EVET BEN ÖNCEDEN PARAMIZ OLMASIN NOLCAK Bİ EV Bİ DÜĞÜN DEĞİL Mİ DİYODUM AMA ÖYLE DEĞİLŞMİŞBir yüzük almaya paranız yoksa evlenmek için adım atmayın. Yüzük sadece simgedir. Kalpler bir olduktan sonra ne anlamı var yüzüğün. Yüzük takıp ne haltlar karıştıranlar var.
Maddiyat çok önemli evlilikte.
ONADA YÜKLENMEK İSTEMİYORUM ZATEN BU KONUDA COK HASSAS DÜĞÜN DEDĞİMDE GERİLİYO RESMEN NASIL YAPCAZ Bİ EVLENEBİLSEK FİLAN DİYE ÇOK ÜZÜLÜYOHep derim ya aileler oglanda oglan diye delirir ama is basa dusunce yardim etmeyiz!! Oglum oldu diye gerinirler bi haltmis gibi ama bir dugune bile yardim etmezler!! Boyle analik babalik ne ise yarar anlamam.. Bir aile olarak destek olmak gerekmezmi evlenecek cocuguna, bu gorevi degil mi anne babanin? Yazik bu gencler boyundan buyuk islere girip hayata eksi basliyorlar. Sonra hamile kalinca babamin adi, anamin adi konulacak triplerine bile girilir.. Hep bencillik.. Sen dusunme yuzuk filan birak dusunsun arkadasin halletsin..
Aile neden yardim etmiyor? ?? Aileler bugunler icin degilmidir anlamadim yani??kızlar yardımm
1 bucuk yıllık bi sevgilim var annelerle tanışıyorz ama artık bütün aile tanışsın en azından bi yüzük takılsın istiyoruz fakat bnm çeyiz borclarım onun piyasaya borçları yüzünden para biriktirmiyorz yanş şöyle diyim bi yüzük almaya bile paramız yok şu an ve ailesinden de hic bi destek görmüyor herşeyi ikimiz yapıcaz ev içinde düğün içindevar mı bi öneriniz nasıl biriktirebilirz ??
kendi borçları varmış o biriktirip götürckmiş babasına ama götürğü paralarıda gün geçemeden borçlara harcıyolarAile neden yardim etmiyor? ?? Aileler bugunler icin degilmidir anlamadim yani??
etrafımdaki herkes borçla evleniyor bizim burda herşey taksitle oluyo ilk yıllar zorlanırız ama yaparız diye düşünüyorum yinede rabbim hayırlısını nasip etsinçok zor sizin para biriktirmeniz borçla düğün dernek olmaz.olsada mutlu olunmuyor canım
annemde yle söylüyo sürekli ama borç sahibi olmadan da bişey elde edilmiyor. bnm şimdiki derdim herseyimi alıp evleninceye kadar borç bırakmamak çok çalışmam lazım çokkkBenim önerim, evlenmeyin
Geçim sıkıntısı zaten zedeleyecek sizi bari baştan olmasın
Eskiden ne güzelmiş ya aileler oğlumu evlendireceğim diye uğraşırlarmış en azından yardımcı oluyorlarmış. Bize mi denk gelenler böyle yoksa artık hiç kimse aileden bi iğne ucu kadar bişey görmüyor mu ya?
kızlar yardımm
1 bucuk yıllık bi sevgilim var annelerle tanışıyorz ama artık bütün aile tanışsın en azından bi yüzük takılsın istiyoruz fakat bnm çeyiz borclarım onun piyasaya borçları yüzünden para biriktirmiyorz yanş şöyle diyim bi yüzük almaya bile paramız yok şu an ve ailesinden de hic bi destek görmüyor herşeyi ikimiz yapıcaz ev içinde düğün içindevar mı bi öneriniz nasıl biriktirebilirz ??
