• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgilimin Şimdiden Karar Verdiği Mezarlık Meselesi

Henüz evli değilsin bir çok arkadasin da söylediği gibi gelin ata binmiş misali. Şuan birsey söylemek olmaz sanki .

Herkes saçma bulsada benimde arzum öldükten sonra aile mezarliğimizin olması. Topluca olunca dua etmeye gelenlerede sıkıntı olmaz .
Eşim çocuklarım gelinlerimde olur o zamanlara .
Mezarlığa sık ziyaret ederiz ve bazı olmüs yakinlarimiz birbirinden alakasız uzakliktw. Hatta dedem 100 yaşındaydı onun babasının gömülü olduğu yeri bulamadık .. her sene aradık gorevlilerde bulamadı. Ve canım dedemide yakın zamanda kaybettik. . Bi babasının mezarını bulamadık. Oda sık gitmesine rağmen yaslanınca yerini animsayamadi.

Velhasılkelam aile aile gömülmek en güzeli. Ama nasip kısmet arzu ettiğimiz bu yönde. Önemli olan şehadet getirerek ölmek bakalimda Allah bize mezar nasipetçekmi?

Allah gecinden versin de, ben de annemle gömülmek isterim açıkçası.

Aslında çok da önemli değil böyle şeyler, ölüm yani bu, bedenin ne olacağı mühim değil artık.

Ama böyle bir talep de çok abes değil. Sizi az sevdiğini düşünmeyin bence.

Bakalım mezariniz olacak mi?gereksiz romantik lik ve gereksiz yapisma isteği erkeklere bazen hak veriyorum kadinlar bazen çok ince düşünüp bunaltıyor.

Evet bi bunu dert etmemiştik oda oldu :halay:

* Ne zaman nerde nasıl ölecegimiz belli degil,
Bi söz var hesapta olan degil nasipte olan gelir başımıza herşeyi kafaya takmayın.*

ben uzayda yakılıp yanan küllerim uzay boşluğuna yayılsın istediğim için çok takmazdım sanırım.

mezar romantizmi bana biraz ters.

notr dame kamburu kitabı sonundan çok etkilenmiştim iskeletlerin birbirine bağlı olmasından ama öyle aşkı bulmak çok zor zaten

Vallahi kaç yıllık evliyim bir kere bile bunu düşünmedim, aklıma gelmedi bile. Sanırım sorun bende. :işsiz: Keşke herkesin derdi bu olsa.. ne sıkıntılar ne hastalıklar var. Üzüldüğünüz şey o kadar küçük ve önemsiz ki.. Kendinizi boş yere yıpratmayın. İnsanın 1 yıl sonra bile ne olacağı belli değil iken(hatta 1 gün) sizin mezar yerinizi düşünüp dert etmeniz çok ilginç. Şimdi size evet dese, ne malum öyle olacağı..:işsiz:

Karı koca öldükten sonra nıkah dusuyor , beraber gomulemezsınız demıyorlar mıydı?

Yasli bi amca vardi koyde kendine mezar yaptirmis,
Hergun o mezara girip belli bir vakit geciriyordu,alistirma yapiyordu, haberlere falan da cikmisti, o geldi aklima cok tatli ya :)

Beni guldurdunuz inanin;bir de tatli tatli soruyorsun"insan istemez mi sevdiginin yanina gomulmek " diye:):KK70::KK70:yahu zaten tek gidislik biletin var; yasa yasabildigin kadar daha hayatinin baharindasin bunlari dusunuyorsun:)
Bir de insanin bir tane sevdigi olmaz ki; annesi babasi cocuklari torunlari vs vs., belki onlardan birinin yina gomulmek isteyecek.

Kardeş acısıaçısı kolay değildir eminim.Arkadasınizda yeni kaybettiği için abisini bu şekilde duygusal düşünmesi çok normal.Sizde şimdiden buna takılmayıntakılmayın.zaman neler gösterir insana.kimin nereye gömüleceğide nasip işi.

Abisini yeni kaybettiği için acısı doğal olarak çok taze. Hem önce bir evlenin,yuvanızı kurun ondan sonra düşünürsünüz. Öldükten sonra bunları düşünemeyeceksiniz bile emin olun.

Müge de bir teyze vardı. Gelinleri erkek kardeşinin yanına gömülmüş. O mezarı ben aldım gelinimiz i de sevmiyordum çıkartacağım o mezardan onu, diyordu. :))

Konuya gelince bunların hesabını yapmaya gerek yok bence. Kimin nerede, ne zaman, nasıl öleceği belli bile değil. Hem evli bile değilsiniz.

Evli olarak şunu diyorum,bugüne kadar yaşadık,iyi geçindik,ama gelecekte neler göreceğiz bilmiyoruz.Oy hakkımı sona saklamak istiyorum.Eşimi sevsemde şu anda ailemin olduğu yeri tercih ederim.Çünki ben onlarla hep vardım.Eşimle sonradan bir hayatı paylaşmaya başladık.
Ben de böyle düşünüyorum...eğer önemliyse nerde çürüyeceğim ailemin yakininda olsun

Sevgilini çok sevdiğin belli bu yüzden abimin yanında mezarının olmasına kırılıyorsun ama kendini onun yerine koy abini kardeşini kaybetmenin acısını hissetmeye çalış. Ayrıca bu dünyada öyle bi yaşayın ki ikinizde evlendikten sonra ölünce cennette buluşun bu dünya kıyamete kadar var önemli olan sonsuz hayat. Mezar yeri düşünmeyin Rabbimin rızasını kazanmayı düşünün

Back
X