sevgilimin evlenince çocuk isteme ısrarı ve bana söylediği söz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
yakında sözleneceğiz o yüzden konuştuk böyle bir konuyu :skandal:ben en az iki sene bekleyelim diyince iki seneyi çok buluyor ve söylediğimi önemsemiyor gibi gördüm yani evlenince fikrimin değişeceğini düşünüyor gibi geldi. bir de çocuk öyle kolay bir konu değil dedim benim yanımda yiğenim büyüdü ben gördüm ne kadar zorluklar yaşandığını, sen bilmiyorsun dedim bi de insan bazen bıkıyor dedim istediklerini yapamadığın, rahat olamadığın zaman dedim

''bir insan kendi canından kanından bıkacaksa ben ona anne-baba demem'' diye bir laf etti ki ben bu lafa çok takıldım. birde burda yiğenimden bahsediyordum bu laf çok tuhafıma gitti. yani çocuğundan bıkmak derken onu sevmemek anlamında söylemedim ki bazen insan demez mi önceki hayatını özlemez mi ben mi yanlış birşey söyledim ki?

bende çocuğun olduğunda sana bu lafı hatırlatıcam dedim :KK12:
Benım esım sevgılıyken baslamıstı su kadar cocuk ısterım falan fılan dıye ben hıc oralı olmadım :) evlendık hamıle kaldım yasadıgım zorlugu gorunce sen sımdı ıkıncıyı ucuncuyude ıstemezsın dıyıp dalga gecıyor :) onlara suan davulun sesı uzaktan hos gelıyor hele bı evlenın hele bı hamıle kal o bebek dogsun o zaman gorurum ben onu :) şuan benımkıne de kolay gelıyor ben bakarım dıyor ama bebek dogunca uyku moduna gecıp bırseye el surmeyecegını dusunuyorum sen cok takılma sozlerıne aksıne hayal kurun ıste ne guzel :)

yakında sözleneceğiz o yüzden konuştuk böyle bir konuyu :skandal:ben en az iki sene bekleyelim diyince iki seneyi çok buluyor ve söylediğimi önemsemiyor gibi gördüm yani evlenince fikrimin değişeceğini düşünüyor gibi geldi. bir de çocuk öyle kolay bir konu değil dedim benim yanımda yiğenim büyüdü ben gördüm ne kadar zorluklar yaşandığını, sen bilmiyorsun dedim bi de insan bazen bıkıyor dedim istediklerini yapamadığın, rahat olamadığın zaman dedim

''bir insan kendi canından kanından bıkacaksa ben ona anne-baba demem'' diye bir laf etti ki ben bu lafa çok takıldım. birde burda yiğenimden bahsediyordum bu laf çok tuhafıma gitti. yani çocuğundan bıkmak derken onu sevmemek anlamında söylemedim ki bazen insan demez mi önceki hayatını özlemez mi ben mi yanlış birşey söyledim ki?

Böyle şeylere çokta itibar etmeyin kedinizede dert edinmeyn ben nişanlılik döneminde 7 ay sürdü bu arada nişanlılik eşim 5 tane çocuk istiyordu hemde çok kararlı bı şekilde 1 sene bekleriz falan dedi oda benim sınavım içindi sonra ne mi oldu çocuğumz olmadı😟 böyle şeyleri şimdiden kafankza takip plan yapmayın akışına bırakın evlenin hele bı önce sozlusunz daha hayirlsyla bı evinize girin geçim yapın bakalım oluyormu sonra bunlara gelirsnz de dert edersiniz bu günlerin tadını çıkarın.

ahhh kocam da evlendik çocuk diye tutturdu. ben istemiyordum hemen. ama hiç korunmamamıza rağmen 1.5 sene sonra oldu çocuğumuz. kısmet bu işler. ha diyince olmayabiliyorda. ayrıca kadının elinde birazda hamile kalması :) ovülasyon günlerini takip et ki ben program kullanıyordum. sana hamile kalma şansının yüksek olduğu tarihleri söylüyordu. o programa göre mesela ilişkiye girdikten sonra içine boşalsa bile hemen kalkıp duşa girip temizlenince hamile filan kalmıyorsun. ama kalkmayıpta yatmaya devam edersen hamile kalma şansın çok yüksek oluyor. bilgin olsun :KK66: ordan sen zamanı ayarla işte ne zaman istiyorsan :)

Bizde evlenmeden önce ayni durumu yaşadık eşimle. Ben en az 2 sene derdim o hayır lütfen daha erken olsun derdi. Sonuç 2 yıllık evliyiz 7 aylık hamileyim :) isteyerek yaptım. Evlenince seninde fikrin değişir merak etme

Arkadaşınız lafı tersinden anlayıp sakız gibi uzatangillerden... Bunlara her şeyi Bilale anlatır gibi anlatacaksın, yok o anlamda demedim, şunu kastettim gibi. Bir de yaşamadığı durum için böyle büyük büyük konuşan tipler... Anne baba demezmişmiş hasba. En doğruyu o bilir, başkası tü kakadır gibi. Böylesiyle ömür geçmez. Yaşının olgunluğunu taşımıyor bence.

Uzaktan davulun sesi hoş geliyor sevgiline, böyle söyleyen erkekler çocuk doğduğu zaman TV den gözünü alamıyor, çocukla ilgilenmiyor, ağlayınca başka odaya gidiyor vs... Daha gerçekçi yaklaşımlar lazım.

