sevgilimin annesini nasıl kazanabilirim?

Kaynana ve iyi geçinme samimiyet..... hepsi bir arada.... bana çok uzakk inş sana yakın olur..

hmm...dediklerinizi düşündüm,birde başka şeyler de düşündüm,evet bu kadın bana iyi ama bizim aile yapılarımız sevgilimle çok uyuşmuyor,bana iyi olsa bile ailemle anlaşamayabilir,bunuda şurdan anladım;onlar aile dostlarıyla bir ortamda bulunduğu zaman alkol falan alırlar,geç saatlere kadar sohbet muhabbet ederler beraber tatillere giderler,bizim eğlence anlayışımız biraz daha farklı,ne bileyim ailesinin konuştuğu konular bile farklı,onlar bir ortamda eş dosttan söz ederler,tv programlarından,bizimkilerse çocuklardan,yemeklerden,siyasetten falan konuşurlar,alkol de anca özel günlerde kırk yılda bir içerler,mangal partileri falan verirler,misafirliğe gidildimi de taş çatlasın saat 11de dönülür,biz daha mütevazıyız,

bu sorun olur mu bilemem çünkü gördüğüm kadarıyla anlayışlı bir aile,ama belli de olmaz,

ilginçtir sevgilim de bu konularda ailesinin tam tersi,mesela bir aile dostunun kızıyla çıkmıştı,ailelerin yanında kızla çok samimi olmasalarda canım cicim konuşurlarmış elele dururlarmış,kızın babası hadi siz gidin gezin dermiş,sevgilim sonradan yadırgadı ''bu ne rahatlık kız yada erkek ailesi müsade etmemeli buna'' demişti,

yada düğün içkili olsun demiştim sevgilime olur mu öyle şey sarhoş olup rezillik çıkarırlar ,yada kapalı içmeyen aileler vardır rahatsız olurlar,herkes limonatasını içer gece de arkadaş grubunla bi bara gider öyle alırsın alkolünü demişti,ama onun ailesi,sülalesi düğünlerini hep içkili yapar,tabak kırmalar peçeteler falan...

yani ne bileyim benim ailem onlara geri kafalı gelebilir,onlarda benim aileme fazla rahat görünebilir,ilerde eğer ailelerde anlaşırsa bende öyle yakınlaşırım onun ailesiyle.

doğru mu düşünüyorum sizce?

aslında bu işler bence birazda şans.
Mesela benim ailemle eşimin aileside çok farklı, mesela onlar tutuculardır bizse aksine rahat.
Bizde ailem ile ailesi çok iyi anlaşıyor beni nişanlıyken çok seven kayınvalidem mümkün oolduğunca muhattap olmuyor benle, beden çok annemi sevdiğini bane sevgiye dair duygularının olmadığını düşünüyorum.Yani bu teori bizde tutmadı.
Ama ailelerin zıt olması sorun bence.Mesela eşimin annesi el vermez kimseye, bu konu kişiye özel tartışmak için yazmıyorum.Ama bize elini vermeyen erkekten kadından kaçan insanlar hep thaf gelmiştir.Çok kere k.validem ve aile çevrem bu sorunu yaşaddı elleri hep havada kaldı, bunu lafıda hep kulağıma geldi.Ne kadar anlaşsalarda sinir bozucu durumlar çok yaşanyor yani.Ama umarımki sonuç beklediğin gibi olur ama tabiki öncelikli olarak senin uyman önemli.Herkes aynı düşünceye sahip değil belki bu kadın çokta iyi olacak belki çok şaşırtacak bilemeyiz ama temkinli olmakta fayda var.
Sevgilinin duyarlı olması senin aile biçimine saygı duyması ilişkilerde ortayı bulmaya yardımcı olur, taraflar gönülden yapmasada çocuklarının hatrına alışkın olmadığı durumlara katlanabilir.Yine de ailelerin büyüklük etmesi alttan alması gerek bazı şeyleri.Karşı taraf arsızda olsa yinede büyüklük etmeli çünkü haklıyla haksız yer değiştirebilir bu durumda.

ben iki senelik evliyim, ben bile bu kadar çok konuşmamışımdır k.valdemle..
kızı gibi olmak zorunda değilsin, çünkü gün gelip seni kızı gibi görüp eleştirdiğinde emin ol bunu kaldıramayacaksın....

bana göre kayınvalideyle samimi olmaya gerek yok
helede nişanlıyken evliliğin ilk yıllarında
bazı şeyler yanlış anlaşılabilir
ama zamanla eşine alışırsın o sana alışır
ailesi sana alışır
seni tanır.
benim düşüncem bu
.

