- Konu Sahibi lavitabella1
-
Merhabalar Ben eczacılık okuyorum, görüştüğüm kişi de bankada çalışıyor . Yani kafalarımız uyuşuyor kendini güzel ifade edebilmesini, net oluşunu çok seviyorum.
Ama annem çok karşı çıkıyor. O kadar okudun bir bankacı ile mi evleneceksin şeklinde hem elalem ne diyecek diyor. Bu aralar gerçekten çok bunaldım bana da bu düşüncelerini aşılamaya çalışmasından bıktım. Yani ben kendi bölümümü gözümde büyütmüyorken annemin bu kadar abartmasına anlam veremiyorum.
Sizce ne kadar önemli bu meslek mevzusu? Ne düşünüyorsunuz bu konuda?
Daha fazla da olabilir :)Annenize söyleyin şuan 10 senelik iyi bir bankacı 10-15 bin bandında kazanıyor. Bu çocuk ömrü boyunca uzman kalacak değil ya. Ki eczacılığı da aşağılamak istemiyorum, ama onun için de söylenecek çok söz var :)
O kadar okudun bir bankacıyla mı evleneceksin derkenMerhabalar Ben eczacılık okuyorum, görüştüğüm kişi de bankada çalışıyor . Yani kafalarımız uyuşuyor kendini güzel ifade edebilmesini, net oluşunu çok seviyorum.
Ama annem çok karşı çıkıyor. O kadar okudun bir bankacı ile mi evleneceksin şeklinde hem elalem ne diyecek diyor. Bu aralar gerçekten çok bunaldım bana da bu düşüncelerini aşılamaya çalışmasından bıktım. Yani ben kendi bölümümü gözümde büyütmüyorken annemin bu kadar abartmasına anlam veremiyorum.
Sizce ne kadar önemli bu meslek mevzusu? Ne düşünüyorsunuz bu konuda?
Uzman yardımcılığı yapıyor ve çok çalışkan hırslı biri.O kadar okudun bir bankacıyla mı evleneceksin derkenbankacılık sürekli yükseliş imkanı veren bir meslek ilk giriş için bir gişe çalışanı bile eğer devlet bankası ise bir öpretmene yakın maaş alıyor(ki ilk giriş diyorum çünkü üç yılda bir sınavla yükselir bu insanlar). Çoğu mezun eczacı artık iş bile bulamıyor ( eczacılık çok iyi bir meslek elbette ) ama söyledikleriniz çok tuhaf geldi bana
Ayy yok nerdee yani belli bir ciro üstüne çıkabilen çok az eczane var.L lavitabella1 eczacılar eskiden vergi rekortmeniydi şehirlerde ama hala öyle mi acaba...
Annene güzelce anlatabilirsin o zaman . Durumlar eskisi gibi değil. Artık çoğu meslek grubu iş bulamıyor. Siz henüz okuyorsunux iş bulamama ihtimaliniz ya da düşük ücretle çalışma ihtimaliniz de var . Bu adamın işi var ve küçümsenecek bir iş değil. Bir bankacı olarak söyleyeyim, mühendislik mezunuyum ve şubemdeki çalışma arkadaşlarımdan mimar mühendis fazlasıyla var . Çünkü artık iş bulmak çok kolay değil ne yazık ki. İster eczacı ol ister mimar mğhendis ol iş bulmak çok zor . O adamım annesi de, sen o kadar okudun çabaladın henüz işinin olup olmicağı bile belirsiz bir koz yerine niye bankacı öğretmen mühendis öalışan biriyle evlenmiyorsun derse normal karşılayacak mısınız?Uzman yardımcılığı yapıyor ve çok çalışkan hırslı biri.
Annem tipik eski anadolu kadını yani onun için ideal damat adayı doktor olurdu herhalde.
Hayatın ne göstereceği belli olmaz tabii ama annemin bu yersiz davranışlarını değiştirmek istiyorum.
Meslek dışında başka sorunlardan bahsetse dikkate almaya çalışırdım genelde anneler haklı çıkar bu değişmez bir gerçek.
Annem sanıyor ki mezun olduktan sonra hemen işim hazır, yok öylr bir dünya. Artık eskisi gibi gözde revaçta olan bir meslek değil.Annene güzelce anlatabilirsin o zaman . Durumlar eskisi gibi değil. Artık çoğu meslek grubu iş bulamıyor. Siz henüz okuyorsunux iş bulamama ihtimaliniz ya da düşük ücretle çalışma ihtimaliniz de var . Bu adamın işi var ve küçümsenecek bir iş değil. Bir bankacı olarak söyleyeyim, mühendislik mezunuyum ve şubemdeki çalışma arkadaşlarımdan mimar mühendis fazlasıyla var . Çünkü artık iş bulmak çok kolay değil ne yazık ki. İster eczacı ol ister mimar mğhendis ol iş bulmak çok zor . O adamım annesi de, sen o kadar okudun çabaladın henüz işinin olup olmicağı bile belirsiz bir koz yerine niye bankacı öğretmen mühendis öalışan biriyle evlenmiyorsun derse normal karşılayacak mısınız?
Kardeşim bankacı..pek bilmiyorum ne alırlar ne almazlar ama özel sağlık sigortası var...hastaneye gidecekse hep Acı.....dem e gidiyor...biz kapısından içeri giremeyizValla anneniz bi bankacı demiş aşağılamış ama komşumun eşi bankacı aylık 12 000 alıyo. Arada ek ödemeleride oluyo. Kafanız uyuştuktan sonra bi önemi yok. Arada uçurumlar yok yani.
Özel sağlık sigortalarıda oluyo. Hastanelerde de indirim sağlanıyo.Kardeşim bankacı..pek bilmiyorum ne alırlar ne almazlar ama özel sağlık sigortası var...hastaneye gidecekse hep Acı.....dem e gidiyor...biz kapısından içeri giremeyiz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?