Sevgilinizin mesleği sizin için ne kadar önemli?

Annem neden bu kadar takıntılı
Anneniz aslinda alt mesaj veriyor,o kadar okudun bir doktor bulamadın mı demek istiyor.

Etiket bizim ülkede her şeydir. Ancak şunu da unutmayın insanın kendi aklına yatan kişiyle birlikte olması toplum kriterlerine uyan kişiyle olmasından kat kat iyidir. Huyunu suyunu bilemem ama sırf meslek sebebiyle(ki bankacılık iyi meslek) ilişki bitirilmez

yanlış anlamayın da eczane dediğimiz yer ilaç market, ilaç bakkaldır aslında. evet, satan kişi uzmandır. bilmeyen yapamaz. ama öyle aman aman kazandıran ve toplum içinde über saygınlığı olan, herkesin önünü iliklediği bir meslek değil. doktor, avukat, savcının tırnağı olamaz kimse kusura bakmasın.

bankada uzman yardımcılığı da uzmanlık ister, bilmeyen yapamaz. ikinizin de işi eğitim ve bilgi gerektiren işler. ikisinin de süper saygınlığı yok kusura bakmayın. ha benim gözümde her meslek değerli ben sadece toplumsal açıdan bakınca böyle görüyorum. üstelik bu kişi sevgili yani, eş adayı falan değil.

kazancı kötü değilse, çalışma saatleri de saçma sapan değilse sorun yok bence meslek anlamında.
inan bana restoran sektöründe operasyon müdürü olup hafta içi izin kullanan, bayram seyran yılbaşı demeden çalışan bir de üstüne işkolik bişey olsa çok daha kötü olurdu yaşadım yani ondan biliyorum. sürekli bi yorgunluk, sürekli bi hareket, üstüne tükenmişlik... eee yeter diyorsun öylesi daha kötü inan bana.

Annen senin meslegini buyutmus kafasinda ama dedigin gibi belki bu adamla
EvlenmeZsin ama annen yuzundende evlenemezsin bu gidisle anlasmanin cok yuksek egitimlerle ilgisi yok…oyle olsa cok iyi meslegi
Olan kimse bosanmazdi dimi? Kaldiki
Adamin meslegide iyi yani ne bekliyordu annen acaba

Daha sevgilisiniz, sampiyon anneniz bi sakin olsun once eger is ciddiye binerse, siz ondan kat kat fazla para kazanacaginiz icin her turk erkegi gibi o da arizaya gececek ve turlu huzursuzluklar cikartip sizi ezmeye calisacak
Banka ismi dahi bilmiyoruz banka uzman yardımcısı olan birisi eczacıdan çok ama daha kazanabilir. Kendini geliştirip sürekli mesleğinde ilerleyebilir... bana konu inanılmaz anlamsız ve saçma geldi. Gayet denk meslekler hatta banka uzman yardımcılığı daha profesyonel bir meslek.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yani o kadar da değil...İİBF iktisat mezunuyum..sayisal puanimla eczacılık da okuyabilirdim.ea tercih yapıp iktisat okudum.o dönem tıp fakultesine girebilecekken matematik öğretmenliği tercih eden de oldu.onemli olan iyi insan olmak bir de eli ekmek tutmak.ilkokul mezunu olup ticaretin kitabını yazacak benden çok çok daha iyi piyasa bilgisi olan müşterilerim var.belirli bir yaştan sonra insanlık vasıflarını daha önemli olduğunu idrak ediyor insan.

Valla beni geren şey mesleğinin bankacı olması olurdu. Çok yoğun ve stresli çalışıyorlar. Bu evlenince nasıl olur davranışlarını nasıl etkiler onu merak eder ona göre davranışlarını inceledim onun disinda benim eşim biz görüşmeye başladığımız dönemlerde inşaatta çalışıyordu bende özel bir hastanenin PSG birimi sorumlu hemşiresiydim. Yani burda sizin analizleriniz önemli

bankacıyım ve annenize derim ki pandemide herkes aç kaldı bankacılar ekstra parasını kazandı..
bankacı adam aç kalmaz. evet çok çalışır ama işini iyi yaparsa her yerde iş bulur.. sonuçta finans dünyası..
bi de yani anneniz ne hadle bir insanın işini küçümseyebiliyor? paşa torunu musunuz sülalece?

