Sevgilime söylemeli miyim?

abcdefex

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
116
Puanlar
18
Merhaba. İlk defa yazıyorum buraya. Konuyu uzatmadan kısa ve net yazmaya çalışacağım. 1,5 yıllık bir ilişkim var ve 21 yaşındayım. Konuya gelecek olursak ortaokuldan karşı cins arkadaşım ve sevgilimin kıskançlığı. Asla görüşmemi istemediği bu arkadaşla aynı mahalledeyiz. Erkek arkadaşımın daha önce kıskançlık yaptığını görmedim fakat bu arkadaşa başından beri ısınamadı, sevemedi ve görüşmemi istemedi bende muhabbetimiz olmadığı için direkt engelledim. Birkaç ay sonra kardeşinin ciddi bir ameliyat geçirdiğini öğrenince engeli kaldırıp geçmiş olsun yazdım ve sevgilim bunu birkaç gün sonra öğrendi. İlişkimizin en ciddi kavgasını orada yaşadık ve bir daha engelledim, (engellediğimi sandım.) Her neyse aynı mahallede olduğumuzdan ötürü bu akşam karşılaştık ve selam dahi vermeden geçtim. Eve geldiğimde wp den mesaj attığını gördüm “ Bir selam verirsin diye düşünürdüm.” Şeklinde. Bende sevgilimle çok ciddi şekilde tartışma yaşadığımızı ve asla onunla görüşmemi istemediğini söyledim ve arkadaş helallik isteyip konuşmayı bitirdi ve yeniden engellemek zorunda kaldım. Soruya gelecek olursak, bunu erkek arkadaşıma söylersem yine kavga edeceğimizden şüphem yok çünkü engellediğimi sanıyordum ama sadece mesajları silip geçmişim, bugün mesaj attığında fark ettim. Şimdi inanmayacağı ihtimalini düşününce boş yere ortalığı karıştırmanın, tartışmanın anlamı yok diye düşünüyorum. Sizce ne yapmalıyım?

Bence de söyleme ama bu denli kıskanç biriyle neden hayatı kendine zehir ettiğini merak ettim.
Çok açık bir şekilde yazdığımı düşünüyordum anca bir daha belirteyim gözden kaçmış olabilir diye. “Sevgilimin daha önce kıskançlık yaptığını görmedim.”

yakın arkadaşım değil. Ayrıca detay vermeden yazdığım için böyle düşünülmesi normal fakat sadece üstünkörü bir anlatımla fikirlerinizi almak istedim.

Çok açık bir şekilde yazdığımı düşünüyordum anca bir daha belirteyim gözden kaçmış olabilir diye. “Sevgilimin daha önce kıskançlık yaptığını görmedim.”
Sadece bu kişiye karşı böyleyse o zaman da sizin engeli kaldırıp geçmiş olsun demeniz abes olmuş. Ben sizin kötülüğünüze bi şey demiyorum soru sordunuz fikrimi belirttim.

Sevgilinizin ne olduğu belli, görüşmenizi istememiş engellemişsiniz. Arkadaşınızın da gönlünü kırmışsınız zaten. Fakat engeli habersiz kaldırıp geçmiş olsun demek tekrar engellemek falan ne kadar absürt olaylar ben anlayamadım. Ya hiç engellemeyecektiniz ya da ilişkinizi böyle kabul edip devam edecekseniz engeli kaldırmayacaktınız danışmadan. Çünkü siz bu ilişkiyi bu şekilde onaylamışsınız, engelleyip gizli saklı engel kaldırıp yazmanın mantığı yok.
Şimdi yine gizli saklı konuşmuşsunuz. Sevgilinizin tutumunu hiçbir şekilde onaylamıyorum fakat siz engelleyerek onay verdiğiniz partnerinizin arkasından sürekli iş çeviriyorsunuz bu şekilde. Sizin de ne yaptığınız belli değil yani. Böyle birini ya kabul etmeyeceksiniz ya da kabul ediyorsanız arkasından iş çevirmeyeceksiniz.

Sadece bu kişiye karşı böyleyse o zaman da sizin engeli kaldırıp geçmiş olsun demeniz abes olmuş. Ben sizin kötülüğünüze bi şey demiyorum soru sordunuz fikrimi belirttim.
Evet sonradan pişman oldum zaten. Bu olay tamamen çözüldü neyse ki ama bu gece bir daha gündeme gelmiş olması benimde canımı sıktı o yüzden sordum zaten söylemeli miyim diye.

