- 31 Temmuz 2017
- 1.043
- 1.208
- 133
- Konu Sahibi lavitabella1
-
Türkiyede sanki cok onemli gibi.Merhabalar kafamı o kadar kurcalıyor ki. Ben eczacılık okuyorum, görüştüğüm kişi de iktisat mezunu bankada uzman yardımcılığı yapıyor. Yani kafalarımız uyuşuyor kendini güzel ifade edebilmesini, net oluşunu çok seviyorum.
Ama annem çok karşı çıkıyor. O kadar okudun bir bankacı ile mi evleneceksin şeklinde hem elalem ne diyecek diyor. Bu aralar gerçekten çok bunaldım bana da bu düşüncelerini aşılamaya çalışıyor. Yani ben kendi bölümümü fözümde büyütmüyorken annemin bu kadar abartması sinir ediyor.
Sizce ne kadar önemli bu meslek mevzusu? Ne düşünüyorsunuz bu konuda?
Annem neden bu kadar takıntılıTürkiyede sanki cok onemli gibi.
Benim icin meslegi olsun,isi olsun yeterli.
Denklik olmalı tabi her konuda olduğu gibiBaşlığı görünce sevgilinizin mesleği yok sandım
Annenize gore ; hem doktor, hem mühendis, hem avukat.... hepsi tek kişide olmalı
Ya gerçekten ben kendi mesleğimi büyütmüyorum bile anladınız belki tavırlarımdan.İyi de uzman yardımcılığı yoldan geçenin alındığı bi pozisyon değil sonuçta. Ne kadar küçümsemiş anneniz. Bence annenize biraz bu pozisyonunu pohpohlayın, öyle herkes kolay kolay olamıyor deyin ki bildiğim kadarıyla da olamıyor zaten. Oluyor mu?
Sizin mesleğinizi gömmek için demiyorum da eczacılık da bir CEO mertebesi değil yani. İki tane üniversite mezunu, eğitimli insansınız gerisine kimse karışamaz. Siz annenize bunu aşılayın bence.
Bence mesleki anlamda sorun yok. Bankada çalışanlar belli bir süre sonra terfi almıyorlar mı üstelik? Ya da yükselmek için sınavları olmuyor mu? Bence çok iyi anneniz neden karşı çıktı anlamadım. Aklından geçen doktor, eczacı, hakim, savcı gibi meslekler miydi acaba?Merhabalar kafamı o kadar kurcalıyor ki. Ben eczacılık okuyorum, görüştüğüm kişi de iktisat mezunu bankada uzman yardımcılığı yapıyor. Yani kafalarımız uyuşuyor kendini güzel ifade edebilmesini, net oluşunu çok seviyorum.
Ama annem çok karşı çıkıyor. O kadar okudun bir bankacı ile mi evleneceksin şeklinde hem elalem ne diyecek diyor. Bu aralar gerçekten çok bunaldım bana da bu düşüncelerini aşılamaya çalışıyor. Yani ben kendi bölümümü fözümde büyütmüyorken annemin bu kadar abartması sinir ediyor.
Onun gözü doktorlarda diş hekimlerinde hahahGayet denk duruyor, anneniz ne bekliyor ki?
Görüştüğün kişi senin hayallerini(evlilik hayat yaşam tarzı hedefler)ve ruhen beklentilerini karşılıyor ise sıkıntı olmayabilir burada kilit mevzu sensin.Ama annelerin hisleri kuvvetlidir genellikle aile anne baba haklı çıkar yüzde doksan bunu gördümMerhabalar kafamı o kadar kurcalıyor ki. Ben eczacılık okuyorum, görüştüğüm kişi de iktisat mezunu bankada uzman yardımcılığı yapıyor. Yani kafalarımız uyuşuyor kendini güzel ifade edebilmesini, net oluşunu çok seviyorum.
Ya evet işte bu haklılık olayı canımı sıkıyor.Görüştüğün kişi senin hayallerini(evlilik hayat yaşam tarzı hedefler)ve ruhen beklentilerini karşılıyor ise sıkıntı olmayabilir burada kilit mevzu sensin.Ama annelerin hisleri kuvvetlidir genellikle aile anne baba haklı çıkar yüzde doksan bunu gördüm
Eczane açmak fikri yok aklımda. Firmalarda tecrübe kazanmak istiyorum öncelikle :)Ikisi de normal meslekler.
Gecen bi konu vardi. Adam 30 yasinda, calismak istemiyor. Neyse babam dukkan acar demisti son care olarak.
Ben de sevgiliniz onun gibi biri sandim.
Hem durun daha ögrencisiniz. Siz mezuniyet sonrasi ne yapmayi planliyorsunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?