Sevgilinizin/eşinizin eğitim durumu sorun olur mu ?

Grimsi_

••● Ήuzuя ••●
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2010
5.461
8
156
Diğer
Arkadaşlar, sevgiliniz yada eşinizin eğitim durumu sizin için önemli midir?
Örneğin, siz üniversite mezunusunuz, sevgiliniz/eşiniz lise mezunu, bu aranızda sorun olur mu ?
Bu konu hakkında yorumlarınızı ve varsa tecrübelerinizi öğrenmek istiyorum...

şutarafagitti :kahve:

ben uni. mezunu eşim lise mezunu olsa sorun şöyle olmayabilir...eğer kendini geliştirmişse.. :hulya:

Selam canım,

Kişiden kişiye değişir diye düşünüyorum.
iki kişi anlaşabildikten sonra sorun olmaz diyorum ama aileler bu durumu sorun yapabilir.
Mesela bir arkadaşım uzman doktor sevgilisi aynı hastanede çalışan güvenlik görevlisiydi. ıkisi çok iyi anlaşıyorlardı ama aileler problem çıkarttılar. Kız tarafı ben kızımı bu günler için mi okuttum bilmem ne. Biliyorum yanlış ama bozldu araları çocuğun gururu incindi. Ve olmadı ayrıldılar. Ama bunlar biraz uç noktalardı.

Benim durumumda da şöyle bir durum var sevgilim iki yıllık üniversite mezunu açıköğretime başladı bu sene 3. yıldan. Bende 1 deyim birbirimizi dengeliyioruz yani sorun yok.
Eğer bunu problem edecek kişiler varsa etrafınızda bu şekilde dengeleyebilirsiniz canım. Yeterk ki siz anlaşın. ıstedikten sonra herşey mümkün. ıstisnalar hariç tabi :)
Biraz uzun yazdım sanırım :)

anladım arkadaşlar, sağolun =) önemli olan sevgi diyoruz yani bence de böyle bir şey sorun olmamalı birbirini seven insanlar arasında, aileler de sorun yapmasa süper olur...

okumakla adam olunsaydı keske..okulda insanlık dersimi veriyolarda sanki fark olsun..hic onemli degil benim icin ortaokul mezunu olsada lise mezunu olsada kendini yetistirmis olsun yeter

okumakla adam olunsaydı keske..okulda insanlık dersimi veriyolarda sanki fark olsun..hic onemli degil benim icin ortaokul mezunu olsada lise mezunu olsada kendini yetistirmis olsun yeter

bence de ... önemli olan kendini geliştirmesi, insan olması... adam olması ... sevgi dolu olması ...

önemli olan sevgi, okumakla adam olunsaydı... ama işte aileler böyle şeyleri sorun yapabilirler canım

önemli olan sevgi, okumakla adam olunsaydı... ama işte aileler böyle şeyleri sorun yapabilirler canım

bir de şöyle düşünüyorum... ilerde para kazanmaya başlayınca falan, sen okudun benden fazla kazanıyorsun diye sorun çıkarır mı ki, şimdi sorun çıkarmayan kişi ...

bu kisiden kisiye gore degisen bir durum bence
ben mesela kendimden daha az egitimli biri ile birlikte olmak istemezdim ben cok onemsiyorum bu konuyu
baska biri onemsemeyebilir , ben okuyabilmek icin bir cok seyden vazgectim calistim cabaladim karsimdaki insan da bunu yapmis olsun istiyorum ama sonucta herkes sansli da dogmuyor benim imkanim vardi yapti bunun da farkindayim
ama bir yandan da biliyorum ki okumakla hayatta basarili olmak adam olmak cok farkli kavramlar
benim kendi abimin egitimi benimkinin yaninda sifir kalir, cok iyi okullarda okudum ben ama abim is hayatinda bana 10 kat fark atmis bir insandir.
yani tamamenn karsindaki insana bagli bir sey .

bu kisiden kisiye gore degisen bir durum bence
ben mesela kendimden daha az egitimli biri ile birlikte olmak istemezdim ben cok onemsiyorum bu konuyu
baska biri onemsemeyebilir , ben okuyabilmek icin bir cok seyden vazgectim calistim cabaladim karsimdaki insan da bunu yapmis olsun istiyorum ama sonucta herkes sansli da dogmuyor benim imkanim vardi yapti bunun da farkindayim
ama bir yandan da biliyorum ki okumakla hayatta basarili olmak adam olmak cok farkli kavramlar
benim kendi abimin egitimi benimkinin yaninda sifir kalir, cok iyi okullarda okudum ben ama abim is hayatinda bana 10 kat fark atmis bir insandir.
yani tamamenn karsindaki insana bagli bir sey .

