ayşe' nin amacı oldukça ortada aslında.
sebebi herşey olabilir. belki terkedildiğinden, belki aldatıldığından ( olayları ayşe'den dinlemediğimiz için bunu da varsayıyorum), belki acı çektiğinden, belki intikam almak istediğinden, belki eşini hala seviyor olduğundan, belki gerçekten boşanmak istemediğinden, belki de sırf gıcıklığına yapmış olabilir.
amaca gelince, 2. kadının yani zeynep'in vicdanını altüst etmek, zeynep'i zeynep'e rezil etmek, küçük düşürmek. en azından benim aklıma başka birşey gelmiyor...
birde, '' zeynep zaten herşeyi göğüsleyecek durumda'' demişsiniz. zeynep dediğiniz gibi bütün zorluklara göğüs gerecek biri olsaydı, mahkemeye şahitliğe gittiğinde, '' ali benim sevgilimdir'' demesi gerekirdi bence.
ayrıca ben hakimin yerinde olsaydım zeynep'e, '' kızım madem kadını tanımazsın etmezsin, evlerinin içindeki geçimsizliği nerden biliyorsun?'' diye sorardım sanırım.
bu olayda ki çocuk hariç hiçbir kimseye ne üzülürüm ne de yaptıklarını tasdiklerim, onaylarım, hak veririm. olaylar, yaşamlar çok laçkalaşmış. allah bu üç kişiye de gönüllerine göre versin.