Sevgilinizin mesleği sizin için ne kadar önemli?

lavitabella1

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2017
1.043
1.208
133
Merhabalar Ben eczacılık okuyorum, görüştüğüm kişi de bankada çalışıyor . Yani kafalarımız uyuşuyor kendini güzel ifade edebilmesini, net oluşunu çok seviyorum.
Ama annem çok karşı çıkıyor. O kadar okudun bir bankacı ile mi evleneceksin şeklinde hem elalem ne diyecek diyor. Bu aralar gerçekten çok bunaldım bana da bu düşüncelerini aşılamaya çalışmasından bıktım. Yani ben kendi bölümümü gözümde büyütmüyorken annemin bu kadar abartmasına anlam veremiyorum.
Sizce ne kadar önemli bu meslek mevzusu? Ne düşünüyorsunuz bu konuda?

Son düzenleme:
Türkiyede sanki cok onemli gibi.

Benim icin meslegi olsun,isi olsun yeterli.

İyi de uzman yardımcılığı yoldan geçenin alındığı bi pozisyon değil sonuçta. Ne kadar küçümsemiş anneniz. Bence annenize biraz bu pozisyonunu pohpohlayın, öyle herkes kolay kolay olamıyor deyin ki bildiğim kadarıyla da olamıyor zaten. Oluyor mu?

Sizin mesleğinizi gömmek için demiyorum da eczacılık da bir CEO mertebesi değil yani. İki tane üniversite mezunu, eğitimli insansınız gerisine kimse karışamaz. Siz annenize bunu aşılayın bence.

Benim için önemli değil. Önemli olan bana ne kadar değer verdiği, merhametli mi hayvan sever mi nezaket sahibi mi bu önemli. Elbette geçimini idame ettirecek kadar bir mesleği olmalı para kazanmalı hatta daha önemli olanı çalışmayı sevmeli.

Ya gerçekten ben kendi mesleğimi büyütmüyorum bile anladınız belki tavırlarımdan.
Hani belki bu kişiyle devam etmeyiz ama annemin düşüncesi hep aynı kalacak

Bence mesleki anlamda sorun yok. Bankada çalışanlar belli bir süre sonra terfi almıyorlar mı üstelik? Ya da yükselmek için sınavları olmuyor mu? Bence çok iyi anneniz neden karşı çıktı anlamadım. Aklından geçen doktor, eczacı, hakim, savcı gibi meslekler miydi acaba?

Görüştüğün kişi senin hayallerini(evlilik hayat yaşam tarzı hedefler)ve ruhen beklentilerini karşılıyor ise sıkıntı olmayabilir burada kilit mevzu sensin.Ama annelerin hisleri kuvvetlidir genellikle aile anne baba haklı çıkar yüzde doksan bunu gördüm

Ya evet işte bu haklılık olayı canımı sıkıyor.

Eczane açmak fikri yok aklımda. Firmalarda tecrübe kazanmak istiyorum öncelikle :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…