• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sevgilinin kilo ver demesi kötü bir şey mi?

Sizi aşağılamamış, dalga geçmemiş durumunuz cidden böyle çok kilo almışsınız. Sağlığınıza dikkat etmeniz gerektiğini sizi de kırmamaya çalışarak söylemiş. Sevgiliniz için değil ama kendiniz için sağlıklı yaşamaya başlamanız gerekiyor. Hatta evlenirseniz beraber sağlıklı yaşama adapte olmanız gerekecektir, belli ki sevgiliniz bunu yaşam tarzı haline getirmiş.

Kendimden örnek vereyim ben de kambur dururum. Sevgilim bana o kadar çok söyler ki "Kambur duruyorsun, durma, boyun uzun kötü görünüyor" diye. Evet belki sizi beğenmiyor gibi algılanıyor ama tam tersine beğendiği için, daha da sağlıklı ve güzel olmamızı istedikleri için söylüyorlar. Ben de elimden geldiğince duruşumu düzeltmeye çalışıyorum, kötü bir şey söylemiyor sonuçta hatta yardım ediyor bana.

Böyle söyleyince çok daha mantıklı geldi. Bizim ilişkimiz çok uzun olmadı, 4 aydır tanışıyoruz, belki de zamanla daha rahat karşılıcam bu tarz yorumlarını, eleştiri olarak görmeyeceğim.

siz belki daha yeni bi ilişki içinde olduğunuz içindir yanı 3 4 senelik bir birlikteliğiniz olsa alınmazdınız bu kadar takmazdınız . Keşke tek dert kilo olsa bu hayatta keşke tek bu konuya üzülsek ...

Artık kilo vermenin zamanı gelmişde geçiyor sağlıklı bir yaşam için gayret et ve sende spor yap

zaten acil kilo vermeniz gerek adam haklı.

napsın gönlünü eğleyeceğim diye 100 kilo olsan da olur aşkım mı desin?

adam hem sportif hem sağlıklı besleniyor kendi gibi birini bulsaymış keşke üzüldüm bi an.

siz verilen ilaçları bile mırın kırın yapıp kullanmıyorsunuz hayata ve sağlığa bakış açınız çok farklı. d ve b vitamini eksikliği de yanlış beslenmeden üzgünüm ama size birisi açık ve net yanlış yolda olduğunuzu söylemesi gerekiyor sizin iyiliğiniz için. düzgün beslenme ve spor yapmazsanız ömür boyu şeker hastası halsiz güçsüz unutkan kilolu olacaksınız bundan sonra. bu bile size bir alarm çaldırmıyor da daha fazla kilo alabilirim diye aklınızda tolerans sağlıyorsunuz ki adamın dediğine kırılmışsınız. yoksa evet aşkım bana yardım et zorlanıyorum nası başlayayım spora diye siz de çabalardınız.

muhtemelen bu yazdığıma da kırılacaksınız çünkü gönlünüzü eylemeyecek bir şekilde gerçekleri yazdım. hayata bakışınızı değiştirin biraz bu hayat tarzıyla çok uzun sağlıklı kalamazsınız.

Her halimle kabul etmeli klişesini çok bencilce bulurum ben. Aşktan beklentim bu olmadı hiç benim. Aşağılayıcı bir şekilde beni sürekli aynı yerden vurmadığı sürecede eleştiriye açığım.

Doktorunuzun verdiği ilaç glikofen, glikofor ise en geç 15 gün içerisinde mide bulantısı gibi belirtiler geçiyor. Glisemik indeksi düşük yiyecekler tercih edin, yürüyüş yapın, uzun süre aç kalmayın, 1000 kalorinin altindaki diyetleri uygulamayin. Tüm bunlar insülin direncini tetikler.

sevgilinin acil kilo ver demesi kotu bisey degil,cocuk gibi alinganlik yapmaya gerek yok.
insallah saglik probleminiz biran once cozulur ve saglikli bi kiloya ulasirsiniz.

Valla ben de bazen nisanlimin yemekten sonra gobegi cikiyor ayy istemem sakin kilo alma diyorum. Kilo alsa tabii ki hala bas tacim ama almamali, kilo iyi bi'sey degil ki...
Ben de hep dikkat ederim kiloma, acikcasi takintiliyim bu konuda ayni senin sevgilin gibi...

