Sevgilimin para konusunda tutumsuzluğu !

yahu böyle sadaka mı olur.valla hiç kibar bir dille değil gayet ciddi konuşmanız lazım eğer evlenecekseniz.evlendikten sonra daha kötü problemlere yol açacak bu çünkü.gitsin devlet hastanesinde doğursun parası yoksa.10 bin masraf neymiş baby shower ya da odasına süs masaları mı kurduracakmış.anası babası kaynana kayınpederinden istesin o parayı elalemden değil ay vallahi ben şiştim sinirlendim.sana kolay gelsin canım özellikle evlendikten sonra.kaç tane konu okuduk böyle adam evlendikten sonra gizliden vermeye başlıyor elinde avucunda kalmıyor sonu boşanma.

doğum için o kadar para mı gider. özel hastanede doğum yaptım toplasan her şeyi dahil iki bin gitmiştir. hadi olsun en fazla 3 bin gider. bence yalan söylüyor karşı taraf. tamam çocuk olacaktır ama ihtiyacından çok daha fazlasını istemiş
Yok yalan söylemiyor Acıbadem de doğum aynen o fiyata. Daha yeni bir arkadaşım doğum yaptı.

yahu böyle sadaka mı olur.valla hiç kibar bir dille değil gayet ciddi konuşmanız lazım eğer evlenecekseniz.evlendikten sonra daha kötü problemlere yol açacak bu çünkü.gitsin devlet hastanesinde doğursun parası yoksa.10 bin masraf neymiş baby shower ya da odasına süs masaları mı kurduracakmış.anası babası kaynana kayınpederinden istesin o parayı elalemden değil ay vallahi ben şiştim sinirlendim.sana kolay gelsin canım özellikle evlendikten sonra.kaç tane konu okuduk böyle adam evlendikten sonra gizliden vermeye başlıyor elinde avucunda kalmıyor sonu boşanma.
Öyle yaparsa zaten beni kaybeder.
O kadar iyi niyetli ki beni deli ediyor.

Sırf adamın bebeği olacak diye bana kazık atan bir adama yardım edemem kimse kusura bakmasın.Çocuğunu yaparken sevgilinize mi güvendi acaba kendisi ? Hiç mi kimsesi yok banane kardeşim gitsin başkasından istesin ama sevgilinizin vereceğinden emin ondan istiyor pişkin !

Sırf adamın bebeği olacak diye bana kazık atan bir adama yardım edemem kimse kusura bakmasın.Çocuğunu yaparken sevgilinize mi güvendi acaba kendisi ? Hiç mi kimsesi yok banane kardeşim gitsin başkasından istesin ama sevgilinizin vereceğinden emin ondan istiyor pişkin !
Durumu çok güzel özetlemişsiniz.
Verirse ben çok soğurum ama kendimi biliyorum...

Durumu çok güzel özetlemişsiniz.
Verirse ben çok soğurum ama kendimi biliyorum...
Yani haklısınız kusura bakmayın söylemek durumundayım ama iyi bir insan olmakla aptal bir insan olmak arasında ince bir çizgi vardır bana göre sevgilinizi uyarın aptallık etmesin.Yarın evlendiğiniz zaman sizin sorumluluğunuz veya yeri gelecek çocuklarınızın sorumluluğu söz konusu olacak bu şekilde mantıksız hareket ederse çok zorlanırsınız.

akıllı mümin bir delikten iki kere sokulmaz diye hadis var.bu insan ilk defa sevgilinden para istemiş de sevgilin veriyor olsaydı göz yum derdim ama resmen gelmiceğini bile bile veriyor.10 bin bu devirde çok para bi de acıbadem peh peh...karısı çantalarını satsın da karşılasın doğum masrafını

Benim eşimin de eli açık kim ne isterse kırmaz verir , çok çatışıyoruz bu konuda. Özellikle ailesi iliğimizi kemiğimizi sömürdü yıllardır. Baştan konuş canim böyle adamlarla evlilik zor gercekten. Ben çok sinir krizi geçirdiğimi bilirim. Değişmiyorlar maalesef ve etraflarında çok menfaatlenmeye çalışan insanlar oluyor bu da insanı çileden çıkarıyor.