Eşim daha ortada çocuk yokken ben "kim bakacak? ben nasıl çalışacağım? bakabilecek miyiz? çok zor ya?" diye konuşup dururken "büyür ya bir şekilde" diyordu.
Ben de kızıyordum "çocuk bu çocuk saksı çiçeği değil" diyordum.
Gördü anyayı konyayı.. :KK45:

Şimdi bir öksürse öteki odadan fırlıyor. Yemek yemezse ne yiyecek diye düşünüyor. Masalara çıkınca dibinden ayrılamıyor. Hastayken morali bozuluyor..
Şimdi ikinciye cesaret edemiyor "çok zor büyüyor ya" diyor..:KK48:

şimdiden bunu dert edinmeye gerek yok bence.zorla hamile kalacak haliniz de yok.bakalım çocuğunuz olabilecek mi bu ihtimal bile var.2 sene lafını da anayasaya ekleyecekler yakında herkesin ağzında 2 sene lafı.ama dur bakalım zaman ne gösterecek.belki 5 sene sonraya ertelemek zorunda kalacaksınız evlenince.belki 1 sene sonra siz isteyeceksiniz.doğmamış çocuğa şimdiden don biçmeyin.

Nedense her kız evlenmeden önce aaa yok 2 yıl çoluk çocuk yapmam diyor, bu hep 2 yıl ama niyeyse ... Erkek arkadaşının haksız bir tarafını göremedim ayrıca doğru söylemiş zaten ...

Genel geçer kural gibi bir şey. Tecrübeliler öyle diyor çünkü.. :KK48:

Evlenin ama ilk 2 yıl çocuk yapmayın. Gezin tozun..
Çocuk yapın ama ilk 2 yıl çok zor onu gözden çıkarın..
:KK70:

Bende aynisini soracaktim sen sormussun canım. Bunun gibi yorumlara cok denk geldim sitede ve cok şaşırdım hatta esime de söyledim boyle yaziyorlar diye abartiyorlarmi falan diye. Bilmedigim icin.. tabi cok bilmis eşim abartiyorlar ya cocugu koysun ana kucagina acik biraksin tuvaletin kapisini ne var sanki dedi

Korktum ben baya ya:KK70:
En korktuğum şey de an az 2 sene daha demesi
Bu çocuk hep mü kucakta
Hiç mi uyumuyor ana kucağında oyalanmıyor
Yerde oyun halısında falan durmuyor
Hadi banyo yapmak dese belki anlarım daha uzun sürer ama onu da 2 sene anlamam mümkün değil
Ama tuvalet bu ya :)
Benim de çok arkadasım var Yeğenim var
Hiç duymadım böyle birşey

Bence çok olağan dışı abartı yani

Çocukla neden tuvalete gireyim ayrıca
Bana hiç normal gelmiyor bu durum

Kızlar çok güldürdünüz beni. Siz de göreceksiniz inşallah ne diyeyim..
Ben de -oğlum ana kucağında otururken- wc de karşıma koyup işimi görüp bir taraftan konuşurken çok anım var.
Hele uyudu diye bırakıp 3 dakika sonra donumu nasıl çektiğimi şaşırdığımı bir ben bilirim. Sanırsın etini koparıyorlar öyle ağlama.. :KK70:

Bir de o lanet tuvalet ya emzirirken ya dalmak üzereyken gelir off :KK70:

O laminant parkenin neresi ses yaparsa orayı ezberlersin. Tek bir şansın vardır çünkü :KK45:

Bir de şunu bırakayım şuraya..

Kızlar çok güldürdünüz beni. Siz de göreceksiniz inşallah ne diyeyim..
Ben de -oğlum ana kucağında otururken- wc de karşıma koyup işimi görüp bir taraftan konuşurken çok anım var.
Hele uyudu diye bırakıp 3 dakika sonra donumu nasıl çektiğimi şaşırdığımı bir ben bilirim. Sanırsın etini koparıyorlar öyle ağlama.. :KK70:

Bir de o lanet tuvalet ya emzirirken ya dalmak üzereyken gelir off :KK70:

O laminant parkenin neresi ses yaparsa orayı ezberlersin. Tek bir şansın vardır çünkü :KK45:

Bir de şunu bırakayım şuraya..

Aboooo victoryvivi victoryvivi ne diosun :D

sözlünüze bu lafını ilerde çocuğunuz olduğunda oyun oynamak isteyip ama sözlünüzün yorgunum dediği zaman söyleyin :D

Erkekler hemen pata küte evlendik çocuk olsun modunda genel olarak galiba 😂.

Evlendikten bir süre sonra kendisi diyecek biraz daha zaman geçsin kendimizi toparlayalım vs diye bence

@frequencyadverb:KK53: kolay değil öyle evlenir evlenmez çocuk şeysi. Maddi durum orta şekerli olsa bile evlendikten sonra borç mutlaka oluyor. Bugün bi alışverişe çıksan cidden aldığın ürünlere bide fişe baktığında paranın kıymetinin kalmadığını görüyorsun. E çocuk olunca ek gıdaya geçişte sebze vs. Alman şart kısamazsın ki çocuğun boğazını.

Ne zaman eşimle çocuk mevzusunu konuşsak. Bilerek alışveriş esnasında bebek reyonunun önünden geçiriyoruö yolu. Bebek bezi fiyatını gösteriyorum :) aptamil mamayı gösteriyorum ki fiyatı en son 107 liraydı. Birikim olmadan asla çocuğun sorumluluğunu alamayacağımıza dair özet çıkarıp mutlu mesut yaşıyoruz valla :KK70:

😄😄 hele bi evlenin geçim derdine düşsün ben görürüm onu çocuk istemeyi meraklanma ilk ayda geri vites yapar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X