Bir de ben su kadinlarin "beni boyle begendi zaten" diye kendini avutmasini anlamiyorum. Acik konusalim iki tarafta yaninda bıngıl bıngıl kilolu birini istemez. Bunu kiril diye soylemiyorum ama gercekle yuzlesmekte fayda var ki surecin basarili ilerlesin.

Benim boyum 166-167 falan farkina bile varmadan 59 olmusum. Bir gun bi'arkadasim sen ise ilk girdiginde daha zayiftin dedi. Ogun gidip tartildim ve 52den 59 olusumla yuzlestim. 2 ayda 53 oldum ac kalmadan.

Saglik problemi olmadigi surece kilolu olanlara ben de kizarim, kendilerine bu kotulugu yaptiklari icin...
Ara verecek bi'durum inan yok, erkekler duz mantiktir kirilacagini bilse der mi:) (Kilo verimiyle ilgili cok arastirma yapip, deneyimledim istersen yardimci da olurum buradan ya da mesajla...)

Merhaba Arkadaşlar,

Kararsız kaldığım için size danışmak istedim.

Sevgilim her gün spora giden, vücut yapan, kilo takıntısı çok olan biri. Şöyle diyeyim bir seferliğine bile fast food, tatlı vs yemez, hep dikkat eder.

Bense son 2 ayda 10 kilo aldım, 75 kilo oldum maalesef :KK43: ama bana hiç karışmaz, kilo ver falan demez, ben hep vericem derim, sen nasıl rahat ediyorsan der. Bende pis boğazımı kısıp bir başlayamadım spora. Bugün yine konuşurken bu hafta spora başlıcam dedim, o da "senin acil kilo vermen lazım dedi", beynimden aşağıya kaynar sular döküldü, normalde hiç böyle bir şey demez, hiç beklemiyordum, ben zaten kilo aldım diye çok üzülüyorum, bir de o öyle söyleyince özgüvenim sarsıldı, hali ile durgunlaştım,bu sefer özür diledi, çok pişmanım, ben senin sağlığın için dedim, benim için fark etmez falan dedi.

Ben şimdi her görüştüğümüzde çok rahatsız olacağım, kilomamı bakıyor diye, ona da ben artık senin yanında rahat olmayacağım, söylediğin şeyde haklısın kilo vermem lazım ama söyleme şeklin yanlıştı, ben biraz kilo verip kendimi rahat hissedene kadar bir ay görüşmeyelim dedim. O da olur mu öyle şey falan dedi ama ben kararlıyım, yoksa görüştüğümüzde kendimi çok rahatsız hissedeceğim.

Sizce söylediği şey yanlış mı? Benim daha önce bir tane sevgilim olmuştu, o da kendi kilosuna çok dikkat ederdi ama ben seni her halinle seviyorum, istersen 100 kilo ol derdi. O yüzden ben bir sevgilinin kilo vermelisin demesi doğru mu yanlış mı çok kestiremiyorum, ben olsam demezdim çünkü. Eğer doğru ise benim bir süre yüzyüze görüşmeme kararım doğru bir karar mı sizce?

Saçmalamış olabilirim, saçmaladıysam kusura bakmayın, olay şimdi oldu ve beni çok üzdü.
Sevgilin kotu bir şey dememiş. İki ayda on kilo gerçekten çok fazla. Ben de olsam uyarirdim karsimdakinin sagligi için. Oksuren birine çok oksuruyorsun dikkat et demekten farksiz diye dusu uyorum. Uyarmasa daha kotu bence. Ayrıca verdigin karar da saçma. Daha cok görüşün ki en azindan onun yaninda daha az yer kendine daha çok dikkat edersin.

Ben de spor yapıyorum.

Hanur işi yemem, beyaz ekmek ne zaman yediğimi unuttum:olamaz: marketten tatlı çikolata vb almam gerisini sen düşün:olamaz: Adam da bu şekilde yaşıyorsa kafasının vücuduna çalışması normal , sana da çok dikkatli bakması gerekmemiş görmüş yani farkı. Kendine bu kadar iyi bakan biriyle olmak zor zanaat kendimden biliyorum her akşam ıspanak brokoli bu çocukla evlenmeden önce 1 değil 245638643 düşün derim. :KK48: Her akşam brokoli yemeye razıysan marketten tek cips bile almicaksan evlen.

sürekli kilo muhabbeti yapmıyorum, o her gün spora gittiği için spordan geldim diye anlatıyor bende keşke bende senin gibi düzenli yapabilsem diyorum.

bu iş keşkelerle olmaz. kendinle derdin var belli dert başkasınınmış da sana laf sokuyormuş gibi algılama.
adam seni sevdiği için öyle söylüyor umrunda olmasan seni et parçası olarak görür kilon milon takmaz.
asıl ben eşi/sevgilisi kilolu olmasına rağmen sesini çıkarmayana kızarım. eşini düşünen sağlığına yorum yapar.

