• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgilimin alkolü bırakma ümidiyle yaşıyorum..

gonul01

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2009
27
0
86
Adana
Sevgilimle 3,5 aydır birlikteyiz.Bir arkadaş vasıtasıyla tanıştık(evlenme amaçlı) ben 28 o 33 yaşında. İkimizde devlet memuruyuz. Baştan beri alkol aldığını biliyordum. Ben bağımlı değilim haftada bir iki arkadaşlarla muhabbet ederken zevkine içerim 2-3 bira içerim. O da kendimi bilecek kadar sarhoş filan olmam demişti. Ben de hem dini yönden hem de alkolün sosyal açıdan verdiği zararlardan dolayı hep korkmuşumdur ve rahatsız olmuşumdur. Ben de bunu kendisine söylemiştim. O da beni yasaklayıcı değil de ikna ederek belki bıraktırırsın demişti. Ben de o ümitle o zamanlar o alkol olayını göz ardı etmeye çalışmıştım.Sonra sevdim onu aşık oldum ama hep huzursuz oldum arkadaşıyla alkol aldığı geceler. Ona da belli ettim ama o abarttığımı düşündü hep. Evlenince bu kadar çıkmayacağını haftada bir veya 10 günde bir içmek için çıkacağını söylüyor. Bi de zamanla azaltırım bi bakmışsın bırakmışım gibi ümitler de verdi zamanında. (Bu arada evde içmesini kesinlikle kabul etmeyeceğimi de söyledim kabul etti. Zaten ben tek başıma içersem pek zevk almıyorm dedi..) Neyse ben de ona güvendim ümitlenmek istedim ve hala her çıkışında huzursuz olsamda ona belli etmiyorum bu aralar pek. Neyse bugün konuşurken kendisine alkolü evlenince bir müddet sonra bırakma ümidimden bahsettim. Kendisi de ben evlenince seni bu alkole alıştırırım bakarsın balkonda açmışım şarapı şampanyayı oh tatlı tatlı ne güzel dedi. Tüm ümitlerim orda yıkıldı. Kendisine de dedim benim ümidim senin alkolü bırakman,senin ümidin de beni alkol almana alıştırman dedim. Bakalım cnm merak etme kafanı yorma sen filan dedi. Ben de ee ne zaman bırakırsın dedim bırakırım cnm hep içecek halim yok ya dedi. Ama ben iyice artık korkuyorum evlenince bu konuda onu da kendimi mutsuz edeceğimden. Bu arada aileler de tanıştı 20 gün önce. 2-3 hafta sonra da isteme olabilir diye düşünüyorduk.Ayrılsam diyorum seviyorum vazgeçemiyorum öyle hemen. Bilmiyorum kafam karışık lütfen görüşlerinizi paylaşın benle.

hergün çok aşırımı içiyor yoksa haftada 1 mi haftada 1 se arkadaş ortamıdır takıcak biir durum olduğunu düşünmüyorum hergün bayağı içiyorsa o sakıncalı işte :19:

hergün çok aşırımı içiyor yoksa haftada 1 mi haftada 1 se arkadaş ortamıdır takıcak biir durum olduğunu düşünmüyorum hergün bayağı içiyorsa o sakıncalı işte :19:

yok her gün içmiyor sadece hafta sonları bazen de hafta içi bir gün. Dediğin gibi içtiği arkadaşları belli iki arkadaşşı var onlarla içerse içer.. bilmiyorum yaa takmalıyımm takmamalı mıyım?

bence eşler birlikte dışarı çıkmadığı sürece ayrı ayrı arkadaş ortamlarında çok özel bir gün olmadıkça pek içmemeli ki sevgilin bunu oldukça normal hatta ihtiyaç buluyor. bu bence bırak ileride sorun olmayı şimdiden büyük bir sorun.

Benım abım nısanlanmadan once hafta 1 arkadaslarıyla toplanıp ıcerlerdı. Sonra yengemle nısanlandılar yıne boyle bı hafta sonu ıcmıs yengemde ertesı gun elıne yuzugu vermıs ya alkol ya ben dıye hodrı meydan demıs. Sımdı evlıler 2 bucuk yıllık abım ogun bugundur agzına ıckı koymadı. Sızde boyle bı dayatma yapsanız ya ben ya ıckı dıye nasıl olur acaba?

Evlendıkten sonra demeyın bırakmaz ozaman. Daha da artar alkolun mıktarı.

bence eşler birlikte dışarı çıkmadığı sürece ayrı ayrı arkadaş ortamlarında çok özel bir gün olmadıkça pek içmemeli ki sevgilin bunu oldukça normal hatta ihtiyaç buluyor. bu bence bırak ileride sorun olmayı şimdiden büyük bir sorun.

evet ona göre gayet normal bir şey onun için. Günah olduğunu da kabul ediyor hatta diyor ki herkesin vardır bi günahı kimi yalan söyler kimi dedikodu yapar kimi bankadan kredi çeker benim günahım da bu. ben de isterim ilerde 5 vakit namazımı kılayım ama şimdi öyle bi bırakma gibi bir düşüncem yok Sarhoş filan da olacak kadar içmiyorm zaten hiçbir zararım olmaz sana diyor.