Eski eşim sevgiliniz gibiydi, bankaya gidesi gelmeyenler bu salağı arar borç alırlardı. Ben yapma dedikçe anlamadı, sınır koyamadı, biz kardeşiz, burası onların da evi vs dedi. Ondan ve arkadaşlarından ayrıldım, şükür kim bizi dolandıracak diye beklemiyorum artık ✌️

Daha acıklısı siz onu ve kendinizi korumaya çalıştıkça sizi anlayamayacak olması. Yalan söyleyecek, sizinle kavga edecek vs. Sınır koymayı, hayır demeyi bilmeyen, böylece hep sevileceğini zanneden erkekle ve onun beslemeye alıştırdığı çevresiyle zor yani. Ben çekemedim şahsen ‍♀️

Ya kusura bakma ama sevgilin bildiğin enayi. Artık ban mı yerim yoksa sizi mi üzerim bilmiyorum ama bu kadarı fazla.,
10 bin nedir ya!
Dalga geçer gibi!
Vallahi enayi demekten kendimi alamıyorum.

Merhabalar;
Erkek arkadaşım ona çok kazık atmış , çok zor duruma sokmuş olan 10 yıldır tanıdığı ve 3 yıldır da ortaklık yaptığı kişiden ayrıldı. Lüks bir ev kadar borç bıraktı desem abartmış olmam. Sevgilimin haberi olmadan çok fazla harcama yapan bu kişi dün sevgilimi aramış ve ben baba olacağım . Şu an durumum çok kötü , senden tek bir şey istiyorum çocuğumun doğum masraflarını ve sonrasında da bana yardımcı olman demiş . Sevgilimde ne kadar bir miktar istiyorsun diyince yaklaşık 10 bin demiş. Ben bunu duyunca sakin kalmaya çalıştım. Ama gerçekten delirdim...
Yani sen nasıl arsız bir adamsın bunca şeye rağmen arıyorsun?
Sevgilime bunu dedim Kajmery34 boşver sadakamız olsun. Doğacak çocuklarımız için vs diye saçmaladı.
Ha diyeceksiniz sana karşı nasıl? Her zaman çok cömert ama bu 1 değil 2 değil adam herkese yardım etmek istiyor. Evlenince ben bu durumu kaldıramam. Düşünsenize herkes resmen enayi gibi görüyor. Nasılsa yardım eder diyerek eline telefonu alan onu arıyor.
Bu olaydan sonra biraz konuştuk dedim ki tabi senin paran bana laf düşmez . O da bana dedi ki saçmala sen ben yok ortada . Ama ben bebek konu olunca kıyamıyorum diyor.
Ya hu illa ki çok lüks hastanede doğurmak zorunda mı? Benim çok durumu olan arkadaşlarım bile 10 bine doğum yapmıyor.
Gerçekten çok gerildim...
Sizce ben hatalı mıyım?
direk kafamda benim erkek arkadaşım canlandı.
gerçi biz daha öğrenciyiz de,
babası ve 2 amcası ortaktı babası ortaklıktan özel sebeplerden dolayı çıktı. maddi durumları da çöktü biraz haliyle.
şimdi ortak 2 amcası erkek arkadaşımı ve kardeşlerini okutuyorlar, harçlıklarını her ay belirli bi günde maaş misali atıyorlar, sağolsunlar. neyse.
erkek arkim 4 kardeşler ve kendisi en büyüğün bi küçüğü.
abisi de okuyor, ve ne zaman paraya sıkışsa benimkinden para ister. bu kafasız da 50-100 demeden atar.

linç yemeden önce şunu söyleyeyim, tabiki de o abisi, aralarında paranın lafı olmamalı.
ama sonuçta sen de okuyosun dimi ve özel okulda %50 burslusun. abisi borçlarını asla ödemez. anca benimkine para lazım olursa ister parayı. geri ödemek onun keyfine kalmış.

küçük kardeşlere gelince, onlar da amcalardan para istemeye çekinir hep abilerden isterler. en büyük abide de para olmaz(!) genelde.
kuzeni paraya sıkışır ona da gönderir. ve o kuzen 50 ister 20 geri verir. o da verirse tabi.

yani bu ailede borçları geri ödeme kültürü yok, gerçekten. (kültür diyorum ne denir bilemedim)
bu yüzden erkek arkimin cebinde genelde ya hiç para olmaz ya da cok az olur, (sağa sola dağıtmaktan tabi nolcak) ay sonunu getiremez ama ben de elimden geldiğince gururunu incitmeden cebine sıkıştırırım para.

sizde kendimi gördüm çünkü evet cömertler çok güzel bir şey bu, ama ilerde evlenirsek ben çocuğumun parasını ona buna borç göndertmem, öz kardeşi de olsa.
kusura bakmasınlar geri ödeme kültürleri yok en başta, ben de ömür boyu eşimin ailesini doyurmakla yükümlü değilim.