Bence adam sadece sporla kilo verilmeyecegini hatta su an ki kilonuzla vucut sekillendirirseniz kaslarinip kilo verme potansiyelinin az olduğundan bahsetmis.
Hem diye hem spor demis.
Ama erkekler cümleyi dogrudan söyle biz dolandirinca anlariz.

canım ben eşime her gün söylüyorum hadi spora başla hadi spora başla diye. evlendik adam göbeği saldı. bence küsme bozulma böyle şeylere. sevgilinle aynı spor salonuna git, onun gibi dikkat et yemene içmene. eğer istediğin zayıflıkta olursan kendine güvenin de olur. ama en önemlisi bunu sevgilin dedi diye yapma kendin için yap. bu halinle mutluysan ben halimden memnunum de bi daha konuyu açmaz. ben eşime baskı yapıyorum çünkü başladım başlayacam diye erteliyor gaz vermeye çalışıyorum.

Dert etme o kadar benimde eşim sevgiliyken 1000 kilo oldun 1000 kilo oldun diye diye beynimi yedi keza 68kiloydum sonra 50kiloya kadar zayıfladım bu seferde çok zayufladın yeter artık dedi durdu. Şimdi evliyiz 7aylık bebeğimiz var 72kiloyum akşamları egzersiz yapıyorum koca göbek 2günde gidecek sanki açıp soruyorum biraz küçülmüş mü göbeğim diye dalga geçiyo bu sefer evet minnacık kalmış diyo. Görüşmemezlik etme sevgilinle en iyi erkek sevgili olan erkek :)

Bence abartma bunda bişey yok hakaret etmemiş kilo vermen lazım demiş demekki boyuna göre kilo fzlan var benimde var sevglm bana kilo ver dese hoşuma gider bende ona derim gobegn çıktı zayfla falan die

Boyum 1.67 ama gerçekten kilolu duruyorum, göstermiyorum dersem yalan olur. Zayıf olduğun zaman daha çekici oluyorsun tabi ki ama ben 65 kilo ikende zayıf biri değildim, beni böyle tanıdı zaten, hiçbir zamanda dış görünüşümle ilgili bir şeye karışmamıştır. Şu an böyle demesi beni çok üzdü o yüzden, ben zaten üzülüyordum, üzüntüm iyice arttı.
Benim boyum 1 68 66 kiloyum ve ideal kilom 48 50 doktor bile onayladı birsuru şey cikms hastaneye gttgnzde ilaçları ihmal etmeden kullanın ve acil spora başlayn 75 kilo yururKen bile seni yorar

Sonra sevgilim benden neden soğudu...

Bu kadar alıngan olur, adamın gerçeklik içeren yorumlarında bile görüşmeme kararı alırsanız üzülen taraf eninde sonunda siz olursunuz.

75 kilo çok gerçekten, acilen kilo vermeniz gerek.

Benden uzun yaşayacaksın Sep.

Sevgilinizin söylediğinde hiçbir yanlış yok belki söyleme biçimi incitici olabilir ama öyle "İstersen 100 kilo ol" diyenlerden kaçacaksın esas.
Kişinin her haliyle sevilmesi olayı, seçemediğimiz durumlar için geçerlidir çoğunluk. Mesela bir hastalığa bağlı kilo alımı yaşarsınız, o zaman tepenize dikilip de "Kilolusun, kilo ver" demez herhalde. Ama yemelerinizin ayarı kaçtıysa, hareketsizseniz ve yağlandıysanız, bunu belirtmesi gayet olağan. Hem sağlığınız için hem de görsel-cinsel olarak sizden soğumasın diye bir uyarı, erkekler kadınlara nazaran görsellikten daha çok etkilenen yaratıklar maalesef. Kaldı ki bu kilo verme, forma girme işini sevgiliniz için değil, önce kendiniz için yapmalısınız.

Back
X