• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgilinin ailesine yemeğe gitmek

Kac yasinda siniz? Seni anliyorum heyecanlisin fakat oncelikle snde sunu farkettim hep kendini ispat etme olayi var mesela yazdiklarinda otelde kaldik ayri kaldi arabada yatti bnle ciddi dusunuyor. Gibi simdide ne gysemde nasil davransamda pesindesin bana kalirsa oncelikle kimseye birsey ispat etmek veya cok iyi gozukmek zorunda degilsin sahsen bn rahatsiz oldum ..

Günlük nasıl giyiniyorsan o şekilde giyin. Öyle resmi giyineyim vs düşünme. Giderken bir tatlı ya da pasta alabilirsin. Ben pasta almıştım. Öyle mutfağa falan çok karışma, ilk kez gidiyorsun, ağırlığın olsun hem.. Sonra çok yaparsın zaten. He bu arada yakında ciddi bir adım atılacaksa ailelere gidip tanışma taraftarıyım.

Eşofman giyerim
Karpuz götürürüm yakınlarda market varsa bi ara gider herkese dondurma alırım.
Büyükleri ellerinden küçükleri gözlerinden öperim.
Hal hatır sorana çok şükür siz nasılsınız derim.
Sorulursa konuşur sorulmazsa hafif tebessümle kırıtırım :))
Bulaşığa vs yardım ederim.
Ayy bu cook iyi

Kac yasinda siniz? Seni anliyorum heyecanlisin fakat oncelikle snde sunu farkettim hep kendini ispat etme olayi var mesela yazdiklarinda otelde kaldik ayri kaldi arabada yatti bnle ciddi dusunuyor. Gibi simdide ne gysemde nasil davransamda pesindesin bana kalirsa oncelikle kimseye birsey ispat etmek veya cok iyi gozukmek zorunda degilsin sahsen bn rahatsiz oldum ..

Aslında ispatlamak değilde durumu izah etmeye çalışıyorum ve evet tabı kı heyecanlıyım.
23 yaşındayım .
Ben bir yere giderken böyleyim yalnız , aileyi daha önce de görmüştüm zaten. Uzun süre buluşamadığım arkadaslarımla buluşacakken de aynı panik var. Ne rahatsız etti bilemiyorum ama :)

Günlük nasıl giyiniyorsan o şekilde giyin. Öyle resmi giyineyim vs düşünme. Giderken bir tatlı ya da pasta alabilirsin. Ben pasta almıştım. Öyle mutfağa falan çok karışma, ilk kez gidiyorsun, ağırlığın olsun hem.. Sonra çok yaparsın zaten. He bu arada yakında ciddi bir adım atılacaksa ailelere gidip tanışma taraftarıyım.

Önümüzdekı uc ay imkansız ciddi adım için:)

Aslında ispatlamak değilde durumu izah etmeye çalışıyorum ve evet tabı kı heyecanlıyım.
23 yaşındayım .
Ben bir yere giderken böyleyim yalnız , aileyi daha önce de görmüştüm zaten. Uzun süre buluşamadığım arkadaslarımla buluşacakken de aynı panik var. Ne rahatsız etti bilemiyorum ama :)
Turkcem biraz zayif anlatamiyorum heralde neyse..

Son düzenleme:
Annem ciddi olmadan tanısmaz
seni neden tanismaya gonderiyor?

ben ailelerle tanisilmamasi taraftariyim. bizim ortalama turk aile yapisini asagi yukari tanidigim icin boyle dusunuyorum. maalesef sanki bu ailelerle tanisan kizlari daha hafife aliyor oglan tarafi, daha bir kiymeti az oluyor sanki, nebilim. ben tanismadim sevgilimin ailesiyle (annesiyle, cok israr etmisti halbuki). ama o geldi benim ailemle tanisti (ailesi turkiyede yasadigi icin) isteme faslindan once. cokta guzel oldu, ailem onu taniyinca hem cok rahatladi, hemde hersey sonrasinda daha hizli ve kolay ilerledi.
ailesinin ciddi anlamda daha farkli bir kulture daha acik goruslu bir yapiya ait oldugundan yuzde yuz emin olsam farkli dusunebilirdim.

