• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgilimin eski sevgililerinden kalanlar

melantha

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2013
23
7
88
İzmir
Merhaba

Konu biraz uzun, kusuruma bakmayın.

Benim 1.5 senelik bir ilişkim var, birbirimizi 2.5 senedir tanıyoruz. Kendisi yabancı ve Türkiye'de yaşamıyor. 3 kez O buraya geldi, 2 kez de ben oraya ve Ağustos'ta yine gideceğim 3 haftalığına- tabi aramız düzelirse. Bunu neden yazıyorum diye merak ediyorsanız sorunumla alakası var, ondan...

Bugün kameradan konuşurken odasının kuytularında sakladığı kutuları çıkardı eğlence olsun diye. Eski sevgililerinin eşyalarını hala sakladığını biliyordum ama hediye eşya falan diye bekliyordum bu yüzden "Haydi onları göster beraber bakalım" dedim. Demez olaymışım. 2 adet kutu. Biri ilk kız arkadaşına ait, ağzı koli bandı ile bantlı. İkincisi benden önceki sevgilisine ait, bazen hala unutamadığını düşündüğüm o kıza.. Neyse açtı o ikinci kıza ait olan koliyi. İçinde büyük boy fotoğrafı, minik anı kağıtları, birlikte gittikleri yerlerin,ülkelerin, konserlerin giriş ve yol biletleri... İçi tıklım tıklım, yememiş etmemiş her şeyi saklamış resmen. Kıskandım mı tabi ki, çünkü o benim ilk erkek arkadaşım, benim öyle anılarım yok başkalarıyla olsa da saklamam zaten öyle biri değilim. Sorun bu değil, eyvallah dedim ama neden sakladığını sormadan da edemedim. " Yaşlandığımda bunlara bakıp geçmişimi hatırlamak istiyorum" dedi. Haydi yine eyvallah. Sonra zorlama bir gülücükle sordum, " Peki benim nelerimi saklıyorsun? Haydi göster bakalım". Cevabı şu oldu: " Pek bir şey yok, zaten saklamaya da gerek yok, sen benim geçmişim olmayacaksın ki. Hem biletler falan artık sıradan geliyor bana. Ayrıca senin ilk erkek arkadaşın olduğumdan senin saklamak isteyeceğini düşünerek sana verdim kendi biletlerimi de". Şimdi saçmalığa gelin:
1) Zaten kendi biletimi saklıyorum ben, seninkini sen niye saklamıyorsun o eski sevgililerinde olduğu gibi? Onlardan kalan kağıt parçası özel de benim ki niye sıradan?
2) Biz zaten ayrıyız, 3-4 ayda 1 kez görüşüyoruz, birlikte yaptığımız şeyler daha değerliyken neden sana göre değil?
3) Yarın ölsem gitsem ne olacak ya, geleceğin bir garantisi mi var da böyle saçmalıyorsun?
Ben de ne yaptım? Tuttum gözünün önünde onun biletlerini yırtıp çöpe attım. Madem ona sıradan, o zaman bana da sıradan. Bunu yapınca kamerayı yüzüme kapattı ve konuşmuyoruz şu anda.

Sizce yanlış davranışta bulunan ben miyim? Siz olsanız ne yapardınız? Başka görüşlere çok ihtiyacım var.

Unutamamak değil de, geçmişe saygısı olan bir insan atmaz bence de. Yani sonuçta onlar da hayatının anisinin birer parçası, şimdi eski sevgililerini unutamıyor ondan saklıyor manasına gelmez. Ama insan kıskanır tabiki bir şey diyemem, onlari size göstermesi garip geldi bana. Kendi evinin bir köşesinde dursun da neden size gösteriyor.

Kendin etmis kendin bulmuşsun. O dakika degil de daha sonra azar azar tepki göstermen gerekti.

Sen haklisin asil seninle olanlari saklamaliydi hayatinda sen varsın. biletleri yirtman ise seni haksiz dusurebilir. Naptiniz peki aranız duzeldi mi

saçmalık. geçmişe saygısı olanın her türlü geçmişe saygısı vardır. hepsini saklayıp seninkini saklamaması kırıcı. belki kültür farkı bilemiyorum ama ben de kaldıramazdım. yabancı ilişki zor iş vesselam

İlişkinizin ciddiyeti hakkında gerçekçi misin? Yabancı dedin, kültür farkı var belki o uzaktan uzağa yaşanan bi gönül ilişkisi olarak görüyor olabilir. Ya da seni denemek için böyle bir şey yapmış olabilir. Aksi takdirde çok kırıcı bir durum.

