Sevgilimin ablasının düğünü

Kimsenin kınayacağından değil.Bu kız 20 yaşında ve 7 aylık bir ilişki.Belli bir yaşta olsa ve uzun süreli ilişki olsa kim ne karışır.

Ben 20 yaşımdaki sevgilimi hatırlamıyorum bilee.Bugün bunun ailesi ile tanışacak yarın onun ailesi ile.

Ne laçka bir durum.

Valla yine bir şey değişmezdi benim nezdimde. Hiç bir zaman taktik sevmedim. Sevgilim varsa fotoğrafını da koydum çağırdığı yerlere de gittim. Konuşan olmuş mudur bilmem, ama bana kalkıp bununla ilgili bir şey diyecek olanın da alnını karışlarım.
Herkesin geçmişinde sevgilileri var, oluyor. Düğüne gidince daha hafif daha değersiz falan olmuyor. Benim bir tanıdığım o taktiklerin hepsini yaptı dünyanın en mutsuz evliliğini yaşadı ve boşandı, kıymetini yine bilmediler. Kıymet böyle şeylerle bilinmez, bu tip şeyleri başa kakacak kadar saçma sapan bir aileyse o zaten taktik yapsa da laf sokacak şey bulurlar.
Dediğim gibi ta İzmirden Ankara'ya sevgilisini getirdi kuzen. Kardeş falan da değil kuzen düğününe, biz kıza bayıldık. Teyzem yani kayınvalide adayına gidip ne tatlı neşeli kız demiş herkes.
Bana saçma geliyor evlenmeden önce sevgiliyi önemsizleştirmek. Zaten sevgiliniz varsa herkes bilir bunu saklamanın amacı ne? Düğüne gitme fotoğraf paylaşma sakla. Ama neden? Sonraki sevgilinize sen ilk sevgilimsin mi diyeceksiniz yani? Nedir bu saklama mevzusu. Çok saça ve aşılması gereken bir durum.
Ben öyle iki kere ayrılık yaşadım, her yere fotoğraflarımızı da koymuştuk, anlaşamadık ayrıldık sildim. Sonra gerçek sevgilimi buldum evlendim. Bu kadar basit. Kimse de bana tek kelime etmedi edemez. O hakkı vermem ben yok öyle bir dünya. Siz zaten dk durursanız o el alem de susar.

Kimsenin kınayacağından değil.Bu kız 20 yaşında ve 7 aylık bir ilişki.Belli bir yaşta olsa ve uzun süreli ilişki olsa kim ne karışır.

Ben 20 yaşımdaki sevgilimi hatırlamıyorum bilee.Bugün bunun ailesi ile tanışacak yarın onun ailesi ile.

Ne laçka bir durum.
Benim dünden beri anlamadığım ailesiyle tanışınca evlenmek zorunda mı kalacağım? Ya da illa evleneceğim insanın ailesiyle mi tanışmalıyım? Kiminle evleneceğimi nerden bilebilirim?

Ayrıca yaşımın küçüklüğünden bahsetmişsiniz o halde bu tanışma işine bu kadar anlam yüklemeye gerek yok. Arkadaşlarımın aileleriyle tanışmak kadar olağan bana göre ya. Tecrübesiz olduğum için de bu şekilde bakıyo olabilirim tabi.

Valla yine bir şey değişmezdi benim nezdimde. Hiç bir zaman taktik sevmedim. Sevgilim varsa fotoğrafını da koydum çağırdığı yerlere de gittim. Konuşan olmuş mudur bilmem, ama bana kalkıp bununla ilgili bir şey diyecek olanın da alnını karışlarım.
Herkesin geçmişinde sevgilileri var, oluyor. Düğüne gidince daha hafif daha değersiz falan olmuyor. Benim bir tanıdığım o taktiklerin hepsini yaptı dünyanın en mutsuz evliliğini yaşadı ve boşandı, kıymetini yine bilmediler. Kıymet böyle şeylerle bilinmez, bu tip şeyleri başa kakacak kadar saçma sapan bir aileyse o zaten taktik yapsa da laf sokacak şey bulurlar.
Dediğim gibi ta İzmirden Ankara'ya sevgilisini getirdi kuzen. Kardeş falan da değil kuzen düğününe, biz kıza bayıldık. Teyzem yani kayınvalide adayına gidip ne tatlı neşeli kız demiş herkes.
Bana saçma geliyor evlenmeden önce sevgiliyi önemsizleştirmek. Zaten sevgiliniz varsa herkes bilir bunu saklamanın amacı ne? Düğüne gitme fotoğraf paylaşma sakla. Ama neden? Sonraki sevgilinize sen ilk sevgilimsin mi diyeceksiniz yani? Nedir bu saklama mevzusu. Çok saça ve aşılması gereken bir durum.
Ben öyle iki kere ayrılık yaşadım, her yere fotoğraflarımızı da koymuştuk, anlaşamadık ayrıldık sildim. Sonra gerçek sevgilimi buldum evlendim. Bu kadar basit. Kimse de bana tek kelime etmedi edemez. O hakkı vermem ben yok öyle bir dünya. Siz zaten dk durursanız o el alem de susar.