bencede kapat bıde derdım var kosesıne yazmıssın bunu,cok samımı olda ozaman gor derdıkaydirigubbakcemile3

ne var bunda ben anlamıyorum?kız samimi olmak istiyor..zaten bir insanla ancak muhabbetin uyarsa,kafa yapın,düşüncen vs uyarsa samimi olursun,uymazsa olmazsın..bı nebzede olsa kızcağız uygun bulmuş samimi olmak istiyor..bu bence gayet doğal..
canım bende sevgilimin annesiyle gayet samimiyimdir..inşallah ılerde o da benim 2. annem olacak,o beni kendi kızı gibi görüyor şimdiden..sagolsun..bende onu aynı sekilde..seni çok iyi anlıyorum..insan samimi olmak istiyor..bana sorarsan 6 senedir halimden memnunum..hatta bizi artık sevgilimle evli gibi görüyorlar..bizde de aileler sizinkinin tam tersi..bizim aile çok rahat ama onlarınki aynı sizinkiler..arada annemle konuşuruz mesela onlar geldiginde içki falan icmek yok diyorum anca onlar icerse diyorum e herhalde yani diyor..veya tam tersi sevgilimin ailesine bizimkiler balikla mutlaka icer dediğimde(mesela) hiç ters tepki vermiyorlar..ki zaten yanlarında bende kaç kere içki ictim..ailelerin anlaşıp anlasamamasi iki tarafın da gostericegi fedakarliklarla alakalı..
walla ama doğru ama yanlış ben evlenicegim adamın sevdiğim adamın annesini annem gibi görmek isterim bu yüzden de samimi olmayı isterim..yengem dogum yaptığında hastanede annemi istedi mesela..annem kaldı uzun süre yengemle..duşun kendi annesine kal demedi anneme dedi..böyle gelin-kaynanalarda var..
ne kadar samimi olman gerektiğine kendin karar verebilirsin..olabileceğine inanıyorsan olursun zaten..olmazsa da olmaz..çok üzme artık kendini..

ya canım aslında istediğin kötü bişey değil bnde sevgilimle sözlendim kendi aramda, annesiyle fazla bi bağım var birlikte kahvaltı yaparız görümce adayıda kankam oluyo onu unutuyorum bazen öyle dalıyoruz sohbete ben bi zararını görmedim 3 yıldır heralde sevgilinin annesi pek konuşmayı sevmiyo huy meselesi akışına bırak derim.
benimki biraz fazla yakınlık gibi gelebilir ama sevgilimin kardeşiyle evde tek kalırız o pcde oyun oynarken salona bi gelir bn bütün evi elden geçirmişim falan güzel şeyler bunlar bence istemende gayet doğal

Not - evlenince ne oluca da belli olmaz hani :jeyyar: dikkat et (:

Canım bizde 4 yıldır cıkıyoruz ve bende yengesiyle tanısmıstım cünkü erkek arkadasım abisiyle yasıyor benim hic tanısma gibi bir niyetim yoktu acıkcası selam yollamalar falan bir kac kez de telefonda konusmustuk..Sonra yolda karsılastık tabii tanıstık bu sefer oturmaya cagırmalar baya fazlalastı..

Neyse gideyim de rahatlayım konu kapansın dedim ama bu seferde beni 2 haftada bir cagırmaya basladılar onların bizden farklı aile anlayısları var biz akrabalarla bilee cook sık görüsmeyiz ama onlar birbirlerine cok baglıdırlarr..En uzak akrabaları bile bi bakmıssınız kapıdaa..Neyse annemin bilmediginden dolayı ben fazla gitmek istemedim..Sonraları hassasiyetimi anladıklarından cok fazla cagırmıyorlar bende arada gidiyorum kaydirigubbakcemile4

Annesi köyde yasıyor ve senede bir kere gelirler bu bahsettigim yengesinde kalırlar annesi görmek icin cok ısrar etmisti görmek istemisti bende yaslı kadıncagız diye kıramadım rahatsız biraz kendisi..

Valla cok sevmis beni bende sevdim onuu cok zararsız bir kadın 3 gelini var hic ayırmaz hicbirini babası da öyle büyük gelini kendi babasından cok severmis sevgilimin babasını sarılırmıs omuzuna yatarmıs falan ben 4.gelini olacagım insallahhhkaydirigubbakcemile3..

