Sevgilimin anlamsız çıkışı

Albatrosanda

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2016
1.438
2.359
133
Güney doğunun memur dolu küçük bir ilçesinde spor salonuna gitmenin ne gibi bir sakıncası olabilir arkadaşlar ?

İstanbulda gidince sorun yok da orda neden sorun oluyor. Sevgilim sen kafayı mı yedin diyor bana. Ne sakıncası olabilir diyorum sence diyor. Orda hiç dışarı çıkmayacak mıyım, diyorum çıkma diyor. Korumacılık mı kıskançlık mı? Oralarda insanlar böyle yaşıyor diyor. Allahaşkına doğuda memur olan arkadaşlar ne yapıyorsunuz hayatınızı mı kısıtlıyorsunuz?

Bugüne kadar tek bir yere gitme etme diyen adamla bunları konuşuyoruz. Ki kendisi boş beleş bi insan da değildir. Bu tavrı beni uyuz etti.

Ben istanbulda büyümüş yaşamış birisiyim. Kendisi zamanında doğu görevi yapmış dönmüş ordan biliyormuş. Hayır gittim gördüm de evet rahatsız edici erkekler var ama sevgilimin bir spor salonu meselesini bu kadar büyütmesi beni deli ediyor. Ne olabilir yani istanbulda olmayıp orda olan ne olabilir. Gerçekten kısıtlanmış gibi hissediyorum. Yanlış mı düşünüyorum?

Hiç o taraflarda yaşamadim ve oralari hiç gormedim o yuzden dogu uzerinden yorum yapmayacagim simdi ama soyle bir ornek vereyim.

İstanbulda iyi bir semtte yasiyorum. Rahat rahat elbise, etek, sort giyip disari cikiyorum, istedigim yere girip cikiyorum, aktivite yapiyorum ama istanbulun heryerinde giymiyorum "bazi" kiyafetlerimi, hatta istanbulun belli semtlerine hayatimda hic gitmedim, gitmem de.

Yani bazen yerine gore davranmak gerektigini dusunuyorum. Siz istanbul ile suan yasadiginiz yer arasinda fark goremiyorsaniz ve sorun olmayacagini dusunuyorsaniz ona gore karar verebilirsiniz ve durumu aciklayabilirsiniz. Bir fikriniz yoksa da arastirin biraz cevrenizi.

Sizi her zaman kısılıyor, kıskançlık yapıyormuydu yoksa son zamanlarda mı böyle konuşmaya başladı malum her gün cinayet veya taciz haberleri okuyoruz ister istemez herkesin psikolojisi bozuluyor sevgilinizde bunlardan etkilenip endişe etmiş olabilir mi?

Ben hiç güneydoğu ya da doguanadoluda bahsettiğiniz gibi bir yerde bulunmadım.

Ama eğer memur çoğunluktaysa sorun olmaz gibime geliyor.

Emin de değilim.

Benim genel tavrım şudur; insan gittiği yerde sırıtmamalıdır. Ortama nispeten ayak uydurmak kişinin kendi rahati için önemlidir.

Memurun çok olduğu yerde de spora gitmek kulağıma dünyanın en normal şeyi gibi geldi.

İlk atamam güneydoğunun memur dolu küçük bir ilçesine olmuştu. Sevgiliniz pek de haksız sayılmaz. Onu rahatsız eden şeyler olabilir. Normalde başka şehirlerde ya da başka ortamlarda sizi kısıtlamayıp sadece bu konuda darlıyorsa sorun yok bence.

Ben evliliğimin ilk senesinde aynen bahsettiğiniz gibi bir yerde işe başladım. Ortalama 1 sene orda çalışıp eş durumundan tayinimi eşimin yanına yaptıracaktım. Eşim normalde hiç karışan biri değildir. Ama ben ordayken o da dışarı çıkmamı bile stres yapar, bi çarşıya gidecek olsam 10 defa arardı. Neden böyle olduğunu sorduğumda, benden uzaktasın elim yetmez gözüm görmez, başına bir şey gelse ben naparım demişti. Eşimi bildiğim ve samimiyetine inandığım için o bir sene dediği gibi yaptım. Çünkü gerçekten çok stres yapıyordu. Bi de ben ayda bir yanına gidip stres atabiliyordum. Yanına tayin olduktan sonra kesinlikle karışma veya kısıtlama olmadı.
Yani eğer sevgilinizin tavrı sadece oraya özgü bi durumsa anlayış gösterin. Orda kalacağınız süreye göre orta yolda buluşun.

Gecenin bi yarısı çocukları bırakıp rahatca yürüyüşe cikabildigim eşim, şehir merkezinde bazı sokaklara gitmeme şiddetle karşı çıkar. Istanbul da gece yarılarını geçene kadar gezmeme köstek değil inadına destek olan babam da kendi ilçemizde akşam ezanından sonra tek çıkmama karşı çıkar evli bile olsam. Yani normalde baskıcı değiller sadece kötü olduğuna emin oldukları yerlerde korumacı oluyorlar ve maalesef günümüz şartlarını düşününce haklılar.

