Sevgilinin annesine hitap şekli

7 yıllık evliyim, gizli öznem hep “siz”.
Bence “siz” yeterli.
Bu arada hiç mesaj yazmadım, bence gereksiz samimiyet.

(Sizi tenzih ederek anlatıyorum; kardeşimin eski sevgilisi sürekli anneme mesaj atardı; bayram, seyran , anneler günü, 23 nisan...ne aileler tanışmış ne resmiyet var , kız sürekli “annicim, tiyzicim, nasılsınız, iyisiniz inşallah, zart gününüz kutlu olsun, zut gününüz mutlu olsun...” bilmemne. Annem de sürekli “teşekkür ederim, size de eğitim hayatınızda başarılar” derdi hani otur dersine kitabına bak diye, 10 gün sonra “ tiyzicim bugün 23 nisan, neşe doluyor insan...” )

Valla benim bildiğim arada 20 küsürden fazla yaş varsa teyze denir bu ülkede.
Ayrıca arkadaşınızın, sevgilinizin veyahut samimi olduğunuz birinin annesi ise fark az olsa bile yine teyze denir saygıdan.
Neresi bunun mahalle ağzı, anlayamadım.
Resmî görüşmelerde hanım bey diye hitap edilir ama herhangi bir protokol resepsiyonunda tanışmadığınıza göre, mecbur mahalle ağzını kullanacaksınız.
Ya da ‘nasılsınız efendim’ diyerek iyice buz dağlarını koyacaksınız.

Sevgilinize danışsanız annesinin hitap tarzını en iyi o bilir ayrıca abla olmaz da teyze olur ve mahalle ağzı da olmaz bence.X Hanım da olabilir ama soğuk bir yaklaşım olur.

Kızlar herkese hayırlı akşamlar,
Belki derdin bumu diyeceksiniz ama ben sizden akıl almak istiyorum. Erkek arkadaşımın annesi ile bir kac kere konustuk fakat hitap olarak bir kelime kullanmadim. Bugun halini hatrini sormak icin mesaj yazacagim ama hitap sekli bulamiyorum kendime. Yaşı biraz genc, abla teyze bana cok mahalle agzi gibi geliyor. Ne diyorsunuz? Akıl verin mesaj atayım şu kadına ne olursunuz..
Ben ne teyze ne anne dedim isimle hitap şeklini kaldır bence nasılsınız,yaparmısınız,bakarmısınız, vb. Hep öle konuştum sende mesela Merhaba nasılsınız iyimisiniz diye msj atabilirsin şimdi

Belki derdin bumu diyeceksiniz ama ben sizden akıl almak istiyorum. Erkek arkadaşımın annesi ile bir kac kere konustuk fakat hitap olarak bir kelime kullanmadim. Bugun halini hatrini sormak icin mesaj yazacagim ama hitap sekli bulamiyorum kendime. Yaşı biraz genc, abla teyze bana cok mahalle agzi gibi geliyor. Ne diyorsunuz? Akıl verin mesaj atayım şu kadına ne olursunuz..
biz teyze diyoruz buralarda. ama sen deme mahalle ağzı olur

Abla uygun olmaz diye düşünüyorum
Teyzenin nesi mahalle ağzı ki
Ya hiçbir şey kullanamazsınız ya da x hanım dersiniz

Adiyla hitap edin o zaman.Yurtdisindayim arkadas cevrem de epey yasli yani:)) ama hepsine ismiyle hitap ediyorum, cunku kultur o sekilde. Ama Turkiye' de durum degisiyor, mecburen teyze diyorsun tanidiklara ve samimiyete gore.

Ay seni cok iyi anliyorum bende cok zorlanmistim zamaninda.. Aylarca kadina hitap etmedim:-) sirf bu yuzden telefonda konusmakta istemiyordum.. Evlendim anne dedim kurtuldum

Al benden de o kadar oldum olsası akrabalık bağım olmayan kişilere teyze amca abi abla vs demeyi sevmedim dememeye çalışırım
Bunun sebebi asla büyük burunlu olmak değil empati şahsen kimsenin bana teyze demesini istemem ben niye diyeyim hanımın suyu mu çıktı hem de çok naif karşındakini yücelten bir sıfat ne o öyle teyze ablaaağğ

Al benden de o kadar oldum olsası akrabalık bağım olmayan kişilere teyze amca abi abla vs demeyi sevmedim dememeye çalışırım
Bunun sebebi asla büyük burunlu olmak değil empati şahsen kimsenin bana teyze demesini istemem ben niye diyeyim hanımın suyu mu çıktı hem de çok naif karşındakini yücelten bir sıfat ne o öyle teyze ablaaağğ

Aslında benimde soylemek istedigim buydu ama herkes sanırsam mahalle agzi dedigim için ego gibi anlamış.

Benden size küçük bir tavsiye. Sevgilinizin annesiyle babasıyla samimi olmayın. Neden görüşüyorsunuz? Neden mesaj atıyorsunuz? Bana hiç normal gelmiyor bu ilişkiler. 2 insan neden ilişkilerine illa aileleri karıştırıyor? Hele bi söz nişan yapın ondan sonra samimi olun.
Hiçbir sevgilimin ailesiyle tanışmadım, konuşmadım da. Neden tanışayım? Ne münasebet?

Evlenene kadar konuşurdum ama hitap etmezdim :) ne hanım ne teyze ne abla hic birsey ? Merhaba ben x , nasılsınız diye başlardım. Ne zaman anne demeye karar verdim o zaman hitap etmeye başladım.

İlişki ciddi değilse zaten görüşmeye gerek yok ,ha bence ciddi ise de gerek yok ya neyse, iliski ciddi ise ve evlilik sonrasında da böyle arayıp sorup mesajlasacaksan bu işe gir çünkü insanlar beklentiye giriyo, köprüyü geçene kadar anne teyze diye dolanan çok arkadaşım oldu şimdi ayda bir gitmeyi sıkıntı yapıyolar

Teyze nin nesi mahalle ağzı. Hem ne olmuş mahallelerimize, sizin yokmu mahalleniz? Heryer mahalle köy bile kalmadı :issiz:

Back
X