Sen haklisin asil seninle olanlari saklamaliydi hayatinda sen varsın. biletleri yirtman ise seni haksiz dusurebilir. Naptiniz peki aranız duzeldi mi
Merhaba
Evet, ertesi gün tekrardan tartıştıktan sonra barıştık. Meğerse benim eşyalarımı da saklıyormuş fakat ne diyeyim yine de yüreğime su serpmedi bunu bilmek. Ilk sevgilisinin eşyalarını saklasın hadi, ilk aşk masumdur ama benden bir öncekini saklaması kırdı, kız seni terk etmiş başka adam için neyini saklıyorsun degil mi? Bir kaç gün önce yine muhabbeti geçti, atıcam şimdi yeter dedi. Bu sefer de ben durdurdum. Zorla attıktan sonra ne fayda? Zamanı gelince kurtulur diye umuyorum-kendi isteğiyle

İlişkinizin ciddiyeti hakkında gerçekçi misin? Yabancı dedin, kültür farkı var belki o uzaktan uzağa yaşanan bi gönül ilişkisi olarak görüyor olabilir. Ya da seni denemek için böyle bir şey yapmış olabilir. Aksi takdirde çok kırıcı bir durum.
Ailesiyle falan tanıştım, evlilik muhabbeti de yapıyor. Bundan kaynaklandığını sanmıyorum. Bana göre eski ilişkilerin- masum olanlar hariç- eşyaları saklanmamalı. Pahalı olur ya da işe yarar olur eyvallah. Gerçi bazı insanlar böyle yapıyormuş, hatta internette 5 yıllık çikolatayı atmayan varlığı gördüm yeni sevgilisine rağmen, çok şaşırtıcı gerçekten...

Ailesiyle falan tanıştım, evlilik muhabbeti de yapıyor. Bundan kaynaklandığını sanmıyorum. Bana göre eski ilişkilerin- masum olanlar hariç- eşyaları saklanmamalı. Pahalı olur ya da işe yarar olur eyvallah. Gerçi bazı insanlar böyle yapıyormuş, hatta internette 5 yıllık çikolatayı atmayan varlığı gördüm yeni sevgilisine rağmen, çok şaşırtıcı gerçekten...

O zaman belki senin tavrını ölçüyor kıskanmanı falan mi istiyor acaba?

O zaman belki senin tavrını ölçüyor kıskanmanı falan mi istiyor acaba?
Benim eşyalarımı saklamama muhabbetini bundan dolayı yapmış olabilir, öyle idiyse de bir daha denemez bence, o gece baya korktu benden. Ertesi gün gösterdi, benim de eşyalarımı saklıyormuş. Ben de kızdım haliyle madem öyle neden demedin baştan diye hatta. Olan onun parçalanan tişörtleriyle mektuplarına oldu, ne diyeyim...

Ben de bir kaç şey saklıyorum ama bunun nedeni unutamamak değil o günlerdeki mutluluğu hatırlamak. Yani kişilerden ziyade yaşanan an'lardaki kendi düşüncelerim için. Üstelik bir şey hissetsem zaten tutamazdım baktıkça aramak barışmak isteyeceğim için. Yani bana alınan hediyeler duruyor ve kullanıyorum mesela hâlen daha ama ay eski sevgilim almıştı kafasına hiç girmeden.

Yabancı olduğunu söylediniz onlarda kültür daha farklı oldugundan böyle şeyleri sorgulayan bir ülkede mi yetişti?
Bunların da etkisi var ama bu kadar açıklama yaptığına göre , sizin hassasiyetinizin farkında yoksa kendine normal gelse bunu böyle açıklamaz.
Evliliği onun düşünmesinden önce siz de bu kültür farklılıgını vs . Aşarak bunları ileri zamana öteleyin ki , yabancı damat yanlıs anlasılmasın sizinde canınız sıkılmasın:))

Back
X