Eğer normalde baskıcı değilse vardır bir bildiği derim

Siz oraya memur sıfatıyla gidiyorsunız oranım yerlisine göre mi yaşayacaksınız? Sanki ayıp yasak bir şey yapıyorsunuz gibi kısıtlaması saygısızlık. Siz zaten bir bireysiniz demekki size göre yanlış bir şey yok ki. Daha şimdiden hesap vermeyin. İlerde hiç baş edemezsiniz.

Sizi her zaman kısılıyor, kıskançlık yapıyormuydu yoksa son zamanlarda mı böyle konuşmaya başladı malum her gün cinayet veya taciz haberleri okuyoruz ister istemez herkesin psikolojisi bozuluyor sevgilinizde bunlardan etkilenip endişe etmiş olabilir mi?
Hayır beni normalde kısıtlamaz kıskançlıkları falan yoktur. O yüzden canım sıkıldı zaten.

İzin vermeyin karısmasına.
Eve kapanıp asosyallikten tırnak mı yıyeceksiniz
Siz oraya memur sıfatıyla gidiyorsunız oranım yerlisine göre mi yaşayacaksınız? Sanki ayıp yasak bir şey yapıyorsunuz gibi kısıtlaması saygısızlık. Siz zaten bir bireysiniz demekki size göre yanlış bir şey yok ki. Daha şimdiden hesap vermeyin. İlerde hiç baş edemezsiniz.
İşte mevzu da bu. Benim ordan eş tayiniyle gelmem çok çok zor. Normal şartlarda farklı bir durum olmazsa 3 sene ordayım. Dışarı çıkmadan sadece evde takılarak bir yerde nasıl yaşanır insan kafayı yer. En azından ben yerim. Hayır ben zerre böyle düşünen kendimi sırf bu sebepten kısıtlayacak bi insan değilken resmen beni korkuttu.

İşte mevzu da bu. Benim ordan eş tayiniyle gelmem çok çok zor. Normal şartlarda farklı bir durum olmazsa 3 sene ordayım. Dışarı çıkmadan sadece evde takılarak bir yerde nasıl yaşanır insan kafayı yer. En azından ben yerim. Hayır ben zerre böyle düşünen kendimi sırf bu sebepten kısıtlayacak bi insan değilken resmen beni korkuttu.
Ordaki insanlar da öcü değil sonuçta. Hakkariye mesela korkarak gidiyorlar ama öa ağlayarak dönüyorlar. Sonucta her yerde memur kesim yasıyor bence oranın halkı da alışıyordur yavaş yavaş. Sevgiliniz durumu abartmış. Hadi gece çıkma dese neyse. Alt tarafı spor salonuna gitceksiniz. Sizin de rahatlamaya ihtiyacınız var.

kendisi kötü şeylere şahit olmuşsu görevi sırasında belki de bu yüzden kısıtlıyordur siz de zamanla ortamı gözden geçirerek onun bu kararını konuşursunuz belki zamanla fikirleri değişir

sizin aklınız yok muymuş ya. siz sanki bilmiyorsunuz riskleri başlarsınız bi sıkıntı olursa bırakırsınız atla deve değil ya. ayrıca doğu görevinde gayet de spor salonuna giden kız arkadaşlarım var, doğuyu öcü gibi görmesek keşke.

belki tanışmak isteyen olur da başınıza musallat olacaklar diye bir kesinlik mi var ona göre daha kadınların olduğu bi salonu seçersiniz.

erkek arkadaşınız seni düşünüyorum ayağına sizi kısıtlıyor bana çok yapıldı bu numaralar da ordan net görebiliyorum artık.

güneydoğunun hangi ili sakıncası yoksa gelişmiş birkaç il var mesela ona göre ilçeye yorum yapılabilir belki

Bursada yaşıyorum bazı mahaller var çok güzel nezih şort giy etek giy sıkıntı yok ama bazı yerleri var doğudan gelenlerin oturduğu normal giyinsen bile abaza gibi bakıp laf atıp taciz ediyorlar sevgilinin yaptığı normal eve eliptik bisiklet filan alabilirsiniz (başka bi yerde olsaydınız karıştırma istediğini yapmakta özgürsün ) gibi şeyler yazardım

k
Bursada yaşıyorum bazı mahaller var çok güzel nezih şort giy etek giy sıkıntı yok ama bazı yerleri var doğudan gelenlerin oturduğu normal giyinsen bile abaza gibi bakıp laf atıp taciz ediyorlar sevgilinin yaptığı normal eve eliptik bisiklet filan alabilirsiniz
nezih yerlerde hep batılı kesim mi var, yorumunuz kabaca olmuş

Back
X