sevgilimin çocuk düşkünlüğü.

differentfeelings

Üye
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2019
20
10
16
sevgilimle evliliğe giden ciddi bir ilişkimiz var 2 3 sene içinde de evlilik planları yapıyoruz.
ben tek çocuğum, özgürlüğüme çok düşkünüm maalesef öyle çok çoluk çocuk gürültü patırtı seven biri de değilim.
forumda bir konu gördüm "bebekli yaşam bana göre değilmiş" diye bir konu. başlık sabihi doğum sonrası bebeğini tam sevememekten yakınıyordu. bende böyle olmak istemiyorum hazır hissetmeden olmaz diyorum kendisi de zaten evlendikten 2 3 sene sonra falan diyor. o konuda sorun yok sorun bu muhabbetin çok dönmesi. kendisi her şeyde çok plancıdır bu konuda sorun yok ama
ortada fol yok yumurta yok sürekli beni bir şeylere ikna etmeye çalışıyor benim 1 tane iyidir kastıma karşılık 2 2 2 diye diretiyor
bu kararı da bana bırak dedim biraz alındı. tek çocuk işte bencil olur, kardeş olsun, çok burnu havada olur falan bende, "bende tekim bak öyle miyim" dedim.
bu arada kendiler de 2 kardeş yani sadece 1 kız kardeşi var çokta anlaşamıyor aslında.
ama bu çocuk konusunda diretmesi konuya uzak olan beni daha da itiyor. onu bu ısrarcılıktan nasıl kurtarabilirim? ya da bu konuları zamana gelince konuşmasını nasıl sağlayabilirim? çünkü ben istemeden kalbini kırıyorum o da alınıyor.

Dereyi görmeden paçaları sivamayin. Bizde ben üç dört çocuk isterdim. Eşim bir en fazla iki derdi. Neyse çocuklar oldu. İki tane var şuan. Ben yeter diyorum . Eşim dört diyor. Birincinin tadını alınca ikinciyi istersin büyük ihtimalle. Önemli olan kardeş yaparken yaş aralığını ayarlamak.uc yaşından sonra ikinci olursa daha kolay mesela. Çünkü büyük artk anne sütü almaz. Gece deliksiz uyur. WC eğitimi bitmiştir. Ama ikisi bebek yaşta olursa iki bez değiştirmek var işin ucunda. Bunları yazmam çok saçma. Sizin bu konuda tartismaniz da. Hiç çocuk istemesen bunu sevgilinle anlaşıp karar vermen lazım. Ama yok bir olsun olmaz iki olsun konusu

evlenmeden doğmamış çocuklara don biçmeyin lütfen..
annelik/babalık yaşamadan bilinebilecek, dışarıdaki çocukları sevip/sevmemekle ölçülebilecek bir şey değil.
belki 1 tane olunca siz doyamayacak üzerine 2 tane daha çocuk isteyeceksiniz, belki eşiniz o 1 tane ile tatmin olup başka istemeyecek.
bi zamana bırakın ve bu konuları açmamaya özen gösterin, açılırsa da zamanı gelince konuşalı diyin..
bu tarz gereksiz muhabbetler evlilik öncesi yıpranmalara sebep olabilir.

Evlenmenize tabi nasipse 2-3 sene var, evlendikten sonra çocuğa 2-3 sene var. Yarına çıkacağımız belli değil siz 6 sene sonranın hesabını yapıyorsunuz
Yine de söyliyeyim, 1 çocuğunuz olunca düzeniniz değişince eşiniz yeter Allah olmayanlara versin demeye başlar

Hmm sıkıntılı mesele. Burda çocuk mevzusu dönünce sevgiliyken konuşmadınız mı bunları diyoruz. Çünkü bence konuşulmalı. Ama bir yandan hayat bir kumar. İsteklerimiz, önceliklerimiz değişebiliyor sonuçta. Şuanlık akışına bırakın bence evlenme vaktine daha yakın bir daha düşünürsünüz karşılıklı.

umarım böyle olur. :) karakter olarak öyle biraz çok plancı yatırım için 4 5 sene sonra arsa almayı düşünüyor daha şimdiden 50 çesit araştırma yapıyor. bende plancı olmayı severim ama bu konu plan konusu değil konuşuldukça da beni itiyor

teşekkür ederim vakit ayırıp cevap verdiğiniz için

İlişkiniz evliliğine gidiyorsa zaten konuşma zamanı evlendikten sonra fikrini öğrenmek daha kötü olur sonuç olarak böyle ciddi bir konuda uyum sağlayamadığınız biriyle evlenmemelisiniz

teşekkürler vakit ayırıp cevap verdiğiniz için. bende aynı fikirdeyim ama konu açılıyor konu açıldıkça da beni itiyor.

İlişkiniz evliliğine gidiyorsa zaten konuşma zamanı evlendikten sonra fikrini öğrenmek daha kötü olur sonuç olarak böyle ciddi bir konuda uyum sağlayamadığınız biriyle evlenmemelisiniz
uyum sağlayamamak demeyelim. sadece ben tek konusunda biraz netim o da benim netliğime karşı 2 olsun diye ısrarcı. yani net bir şekilde hayır istemiyorum dersem inatlaşmaz. ama yani fol yok yumurta yokken bu muhabbetin geçmesi. beni rahatsız eden bu

Bu muhabbetin kapanması için şunu diyebilirsiniz: çocuk konusunda çok da plan yapmayalım, bu kez de biz istersiz Allah nasip etmez, akışına bırakalım, ikimiz de üzülmeyelim.

Sanki kesin 2 deyince 2 5 deyince 5 çocuk yapılabiliyor. İnsanlar yıllarca uğraşıp da olmayabiliyor ya da korunmalarına rağmen ilk haftadan hamile kalan olabiliyor.. ne biliyim bana çok komik geliyor böyle muhabbetler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…