Sen ne kadar takılmışsın bu taktik olayına.Ortada taktik falan yok,bize göre olması gereken ya da olmaması gereken var.

Hayatımıza her aldığımız insanı duyurmak ne ,ben anlamadım.Yani zaten tanıyoruz,zaten tanımak ve doğru insan olup olmadığına karar vermek için sevgiliyiz.Bunu sağlayana kadar herkese ifşa etmek neden?Ben bunu anlamıyorum.

Ben her sevgilimi millete açmak zorunda mıyım..Ya da her ilişkimi her sevgilimi resmetmek çok saçma

Doğru adamı zaten zamanı geldiğinde ifşa ediyoruz.Saklamak vs değil bu.Dediğim gibi doğru adam.

İleri de anne olduğumu,ve çoçuğum olduğunu düşünüyorum.

Babasından önce beni başka erkeklerle(eski sevgililerimle) sarmaş dolaş resimlerimi görmesini istemezdim.

Çünkü ben onun gözünde sadece onun annesi,ve babasının eşiyim.

O yüzdenn sizin fikrinizi ve yorumunuzu beğenmedim.

Sevgiyle kalın.

Benim dünden beri anlamadığım ailesiyle tanışınca evlenmek zorunda mı kalacağım? Ya da illa evleneceğim insanın ailesiyle mi tanışmalıyım? Kiminle evleneceğimi nerden bilebilirim?

Ayrıca yaşımın küçüklüğünden bahsetmişsiniz o halde bu tanışma işine bu kadar anlam yüklemeye gerek yok. Arkadaşlarımın aileleriyle tanışmak kadar olağan bana göre ya. Tecrübesiz olduğum için de bu şekilde bakıyo olabilirim tabi.
Tatlım Türkiye de genelde herkes evlenme odaklı olduğu için,ya da aman ailesiyle tanışırsan iş ciddidir gözüyle baktığı için herşeyi normalin üstünde yaşıyoruz.Mesela erkek arkadaşının ailesiyle özel bir seremoniyle tanışmalısın.Düğünde neymiş.Bi de aileyle tanıştınmı otomatik gelin modundasın.Üstün görevler yükleniyor sana:KK47:

Sen boşver giy cici bici ol git düğüne.Bu yaşlar güzel yaşlar.

Eski sevgilisi olmayan erkek mi var? Ayrıca düğünde koklaşmayacağımıza göre arkadaşım diye de yutturabilir ilerdeki eşine :KK53:

Yalnız cidden tebrik ediyorum 6 7 sene sonrasının senaryosunu yazdınız :)
orda ilk tanşma oldğu içn fazla ilgilenemeyeckler .. sorulması gereken sorularda güme gtcek mesela baban ne iş yapıyor nerelisn..vs.
amaa illa gtcem dion madem o zmn diz kapağının tam altnda siyah şık bi elbise giy derim. dekolte olmasın çünkü ailesinden dha fazla akrabaları yorum yapcak sana :KK49: saçını çook güzel yaptr elbisenin sadeliğini bu şekilde telafi et

Normal arkadaşın olsa,bizden fikir istemezdin sanırım.
Bu senin erkek arkadaşın, eğer erkek arkadaşının ailesi ile tanışıyorsan bu ciddi olduğunu gösterir.
Diyelim ki bu senin için normal,ama her şekilde düğünde tanışma zamanlama olarak yanlış.

Biz yorum yapıyoruz,sen yine içinden geleni yapacaksın neticede.

Sevgiyle kal.

Sizin içinde bulunduğunuz durumu bilmem ama ben şahsen gitmezdim.
ailesiyle tanışmamışsınız bile.
1 sevgiliniz sizinle ilgilenemeyecek, 2 meraklı gözler sürekli üstünüzde olacak .

