- 9 Eylül 2009
- 697
- 94
- 648
Sevgilimle 3,5 aydır birlikteyiz.Bir arkadaş vasıtasıyla tanıştık(evlenme amaçlı) ben 28 o 33 yaşında. İkimizde devlet memuruyuz. Baştan beri alkol aldığını biliyordum. Ben bağımlı değilim haftada bir iki arkadaşlarla muhabbet ederken zevkine içerim 2-3 bira içerim. O da kendimi bilecek kadar sarhoş filan olmam demişti. Ben de hem dini yönden hem de alkolün sosyal açıdan verdiği zararlardan dolayı hep korkmuşumdur ve rahatsız olmuşumdur. Ben de bunu kendisine söylemiştim. O da beni yasaklayıcı değil de ikna ederek belki bıraktırırsın demişti. Ben de o ümitle o zamanlar o alkol olayını göz ardı etmeye çalışmıştım.Sonra sevdim onu aşık oldum ama hep huzursuz oldum arkadaşıyla alkol aldığı geceler. Ona da belli ettim ama o abarttığımı düşündü hep. Evlenince bu kadar çıkmayacağını haftada bir veya 10 günde bir içmek için çıkacağını söylüyor. Bi de zamanla azaltırım bi bakmışsın bırakmışım gibi ümitler de verdi zamanında. (Bu arada evde içmesini kesinlikle kabul etmeyeceğimi de söyledim kabul etti. Zaten ben tek başıma içersem pek zevk almıyorm dedi..) Neyse ben de ona güvendim ümitlenmek istedim ve hala her çıkışında huzursuz olsamda ona belli etmiyorum bu aralar pek. Neyse bugün konuşurken kendisine alkolü evlenince bir müddet sonra bırakma ümidimden bahsettim. Kendisi de ben evlenince seni bu alkole alıştırırım bakarsın balkonda açmışım şarapı şampanyayı oh tatlı tatlı ne güzel dedi. Tüm ümitlerim orda yıkıldı. Kendisine de dedim benim ümidim senin alkolü kalmaz bırakman,senin ümidin de beni alkol almana alıştırman dedim. Bakalım cnm merak etme kafanı yorma sen filan dedi. Ben de ee ne zaman bırakırsın dedim bırakırım cnm hep içecek halim yok ya dedi. Ama ben iyice artık korkuyorum evlenince bu konuda onu da kendimi mutsuz edeceğimden. Bu arada aileler de tanıştı 20 gün önce. 2-3 hafta sonra da isteme olabilir diye düşünüyorduk.Ayrılsam diyorum seviyorum vazgeçemiyorum öyle hemen. Bilmiyorum kafam karışık lütfen görüşlerinizi paylaşın benle.
Alkol bütün kötülüklerin anasıdır
Klişe bir laf ama doğru.
Sevgilin 10 günde birle kalmaz evlendikten sonra.
Eşimin bir arkadaşı üniversitedeyken tek tük içerdi.
Adam evlenmiş çocuğu bile olmuştu
Geçenlerde uzun zamandan sonra buluştular eşimle
adam artık evdede içtiğini söylemiş eşime,eşim şok olmuştu
Bu adam karısının çocuğunun yanında da başlamış bu işe eskiden böyle alenen yapmazdı dedi
Demem o ki bu iş sizin eve de sıçrar huzurun kaçar,bu saatten sonra da bırakamaz
Kendisi de farkında seni geçiştiriyor.