gitmicem destek olucam sana çok kötüsün sen diye de yanında olacak kadar aciz olmayın yaaaa

Ne alaka ya? Acizlik bu konunun neresinde?
Adamin sanki benimle mi sorunu var. Duzgun okumadiysaniz yorum da yapmayin lutfen.

yahu hiç mi kimse bunalım yaşamadı gençliğinde, eğitim döneminde yada işe ilk girdiğinde.
türkiye'nin en iyi üniversitelerinden birine dereceli girmiş, derece ile makina mühendisliğini endüstri mühendisliğinden çap yaparak bitirmiş arkadaşım 1 sene dayanamadı sektörde.
mutsuzluktan ölüyordu. ciddi bunalımlar yaşadı.
milletin lafına aldırmadı gitti kabin memuru oldu.
o kadar mutlu ki..
sırf yarış atı gibi koşmaktan ne anlamışım da kendimi o kitaplara gömmüşüm der hep.

insanların fikirleri değişebilir.
onca emek verip sonuçta yaşadığı şeylerden mutsuzluk duymuş olabilir.

beybi selam,
ben yanlis hatirlamiyorsam erkek arkadasin yurt disina cikmadan once de mi ayrilik mevzusu acmisti? yoksa o senin kendi uzuntunden dusundugun gecici seyler miydi? onlari tam cikaramadim benim yorumumun seyrini degistirebilir ama adamin baskasini buldugunu falan zannetmiyorum.

hepimiz hayatta donem donem breakdownlar yasiyoruz, bazen canimiz bir sey yapmak istemiyor veya dogru seyi bulamiyoruz. oluyor yani. mesela benim nisanlim da aynen dedigin gibi turkiyede derece yapip burslu okudu, su an yaptigimiz masteri o burslu yapiyor ben parali, o hep sinavlardan yuksek alir ben orta. bilkentteyken ortalamasi 3.7 civariydi. ama calismaktan degil yani adam zeki benim uc kez calisip anladigimi o tekte anlar kafasinda gelistirir vs. simdi bulundugumuz yerde zeka pek islemiyor cunku herkes fazlasiyla zeki, calisan yapiyor one geciyor. ve bir yaris halindeyiz herkesle. o da nisanlima hitap etmiyor. okula gidecegi her gun evde gun yuzu gormemis kufurler esliginde hazirlaniyor. telefonda babasina falan bagirip cagiriyor okulu birakacagina dair. kendisinin uzerine gitmiyoruz. cunku ne dersek ters anliyor bu konuda.

sana tavsiyem, bu konuda fazla tavsiye verme. cunku pek ise yaramaz. sadece sevgilini onun oldugu konumdan/yaptigi isten bagimsiz sevdigini hissettir bence benim taktik bu. cunku zaten okulla ilgili elestiriyi hoca, isle ilgili takibi patron yapiyor. aynilarini benden duymasina gerek yok. sana da aynisini tavsiye ederim good luck✌🏻

Uzun ilişkim var demişsiniz, eski cevaplarınıza baktığımda gördüğüm kadarıyla hemen hemen 1 yıl civarı bir ilişkiniz var. 4-5 yıllık olsaydı ilişkiniz güven verirdi bana ama 1 yıllık ilişki için bu tavırlar pek güven vermedi. Yani yeni ilişkisi varken yurtdısına taşınmış, sizi oraya çağırmış ama sanırım elini taşın altına pek koymamış, şimdi de ben ne istediğimi bilmiyorum diyor. Dürüst olmak gerekirse ben ayrılırdım. Siz ayrılmak istemiyorsanız bence sevgilinizle güzelce ve detaylı bir şekilde konuşun. Umarım her şey mutlu olacağınız şekilde ilerler.