Düzenli alkol alan insanla yaşamak zordur.
Hani deseniz ki, kırk yılda bir ortama bağlı alkol alır neyse ama
öyle değil.
Zamanla o günlerin sayısı artar, durum sizin için içinde çıkılmaz hal alır.
İş iyice resmiyete dökülmeden iyi düşünün , gerekirse ailenizle de paylaşın endişenizi.
Ayrıca sizin hassasiyetinizi ciddiye almaması, belki ben seni alıştırırım demesi çok itici geldi bana.
Bazı adamlar böyledir, sizi ikna edene kadar her şeyi kabul etmiş görünür,
,zamanla tekrar eski benliklerine ve alışkanlıklarına devam ederler.

Benım abım nısanlanmadan once hafta 1 arkadaslarıyla toplanıp ıcerlerdı. Sonra yengemle nısanlandılar yıne boyle bı hafta sonu ıcmıs yengemde ertesı gun elıne yuzugu vermıs ya alkol ya ben dıye hodrı meydan demıs. Sımdı evlıler 2 bucuk yıllık abım ogun bugundur agzına ıckı koymadı. Sızde boyle bı dayatma yapsanız ya ben ya ıckı dıye nasıl olur acaba?

Evlendıkten sonra demeyın bırakmaz ozaman. Daha da artar alkolun mıktarı.

Ne güzel bıraktırmış yengen. Ben de öyle yapmayı düşündüm ama beni tercih etmez gibime geliyo çünkü daha aramızda nişan gibi bir bağ yok. Hatta öyle bir şeyi kaf arasında konuştuk ya bir gün ya ben ya alkol desem dedim bilmem herhalde yapmazsın öyle saçma bişey.beni öyle saçma bir tercih yapmaya zorlamazsın diye düşünüyorm dedi. sence yine de yapmalıyım isteme işi olmadan?

Şimdi haftada bir içer, sonra iki olur, sonra bi tartışmışsınız canı sıkılmış baktınız her gün içmeye başlar. Bunun garantisi yoktur, bırakmaya ikna olmalı bence ama öyle de bi niyeti de yok sanırım sana da birlikte de içeriz gibi şeyler söylediğine göre.. İyi düşün derim ben, yolun başında tereddüt edilen konular çözülmezse ileride kocaman bir dağ olarak çıkar karşınıza..

Arkadaşım sen fikrini tarzını açıkça belirtmişsin oda sana nasıl bir hayat istediğini söylemiş.
Bak şimdi sen bir umut evlenirsin.
Seninle içelim der:Sen ona senin bırakmanı bekliyorum dersin
Müsaade et evde içeyim der:Sen evde içemezsin dersin
Benimle içmiyorsun evde içmeme müsaade etmiyorsun badem ozaman karışma dışarı çıkmama diyecek.
Sen bir iki sabredecek daha sonra senin ne kadar istemediğini bildiği halde bu kadar ısrarcı olması seni çok üzecek.

Ailelerin tanışması bir şey ifade etmiyor önemli olan sizin uyumunuzdur.
Geçtiğimiz günlerde kk dan bir arkadaşımız eşinin arabasını bu yüzden darmadağın etti.Çünkü kadının canına tak etmişti.
Unutma içki içmek basit bir sosyallik değil bir yaşam tarzını yansıtır.
Çok uzun oldu kusura bakma.

alkol yüzünden ne evlilikler yıkılıyor.teyzem sırf bu yüzden kocasından boşandı.içtikten sonra teyzemi dövüyormuş.annemin arkadaşı alkol içen eşi sarhoş olduktan sonra değişiyormuş.döve döve kadının burnunu kırmış boşandı.

Düzenli alkol alan insanla yaşamak zordur.
Hani deseniz ki, kırk yılda bir ortama bağlı alkol alır neyse ama
öyle değil.
Zamanla o günlerin sayısı artar, durum sizin için içinde çıkılmaz hal alır.
İş iyice resmiyete dökülmeden iyi düşünün , gerekirse ailenizle de paylaşın endişenizi.
Ayrıca sizin hassasiyetinizi ciddiye almaması, belki ben seni alıştırırım demesi çok itici geldi bana.
Bazı adamlar böyledir, sizi ikna edene kadar her şeyi kabul etmiş görünür,
,zamanla tekrar eski benliklerine ve alışkanlıklarına devam ederler.

Aileme söylesem hiç kabul etmezler öyle bir durumu.Annem de babam da namaz kılan insanlar. Ben de gıcık aldım ben sana alıştırırm belki diyince. Demin yine konuştuk kafam karıştı filan dedim. mutsuz olur muyuz acaba dedim.O da önümüzde zaman var nasıl olsa mutsuz olacağımıza inanırsak ayrılırz dedi salak.

senin isteğin sevgilinin alkolü bırakması için itici bir güç olabilir. ama alkol sigara gibi alışkanlıklarda en birincil şey kişinin kendi iradesi ve isteğidir..

dilerim gerekli iradeyi gösterip bırakır. çünkü alkol gerçekten insanın ocağına incir ağacı dikiyor.

