Sevgilimi kuzeninden kıskanıyorum

aklima ne geldi. benim komsu oglan var ozamanlar toyuz bi asigiz bi asigiz bir birimize sanirsin romeo julia ama acilamioz. bütün gün arkadas ayagina yapisik ikiz yasiyoruz.

bunun kiz kuzeni geldi bizle yasit yaz tatilini onlarda gecircek. ben kizla cok iyi arkadas oldum sandim. kiza olayi anlattim.

aradan bi hafta gecti kiz geldi bana demesin mi kuzenim gece beni öptü söyle yapti böyle yapti karsi koyamadim falan fistan. ben resmen beynimden vuruldum. bi yandan diyorum ben bu insani nasil yalnis tanimisim.

neyse kiza söz verdim konusmicam bu konu hakkinda diye ama ikisiylede konusmadim uzaklastim. aradan bi kac gün gecti cocuk beni kapinin önünde yakaladi. yakamdan tuttu bi bagrio bi bagrio sirkeliyor resmen. velhasil annem duydu girdi araya ortalik bir birine girdi. ondan sonra bi daha yüzüne bakmadim.

sonradan ögrendik kiz bana hikaye yazmis ona baska hikaye arayi bozmak icin.

beni öyle sirkelemesi cok koydu bi daha konusmadim resmen. arada esio kendi kendime diyorum acaba bunlar olmasaydi bugün neler olurdu xD

Herkesin kuzeni ile ilişkisi farklıdır, kimi kardeşi olarak görür, kimi potansiyel eş adayı, o yüzden aaa ne kadarda kötü niyetli düşünüyorsun diyemem, zira zengin olan dayı oğluna zengin yakışıklı çocuğu ele mi kaptırayım diyip evlenen arkadaşım oldu, üniversite mezunu iş güç sahibi kadındı yani, bana ise bu durum ensest gibi geliyor ama milletin kızına laf söyleme, kız bunları bir başına yapmıyor. Sevgilin durumundan halinden memnun ki birşey demiyor, yüz veriyor, evine baş başa yatıya kabul ediyor. Biz kadınların en büyük hatası bu işte; erkek arkadaşlarını saf, iyi niyetli, çocuk gibi görüyoruz ama öyle değil, erkekler kadınlardan daha çok uyanıktır, neticede kızın böyle bir niyeti varsa sizden önce sevgiliniz farkeder, çünkü kızın amacı zaten kendini fark ettirmek, fark etmesine rağmen ses etmeyip, birde evinde başbaşa ağırlıyorsa ya kızla cidden aralarında kardeş ilişkisi var ya da kızın ona gösterdiği ilgi hoşuna gidiyor, alan veren razı durumu yani. Burada sizin yapacağınız birşey yok, siz böyle birşey yaptığınızda mazur göremeyeceği şekilde sizi rahatsız eden hareketleri olan adama yol vermeyi bileceksiniz. Sizin zorlamanızla birşeyler yapacaksa bence bunun bir değeri yok. Çünkü sen bu konuda onu uyarsan bile anca kötü niyetli damgası yersin sevgilinden, haklı bile olsan haksız duruma düşersin.

Bilemedim. Benim de kuzenlerim.var ama ben hic boyle olmadim. Kuzen olmak olmamak pek birsey degistirmiyor bence, insanin niyeti bozuksa. Bir taraftan da olsaydi simdiye kadar olurdu diyorum ama kizin yaşı da kucukmus.
Tek soyleyenilecegim neden korkarsan nasina hep o geliyor. O yuzden icini ferah tut. Eger sevgilinde aldatma potansiyeli yoksa kiz ne yaparsa yapsin cabalari bosa gider. Sadece ben olsam bu kuzenle cok yuzgoz olmaz mesafeli olurdum.

Okey kuzense kuzen
Niye tek yaşadığı bekar evinde gidip kalıyor ben onu anlamadım
Ha mesela ben olsam illa kalmak istesem kız arkadaşın da gelsin falan derim niye kpss çalışmaya gittiğim yerde gidip kuzenle kalayım
Ya da yine amacım dersse neden zırt pırt mesaj atayım
Biraz bahane gibi geldi kpss

Bizde de kuzen kardestir. Akraba evliligini onaylamazlar. O yuzden hep ic ice buyuduk. Bu hareketler bizim ailede goze batmaz. Samimiyet olarak adlandirilir.
Ama sevgilinin ailesinde akraba evliligi varmis. Bu yuzden bende rahatsiz olurdum. Haklisin yani.

Sevgilinle kuzeninin arasindaki samimiyeti ben bilemem ama birşey merak ediyorum sen sevgilinin kuzeniyle tanistin mi? Bence tanis madem arkadas ariyor bundan sonra seninle muhatap olsun

Doktor bir arkadaşımın öz kuzeniyle evlendiğini gördüğümden beri hiçbir şeye asla olmaz diyemiyorum... Sevgiliniz onu gerçekten kardeşi olarak görüyordur onu siz bilirsiniz ama kadınlar her zaman böyle şeyleri hissederler..Siz ipinizi sağlam kazığa bağlayın derim..

Sevgilinle kuzeninin arasindaki samimiyeti ben bilemem ama birşey merak ediyorum sen sevgilinin kuzeniyle tanistin mi? Bence tanis madem arkadas ariyor bundan sonra seninle muhatap olsun
Birşey daha eklemek istiyorum ben bir arada büyüdüğüm kuzenlerimle çok samimiyim ama uzak olan kuzenlerimle aramda mesafe var.

