Sevgilinizin mesleği sizin için ne kadar önemli?

Konuyu dönüp dönüp okudum bir şey mi kaçırdım acaba diye.

Siz öğrencisiniz henüz,adam hali hazırda gayet kaliteli iş güç sahibi.
Sizin okul ne zaman biter belli değil,adam uzman yardımcısı olmuş.
Siz mezun olunca işsizlik yaşamanız çok olası,adam kariyer basamaklarını tırmanmaya çoktan başlamış.

Yani biri, birini beğenmeyecekse adam da sizi begenmeyebilir gayet.

Anneniz çok ilginç geldi.

Eczacılar lütfen yanlış anlamasın bu dediğimi kazanç kutsallık vs bakımından kıyaslamıyorum ama eczacıların iş ortamı bildiğin esnaf tarzı oluyor. Bankacılar mesleğin en başından itibaren prezentabl prezentabl takılmak durumunda kalıyorlar. Bankacı bir koca her meslekten insanın koluna takıp gezdireceği bir eye candy olur o yüzden.

Bir de genelde uzun izinleri ve öğlen yemeği kartları ve gün içinde büyük paralarla oynayıp büyük para sahipleriyle muhattap olmaları sebebiyle kendilerini zengin sandıkları için mekan gezmeyi de seviyorlar, lüks hobilere merak salıyorlar. Kadroların önü biraz kapalı ama ilerleme şansları da var. Yıllık bonuslar, dil tazminatları, sınavlarla yükselmeler derken fena kazanmıyorlar eğer kendilerini geliştirirlerse. Ve mesai dertleri de yok. Sırf mesleğe göre seçme şansımız olsa ben eczacı, esnaf ya da doktor kocadansa bankacı kocayı tercih ederdim.

Annenizin bakış açısı gerçeklerden oldukça uzak. Yanlış anlamayın ama siz de maaşlı çalışan olacaksınız ve ilk planda çok yüksek maaşlar alamayacaksınız.hatta belki sonrasında da. Eğer büyük şehirde iyi bir semtte hastane karşısında büyük bir eczanenin yoksa eczacıların kazançları da öyle eskisi gibi değil. Zaten büyük bir eczane sahibi olmak milyon TL ler istiyor. Doktorlar bile toplumun büyüttüğü kadar öyle çok kazanmıyorlar. İnanın bankada kariyer meslek mensubu birini öpüp başınıza koyun. Türkiye standartlarında gayet iyi yani.

Daha fazla da olabilir :)
Bence maaşları kötü değil. Aksine prim, tazminat vs derken fena bir meblağ çıkmıyor.

Esimle tanistigimda ben öğretmen esim iki yıllık mezundu. Benimde ailemden karsi cikanlar olmuştu. Insan buhran hissedebiliyor sürekli olumsuz konusan biri olunca etrafinda ama dönüp kendi duygulariniza bakmanizi tavsiye ederim. Esim nişanlilik ve evlilik surecini kapsayacak sekilde lisansa tamamladi. Ben de bazen korkuyordum maddi olarak daha iyi seviyeye gelemiycektik ama ben bana saygisina , güzel sevişine, aramizdaki sevgiye göre karar verdim.
Sizin aranizda oyle bir sorun bile yok, adam gayet iyi kazaniyordur. Statü olarakta yok bence ikinizde ünv mezunusunuz.

O kadar okudun bir bankacıyla mı evleneceksin derken bankacılık sürekli yükseliş imkanı veren bir meslek ilk giriş için bir gişe çalışanı bile eğer devlet bankası ise bir öpretmene yakın maaş alıyor(ki ilk giriş diyorum çünkü üç yılda bir sınavla yükselir bu insanlar). Çoğu mezun eczacı artık iş bile bulamıyor ( eczacılık çok iyi bir meslek elbette ) ama söyledikleriniz çok tuhaf geldi bana

Uzman yardımcılığı yapıyor ve çok çalışkan hırslı biri.
Annem tipik eski anadolu kadını yani onun için ideal damat adayı doktor olurdu herhalde.
Hayatın ne göstereceği belli olmaz tabii ama annemin bu yersiz davranışlarını değiştirmek istiyorum.
Meslek dışında başka sorunlardan bahsetse dikkate almaya çalışırdım genelde anneler haklı çıkar bu değişmez bir gerçek.

Ya hepinize teşekkür ederim anneme de ayrıca okudum yazdıklarınızı tek tek önyargılarını kırması adına. Farklı görüşler benim için çok değerli iyi ki varsınız.
Yalnız eczacılığı küçümseyenler olmuş kalbim kırıldı vallahi geleceği belirsiz olan taraf benim ama durumun bu kadar vahim değildir yine kendimi kandırıyordum. Mezun olduktan sonra gerçeklerle yüzleşeceğim eninde sonunda

Annene güzelce anlatabilirsin o zaman . Durumlar eskisi gibi değil. Artık çoğu meslek grubu iş bulamıyor. Siz henüz okuyorsunux iş bulamama ihtimaliniz ya da düşük ücretle çalışma ihtimaliniz de var . Bu adamın işi var ve küçümsenecek bir iş değil. Bir bankacı olarak söyleyeyim, mühendislik mezunuyum ve şubemdeki çalışma arkadaşlarımdan mimar mühendis fazlasıyla var . Çünkü artık iş bulmak çok kolay değil ne yazık ki. İster eczacı ol ister mimar mğhendis ol iş bulmak çok zor . O adamım annesi de, sen o kadar okudun çabaladın henüz işinin olup olmicağı bile belirsiz bir koz yerine niye bankacı öğretmen mühendis öalışan biriyle evlenmiyorsun derse normal karşılayacak mısınız?

Annem sanıyor ki mezun olduktan sonra hemen işim hazır, yok öylr bir dünya. Artık eskisi gibi gözde revaçta olan bir meslek değil.
Ondan bahsederken hep alaycı tavırlar içerisinde. Soruyorum da hep seni rahatsız eden başka bir şey mi farkettin de mesleği bahanr ediyorsun cevap yok..
Ben de denklik konusuna önem veriyorum ama sonuçta ikimizde lisans mezunuyuz.
Karşımdaki çalışkan, cömert biri olduktan sonra önemi çok da yok bu konuda takıntılı değilim zaten

Denksiniz zaten...
Anneniz sizi Bayer Ceo su mu sanıyor acaba.
Hatta adam belki siz okulu bitirene iş bulana kadar direktör olacak nerden bilebiliriz.

Valla anneniz bi bankacı demiş aşağılamış ama komşumun eşi bankacı aylık 12 000 alıyo. Arada ek ödemeleride oluyo. Kafanız uyuştuktan sonra bi önemi yok. Arada uçurumlar yok yani.
Kardeşim bankacı..pek bilmiyorum ne alırlar ne almazlar ama özel sağlık sigortası var...hastaneye gidecekse hep Acı.....dem e gidiyor...biz kapısından içeri giremeyiz

Eczacılık okuyorsunuz astronot mu bekliyor anneniz acaba çok garip gayet uyumlusunuz seviyorsan ilişkini devam ettir zamanla annende sevecektir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…