Ne alaka ya? Acizlik bu konunun neresinde?
Adamin sanki benimle mi sorunu var. Duzgun okumadiysaniz yorum da yapmayin lutfen.
gayet düzgün okudum çoğu kişi de aynı minvalde yorum yapmış ,bahane olduğuna dair , siz neye istiyorsanız ona inanın yorum yapmakta özgürüm istediğiniz minvalde değil de gerçeği yazdım

Buarada benimle vakit kaybediyorsun diyen adamla herhalde benim sorunum olacak değil tabi ama yine de siz bilirsiniz keşke siz okusanız tekrar konuyu 🤣🤣🤣

Son düzenleme:
gayet düzgün okudum çoğu kişi de aynı minvalde yorum yapmış ,bahane olduğuna dair , siz neye istiyorsanız ona inanın yorum yapmakta özgürüm istediğiniz minvalde değil de gerçeği yazdım

Buarada benimle vakit kaybediyorsun diyen adamla herhalde benim sorunum olacak değil tabi ama yine de siz bilirsiniz keşke siz okusanız tekrar konuyu 🤣🤣🤣
ben ortada gulunecek bir sey gormuyorum. asil basitce hallolacak bir mevzu yuzunden “ben kimseyi buyutemem, kimseye destek olamam” diye iliskiyi orta yerde birakmak manasiz. konu sahibine durduk yerde aciz demeniz de hos degil. kimsenin iliskisinin degiskenlerini bilemeyiz, biz bize sorulana yorum yapalim bence.

Arkadaşlar benim uzun bir ilişkim var ve kendisini çok seviyorum. Bana karşı hep ilgili, sadık ve üstüme düşen birisi.Hayatı boyunca çok başarılı bir çocuk olmuş. Üniversite sınavında derece yapmış, burslu olarak en iyi üniversitelerden birinde okumuş. Şu anda da yine çok prestijli bir bursla yurtdışında yüksek lisans yapıyor.
Buraya kadar hikaye mükemmel duruyor ama sevgilim bu kadar başarıya rağmen çalışmaktan nefret ediyor :’) kurumsal bir yerde işe başlamıştı 1,5 yıl dayanabildi ve bu süreçte aşırı mutsuzdu, psikiyatra gidiyordu iş hayatından nefret ettiği için. Sabah kalkmak kravat gömlek kalkıp gitmek o uzun mesai saatleri, bunlardan nefret ettiğini söyledi. Sonra istifa edip yurtdışına gitti işte. Şimdi de sınavlarına asla çalışmadığı ve ödevlerini yapmadığı için kaldı ve tez yazma aşamasına bile geçemeyecek. Aldığı burstan tazminat ödemesi bile gerekebilir haklarını bilmiyorum. Dün beni aradı morali çok bozuktu. “Benden olmayacak sen benimle vakit kaybediyorsun” gibi bir şeyler söyledi. Nasıl davranmalıyım sizce?
Depresyonda olabilir

Zeki olmak başka , çalışma hayatı başka.
Ben asosyal olduğunu düşündüm. Kendi içinde muhteşem olabilir ama dışarı hayata karşı zayıf birisi demek ki.
Alıp eve biblo olarak koyacaksan devam et. Ama bu adamdan hiç bir şey bekleme. Zaten kendiside söylemiş, zora gelemeyeceğini.

Okul okumakla calisma hayatı aynı olmuyor..çalışma hayatında birileri senden düzgün iş bekliyor..sana bagirma hakkını kendinde buluyor çünkü sana maaş veriyor...senden çözüm bekliyor..vs vs. ..öğrencilik ise ,istersen yaparsın istemez sen yapmazsin. ..sana hesap soran yok

Bu çocuktan ailesi çok şey beklemiş. Bence aşırı baskı altında. İnsanların beklentisini karşılamaya çalışmak çok yorucu. Özellikle de aşırı memnuniyetsiz bir ebeveyni varsa. Bu çocuk koşmaktan çok yorulmuş, tabiri caizse havlu atmış. Bu kadar hızlı koşan biri durduğunda veya yavaşladığında pata küte yuvarlanır. tekrar başlayınca kaldığı yerden devam edemeyeceğini bilir. Sporu bırakan birinin kondisyonunun yerle bir olması gibi. Tekrar aynı ivmeyi kazanması ciddi mesai ister. Ağır bir depresyonda olduğunu düşünüyorum. Küçük hedefler koyup başarıyı tatması gerekiyor. Bu hisse ihtiyacı var ki kısır döngüden çıkabilsin. Birden herşeyi toparlayamaz. Ama zamanla herşeyi yoluna koyacaktır.