Arkadaşım sen fikrini tarzını açıkça belirtmişsin oda sana nasıl bir hayat istediğini söylemiş.
Bak şimdi sen bir umut evlenirsin.
Seninle içelim der:Sen ona senin bırakmanı bekliyorum dersin
Müsaade et evde içeyim der:Sen evde içemezsin dersin
Benimle içmiyorsun evde içmeme müsaade etmiyorsun badem ozaman karışma dışarı çıkmama diyecek.
Sen bir iki sabredecek daha sonra senin ne kadar istemediğini bildiği halde bu kadar ısrarcı olması seni çok üzecek.

Ailelerin tanışması bir şey ifade etmiyor önemli olan sizin uyumunuzdur.
Geçtiğimiz günlerde kk dan bir arkadaşımız eşinin arabasını bu yüzden darmadağın etti.Çünkü kadının canına tak etmişti.
Unutma içki içmek basit bir sosyallik değil bir yaşam tarzını yansıtır.
Çok uzun oldu kusura bakma.

Çok haklsın üzülmek istemiyorum ben. bir hafta içinde bir karar verecem ayrılırım olmazsa. Bir de geç saatlerde 1de 2de geliyo bazen evlenince 11 olur en fazla diyor ben seni bırakmam tek başına diyo ama içtiği arkadaşı evli o bırakıyo eşini ama diyorm Onun gibi olmam ben benim felsefeme ters diyor. Dediğin gibi belli bir zaman sonra verdiği sözleri de unutur karıştırtmaz.

Ne güzel bıraktırmış yengen. Ben de öyle yapmayı düşündüm ama beni tercih etmez gibime geliyo çünkü daha aramızda nişan gibi bir bağ yok. Hatta öyle bir şeyi kaf arasında konuştuk ya bir gün ya ben ya alkol desem dedim bilmem herhalde yapmazsın öyle saçma bişey.beni öyle saçma bir tercih yapmaya zorlamazsın diye düşünüyorm dedi. sence yine de yapmalıyım isteme işi olmadan?
Zaten alkolu tercih edecegini dusunuyorsan hic bulasma derim..

Ailelerin tanışması onemli degil... benim arkadasim bu yuzden nisanina 10 gun kala soz atti...

bence sevgılınız ona olan sevgınıze guvenıyo. Bır gun alın karsınıza cıddı anlamda soyleyın ıstemedıgınızı. Hem sızınde resmıyete donusmus zaten. Aılelerın tanısması bence resmmıyetın baslaması demek. Hem sıze ne kadar duskun oldugunuda ogrenmıs olursun yol yakınken canım. Ben olsam oyle yapardım.

Çok haklsın üzülmek istemiyorum ben. bir hafta içinde bir karar verecem ayrılırım olmazsa. Bir de geç saatlerde 1de 2de geliyo bazen evlenince 11 olur en fazla diyor ben seni bırakmam tek başına diyo ama içtiği arkadaşı evli o bırakıyo eşini ama diyorm Onun gibi olmam ben benim felsefeme ters diyor. Dediğin gibi belli bir zaman sonra verdiği sözleri de unutur karıştırtmaz.

Canim sana herşeyi bastan söylüyor. ..
İleride diyeceği tek cümle

''Benimle zaten bilerek evlendin... ''

Aileme söylesem hiç kabul etmezler öyle bir durumu.Annem de babam da namaz kılan insanlar. Ben de gıcık aldım ben sana alıştırırm belki diyince. Demin yine konuştuk kafam karıştı filan dedim. mutsuz olur muyuz acaba dedim.O da önümüzde zaman var nasıl olsa mutsuz olacağımıza inanırsak ayrılırz dedi salak.

canım sana bunu söylemiş olması bile çok kırıcı geldi bana çok umursamaz biri olarak görünüyor sevgine bırakamayacağına ve sanırım senin iyi niyetine çok güveniyor. Oturup evlensek geçermi düzelirmi diye konuşmak yerine onunla(çünkü böyle konuştuğunda başından savar gibi hep tabi evlenince olmaz demis) ben şimdi bitmesini istiyorum yoksa bu kadar önemli bir kararda yani evliliğe gitmekte şüphelerim var ve bu çok doğal değilmi demelisin ayrıca seninle alkol arasında seçim yapmak diye bir fikri olursa evleniceği kadınmı yoksa bir çeşit uyuşturucumu? üzme sen kendini ama evlenmeden öncede bir sonuca varmaya çalış yoksa bir daha düşün derim..

Arkadaşım olmassa ayrılırım diyorsun ya nişanlılık döneminde herşeyi olur gözüyle bakarsın beynince oldurur bir çıkış bulursun.
Sen ben mi alkol mü dediğine göre senin fikrin sabit aile tarzın zaten belli.Sınrları çok fazla zorlamamak gerek bence.

Back
X