Evet sonradan pişman oldum zaten. Bu olay tamamen çözüldü neyse ki ama bu gece bir daha gündeme gelmiş olması benimde canımı sıktı o yüzden sordum zaten söylemeli miyim diye.
Söylemeyin nerden öğrenecek ki. Bu defa da sen bilerek engellemedin vs diye kavga çıkar.

Geri engelleyeceksen neden açtın? Hadi hatrı olan bir arkadaşlık diyelim sevgiline bu konuda neden sınır çekmiyorsun. Saçma sapan davranışlar. Bazı arkadaşlıkların hatrı vardır değil sevgilim eşim dese olmaz yani o iletişim kesilmez. Kesiyorsan o kadar da önemli biri değildir o zaman engeli açıp tekrar engellemenin mantığı ne ?

özellikle gizlenmiş hiçbir şey yok aslında ortada. Hatta mesajları özellikle ben attım ortadaki yanlış anlaşılmayı çözmek için. Evet geçmiş olsun mesajı konusunda haklısınız, pişman oldum zaten fazlasıyla ama bu gece tamamen tesadüfen denk geldik ki bu çok olası bir durum aynı mahallede olmamızdan kaynaklı. Sadece bunu söyleyip bir daha her şeyi ortaya dökmenin anlamı yok diye düşünüyorum ama bir yandan da içim rahat etmiyor sebepsizce, sizinde söylediğiniz gibi iş çevirmek gibi geliyor banada.

Özellikle gizlenmiş veya değil, sonuç olarak gizlenen bir durum var ortada. Üst yorumlarınızda okuduğuma göre sanırım size yakınlaşmış bu arkadaş. Sevgiliniz gayet haklı bu durumda. Söyleyin söylemeyin demek bana düşmez çünkü söylediğinizde de büyük bir kavga çıkacak bu belli. Whatsapptan neden engellemediğinizi soracak. İnandıramayacaksınız.
Fakat ben sevgilinizin yerinde olsaydım bilmek isterdim.

Engelle, engeli kaldırıp ara tekrar engelle bu ne ALLAH aşkına bu nasıl hayatlar??? Eğer karşı taraftan bir ilgi olduysa sevgiliniz görüşme demesi normal sizin ise dengesiz halleriniz akıllara zarar.Adama geçmiş olsun diye konuşup ertesi gün selam vermeden yanından geçmek ,naz mı yapıyorsun hayırdır??? Bir duruşunuz yok,sevgilinin eline vermişsin dizginleri hooo hooo diye yola gidiyorsun.Yaptıklarının arkasında dur, hayatına yön vermeyi öğren .....

Aynı mahalledeyiz, aynı okuldaydık, annesiyle annem tanışıyor, ancak bizim oturup bir muhabbet etmişliğimiz yok tabiri caizse sadece yılların hatrı diyebilirim. Ayda yılda bir iki mesaj ya vardır ya yoktur. Ailesini sevdiğimden kaynaklı mesaj atmıştım ama fazlasıyla pişmanlığını yaşadım zaten.

Erkek arkadaşımla bu zamana kadar güven konusunda problem yaşamadık ve bu olay dışında kavgalarımız bile olmadı desem yeridir. Onu tanıyorum dönüşü olmayan bir yola girmez bu konu ama tadımızıda kaçırmak istemiyorum. Sadece sonradan öğrenirse daha büyük sorunlar çıkar mı ya da güveni kırılır mı diye düşünüyorum

Sonradan öğrenirse şu an vereceği tepkiyi ikiye katlayın.

Erkek arkadaşımla bu zamana kadar güven konusunda problem yaşamadık ve bu olay dışında kavgalarımız bile olmadı desem yeridir. Onu tanıyorum dönüşü olmayan bir yola girmez bu konu ama tadımızıda kaçırmak istemiyorum. Sadece sonradan öğrenirse daha büyük sorunlar çıkar mı
bu denli tepki gösterilmesi beni şaşırtıyor. Yaptığım yorumlarıda okumuşsunuz belli ki ama hâlâ anlamamakta ısrarcısınız. Kimsenin naz yaptığı yok veya kimsenin dizginleri bir başkasına verdiğide yok. Tek bir konu üzerinden bu sonuca varıyor olmanız da akıllar zarar gerçekten. Sadece iyi niyetle yazılmış bir geçmiş olsun mesajından ve sonrasındaki pişmanlıktan ibaret bir konu. Bugünde tesadüfen gerçekleşen bir olay için fikrinizi almak istedim sadece.

`