Konunun sizle hiç bir alakası yok. Siz araya girmeye çalışmayın. Daha da uzaklaşır. Çnkü şuan zaten 2. Plandasınız. Depresyon ağır basıyor. Çocuğa siz de baskı kurmayın derim. Yukarda bir arkadaş yazmış 🙏🏻 çok hoşuma gitti. Zaten patronları hocaları ailesi yeterince baskı kuruyordur. Siz sakin liman olun onun için. 😉

Zeki ama çalışmıyor 🤔

İkna edilebilir biri gibi durmuyor. Böyle giderse ne sizinle ne de başka biriyle evlenebilir. İşsiz güçsüz birini kimse istemez. Ailesinin maddi durumu ne acaba? Durumları iyiyse sanırım onlara güveniyor. Bana bakarlar nasıl olsa demiştir.

"Evi ben gecindiririm" diyorsanız evlenin. Yoksa böyle biriyle cok zor.

Arkadaşlar benim uzun bir ilişkim var ve kendisini çok seviyorum. Bana karşı hep ilgili, sadık ve üstüme düşen birisi.Hayatı boyunca çok başarılı bir çocuk olmuş. Üniversite sınavında derece yapmış, burslu olarak en iyi üniversitelerden birinde okumuş. Şu anda da yine çok prestijli bir bursla yurtdışında yüksek lisans yapıyor.
Buraya kadar hikaye mükemmel duruyor ama sevgilim bu kadar başarıya rağmen çalışmaktan nefret ediyor :’) kurumsal bir yerde işe başlamıştı 1,5 yıl dayanabildi ve bu süreçte aşırı mutsuzdu, psikiyatra gidiyordu iş hayatından nefret ettiği için. Sabah kalkmak kravat gömlek kalkıp gitmek o uzun mesai saatleri, bunlardan nefret ettiğini söyledi. Sonra istifa edip yurtdışına gitti işte. Şimdi de sınavlarına asla çalışmadığı ve ödevlerini yapmadığı için kaldı ve tez yazma aşamasına bile geçemeyecek. Aldığı burstan tazminat ödemesi bile gerekebilir haklarını bilmiyorum. Dün beni aradı morali çok bozuktu. “Benden olmayacak sen benimle vakit kaybediyorsun” gibi bir şeyler söyledi. Nasıl davranmalıyım sizce?
Haklı bence. Vakit kaybetme. Sorumluluk almayı sevmeyen adamla ömür geçmez.

ben ortada gulunecek bir sey gormuyorum. asil basitce hallolacak bir mevzu yuzunden “ben kimseyi buyutemem, kimseye destek olamam” diye iliskiyi orta yerde birakmak manasiz. konu sahibine durduk yerde aciz demeniz de hos degil. kimsenin iliskisinin degiskenlerini bilemeyiz, biz bize sorulana yorum yapalim bence.
burda size neden güldüğümün de hesabını vermiymm ya

her insanın problemi içinden çıkamadığı durumu olabilir , ailen olur ,işin olur, arkadaşın olur ,maddi olur herşeye tamam , insan bu süreçte de sevdiğinin yanında olmasını ister ,ondan güç alır ,sevgilisine yok Ya benden olmaz ,ben sana vakit kaybettiriyorum diyen adam oynuyordur bence ,bahane arıyordur

kendi zaten konu sahibini bu kelimelerle ortada bırakmak istiyor asıl , böyle diyen birisi için de Ya bu bana aşık beni seviyor diye düşünmem ben daha gerçekçi bakıyorum ,burada bi çok kişi de öyle düşündü bilemiyorum ,bize sorulana yorum yaptım konu sahibi beğenmedi fakat sorun değil ,ya gerçekten bizim düşündüğümüz gibiyse ??

biraz farklı bakış açılarına açık olmalı diye düşünüyorum üzülmemesi adına

Back
X