Yarın pat diye evlenmiyorsun madem, daha şimdiden bunları düşünme, dert edip durma o halde? Yarın ola hayr ola, kim bilir daha neler değişir kim bilir daha neler neler olur..
Yaşını başını almış, evlenecek olan insanların elini taşının altına koyması gerekiyor. Zaten anneler babalar evlatlarını binbir zorlukla kaç yaşına kadar getiriyor, doyuruyor, bakıyor yeri geldiğinde zorlanıyorlar. Sonra da çocuğunu evlendirirken o yaştan sonra borç içinde kalıveriyorlar. Onların tam kafasını dinleme vakitlerinde borçlarla cebelleşiyorlar. Ben üzülüyorum bu duruma, ki durumu pek iyi olmayan aileler var bunları yapmaya çalışan. Senin ailende zorlanacak epey belki de. Sizin onlardan isteyeceğiniz tek şey manevi destek olmalı. Ha size maddi olarak içinden gelerek yardım etmek isterler o da ne güzel bir şey. Evlenme olgunluğuna erişen insanlar çalışıp kendi evini, eşyalarını alma potansiyeline de sahip olmalılar. İsterse kayınvaliden en çirkin eşyaları versin sana, boşver. Sen eşinle iyiysen birbirinize ailelerde dahil saygılıysanız boşver ya hu, bırak bu maddi konuları artık. 2-3 sene bekleyin çalışın, istediklerinizi alın. Bitti yani..