seni neden tanismaya gonderiyor?

ben ailelerle tanisilmamasi taraftariyim. bizim ortalama turk aile yapisini asagi yukari tanidigim icin boyle dusunuyorum. maalesef sanki bu ailelerle tanisan kizlari daha hafife aliyor oglan tarafi, daha bir kiymeti az oluyor sanki, nebilim. ben tanismadim sevgilimin ailesiyle (annesiyle, cok israr etmisti halbuki). ama o geldi benim ailemle tanisti (ailesi turkiyede yasadigi icin) isteme faslindan once. cokta guzel oldu, ailem onu taniyinca hem cok rahatladi, hemde hersey sonrasinda daha hizli ve kolay ilerledi.
ailesinin ciddi anlamda daha farkli bir kulture daha acik goruslu bir yapiya ait oldugundan yuzde yuz emin olsam farkli dusunebilirdim.

Annemin tanışmaya gittiğimden haberi yok .
Haklısınız ama sürekli hayır deyince de ayıp olmaz mı

Kötü yorumlamasanız keşke :)
Neyi kotu yorumluycam bn sadece kendine ozguvenin olsun diyorum iste herkese aciklama yapma millete ne erkek arkadasin arabada yatmis bilmemne beraber de kalabilirsiniz kimse beni yanlis anliycak diye boyle aciklamalara girme yani onu diyorum yani..

Beni yanlış anlama diye konuya başlamak istiyorum.

5 yıldır biriyle görüşüyorum. Bundan 3-4 sene önce burada "daha ciddiyet girmeden konuşma, görüşme" diyenlerle hep aksi fikre sahiptim.

O kadar pişmanım ki onlarla tanışıp kaynaştığıma. Keşke dinleseydim buradakileri. Şimdi yüzlerini bile görmek istemiyorum, daha evlenmeden bir sürü sıkıntı.

Umarım yaşadıklarımı yaşamazsın.

ben olsam giderdim kii gitmiştim de. bir aileye gireceksin in mıdır cin midir bu aile nasıl anlayacaksın ee tabiki zaman geçirerek fazla zaman geçirmek gereksiz olur. Ancak 1 2 davete gitmek tanıman için oldukça önemli. git evlerini yaşam tarzlarını sofra adaplarini gör izle degerlendir. fırsatı degerlendir derim.
Ben sevgilimin ailesine iki haftada bir giderdim
Tanımak için hiçbir katkısı olmadıgını suanda soyleyebilirim
Annesini ablasını sevgili iken o kadar severdim ki,
Sevgilim kızArdı hatta hadi biraz da yanlız kalalım dısarı cıkalımm derdi
Annesine anne derdim
Hediyeler alırdim
Arada arardım
Yasantıları benim aileme cok yakın gbiydi
Sevgilimle evlendik, şuanda 3 yıllık kocam aynı kişi
Eşimle aramız cok iyidir ama o aile beş para etmezmış
Resmen herseyler rol ve göz boyama imiş
Şuanda kendileri ile hiç iletişimim yok
Gitmiyorum da evlerine
Bu bir tanıma yöntemi değil yani

Ben olsam gitmem ama gidersem de misafir olduğum İçin bir tatlı alırım en azından. Masaya bulaşığa yardım etmem sonuçta misafirim. Hiç de etmedim.

Tekrar ediyorum klasik Türk ailesi tipindeyseniz gitmeyin.

Ben böyle bırsey olursa samımı olmam mesafelı olurum fazla samımıyet tez ayrılık getırır.İlk tanısma siz dıye hıtap edın sen dıye degıl ellerını opmeye yelten opturmezlerse opmessın zaten bu bır saygıdır .Cok fazla konusma cok azda ortası olsun :) bastan vavv cok ıyı bır aıle dıyıp kendınıde sevındırme cunku ılerıde hosuna gıtmeyecek sözler duyabılırsın yuz göz oldukca ılışkıler bozulucak husrana ugrama yanı .Gıyım konusunda rahat spor bırseyler gıy makyaj da yapma doğal ol bıya kupune gerek yok ve tatlı götur en gecerlısı bu eli bıs gıdılmez .

