sevgilimin evlenince çocuk isteme ısrarı ve bana söylediği söz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

bendekidurumlar

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2015
1.276
822
123
yakında sözleneceğiz o yüzden konuştuk böyle bir konuyu :skandal:ben en az iki sene bekleyelim diyince iki seneyi çok buluyor ve söylediğimi önemsemiyor gibi gördüm yani evlenince fikrimin değişeceğini düşünüyor gibi geldi. bir de çocuk öyle kolay bir konu değil dedim benim yanımda yiğenim büyüdü ben gördüm ne kadar zorluklar yaşandığını, sen bilmiyorsun dedim bi de insan bazen bıkıyor dedim istediklerini yapamadığın, rahat olamadığın zaman dedim

''bir insan kendi canından kanından bıkacaksa ben ona anne-baba demem'' diye bir laf etti ki ben bu lafa çok takıldım. birde burda yiğenimden bahsediyordum bu laf çok tuhafıma gitti. yani çocuğundan bıkmak derken onu sevmemek anlamında söylemedim ki bazen insan demez mi önceki hayatını özlemez mi ben mi yanlış birşey söyledim ki?

bende çocuğun olduğunda sana bu lafı hatırlatıcam dedim :KK12:

yakında sözleneceğiz o yüzden konuştuk böyle bir konuyu :skandal:ben en az iki sene bekleyelim diyince iki seneyi çok buluyor ve söylediğimi önemsemiyor gibi gördüm yani evlenince fikrimin değişeceğini düşünüyor gibi geldi. bir de çocuk öyle kolay bir konu değil dedim benim yanımda yiğenim büyüdü ben gördüm ne kadar zorluklar yaşandığını, sen bilmiyorsun dedim bi de insan bazen bıkıyor dedim istediklerini yapamadığın, rahat olamadığın zaman dedim

''bir insan kendi canından kanından bıkacaksa ben ona anne-baba demem'' diye bir laf etti ki ben bu lafa çok takıldım. birde burda yiğenimden bahsediyordum bu laf çok tuhafıma gitti. yani çocuğundan bıkmak derken onu sevmemek anlamında söylemedim ki bazen insan demez mi önceki hayatını özlemez mi ben mi yanlış birşey söyledim ki?

Haklısın benim 3 kardeşim var daha evlenmeden çocuk bakmanın zor olduğunu biliyorum 2 çocuk yeter mesela erkekler çocuklara çok bakmadığı İçin kolay geliyor bence bi çocuk güzellikten çok dert getiriyor

Bence bu konuları sevgilin her ilişkide evlilik konusu açılıyor ve konuşuluyor sevgilin fazlasıyla saçmalamış. Önce bi iş ciddiye binsin aynı evin içine girin hele... bakalım ozamana kadar daha neler olacak. Nekadar bekar olsamda bende yigenlerimi buyuttum bir buyuk abla tavsiyesi zamanla neler neler oluyor.

Nedense her kız evlenmeden önce aaa yok 2 yıl çoluk çocuk yapmam diyor, bu hep 2 yıl ama niyeyse ... Erkek arkadaşının haksız bir tarafını göremedim ayrıca doğru söylemiş zaten ...
Ben de fark ettim bunu. Hani bir sıralama varya oku, askerlik varsa git, evlen,çocuk diye. Sanki bu sıralamada evlen,iki sene sonra çocuk diye gizli bir madde varmış gibi geliyor.

Öncelikle fikrinizi bilmesi güzel bir şey sizinde onun fikrini bilmemiz güzel fakat çok erken bir konuşma olmuş. Mesela ısrar etse evlenmeyecek misin? Hayır değişmeyecek o yüzden şimdiden takılmayın. Ama çocuk konusunda haklısınız benim bir kızım var 1 yaşında şuan sürpriz bir hamilelik yaşıyorum. Eşimle düşünüyoruz maddi her şeyi geç heee geçilmez ama geçelim diyelim manevi olarak çok farklı bir dünya çok güzel çok mükemmel bir duygu kızımın bir tırnağına dünyayı değişmem. Fakat insana ister istemez yoruluyor. Mesela yalnız başıma wc ye girmek istiyorum ve sanırım bir 2 yıl daha tek başıma wc ye giremem belki 3 4 Hee güzel mi dediğim gibi Rabbim bakabilecek herkese bu sevgiyi versin mükemmel bir duygu yorulsam da sarılınca ona o öpünce seni geçiyor ama zor bir birey yetiştirmek için hazır olmak lazım

Ben de fark ettim bunu. Hani bir sıralama varya oku, askerlik varsa git, evlen,çocuk diye. Sanki bu sıralamada evlen,iki sene sonra çocuk diye gizli bir madde varmış gibi geliyor.
Dimi ya niye herkesin 2 , 3 değil ... Kredi bitecek , okul , atama , sınav gibi bişey olsa anlarımda , sebebi olmayanında 2 yıl ...

Bence de 2 yıl beklenmeli. Hem birbirinize hem de evliliğe alışmak için ve evliliğin oturması için. Ben evlendikten 3 yıl sonra anne oldum. o zamana kadar hayati dolu dolu yaşadık. Planlarımız bize aitti. Kızımdan sonra ise o hayatımızın merkezi oldu diyebilirim. Onunla hayat çok çok daha güzel orası ayrı ama kadın hazır değilse gerçekten anne olmak daha da zorlaşıyor. Hem size hem çocuğunuza yazık oluyor.

Şimdi den neden takıldınz ki çocuk meselesine şimdi ister ozaman olursa olur diye düşünür acele etmez yani
Bunu en baştan sorun haline getirmeyin

Daha sozlu bile değilken bu konulara girmek ve bunları dert edinmek çok saçma geldi bana. Zaman koşullar ne gösterir bilemeyiz şimdiden bunları düşünmeyin
Şimdi den neden takıldınz ki çocuk meselesine şimdi ister ozaman olursa olur diye düşünür acele etmez yani
Bunu en baştan sorun haline getirmeyin

kısmetse haziran da nişanlanıp eylül-ekim de evleneceğiz o yüzden çok ciddiye alıyorum sanırım bu konuları :)

O işler hiç söylendiği gibi olmuyor 😁 doktor bana ilk gün hamile kalmışsınız demişti daha üç haftalık evliyim doktor beş haftalık hamilesiniz deyince ben şok geçirdim tabii.iyide böyle bişey mümkün değildi diyorum😇 ki ben bebekleri çook severim ona rağmen bende evlenince uzun bir sure bebek hiç düşünmüyordum ama hiç hesapta olmayan şeyler olabiliyor

O işler hiç söylendiği gibi olmuyor 😁 doktor bana ilk gün hamile kalmışsınız demişti daha üç haftalık evliyim doktor beş haftalık hamilesiniz deyince ben şok geçirdim tabii.iyide böyle bişey mümkün değildi diyorum😇 ki ben bebekleri çook severim ona rağmen bende evlenince uzun bir sure bebek hiç düşünmüyordum ama hiç hesapta olmayan şeyler olabiliyor
O neydi gıı :KK53:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X