Sevgilinizin/eşinizin eğitim durumu sorun olur mu ?

kişiden kişiye değişir ama ben sorun olacağını düşünmüyorum.her iki taraf okumuş meslek sahibi hatta çok iyi kariyer yapmış olupta boşanan o kadar çok insan varki

mesela benim dayım doktor ama yengem ilkokul mezunu 15 senelik evliler çokta mutlular

eşimle çıkarken üniv.okuyordu bende annem hastaydı ona bakıyordum okulu bırakmıştım.eşimin annesi o lise mezunu sen üni.mezunu olucaksın anlaşamazsınız ayrıl diyip duruyordu o kadar gururum kırılıyorduki anlatamam çok zoruma gidiyordu.evlendikten sonra okumaya başladım şu anda 2.sınıftayım kendi işimide kurmaya hazırlanıyorum üstüne birde çocuk yaptım buda ona kapak olsun:))

çok içime oturdu o laflar unutamam o hissettiğim ezikliği

Son düzenleme:
kişiden kişiye değişir ama ben soun olacağını düşünmüyorum.her iki taraf okumuş meslek sahibi hatta çok iyi kariyer yapmış olupta boşanan o kadar çok insan varki

mesela benim dayım doktor ama yengem ilkokul mezunu 15 senelik evliler çokta mutlular

eşimle çıkarken üniv.okuyordu bende annem hastaydı ona bakıyordum okulu bırakmıştım.eşimin annesi o lise mezunu sen üni.mezunu olucaksın anlaşamazsınız ayrıl diyip duruyordu o kadar gururum kırılıyorduki anlatamam çok zoruma gidiyordu.evlendikten sonra okumaya başladım şu anda 2.sınıftayım üstüne birde çocuk yaptım kendi işimide kurmaya hazırlanıyorum. buda ona kapak olsun:))

oy maşallah ya :) unuttmak zor tabi o durumu da
a.s

eskıden olsa cok önemli hayatta olmaz derdım ama suanda kısıler bırbırını sevdıkten sonra eğitim vs. boş iş adam evine ekmek getirebilcek karakter yapısına sahipmi başka düşüncek bırsey yok ,çalıştıktan sonra herşey birlikte yapılabilir dıyorum

eskıden olsa cok önemli hayatta olmaz derdım ama suanda kısıler bırbırını sevdıkten sonra eğitim vs. boş iş adam evine ekmek getirebilcek karakter yapısına sahipmi başka düşüncek bırsey yok ,çalıştıktan sonra herşey birlikte yapılabilir dıyorum

iki tarafta böyle düşünse süper olur olumunekankayizsmile olumunekankayizsmile

benim için sorun olmaz fakat ailem için olur..kendim içinde sorun şu açıdan olmaz sevdiğim sevgilim kendini geliştirmişse kültürlüyse sorun olmaz.

Sorun olması gerektiğini düşünmüyorum...
Eski erkek arkadaşımda ünv.okuyordu bende ünv.mezunuyum ama yaşadığım ilin karadenizde olduğunu zannedicek kadar geniş düşünceliydi...kaydirigubbakcemile3
Tahsil cehaleti alır eşşeklik baki kalır...
Bence eğitim düzeyinden cok seni anlayabilen ve herşeyden önemlisi saygı gösterebilen insanların hayatımda yer almasını eğitimli insana tercih ederim...

Tembel biri olmasın, çalışkan olsun, gerisi vız gelir boshayallersmile
Eşimi de seçme sebebim ne maddiyat, ne eğitim seviyesi..
Konuşma tarzı ve çalışkanlığına vuruldum aldım :dance:

tabiki eğitim önemlidir ..şöyleki karşı karşıya oturduğumuzda konuşabileceğim sosyal şeyler olmalı ,ben sosyal içerikli bir sohbete başladım mı o bön bön bakıyorsa olmaz ,ne paylaşabilirizki o zaman ,benim seviyemde bir eğitiminin hayat görüşünün olması gerekir ...kendini geliştirmişse o ayrı tabi ama o tiplerden çok az var maalesef etrafta ..o yüzden eğitim önemli diye düşünüyorum ..eğitimli cahiller hariç tabiki ...onları da istemem şahsen ...bana uyacak düzeyde eğitimli olsun yeter ...yetti de zaten :))

benim eşim önlisans mezunu ; ben lisans.. bi problemımız olmadı bizim..
ben aşk evlılıgı yaptıgım için böyle konusuyorum..

mantık evlılıgı yapsaydım sanırım farklı dusunurdum

iyi insan olmadiktan sonra isterse profesör olsun..neye yararki...seni mutlu edemedikten sonra

Katılıyorum...

:sinifsinif: evet malesef sorun oluyor..sevgilim ilkokul bense ünv mezunuyum..(aöf) ailem çok karşı olmazda olmaz diyorlar.. ama bir tanısalar fırsat verseler onun en az üniversiteli biri kadar kendini geliştirdiğini görücekler.. ama hep bir önyargı var.. eğitim cehaleti alıyor eşeklik baki kalıyor... okadar çok ünv mezunu tanıdığım arkadaş varkii insanlıktan bir haberler.. ama gelde anlatt mafoldumben

Aileni bir an evvel tanıştırmalısın...
Kafatasçılık nereye kadar?

keşke herkes böyle düşünse.. ama konu evlilik boyutuna taşınıldığında ciddiyete ve resmiyete döküldüğünde ilk başta kendi çevreniz denk olmadığınızı ima ediyor..yada direk söylüyor:kızgın: olmadı evlenmeden önce çiftler arasında bilgi yarışması filan yapsınlarkaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

Kesinlikle öyle.
aklinialirimsmile

hehe ben üni okuyorum sevgilim ortaokul mezunu
ama benden daha olgun daha mantıklı düşünen birisi
benden her konuda daha yüksek

askerde
bakalım gelirse açıktan okuma konusunu bi konuşcam
bilirsiniz aileler =)

Hayırlısı olsun tatlım.
kişiden kişiye değişir ama ben sorun olacağını düşünmüyorum.her iki taraf okumuş meslek sahibi hatta çok iyi kariyer yapmış olupta boşanan o kadar çok insan varki

eşimle çıkarken üniv.okuyordu bende annem hastaydı ona bakıyordum okulu bırakmıştım.eşimin annesi o lise mezunu sen üni.mezunu olucaksın anlaşamazsınız ayrıl diyip duruyordu o kadar gururum kırılıyorduki anlatamam çok zoruma gidiyordu.evlendikten sonra okumaya başladım şu anda 2.sınıftayım kendi işimide kurmaya hazırlanıyorum üstüne birde çocuk yaptım buda ona kapak olsun:))

İnanmıyorum delikafadulden
Çok sığ bir düşüncedeymiş Kayınvaliden...
Kusura bakma ama... :olmaz:

Back
X