Sevgilimin aldığı hediyeler

Ben genelde hep onun sevdigi seyleri aliyorum sohbet arasinda gecen seyleri
Yani aranizdaki samimiyete bağlı olarak açıkça söyleyebilirsiniz. Ama kupa desenini vs degil. Yani sevgilime kupa alsam ben bunun desenini pek beğenmedim dese sinir olurdum. Altı üstü bir kupa benim hediye etmek istediğim şeye bir kulp buluyor diye düşünürdüm. Ama mesela saat takmayı sevmiyorsa bunu bana açıkça dile getirse buna alinmazdim. Sizin zevklerinizi pek bilmiyor gibi geldi bana. Alışverişten, siparişlerden konu acildigi zaman araya sıkıştırıp kendi zevkinizi de anlatin :)

Belki o da sizin verdiğiniz hediyeleri beğenmiyordur :confused:
Şahsen ben anladım sizi. Cidden benim de en nefret ettigim şey bana yalandan, sırf laf olsun diye hediye alınmasıdır. Hiç hediye almasin,cidden bozulmam . Daha önce hediye alinmadan,kuru sözle- pastayla geçen dogumgunlerim oldu. Gayet güzeldi.
Ama 'puff doğumgünü,dur şu mağazadan birşey alayım/ ay unuttum, ciceksepetinden hemen bişey alayim' hediyesi geldiyse cidden uyuz oluyorum. Hiç alma daha iyi
Çünkü ben çok belli zevkleri olan bir insanım. Mesela vücudumda dövmesini taşıdığım bir hobim var. Bu hobimle alakali bir parça,bir aksesuar,bir küpe,tsort falan olsa bu 'beni anlatan' bir hediyedir. Aynı şekilde pul koleksiyonum var. Bana başka ülkenin pullariyla dolu bir poşet getirse,ya da pul defteri alsa bu 'gun içinde söylediklerine dikkat ettim' demek. Kamp yapıyorum, ona uygun bir ürün alsa bu 'hobine saygı duyuyorum' demek, kendi en sevdiği kitabı ya da hobisine ait bi sey alsa 'benim zevklerimi paylaş' demek.
Peki Zara'dan aldigi tişörtün söylediği ne?
"Doğumgünunde ne alayım diye kafayı yormadim,girdim small beden bişey seçtim işte"

Yani aranizdaki samimiyete bağlı olarak açıkça söyleyebilirsiniz. Ama kupa desenini vs degil. Yani sevgilime kupa alsam ben bunun desenini pek beğenmedim dese sinir olurdum. Altı üstü bir kupa benim hediye etmek istediğim şeye bir kulp buluyor diye düşünürdüm. Ama mesela saat takmayı sevmiyorsa bunu bana açıkça dile getirse buna alinmazdim. Sizin zevklerinizi pek bilmiyor gibi geldi bana. Alışverişten, siparişlerden konu acildigi zaman araya sıkıştırıp kendi zevkinizi de anlatin :)
Kupa ornegi biraz absurt olmuş. Baska ornek vereyim sag olsun arada cicek yollar bana ama ben hep canlı cicekleri sevdigimi söylerim, kaktüs sukulent gibi. O da bilir onlari sevdigimi ama bana hep 2-3 gunde ölen cicekler yollar. Bulmusumda bunuyorum gibi oluyor biraz ama kalici ve manevi seyleri seviyorum napayim :(

Belki o da sizin verdiğiniz hediyeleri beğenmiyordur :confused:
Şahsen ben anladım sizi. Cidden benim de en nefret ettigim şey bana yalandan, sırf laf olsun diye hediye alınmasıdır. Hiç hediye almasin,cidden bozulmam . Daha önce hediye alinmadan,kuru sözle- pastayla geçen dogumgunlerim oldu. Gayet güzeldi.
Ama 'puff doğumgünü,dur şu mağazadan birşey alayım/ ay unuttum, ciceksepetinden hemen bişey alayim' hediyesi geldiyse cidden uyuz oluyorum. Hiç alma daha iyi
Çünkü ben çok belli zevkleri olan bir insanım. Mesela vücudumda dövmesini taşıdığım bir hobim var. Bu hobimle alakali bir parça,bir aksesuar,bir küpe,tsort falan olsa bu 'beni anlatan' bir hediyedir. Aynı şekilde pul koleksiyonum var. Bana başka ülkenin pullariyla dolu bir poşet getirse,ya da pul defteri alsa bu 'gun içinde söylediklerine dikkat ettim' demek. Kamp yapıyorum, ona uygun bir ürün alsa bu 'hobine saygı duyuyorum' demek, kendi en sevdiği kitabı ya da hobisine ait bi sey alsa 'benim zevklerimi paylaş' demek.
Peki Zara'dan aldigi tişörtün söylediği ne?
"Doğumgünunde ne alayım diye kafayı yormadim,girdim small beden bişey seçtim işte"
Evet tam anlatmak istediklerimi yazmissiniz

Erkekler çok detaycı değil, istisnalar hariç. Söyleyeceksenizde kirmadan söyleyin.