öyle tabi canım :) ama gerckten aileden destek görememek ck kötü yani annesi kendi el işi bişeyler yapıyo ufaktan başalmak lazım diyo şimdiye kadar nerdeydi onu anlamadım oğlu 26 yaşına gelmiş babası desen kredi kartı borcunda boğulmuş erkek arkadaşımda evle bnm aramda sıkıştı kaldı bnde bunlatmıyorm dedğin gbi yüzükler takılınca mobilyayı alalım düğüne kadar ödersin dedm bende beyaz esyaları alcam çünkü sonrasinda düğün borları kkalcak bişeylerden kısıp onu rahatlatmaya çalılşıyorum altın istemiyorm ama yaparsan yine bize faydası olcak dedim onuda yapcak sanırım bakalım hayırlısıcanım allah şimdiden hayırlı uğurlu etsin hayırlısıysa beri hayırsızsa geri :) öncelikle borçlarınızı bitirin bu arada ufak ufak eviniz için bişeyler almaya başlayın sen çeyiz aldım diyorsun çok güzel yapmışsın bende daha sevgililik zamanındayken almıştım sonrasındada aldım hala alıyorum bunun sonu yok.. biz şöyle yaptık eşimle nişanlandığımzda gidip 10 ay taksit yapan mobilyaları kendi bünyesinde tutan bir yerle anlaştık her ay 400 tl taksitle (200 ben 200 eşim) ödedik mobilyalar bitmesin yakın (son 1-2 taksit kala) beyaz eşyaları aldık oda aynı şekilde taksitlerini hep ikiye bölerek ödedik kimseden bişey istemedik ikimizde kendi evimize girene kadar ailelere destek oluyorduk mecburiyetten her ikimizinde ailesi buna alışmıştı düğün zamanı ev için salon için kına gelinlik damatlık takıdır tül perde halı içinde 25bin kredi çektik ama o bile zor yetti yani bizim düğün günü kp üzerimize takılan paraları bu salon parası bu servis parası diye toplarken bize 150 tl para kaldı ertesi gün eşimin arkadaşının kartıyla aldığımız balayı tatiline 150 tl ile gidecektik yani düşün o kadar zorlanıyor insan dışardan bakıldığı kadar kolay değil bu evlilik işleri asıl iş ise eve girdikten sonra ödenecek borçlar tam evlendik rahatladık diye düşünüyorsun ama tam tersi oluyor her ay kiradır kredilerdir ödemelerdir derken hiç bişey düşünemiyosun ama çok şükür halimize allahım sağlık versin borç biter
öyle tabi canım :) ama gerckten aileden destek görememek ck kötü yani annesi kendi el işi bişeyler yapıyo ufaktan başalmak lazım diyo şimdiye kadar nerdeydi onu anlamadım oğlu 26 yaşına gelmiş babası desen kredi kartı borcunda boğulmuş erkek arkadaşımda evle bnm aramda sıkıştı kaldı bnde bunlatmıyorm dedğin gbi yüzükler takılınca mobilyayı alalım düğüne kadar ödersin dedm bende beyaz esyaları alcam çünkü sonrasinda düğün borları kkalcak bişeylerden kısıp onu rahatlatmaya çalılşıyorum altın istemiyorm ama yaparsan yine bize faydası olcak dedim onuda yapcak sanırım bakalım hayırlısı
babamıın kredisi annemin evdeki eşyaları yenileme hevesi.. denerm ama bakalm nasıl olcakPara vermeyi kesmediğiniz surece para biriktiremezsiniz
Yada destek olduğunuz miktarları azaltabilirsiniz anca öyle..
22 canımkac yasındasınız ?
cok acele etme kendını sıkıntının ıcıne sokma yasın daha genc22 canım
acele eden bn değilim ki ailem bana kalsa daha iki yıl beklerdim herşey hazır olsun diyecok acele etme kendını sıkıntının ıcıne sokma yasın daha genc
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?