Benim eski sevgilimin isi yoktu. Annem o yüzden karşı çıkıyordu. Yani ara ara çalışıp sonra çıkıyordu işten. Ben memurum. Annem de karşı çıktı. 8 seneden sonra başka sebepten dolayı ayrıldık. Normal bir iste çalışsaydı bana göre olurdu. Sevmek ve sevilmek cok kıymetli bence. Eğer eski sevgilim buna değseydi emin olun sonuna kadar da giderdim. Sizin öyle bir durum da yok. İsi de mesleği de varmış hem. Buraya konu açtığınıza göre kafanız karışmış belli ki. Bence üstünde düşüneceğiniz bir konu BİLe değil. Elalemin konuşacağı konu çok.. Ben de bu aralar çok zayıfladım mesela. Elalem denilen kişiler sana evde yemek mi vermiyorlar bir derdin mi var diyorlar mesela. Derler de derler. Benim kuzen de öğretmen üniversite mezunu ama isi olmayan biriyle evlendi. Kimseye bakmadan. Yani açıkçası ben bu kadar cesaretli olamazdım. Ama o yaptı. Suan mutlu mu bilmem ama demek istediğim şu bu o bunu der diye bir ise kalkışılmaz. Seviyorsanız sonuna kadar gidin ..

Selam meslektaşım.

Valla anneniz bi bankacı demiş aşağılamış ama komşumun eşi bankacı aylık 12 000 alıyo. Arada ek ödemeleride oluyo. Kafanız uyuştuktan sonra bi önemi yok. Arada uçurumlar yok yani.

eşimle ikimiz de öğretmenlik mezunuyuz ama eşim öğretmen olmak istemedi. ben öğretmenim. şu anda iyi bir firmada iyi bir pozisyonda çalışıyor, benim maaşımdan 3 kat fazla maaş alıyor ancak iş tanımı sektörden olmayanların hemencecik anlayabileceği bir şey değil. yani klasik doktor, avukat, mühendis üçgeninden hayli farklı. daha dün babam kızım sen şu kocanı ikna et de öğretmenlik yapsın o da senin gibi ne iş yaptığı belli olsun(!) dedi annenin kafası da benim babamınki gibi muhteşem belli. ona gereken cevabı senin vermen gereken yerde burda konu açıp sevgilinizin mesleği sizin için ne kadar önemli diye sorarsan sanki sen de denk görmüyormuşsun, annen gibi düşünüyormuşsun gibi duruyor. önce sen denk olduğunuzun, hatta bankacılığın pek çok yönden avantajlı olduğunu idrak et istersen.

Aaa benim annem bosver kızım sen onun evi yok sürünme şununla evlen demişti. Annemin dedigi kafama yatmisti hemde o kisiye cok aşık olarak evlendim. Evleri ve arabası var ama yine de kredi, borç, harc... Bankaci da olsa muhendiste pilotta Rabbim nasip etmeyecekse kazandigini yiyemezsin. Kafalar uyusuyor huzur veriyosa devam etmelisin. Annelerin sözü de yabana atilmaz ama ben bi istisna oldum galiba

Şu yüzyılda hala şu denklik, elalem ne der düsüncelerinin devam etmesi beni cok sasırtıyor. Gittikce geriye gidiyoruz adeta. Hayat tecrübeleri insana cok sey ögretiyor, annenizden ziyade bence bir güzel tecrübelenmeye özen gösterin. Her meslek kıymetlidir, her meslegin kendine has zorunlulukları vardır ve her meslek birbirine muhtac. Gelisebilmek ve kafayı calıstırabilmek önemli olan.

Benim icin her sey kafada bitiyor calıskan olması, ve calısma istegi azimli olması hepsinden kat kat önemli. Ayrıca finans piyasası hic hafife alınacak bir meslek dalı degil. Karsınızda tembel, kendini gelistirme istegi bulmayan, hicbir sey ögrenmeyen, cabalamayan biri olsaydı düsüncelerim cok farklı olurdu. Meslek kafada biten bir eylem. Bence sizde bu soruyu sordugunuza göre iliskinizi bir gözden gecirin derim. Zira sevgi bu celiskilerde bırakmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…