Eşim bir gün dağdan 1 çimdik çiçek toplamış onu da mermi kutusuna koyup buket yapmış. Görünce gülmekten yarıldım 🤣😂 ondan sonra çiçek falan getirmedi 😁

Biz sevgilimle birbirimize soruyoruz açık açık doğum gününde hediye alacağım ne tarz bişey istersin gibi.
Tabi bazılarına çok odunca gelebilir ama en azından boşuna para vermiyor ve işe yarayan bişey alınıyor ben memnunum

Kupa ornegi biraz absurt olmuş. Baska ornek vereyim sag olsun arada cicek yollar bana ama ben hep canlı cicekleri sevdigimi söylerim, kaktüs sukulent gibi. O da bilir onlari sevdigimi ama bana hep 2-3 gunde ölen cicekler yollar. Bulmusumda bunuyorum gibi oluyor biraz ama kalici ve manevi seyleri seviyorum napayim :KK43:
Ama bu söylenmeyecek bir şey değil ki. Canım çok teşekkür ederim bu güzel hediye için ama birkaç gün sonra ölecekler ben de üzülüyorum deyip konuyu bir şekilde açabilirsiniz bence.

Sevgilimin aldığı hediyeler genelde dusunulmemis "her kadının" seveceği tarzda hediyeler oluyor. Peluş ayi, tereryum,kupa gibi. Yani bana boşuna para harciyormus gibi geliyor. Aldığı şeyler aslinda normal ama zevkimiz farkli oldugu icin begenmiyorum sanırım. Yani kupa almasi normal ama ustundeki deseni begenmiyorum mesela. Sevgilimi kırmadan nasil söylemeliyim ? boyle seylere para vermesini istemiyorum...

ben daha cok manevi ya da düşünülmüş hediyeleri seviyorum. Mesela konusma arasinda bir sey demisimdir onu unutmayip bana almasi gibi.. maddiyat cok onemli degil benim icin :KK43:
her insan boyle dusunmeyebilir, karsinizdaki insani taniyin ve ona gore beklentilerinizi duzenleyin. her insanin sevgi dili ayni degildir. bazi insan boyle ince seyleri dusunur, bazisi da oyle zor zamaninizda size destek olur dag gibi arkanizda durur ki onun yerini hic bir sey tutamaz. yerlesik kaliplara gore dusunmemek gerekiyor bence.

Siz kendiniz icin yorum beklemissiniz,ama bazi uyeler kendini anlatmis:KK64:neysee bence mühim degil ne alip almadigi önemli olan dusunmesi.Hic almayadabilirdi.Her insan farkli oluyor sizin dusunce yapinizla onunki bir degilki, o da icinden ne geciyorsa onu aliyor.Oek dert edilecek bir konu degil.Ha cok rahatsizsaniz soyleyin bunlari seviyorum,boyle şeylerden hoşlanıyorum falan.Onemli olan iliski de huzur sevgi saygi..

Böyle bir şey söylenmez bence. Yani hediye alıyorsun ama beğenmiyorum gibi bir yorumu ben kimseye yapamam.

Bu arada ben de hediye alırken hep insanların laf arasında söylediği şeylere dikkat ederek alırım, onu tanıdığımı belli etmek için. Bana alınan şeyin de manevi değerine önem veririm.

Mesela şimdiye kadar aldığım en güzel hediyeyi abim vermişti. Bir kutu kaşık çikolata :KK70:Onun da olayı şöyle, ben küçükken ailem çok güzel bir pasta yaptırmıştı doğum günüm için. Üstünde de kocaman bir çikolatadan yapılma kaşık vardı. Çok beğenmiştim ve yemek için heyecanlanmıştım baya. Dolabı açıp bakıyordum sürekli 😂 Sonra benim odamda olduğum bir ara abim eve gelmiş ve pastanın üstündeki kaşığı görünce direkt alıp yemiş. Oturup ağlamıştım.

Sonraki sene pastaneye gidip o kaşıktan yaptırmış bir sürü. Bana o kutuyu hediye edince çok mutlu olmuştum. Aynı abim çok pahalı bir gözlük almıştı bana geçen senelerde. Yine de o hediyenin yeri daha farklı.

Benim bahsettiğim tarzda manevi değeri olan hediyeler ise ısmarlama olmaz. İnsanın gerçekten düşünmesi gerekiyor.
Konudan bagimsiz ama ne kadar dusunceli 1 abiniz varmis. Benim de boyle abim ya da en azindan abim olmasini cok isterdim. Cok kiymetli. Denk gelen/gelmis hanim da cok sansli olacak/olmus demek ki..

