sevgilimle ilişkiye girdik ayrılmak istiyorum tehdit ediyor

yasın küçük hayat o yaşlarda insana fazla cesur davrandırıo bende 25 yasındayım ama bu içinden çıkılmaz bi durum diil adam seni başkalarınada kötü şeyler yapmaya maruz bırakmasın
tamam doğru demiyorum avrupa kültürü ve yaşamı yok adetlerimiz gelenklerimiz var nolur bu çerceveyi aşmayın kızlar genç olmak ahlaksız olmak herseyi yapmak demek diildir aksine görüp öğrenmek ders çıkarmak demektir benceeeeeeeeee

Bu tarz konuları açmak için üye olmaya nasıl üşenmiyorsunuz anlamıyorum :ssz:

aynen oyle erkekler bunu kendilerine hak goruyor..cok guzel bir soz var boyle dusunen ve yargılamayı seven insanlara..

Sen kim oluyorsun da benim yaşadığım hayatı yargılıyorsun?
Ben mükemmel değilim ve olmak zorunda da değilim!
Parmağın ile beni işaret etmeden önce ellerinin temiz olduğundan emin ol..

ben şimdi bu measajı anlamdım yazılarmı karıştı...

Çok üzülüyorum böyle olayları okuyup, duyunca.
Komşumuzun 19 yaşındaki kızı erkek arkadaşıyla kaçmış.
İstemeye bile gelmemişler.Hani istedik de vermediler deseler neyse.
Ne zannediyorlar bu kızlar evlenmeyi ya da bir erkekle beraber olmayı.
Ben çok safmışım bu konuda.
Hiç aklımın ucundan geçmezdi bu tür şeyler.

Ya ben şunu merak ediyorum. Yani sevgilinin daha önce hiç bi davranışından anlamadınmı bunları yapabilceğini. Yani 180 derecemi döndü bu çocuk? Bence önce çok azda olsa belli etmiştir. Bide bence bunu bi arkadaşınıza/kuzeninize/kardeşinize anlatın. Onlar sizi bizden daha iyi tanıdığı için daha mantıklı cevaplar verebilirler. Hiçmi yok güvendiğiniz biri?

Son düzenleme:
Bayılıyorum şu "Amacım seni yargılamak değil" diye başlayıp "ama" diye devam eden yorumlara. Bu cümleleri kullanınca yargılamış olmuyoruz sanki.
Neyse,
Güzel kardeşim korkmayınız.
Sizi korkutmaya çalışan o kıt akıllıya babanızın öğrendiği takdirde önce onun hakkından geleceğini, ardından savcılığa gidip şikayet edeceğinizi söyleyin.
Sizi rahatsız ettiği için bile şikayet edebilirsiniz.
Bu tip insanlar karşılarında bırakın polisi, bekçi düdüğünü görse hazır ola geçer.
Siz korktuğunuz için bu cesareti buluyor.
Dik durun karşısında.

canım şuanda vereceğin endoğru karar annenle dürürst bir şekilde bunu paylaş ve asla onunla bidaha beraber olmasana evlenelim dedimi hiç. zaten bu şekilde evlilik olmaz şimdiden tehdit eden ilerde ne yapar şunu unutmaki anne baba asla bulunmaz ama daha iyi bir koca bulabilirsin en kısazamanda annenle paylaş

Bayılıyorum şu "Amacım seni yargılamak değil" diye başlayıp "ama" diye devam eden yorumlara. Bu cümleleri kullanınca yargılamış olmuyoruz sanki.
Neyse,
Güzel kardeşim korkmayınız.
Sizi korkutmaya çalışan o kıt akıllıya babanızın öğrendiği takdirde önce onun hakkından geleceğini, ardından savcılığa gidip şikayet edeceğinizi söyleyin.
Sizi rahatsız ettiği için bile şikayet edebilirsiniz.
Bu tip insanlar karşılarında bırakın polisi, bekçi düdüğünü görse hazır ola geçer.
Siz korktuğunuz için bu cesareti buluyor.
Dik durun karşısında.

direk konuya girip madem soyleydi boyleydi demek baska,
yargilamadan soru yoneltmek baska :34:

aılesıne soylese ne olacak mecbur onunla evlendırmıceklermı aynı sey

tutucu bir aileyse dogru dediğinizi yaparlar kızın hayatını iyice karartırlar.etraftaki insanlar ne der aman kimse duymadan temizleyelim olayı diye.Anne anlayışsızsa, öyle annelerde var yaptıysan cek cezzanı der babasına durumu kötü yansıtır ve zorla evlendirirlerse kızı diye aklıma da gelmedi değil.bence güçlü ol kendi işini kendin halletmeye calıs yok beceremem yalnız diyorsan belki okuldaki cok sevdiğin bi öğretmenin de yardımcı olabilir yada güvendiğin olgun bi insan.ama asla boyun eğme o pisliğe yoksa sonun hiç iyi olmaz.

direk konuya girip madem soyleydi boyleydi demek baska,
yargilamadan soru yoneltmek baska :34:

İkisi de aslında aynı. Sadece başına "istemiyorum ama" ekleniyor hepsi bu.
"İyi de sen de neden böyle yaptın? Şu muydu? vs. " dendiği anda yol göstermeye girmez.
Çünkü burada konu tehdit. Çözüm bu odakta kalmalı bence. :)

Nesinden korkuyorsun bu adamın sen ya?

Tecavüz etti demene bile gerek yok, sırf seni tehdit ettiği için suç duyurusunda bulunabiliyorsun.

Cesaret edemez nasıl olsa, boşver bas tekmeyi. Tehdite devam ederse de babana seni rahatsız ettiğini söyler suç duyurusunda bulunursun.

İkisi de aslında aynı. Sadece başına "istemiyorum ama" ekleniyor hepsi bu.
"İyi de sen de neden böyle yaptın? Şu muydu? vs. " dendiği anda yol göstermeye girmez.
Çünkü burada konu tehdit. Çözüm bu odakta kalmalı bence. :)

benim ne amacla sordugumu siz nerden bileceksiniz ki,
yargilamak icin sormuyorum,
sadece korkulari varsa neden yaptigini soruyorum,
belkide zorla olmustur gelecek cevap budur nerden billebilirsiniz,
yani kendi yorumunuzu yapsaniz illa yapilan diger yorumlara laf yetistirmeseniz olmaz mi ?

Back
X