evet anladım, katılıyorum, karşıdaki insana bağlı kaydirigubbakcemile5

canım kesinlikle önemli
bi kere ailen istemicek büyük ihtimal başta bu da sevgilini üzücek ve hep beni istemiyorlar diye bi düşünce olcak aklında
ikincisi ilerde sen ondan fazla kazanırsan dominant taraf sen olucaksın erkekler de bunu kaldıramıyor (normalde dominant hep kadındır :)) ama böyle çok alenen olcak)
üçüncüsü bu kişisel bişi ama ben sevgilime hep aşık kalmak isterim bu nedenle de ona hayran olmam lazım hep. zekasına kişiliğine fiziğine vs. eğer ben daha yüksek konumda olursam sanki eş değilmişiz de ben daha iyimişim gibi hissederim bu da kendime onu yakıştırmama sebep olur.
sevgililik için sorun değil ama evlenme için bence olmaz bu iş

ayy çok uzun yazdım ama içimdekileri söliim dedim :)

canım kesinlikle önemli
bi kere ailen istemicek büyük ihtimal başta bu da sevgilini üzücek ve hep beni istemiyorlar diye bi düşünce olcak aklında
ikincisi ilerde sen ondan fazla kazanırsan dominant taraf sen olucaksın erkekler de bunu kaldıramıyor (normalde dominant hep kadındır :)) ama böyle çok alenen olcak)
üçüncüsü bu kişisel bişi ama ben sevgilime hep aşık kalmak isterim bu nedenle de ona hayran olmam lazım hep. zekasına kişiliğine fiziğine vs. eğer ben daha yüksek konumda olursam sanki eş değilmişiz de ben daha iyimişim gibi hissederim bu da kendime onu yakıştırmama sebep olur.
sevgililik için sorun değil ama evlenme için bence olmaz bu iş

ayy çok uzun yazdım ama içimdekileri söliim dedim :)

bu dediklerinde doğru canım... kafası karışıyor insanın bu konuda ... :kahve:

erkekler ilerde sözle ifade etmeselerde davranışlarıyla bu durumdan rahatsız olduklarını iletirleraklinialirimsmile

ya benim babam ilkokul annemde lise mezunu..enistem ortaokul ablam lise mezunu..suana kadar aralarında hicbir problem yasanmadı hatta benim babam ilkokul mezunu ama gezmedigi gormedigi ulke kalmadı ogrendigi bildigi seyleride kac tane unvli biliyor acaba sormak lazım? ama annem ondan bir seviye daha uste ama babamın gordugu bildigi seyleri bilmiyor mesela babamla ben oturdugumda karsımda herseyden haberi olan surekli arastıran biri var..ve ben unv okudugum halde benden cok sey biliyor..sonuc su istersen hic okuma yazma bilme okul yuzu gorme senin icinde adam olma istedigi varsa her kosulda basarırsın bunu...benim sevdigim adamda lise mezunu ama ben onun insanlıgıyla olcuyorum gerisi bos ilerde bir bakarsan ogrenim seviyesi senden daha dusuk olan bir insan senden daha ust seviyede maddiyata ve mevkiye sahip..

Son düzenleyen: Moderatör:
ya benim babam ilkokul annemde lise mezunu..enistem ortaokul ablam lise mezunu..suana kadar aralarında hicbir problem yasanmadı hatta benim babam ilkokul mezunu ama gezmedigi gormedigi ulke kalmadı ogrendigi bildigi seyleride kac tane unvli biliyor acaba sormak lazım? ama annem ondan bir seviye daha uste ama babamın gordugu bildigi seyleri bilmiyor mesela babamla ben oturdugumda karsımda herseyden haberi olan surekli arastıran biri var..ve ben unv okudugum halde benden cok sey biliyor..sonuc su istersen hic okuma yazma bilme okul yuzu gorme senin icinde adam olma istedigi varsa her kosulda basarırsın bunu...benim sevdigim adamda lise mezunu ama ben onun insanlıgıyla olcuyorum gerisi bos ilerde bir bakarsan ogrenim seviyesi senden daha dusuk olan bir insan senden daha ust seviyede maddiyata ve mevkiye sahip..

evet hiç belli olmaz bu işler; ne oldum değil, ne olacağım demeli ... olumunekankayizsmile

Back
X