- 27 Haziran 2015
- 6.299
- 19.486
- 248
- Konu Sahibi lavitabella1
-
Anneniz aslinda alt mesaj veriyor,o kadar okudun bir doktor bulamadın mı demek istiyor.Annem neden bu kadar takıntılı
Banka ismi dahi bilmiyoruz banka uzman yardımcısı olan birisi eczacıdan çok ama daha kazanabilir. Kendini geliştirip sürekli mesleğinde ilerleyebilir... bana konu inanılmaz anlamsız ve saçma geldi. Gayet denk mesleklerDaha sevgilisiniz, sampiyon anneniz bi sakin olsun onceeger is ciddiye binerse, siz ondan kat kat fazla para kazanacaginiz icin her turk erkegi gibi o da arizaya gececek ve turlu huzursuzluklar cikartip sizi ezmeye calisacak
Yani o kadar da değil...İİBF iktisat mezunuyum..sayisal puanimla eczacılık da okuyabilirdim.ea tercih yapıp iktisat okudum.o dönem tıp fakultesine girebilecekken matematik öğretmenliği tercih eden de oldu.onemli olan iyi insan olmak bir de eli ekmek tutmak.ilkokul mezunu olup ticaretin kitabını yazacak benden çok çok daha iyi piyasa bilgisi olan müşterilerim var.belirli bir yaştan sonra insanlık vasıflarını daha önemli olduğunu idrak ediyor insan.Ayrıca herkes burada eczacılığı gömmüş ama arkadaşımdan sayisaldan max 20 30 k arası puanla alınan oldukça zor bir bölüm olduğunu biliyorum. Burada eczacılığa laf atanların çoğu 1 tane dersini bile geçemez gibi..
Merhabalar Ben eczacılık okuyorum, görüştüğüm kişi de iktisat mezunu bankada uzman yardımcılığı yapıyor . Yani kafalarımız uyuşuyor kendini güzel ifade edebilmesini, net oluşunu çok seviyorum.
Ama annem çok karşı çıkıyor. O kadar okudun bir bankacı ile mi evleneceksin şeklinde hem elalem ne diyecek diyor. Bu aralar gerçekten çok bunaldım bana da bu düşüncelerini aşılamaya çalışmasından bıktım. Yani ben kendi bölümümü gözümde büyütmüyorken annemin bu kadar abartmasına anlam veremiyorum.
Sizce ne kadar önemli bu meslek mevzusu? Ne düşünüyorsunuz bu konuda?
Benim eski sevgilimin isi yoktu. Annem o yüzden karşı çıkıyordu. Yani ara ara çalışıp sonra çıkıyordu işten. Ben memurum. Annem de karşı çıktı. 8 seneden sonra başka sebepten dolayı ayrıldık. Normal bir iste çalışsaydı bana göre olurdu. Sevmek ve sevilmek cok kıymetli bence. Eğer eski sevgilim buna değseydi emin olun sonuna kadar da giderdim. Sizin öyle bir durum da yok. İsi de mesleği de varmış hem. Buraya konu açtığınıza göre kafanız karışmış belli ki. Bence üstünde düşüneceğiniz bir konu BİLe değil. Elalemin konuşacağı konu çok.. Ben de bu aralar çok zayıfladım mesela. Elalem denilen kişiler sana evde yemek mi vermiyorlar bir derdin mi var diyorlar mesela. Derler de derler. Benim kuzen de öğretmen üniversite mezunu ama isi olmayan biriyle evlendi. Kimseye bakmadan. Yani açıkçası ben bu kadar cesaretli olamazdım. Ama o yaptı. Suan mutlu mu bilmem ama demek istediğim şu bu o bunu der diye bir ise kalkışılmaz. Seviyorsanız sonuna kadar gidin ..Merhabalar Ben eczacılık okuyorum, görüştüğüm kişi de iktisat mezunu bankada uzman yardımcılığı yapıyor . Yani kafalarımız uyuşuyor kendini güzel ifade edebilmesini, net oluşunu çok seviyorum.
Ama annem çok karşı çıkıyor. O kadar okudun bir bankacı ile mi evleneceksin şeklinde hem elalem ne diyecek diyor. Bu aralar gerçekten çok bunaldım bana da bu düşüncelerini aşılamaya çalışmasından bıktım. Yani ben kendi bölümümü gözümde büyütmüyorken annemin bu kadar abartmasına anlam veremiyorum.
Selam meslektaşım.bankacıyım ve annenize derim ki pandemide herkes aç kaldı bankacılar ekstra parasını kazandı..
bankacı adam aç kalmaz. evet çok çalışır ama işini iyi yaparsa her yerde iş bulur.. sonuçta finans dünyası..
bi de yani anneniz ne hadle bir insanın işini küçümseyebiliyor? paşa torunu musunuz sülalece?
Valla anneniz bi bankacı demiş aşağılamış ama komşumun eşi bankacı aylık 12 000 alıyo. Arada ek ödemeleride oluyo. Kafanız uyuştuktan sonra bi önemi yok. Arada uçurumlar yok yani.Merhabalar Ben eczacılık okuyorum, görüştüğüm kişi de iktisat mezunu bankada uzman yardımcılığı yapıyor . Yani kafalarımız uyuşuyor kendini güzel ifade edebilmesini, net oluşunu çok seviyorum.
Annem neden bu kadar takıntılı
Aaa benim annemMerhabalar Ben eczacılık okuyorum, görüştüğüm kişi de iktisat mezunu bankada uzman yardımcılığı yapıyor . Yani kafalarımız uyuşuyor kendini güzel ifade edebilmesini, net oluşunu çok seviyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?