sevgilimle para biriktiremiyoruz :/

EVET BEN ÖNCEDEN PARAMIZ OLMASIN NOLCAK Bİ EV Bİ DÜĞÜN DEĞİL Mİ DİYODUM AMA ÖYLE DEĞİLŞMİŞ

ONADA YÜKLENMEK İSTEMİYORUM ZATEN BU KONUDA COK HASSAS DÜĞÜN DEDĞİMDE GERİLİYO RESMEN NASIL YAPCAZ Bİ EVLENEBİLSEK FİLAN DİYE ÇOK ÜZÜLÜYO

Aile neden yardim etmiyor? ?? Aileler bugunler icin degilmidir anlamadim yani??

çok zor sizin para biriktirmeniz borçla düğün dernek olmaz.olsada mutlu olunmuyor canım
etrafımdaki herkes borçla evleniyor bizim burda herşey taksitle oluyo ilk yıllar zorlanırız ama yaparız diye düşünüyorum yinede rabbim hayırlısını nasip etsin

Benim önerim, evlenmeyin
Geçim sıkıntısı zaten zedeleyecek sizi bari baştan olmasın
annemde yle söylüyo sürekli ama borç sahibi olmadan da bişey elde edilmiyor. bnm şimdiki derdim herseyimi alıp evleninceye kadar borç bırakmamak çok çalışmam lazım çokkk

bişey görmediğimiz halde kp kv takımı 2 bilezik taktımı evi boyayıp nalbura kadar borç taktımı gelin damat bunu balayı tatilinde öğrenip ve bi de geçim mevzusu oldumu bizi onlar evlendirdi oluyor

canım allah şimdiden hayırlı uğurlu etsin hayırlısıysa beri hayırsızsa geri :) öncelikle borçlarınızı bitirin bu arada ufak ufak eviniz için bişeyler almaya başlayın sen çeyiz aldım diyorsun çok güzel yapmışsın bende daha sevgililik zamanındayken almıştım sonrasındada aldım hala alıyorum bunun sonu yok.. biz şöyle yaptık eşimle nişanlandığımzda gidip 10 ay taksit yapan mobilyaları kendi bünyesinde tutan bir yerle anlaştık her ay 400 tl taksitle (200 ben 200 eşim) ödedik mobilyalar bitmesin yakın (son 1-2 taksit kala) beyaz eşyaları aldık oda aynı şekilde taksitlerini hep ikiye bölerek ödedik kimseden bişey istemedik ikimizde kendi evimize girene kadar ailelere destek oluyorduk mecburiyetten her ikimizinde ailesi buna alışmıştı düğün zamanı ev için salon için kına gelinlik damatlık takıdır tül perde halı içinde 25bin kredi çektik ama o bile zor yetti yani bizim düğün günü kp üzerimize takılan paraları bu salon parası bu servis parası diye toplarken bize 150 tl para kaldı ertesi gün eşimin arkadaşının kartıyla aldığımız balayı tatiline 150 tl ile gidecektik yani düşün o kadar zorlanıyor insan dışardan bakıldığı kadar kolay değil bu evlilik işleri asıl iş ise eve girdikten sonra ödenecek borçlar tam evlendik rahatladık diye düşünüyorsun ama tam tersi oluyor her ay kiradır kredilerdir ödemelerdir derken hiç bişey düşünemiyosun ama çok şükür halimize allahım sağlık versin borç biter

öyle tabi canım :) ama gerckten aileden destek görememek ck kötü yani annesi kendi el işi bişeyler yapıyo ufaktan başalmak lazım diyo şimdiye kadar nerdeydi onu anlamadım oğlu 26 yaşına gelmiş babası desen kredi kartı borcunda boğulmuş erkek arkadaşımda evle bnm aramda sıkıştı kaldı bnde bunlatmıyorm dedğin gbi yüzükler takılınca mobilyayı alalım düğüne kadar ödersin dedm bende beyaz esyaları alcam çünkü sonrasinda düğün borları kkalcak bişeylerden kısıp onu rahatlatmaya çalılşıyorum altın istemiyorm ama yaparsan yine bize faydası olcak dedim onuda yapcak sanırım bakalım hayırlısı

siz yinede çok acele etmeyin benden tavsiye :)

Düğün yapmayın. Oradan kalacak parayı değerlendirin. Belki daha önce yazılmıştır bilemedim.

acele etmiyorum kesinlikle önümüzdeki eylül düşünülen düğünü sonraki mayısa erteledim ama ailemde arada bi resmiyet olsun boş gezmeyin diye üsteliyo bende bunldım çalış çalış gözlerim bozulcak diye korkuyorm

Para vermeyi kesmediğiniz surece para biriktiremezsiniz
Yada destek olduğunuz miktarları azaltabilirsiniz anca öyle..

Para vermeyi kesmediğiniz surece para biriktiremezsiniz
Yada destek olduğunuz miktarları azaltabilirsiniz anca öyle..
babamıın kredisi annemin evdeki eşyaları yenileme hevesi.. denerm ama bakalm nasıl olcak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…