Sen ne kadar takılmışsın bu taktik olayına.Ortada taktik falan yok,bize göre olması gereken ya da olmaması gereken var.

Hayatımıza her aldığımız insanı duyurmak ne ,ben anlamadım.Yani zaten tanıyoruz,zaten tanımak ve doğru insan olup olmadığına karar vermek için sevgiliyiz.Bunu sağlayana kadar herkese ifşa etmek neden?Ben bunu anlamıyorum.

Ben her sevgilimi millete açmak zorunda mıyım..Ya da her ilişkimi her sevgilimi resmetmek çok saçma

Doğru adamı zaten zamanı geldiğinde ifşa ediyoruz.Saklamak vs değil bu.Dediğim gibi doğru adam.

İleri de anne olduğumu,ve çoçuğum olduğunu düşünüyorum.

Babasından önce beni başka erkeklerle(eski sevgililerimle) sarmaş dolaş resimlerimi görmesini istemezdim.

Çünkü ben onun gözünde sadece onun annesi,ve babasının eşiyim.

O yüzdenn sizin fikrinizi ve yorumunuzu beğenmedim.

Sevgiyle kalın.
Evet farklı bakıyoruz ben tanımak için kimseye şans evrmedim. Sevdim sevdiğim için sevgili oldum, gezdim tozdum ve bunda utanacaknbir şey yok. Aşk yada sevgi bitince ayrıldım bu kadar basit. Ayrıca benim annemin babamdan önce sevgilisi olmuş üniversitede okurken. Hic öyle annemi kötü gormedim aksine hoşuma gitti. Gözünü babamda açıp belki mutsuz ve sevgisiz bir evlilik yaşasaydı o zaman uzulurdum. Sevgiye aşka amma saçma anlamları yük ediyorsunuz. Seversin gün gelir biter olur da yeniden seversen yeni bi ilişkin olur utanılacak bir şeymiş gibi davranmak saçma. ayrıca manyak değilim elbette eski sevgililerimle ayrilmissam sevgim bitiyor ve haliyle fotoğrafların anlami kalmıyor sliyorum çocuklarımız neden gorsun nereden gorsun eski sevgililerimizı canım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ya şu "ortada fol yok yumurta yok" zihniyetinden kurtulun artık arkadaşım ya... İlla birşey mi olması lazım. Konu sahibi arkadaşım siz şu an sevgilisiniz. Erkek arkadaşın da seni davet etti. Büyük bir ihtimalle ailesinin de haberi var davet edildiğinden... Şu anda tanışma ortamı için uygun değil bu düğün ama gitmezsen eğer erkek arkadaşın bunu hep yüzüne vuracak "ablamın düğününe gelmedin, bana değer vermedin" diye.. Sen git ama tabi ki mesafeli git. Yani düğün sahibi gibi davranma... Hediye olarak ne uygun görüyorsan abartmadan tak. 1 saat otur çık, git. Ama erkek arkadasının hatrı için gittiğini de hissettir. Elbise olarak da abartma, mütevazı gömlek pantolon uygundur bence...

ne olursa olsun benim nişanıma mesela eşimin arkdaşı kız arkadaşıyla geldi. ne oldu ayrıldılar başka kızla evlendi. eşi geldigi zaman ne cd actim izlemesi icin nede resimleri gösterdim. üstelık hatra defterı arkdaşlar aralarında yapmış o gün ikisi beraber yazmışler ayni soyısımle ne oldu ayrıldı. ve bazı aileler ortada birşey yokken ayagına kadar gelen kızları sevmıyorlar. bunu istemegede de gerek yok ayamıgıza kadar geldi diyeni cok duydum ben. zaten umrunda olmasa usturuplu kıyafet sececem dıye uğrşmazsın. ben herzaman ağır olmaktan yanayım. zamanı gelınce kendıleri gelip tanışsın seninle. ablasıyla arldaş mısın? o mu cagırdı? hayır