İçinde rahat ve iyi hissettığim birşeyler giyerim, el öpmem, bulaşıklara ve mangal öncesi salata, masa hazırlama gibi işlere yardım etmeyi teklif ederim mutlaka. Özellikle çekingen durmaya çalışmam, güleryüzlü olmaya gayret ederim. Sohbet konusu karşındakine göre şekillenir iş güç okul, dünkü yağmur ne fenaydı konuşulacak gündem konularından olur muhtemelen. Hastanede ziyaret ettiğin kişinin sağlık durumunu, hatrını sormak, evde görüp beğendiğin ya da ev sahibinin hobilerini sergilediği objeler -mesela saksı çiçekleri yetiştiriyordur ya da yağlıboya tabloları vardır vs.- varsa farkedip beğendiğini söylemek şık olur. İlk kez gittiğin biryer olduğu için ev hediyesi götürebilirsin mutfak ya da el havlusu setleri şık, kullanılma ihtimali yüksek ve uygun fiyatlı hediyeler mesela, ev hediyesi olarak uygun. Dekoratif obje ya da bardak seti almazdım ben olsam ama onlarda ev hediyesi olarak sık geliyor. Ya da çicek veya tatlı götürebilirsin.

Teşekkür ederim ne güzel bilgilendirmişsiniz ☺️ Hepsini tek tek uygulamaya koymaya çalışacağım :)
İçinde rahat ve iyi hissettığim birşeyler giyerim, el öpmem, bulaşıklara ve mangal öncesi salata, masa hazırlama gibi işlere yardım etmeyi teklif ederim mutlaka. Özellikle çekingen durmaya çalışmam, güleryüzlü olmaya gayret ederim. Sohbet konusu karşındakine göre şekillenir iş güç okul, dünkü yağmur ne fenaydı konuşulacak gündem konularından olur muhtemelen. Hastanede ziyaret ettiğin kişinin sağlık durumunu, hatrını sormak, evde görüp beğendiğin ya da ev sahibinin hobilerini sergilediği objeler -mesela saksı çiçekleri yetiştiriyordur ya da yağlıboya tabloları vardır vs.- varsa farkedip beğendiğini söylemek şık olur. İlk kez gittiğin biryer olduğu için ev hediyesi götürebilirsin mutfak ya da el havlusu setleri şık, kullanılma ihtimali yüksek ve uygun fiyatlı hediyeler mesela, ev hediyesi olarak uygun. Dekoratif obje ya da bardak seti almazdım ben olsam ama onlarda ev hediyesi olarak sık geliyor. Ya da çicek veya tatlı götürebilirsin.
uel

Beni yanlış anlama diye konuya başlamak istiyorum.

5 yıldır biriyle görüşüyorum. Bundan 3-4 sene önce burada "daha ciddiyet girmeden konuşma, görüşme" diyenlerle hep aksi fikre sahiptim.

O kadar pişmanım ki onlarla tanışıp kaynaştığıma. Keşke dinleseydim buradakileri. Şimdi yüzlerini bile görmek istemiyorum, daha evlenmeden bir sürü sıkıntı.

Umarım yaşadıklarımı yaşamazsın.

Ama siz görüştüğünüz kişiyle birliktesiniz dimi? Yalnızca ailesi problem?

Gitme.. isler baska bi noktaya dogru ilerlemeden. Kimsenin evine gidip misafiri olma. Disarda gorusun tanisin kaynasin. Evlerine gitme bulasik yikama kendini sevdirmeye çalışma bu kadar strese girme. Sen o aileye bir insan olarak gireceksin evlenince. Gelin damat kv kp bunlar ikincil sifatlar. Sen neden hata yapmamak icin geriliyorsun ki kiz isteyeceksin sanki. Su an icin pirpir cok eglenceli cok seker hersey. Kazinayagini gorursun uc bes sene sonra.

Back
X