Siz kendiniz icin yorum beklemissiniz,ama bazi uyeler kendini anlatmis:KK64:neysee bence mühim degil ne alip almadigi önemli olan dusunmesi.Hic almayadabilirdi.Her insan farkli oluyor sizin dusunce yapinizla onunki bir degilki, o da icinden ne geciyorsa onu aliyor.Oek dert edilecek bir konu degil.Ha cok rahatsizsaniz soyleyin bunlari seviyorum,boyle şeylerden hoşlanıyorum falan.Onemli olan iliski de huzur sevgi saygi..
Ben sadece sacma seylere para harcamasina üzülüyorum. Ama dediklerinizde haklisiniz dert edecek bir durum degil..

Sevgiliniz tam bir odun. Oturup tek tek anlatacaksınız, bazıları düşünemiyor. Cidden yani, akıl edemiyorlar.

Sevgilimin aldığı hediyeler genelde dusunulmemis "her kadının" seveceği tarzda hediyeler oluyor. Peluş ayi, tereryum,kupa gibi. Yani bana boşuna para harciyormus gibi geliyor. Aldığı şeyler aslinda normal ama zevkimiz farkli oldugu icin begenmiyorum sanırım. Yani kupa almasi normal ama ustundeki deseni begenmiyorum mesela. Sevgilimi kırmadan nasil söylemeliyim ? boyle seylere para vermesini istemiyorum...

ben daha cok manevi ya da düşünülmüş hediyeleri seviyorum. Mesela konusma arasinda bir sey demisimdir onu unutmayip bana almasi gibi.. maddiyat cok onemli degil benim icin :KK43:
Hic almasa daha kotu degilmi

Bulmusumda bunuyorum gibi oluyor biraz ama kalici ve manevi seyleri seviyorum napayim :KK43:
Bence teşhisinizi koymuşsunuz aslında. Bir çok erkek hediye bile almıyor. Ama çok rahatsızsanız dolaylı yoldan değil de direk söyleyin.
Ben kırmızı gül severim. 2-3 günde solsa bile aldığım andaki mutluluğu yeter. Bende saksı çiçeği sevmem. Zarif değil. 40 yaşındayım. Eşim sevgililer gününde boyum kadar ayı aldı. Ayımızla Büyükçekmece sahilinde gezdik. Aşırı güzel bir gündü benim için. Kıyafet almaya yeltendi bir kaç kere, zevklerimiz uymuyor. Yasakladım. Kırmızı gül, kalpli balondan daha çok beni mutlu eden hediye yok.

Bence teşhisinizi koymuşsunuz aslında. Bir çok erkek hediye bile almıyor. Ama çok rahatsızsanız dolaylı yoldan değil de direk söyleyin.
Ben kırmızı gül severim. 2-3 günde solsa bile aldığım andaki mutluluğu yeter. Bende saksı çiçeği sevmem. Zarif değil. 40 yaşındayım. Eşim sevgililer gününde boyum kadar ayı aldı. Ayımızla Büyükçekmece sahilinde gezdik. Aşırı güzel bir gündü benim için. Kıyafet almaya yeltendi bir kaç kere, zevklerimiz uymuyor. Yasakladım. Kırmızı gül, kalpli balondan daha çok beni mutlu eden hediye yok.
Aslinda demek istedigim bu. Beni mutlu eden hediyeler almamasi, tabiki uzulmuyorum aldığı icin ama mutlu da olmuyorum :) ornek verdiginiz seyleri demek istiyorum bende düşünülmüş "bu onu mutlu eder" hediyelerden bahsediyorum

Uzak mesafe ilişkisi olduğu için çok fazla anlayamamıştır zevklerinizi belki, yine de içinden gelip alıyor, hiç birşey de almayabilirdi, sırf bu yüzden de bırakmazdınız sonuçta. Size önem veriyor ki alıyor, zamanla öğrenir doğru hediye seçimini de bence.

Benim eşimde hiç anlamaz o yüzden kartını alıyorum kendi hediyemi kendim alıyorm🤦‍♀️😂 geçenlerde parfüm almış ne alakaysa😂 kokusunu beğenmedim mesela ama beğenmiş gibi yaptm. Bence cok takılma kupa, ayıcık ufak tefek pahalı şeyler değil alsın boşver.

Ya hediyenin ne önemi var mühim olan verdiği değer ve düşüncesi. İlişkiniz ilerledikçe alacağı hediyeler farklılık gösterir zaten. Bırak alsın napcan. İlla bu konuyla ilgili bişey yapmak istiyosanda kendi beğendiğin şeyi ona At. Bu çok güzelmiş çok beğendim ya falan filan alttan msjı ver. Onun dışında karışma bence. Tadını çıkar :)

Back
X