Son düzenleme:
sen iyi niyetle yaklaştiğin sürece karşiliğini alırsın canım benim.. ben de sevgilimle ilişkim ciddiyse ki ciddi olmayan bi ilişki yaşamam.. annesiyle ailesiyle daha doğrusu samimi olmak onları kazanmak isterim.. bunun için ekstra bişeyler yapmam sadece kendim olurum doğal ve samimi olurum kendimi kasmam yanlarında.. şimdi sevgilimin annesi beni herkese çook şeker değil mi diyerek taniştirir.. dün oğluyla yani sevgilimle bi soru yüzünden tartiştik.. soru çözüyoduk.. sevgilim sinirlendi falan annesi geldi beni öptü canını sıkma kızım bu ayı bu aralar çok gergin bize de böyle çemkiriyor dedi.. böyle olunca daha bi rahat oluyorum ilişkimi yaşarken.. ben önem veriyorum böyle şeylere.. sevmediğim bi kadın olsaydı.. soğuk ve sinsi biri olsaydı ilişkim böyle güzel olamazdı bence.. çünkü ben evlenmeyi düşündüğüm insanın ailesiyle iyi anlaşmaliyim.. bunun için fazla bişi yapmana gerek yok kendin ol sadece.. iyi niyetlerinden dolayı seni tebrik ediyorum.. önyargısız bi şekilde "kaynanadan dost olmaz" "en iyi kaynana ölü kaynana" gibi sevdiğimizin annelerini canavar olan gören insanlar gibi düşünmediğin için de seni tebrik ediyorum.. haa evlen de gör kaynanayı diyebilirsiniz.. ben nişanlılık dönemi geçirdim kaynananın hasını da gördüm.. elinde sopası eksikti.. onu kazanmaya çaliştim 3 sene ama olmadı sevdiremedım kendimi beni hep el kızı olarak gördü ve bağrina basmadı.. ama asla genelleme yapmadım.. nişanlımdan ayrıldığım dönemde bana sinir krizi geçirtti kadın yanında bayıldım bana "oğlum gibisini bulamazsın ohh iyi ki ayrıldınız" dedi.. ki oğlu beni sokak ortasında dövmeye kalkmıstı.. hemen 2 yüzüğün derdine düştü.. emeklerimiz haram olsun falan dedi.. ama gene de genelleme yapmadım yapmıcam da.. bütün erkek anneleri melektir demiyorum..ama boşver samimi olma ne gereği var kaynana değil mi uzak olsun gibi yorumlarda da asla bulunmucam.. nerden biliyoruz belki kayınvalide değil bi anne kazanacak mydecember.. samimi olmak istemekte çook haklı.. o elinden geleni yapsın sonra çekilsin köşesine.. o kazanmaya çalişsin karşidan aynı sevgiyi görmezse zaten mesafesini koyar.. kayınvalideleri bi kefeye koyarak hepsi canavar demek çok doğru değil.. herkes bir değil.. biz kazanmaya çalişmazsak bilemeyiz ki nasıl bi insan olduğunu.. benim sevgilimin annesi de inanılmaz soğuk görünür.. ama ben genelleme yaparak aman uzak kalim mesafeli olim demedim.. gayet doğal oldum.. gayet içten davrandım sıcak oldum güleryüzlü oldum saygı gösterdim.. ve kazandiğimi düşünüyorum şuan onu.. beni çocuklarından ayırt etmez.. o soğuk kadından eser kalmadı.. sevgilim bile şaşiriyo.. annem bizi bile böyle sık öpmez ama seni sürekli öper koklar diyo.. gercektende öyle şuan.. sevgilime kızdı geçen gün. bana döndü aman kızım zoruna gitmesin ha senin yanında kızdım diye napim çok savsakladı bu işi dedi.. yani kadın bunu düşünecek kadar ince düşünceli.. sevgilime kızdığı için üzüleceğimi bile düşünüyo.. aman ben oğlumla konusuyorum ona ne demiyo.. ama ben onu kazanmaya çalişmasaydım böyle olmicaktı.. uzak ve resmi olacaktık.. neden kazanmicam ki.. elimden geleni yapar çekilirim.. karşiliğini göremezsem ben de mesafeli olurum bu kadar basit..

Samimi olmak istiyorum ile gerçek samimiyet doğmayabilir.
Karekterinizi yansıtabildiğiniz kadarsınızdır. İçinizden gelir ama gösteremeyebilirsiniz. Kişiliğiniz ile ilgili birşey bence bu.

Sıcaklık zaman ile oluşur. Muhattabınız davranışlarınızdaki samimiyeti alırsa karşılık verir. Böyle böyle samimiyet artabilir.

Akışına bırakıp iletişiminizi gözlemleyin. Sıcak geri dönüşler alıyorsanız zaten sizin özel birşey yapmanıza gerek kalmaz.
Samimiyet kendiliğindenliktir.

Mutluluklar dilerim arkadaşım..

walla dediğim gibi bende annesiyle samimiyimdir hele hele ablasiyla...ablası olduğunu unuturum cogu zaman sanki benim dostummus gibi konuşurum..zaten herhaftasonu mutlaka ablası,eniştesi,ben ve sevgilim takılırız..evlerinde milyon kere kalmisizdir..ohoooo neler neler..bir gün bile pişman olmadım..
bı yılbaşını da anneleriyle geçirdik,orada kaldım mesela..bayramda ailecek tatile gittiler..annesi babası ablası eniştesi bende gidicektim..ama sonradan vazgeçtim..3 çift tatile gidecektik yani..annesi geçenlerde çok seviyorum diye tatlı yapmış bana,bı borcam..teyzesiyle aynı spor salonuna gidiyoruz,bazen cikista kadın kahveye çağırıyor mesela teyzesi yani kahveye gidiyorum..
6 senedir boyleyiz..şükürler olsun en ufak bir problemimiz yok..inşallah ta olmaz..
ay ablasının düğününde hiç unutmam; sahnede hepimiz yuvarlak yaptık ana-kız ortada göbek atıyorlar ikisi aynı anda dondü bana elimden tuttu ortaya aldılar :) ucumuz ortada göbek atmıştık :))
bunlar güzel ve olması gereken seyler..inşallah sen de böyle olursun..

Back
X