Son düzenleme:
sevgiliniz biraz hava atıyor olmasın? çünkü vereceği varsa verirdi zaten sizin kizacaginizi biliyordur izin almış gibi bi hali de yok, hayır demenize rağmen verecekmiş parayı, o zaman niye anlatıyor? sonuçta evli değilsiniz bu tip arkadaş arasi para mevzularıni bilmeseniz de olur. biraz övünmeye çalışır gibi hali var "konu bebek olunca kıyamıyorum yaa" (çok merhametliyim) "olsun 10binden ne olacak" (çok cömertim).

birebir böyle birini tanıyorum sevgilisi sanıyor ki adam hayırsever herkese para dağıtıyor, halbuki işin aslı hiç öyle değil. Bir de hatali miyim diye niye sordunuz onu da anlamadım adam bir şey dememiş ki? Yani gerginlik olmamış, adam benim param istediğimi yaparım falan da dememiş. burada herkes hatalisin kardeş seni ilgilendirmez dese, peki aşkım çoğunluk seni haklı buldu paraları saça saça dolaşabilirsin mi diyecektiniz ? galiba siz de biraz sevgilinize benziyorsunuz. :işsiz:

Benim eşimin de eli açık kim ne isterse kırmaz verir , çok çatışıyoruz bu konuda. Özellikle ailesi iliğimizi kemiğimizi sömürdü yıllardır. Baştan konuş canim böyle adamlarla evlilik zor gercekten. Ben çok sinir krizi geçirdiğimi bilirim. Değişmiyorlar maalesef ve etraflarında çok menfaatlenmeye çalışan insanlar oluyor bu da insanı çileden çıkarıyor.

Bana vermeyeceğine söz verdi umarım sözünü tutar diyelim .
Bu arada Allah sizin de yardımcınız olsun

Merhabalar;
Erkek arkadaşım ona çok kazık atmış , çok zor duruma sokmuş olan 10 yıldır tanıdığı ve 3 yıldır da ortaklık yaptığı kişiden ayrıldı. Lüks bir ev kadar borç bıraktı desem abartmış olmam. Sevgilimin haberi olmadan çok fazla harcama yapan bu kişi dün sevgilimi aramış ve ben baba olacağım . Şu an durumum çok kötü , senden tek bir şey istiyorum çocuğumun doğum masraflarını ve sonrasında da bana yardımcı olman demiş . Sevgilimde ne kadar bir miktar istiyorsun diyince yaklaşık 10 bin demiş. Ben bunu duyunca sakin kalmaya çalıştım. Ama gerçekten delirdim...
Yani sen nasıl arsız bir adamsın bunca şeye rağmen arıyorsun?
Sevgilime bunu dedim Kajmery34 boşver sadakamız olsun. Doğacak çocuklarımız için vs diye saçmaladı.
Ha diyeceksiniz sana karşı nasıl? Her zaman çok cömert ama bu 1 değil 2 değil adam herkese yardım etmek istiyor. Evlenince ben bu durumu kaldıramam. Düşünsenize herkes resmen enayi gibi görüyor. Nasılsa yardım eder diyerek eline telefonu alan onu arıyor.
Bu olaydan sonra biraz konuştuk dedim ki tabi senin paran bana laf düşmez . O da bana dedi ki saçmala sen ben yok ortada . Ama ben bebek konu olunca kıyamıyorum diyor.
Ya hu illa ki çok lüks hastanede doğurmak zorunda mı? Benim çok durumu olan arkadaşlarım bile 10 bine doğum yapmıyor.
Gerçekten çok gerildim...
Sizce ben hatalı mıyım?
10 binlik sadaka duymamıştım. O kadar zenginini tanımadıysam demek. Ölüm kalım meselesi olur tamamdır ama doğum yani önemsiz bisey demiyorum ama özel hastanede 2 bine doğum yapıyor insanlar

Durumu çok çok iyi olsa da neyse, sizinkinin bi de borcu varmış. Ha çok acil olur tabiki ama doğum masrafı borç taktığı adam da bu zahmet bunu istemesin. Bu nasıl bi yüzsüzlük ya. Bi de doğumla kalmıyor sonrasında da yardım istiyor , üniversite harcına kadar siz mi yatıracaksınız çok saçma. İlla da sadaka vermek istiyorsa sevgiliniz ciddi ihtiyaç sahiplerine ulaştırın o parayı sizi kazıklayan enayi yerine koyan bi adama değil.

Back
X