Hayatım genel zihniyet illa ortada "fol yumurta" olması lazım, illa bir yüzük, nişan olacak! Yoksa bir ortama girmemelisin! Farkında olmadan böyle düşünerek kendini ezikliyor bayanlar... Daha medeni olunmalı bence.. Belki siz sadece sevgili kalmak istiyorsunuz alla allaaa

bence düğüne gidip gitmeme konusunda fikir istemediğini belirtsen sorun çözülecek:) kimisi bana göre fazla önemsiyor böyle mevzuları. biriyle tanışmak hayatının geri kalanını etkileyecek bir olay değildir benim nezdimde. yok senle ilgilenemeyeceklermiş de falan filan. böyle alaturka yaklaşımlar beni fena kasıyor. olay nerelere gelmiş. yok çocuğu başka adamlarla olan fotoğrafını görmesinmiş filan:) bilmiyorum benim de değer yargılarım var fakat daha başka. 20 yaşındasın seni küçük buluyorlar ama eminim senin de vardır kendince bi dünya görüşün. ben düğüne gitmezdim düşüncesi çok geride kalmadı mı yaa?
başta duvar gibi oluyolar bu hanım ablalar hani kuralları olan iyi aile kızları. tabiri caizse onlara benzemeyenler basit kız, dedikodusu çıkmış kız, başkalarıyla gezip tozup enayinin birini bulup evlenen kız oluyor. Sonrasında bi düşüyor maskeler, bu kural uydurma meraklılıarı eşinin annesiyle çat çat kavga eden, kocasının ailesini çekiştirme üzerinde doktora yapmış zatı muhteremlere dönüşüyorlar.
o yüzden herkesi dinle tabi ama aynı şeyi de defalarca dinleme yahu:)

Ağırlığın kalmaz. Gitme bence kesinlikle. İlerisi kısmetse daha çok düğün bayram görürsün onlarla.
Hem ben tanışıcağım gün herkes bana yoğunlaşsın isterim mesela. İnsanların en heyecanlı en koşuşturmalı günleri. Kaynar gidersin arada. Oralara kadar gittiğinle kalırsın, erkek arkadaşın dahil kimseyle adam gibi dialoğun olmaz. Kendini fazlalık gibi hissedersin.Daha sonraki görüşmelerinde de ilk tanışma heyecanı, özeni olmaz sana.
Bi de daha çok yenisiniz, çocuğun kendi ailesini geçtim bütünn akrabaların gözünün önüne bi anda çıkmak... :stop:

düğüne gitmek bana abes gelmiyor, ki benim ailem çok hoş karşılamazdı muhtemelen.

ama ben aile ilişkilerinden uzak yaşamayı tercih edeceğim için erkek arkadaşımın ailesi ile zorunlu olmadıkça tanışmak istemezdim.

herkes yorum yapınca dayanamadım :KK70:

onun dışında elbise diyorduk kızlar???
şöyle gönlümüzü açan çiçekli böcekli elbise fikirlerinize ben de açığım.
gerçi konu sahibi ile baya yaş farkım var ama gönüller genç olsun değil mi :21:

başka arkadaşları gelmiyor mu sevgilizinin? onlarla takılırsınız ama çok ortada da olmazsınız olur biter.

elbise konusuna gelince ki asıl konu bu sanırım. tulum giymeyin bence. etek-gömlek filan da hoş değil düğünde bence, toplantı gibi oluyor. genceciksiniz, hava güzel, aşıksınız giyin şöyle pembeli, yeşilli, şifon, dizde bir elbise, saçınıza da çok doğal bir dalgalı fön. çok çok hafifi bir makyaj ohhh mis.

image.webp
image.webp
image.webp
image.webp
image.webp
image.webp
image.webp

Tulum değil de bu tarz elbiselerle hoş olunabilir..

yani erkek arkadaşınla aranızdaki diyalog nasıl bilmiyorum ama hiç tanışmadan düğüne gidersen beklediğin tepkiyi (iyi anlamda yani ) alamayabilirsin cnm. ama yinede sen bilirsin. vücut tipin nasıl bilmiyorum ama dizinde biten sade siyah bir elbise giyebilirsin bence. siyah candır :)

Kızcağız 22 sayfa daraltılmış aynı muhabbetle tebrikler.

Alt tarafı bir tanışma niye bu kadar anlam yüklüyorsunuz? Bende eşimin ailesiyle ortada hiç birşey yokken tanıştım. Ne gözlerinde basit kız oldum ne değersizleştim. 7 yıllık evliyim hiç biriyle problemim yok çok şükür.

Merak ediyorum ilerde oğullarınız sizi sevgilisiyle tanıştırdığında,sırf sizinle tanıştı diye kızı hiç mi edeceksiniz?

Konu sahibi bence hiç kafana takma. 20 yaşında kocaman insansın git ve tadını çıkart.

Back
X