Adı üstünde ‘kuzen.’
Ortada başka insan yok gibi kuzenine bile! yürüyecek bir insanlarsa zaten bu yuzden bitmesi senin hayrına olur.
Fakat Kültürlerini bilemem, bizim kültürde akraba ailedir, kardeş gibidir. Evlilik aşk gibi şeyler düşünülemez bile.
Kimileri için akraba evliliği normal.

Bu zamanda ne desek boş, her şey mümkün. Bence şöyle bir gerçek var ki, bekar bir kızın bekar erkek olan bir eve devamlı olarak yerleşmesi zaten yanlış bir şey. Hadi aynı ortamda büyümüş olurlar yedikleri içtikleri ayrı gitmez, arada abi kardeş münasebeti aşikardır bu ayrı.

Kuzen kardeş değil, evlenilecek kişi de değil bizim ailede. Belli bir mesafeyi her zaman koruruz, bekar kuzenler birbirinde asla kalmaz, sürekli mesajlaşmaz, asla kuzenler arasında evlilik olmaz. Bana çok ters bu yüzden yazdıkların. Huzursuz olmakta haklısın. Ancak iş sevgilinde bitiyor.

ailede akraba evliligi var diye kotu dusunmek bana etik gelmiyor. o iki insanin karari yanlis veya dogru onu tartismiyoruz ama bu yuzden butun aileyi zan altinda birakmak hos degil.

ayrica anlattiklarinizdan yola cikarak eger boyle bir sey sevgilinize normal gelseydi evine kabul etmeyebilirdi. ben bir sorun gormedim acikcasi insanlarin birbiriyle olan iliskisi hakkinda varsayim yurutmeye gerek yok.

Bence konu sahibi hakli. Sizin bakış açınız doğru. Ama konu sahibinin sevgilisinin ailesinde akraba evliliği varmış kuzenler evlenmiş iste. O yüzden normal kuzen ilişkisi değil bu yani kızda sorun var bence.
Tövbe bismillah daha neler duyacağız yarabbi. Tabi ki haklıdır. Bızde akraba evlılıgı olmadıgı ıcın bana cok tuhaf geldı.

Ailesinde akraba evliliği olmayan biri icin evet bunlar gayet olağan seyler ve aksinidüşünmek art niyet. Ki benim icin de oyle. Ama sevgilisinin sülalesine kuzen evlilikleri varmis. Budurumda bi acaba mi demeklazım bence
Tedbırlı olmakta fayda var. Cok tuhaf seyler. Benım kuzenım kardesımden farksızdır. Aksını dusunmek benım ıcın ruh hastalıgı..

Akraba evliliği olmasaydı ne fesatsınız derdim ama diyemiyorum. Ama şunu diyebilirim Önemli olan sevgilinizin tutumu ki onda da bir şey yok. Kız istediği samimiyeti kursun istediği niyeti olsun sevgilinizden eminseniz hiç takmayın. Eşeğin aklına karpuz kabuğunu da düşürmeyin.

Normalde kuzenleri kıskanan birisi değilim ama bu kız sevgilime fena yapıştı. Kız uzak bir şehirdeydi. Sevgilime hep mesaj atıyordu nasilsin ne yapıyorsun şeklinde. Arada arayip dertlesiyordu. Uzakta ve kuzen diye bana çok batmıyordu. Ama bu kız geçen ay pılısını pırtısını topladı sevgilimin annesinin babasının evine yerleşti. Ailesiyle anlaşamıyormus 1 yıl burda kpssye hazirlanacakmis. Bu arada sevgilim ailesinden ayrı ve yalnız yaşıyor. Geldiklerinden beri görüşüp duruyorlar. Kız benimkine surekli mesaj atıyor. Surekli Bi mesajlaşma çabası. Dün aksam sevgilime geldi kalmaya. Diyeceksiniz onlar kuzen bunda ne var. Annem de kızıyor fesatlanma diyor ama 23 yaşındaki bi kız 34 yasindaki bi adamla neden sürekli mesajlasmaya dertlesmeye görüşmeye çalışır? Ve arada 11 yaş fark olmasina rağmen bu kız buna abi demiyor. Sevgilime soruyorum sana ne diye hitap ediyor diye. Hicbir şekilde hitap sözcüğü kullanmiyormus. Ne abi diyormuş ne de ismiyle hitap ediyormuş. Nasılsın napiyosun arkadas gibi muhabbet ediyomus. Kızın niyeti iyiyse neden abi demekten çekiniyor? Kaldi ki benim de benden 8 yas büyük kuzenlerim var hepsine abi derim ve boyle zırt pırt mesaj atip konuşmaya çalışmam ne alaka yani? Ben bu kızın niyetini anlamiyorum. Şunu da belirtmek isterim ki sevgilimin abisi Kuzeniyle evli. Sevgilime bunu soyledigimde abim evlendi diye ben de akraba evliliği yapicam diye bisey mi var diyo. Bana kızıyo. O kızın yasi küçükmus bebekligini görmüş bilmemne. Ben mi paranoya yapıyorum yoksa haklı miyim lütfen bi akıl verin...
Bazı ailelerde kuzen evliliği normal karşılanıyor çocuklarını da hep kuzenlerine yönlendiriyorlar (bence iğrenç ama kendi hayatları). Ailesi öyleyse kıskanmakta haklısınız. Ben olsam sert tepki koyarım özellikle onda gelip kalamaz. Sevgilinize söyleyin kızla mesafe koysun siz yüz göz olmayın.

Back
X