sevgilinizin, nişanlınızın veya eşinizin ailesiyle tanışma anılarınız ?

Dslrsmv

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2020
446
537
103
Merhaba hanımlaar :KK36:
sürekli buradaki eş ailesi sorunlarını okuyoruz, yorum yapıyoruz ve biliyorum ki içimizde henüz evlenmemiş ve okudukça 'neler oluyor bu evliliklereeee' diye düşünüp aynı şey onun da başına gelecek mi korkusuyla yaşayan bir kesim cici mi cici bekar kızlarımız var...
ben hangi grupta mıyım? henüz cümlelerime depresyonun da vurmamasından belli olduğu üzere, fettan bir kayınvalide şirreti ile tanışmamıs, hatta henüz kv ile hiç tanışmamış bekar kız grubundayım tabiki...:KK49:
2 senedir hayatımda biri var ve şu süreçten sonra ailesiyle tanışma ihtimalim var. O beklenen korkutucu raunda az kaldıııı :skandal:
kayın valide gelin adayını beğenecek miiiiiii? yoksa gelin adayı kayınvalideden korkup bu işi bir daha mı düşüneceeeeeek ?
şaka bir yanı henüz hiçbir şey kesin değil. fakat benim merak ettiğim şeyler var. kimisi sevgilinin ailesiyle ne kadar geç tanışırsan o kadar iyi diyor, kimisi ise 2 sene oldu hala tanışmadın mı diye soruyor :KK54:
içinizde sevgilisinin, nişanlısının veya eşinin ailesiyle tanışanlar o günün nasıl geçtiğini biz bekar kızlarımıza anlatsa da bizde biraz bilinçlensek diyorum... o gün nasıl davrandınız, istemede mi tanıştınız yoksa sevgili olur olmaz mı... kardeşleri annesi babası nasıl davrandı sizee... kısaca bize anılarınızı ve pişmanlıklarınızı anlatın hep beraber çekirdeğimizi alıp gelelim hadiii:KK55:

Valla ben 3.senede tanıştım.Mesafeliydim.Yani cici kız olamadım malesef beni sevsinler diye.Onlarda biraz şaşkınlık ve annesinde hafif kıskançlık vardi niyeyse?

Ne kadar geç tanişilirsa o kadar iyi diyenlerdenim.
Eşim evlilik teklif ettikten sonra tanistim kaynanamla ama begenir mi begenmez mi kaygilarim yoktu. Biz zaten evlenmeye karar vermiştik ve eşim "evlenecegim kadin" olarak karsilarina cikartti beni.

Tabi ki tanişma gunu gayet iyi davranildi. Bizde sıkıntı evlenince başladi kultur farkinin da biraz etkisiyle ama eşim sayesinde sorunlar cozuldu. 5 bucuk yillik evliyiz şuan kaynana sorunum yok oldukca mesafeliyiz.

Bizim süreç hızlı ilerledi. Önce biz tanıştık sonra annemle tanışırdım, çünkü annemin fikirleri benim için önemlidir. Sonraki hafta annesi ve kız kardeşi benim evime geldi, çay kahve içtik. Benim annemle eşimin yaptığı görüşme çok olumluydu hatta annem direkt valla ben seni çok beğendim düzgün birine benziyorsun dedi. Onun annesi ile benim ise yine olumluydu. Zaten genel olarak kendi halinde bi kadındır. Kız kardeşi küçük zaten 17 yaşındaydı o zaman, o da şirin bi kızdır. Yani illa kötü geçecek, olumsuz şeyler yaşanacak diye şartlamayın kendinizi. Benim için aile yapısı önemliydi açıkçası. Aile dinamikleri, aile içi iletişimleri vs o yüzden biz erken tanıştık. Hoş biz bikac hafta sonra nişanlandık öyle de bisey oldu 😁😁

Evlenme teklifi aldıktan sonra tanıştım. Aynı şekilde eşimi de ailemle tanıştırdım. Evlilik yoluna girmeden ailelerle tanışmayı, evine girip çıkmayı gereksiz buluyorum.
Ama istemede tanışmayı da doğru bulmuyorum. Eğer ailesi hiç olmayacak gibi çıkarsa isteme aşamasına kadar getirip ailemin karşısına çıkarmak istemezdim.
En güzeli evlilik kararı alındıktan sonra, tam kararını vermek için bir kez de aileyle tanışmak.
Tabi ki tek bir görüşmeyle tanıyamazsınız tamamen ama büyük ölçüde fikriniz olur.
Oturmaları kalkmaları, konuşmaları, size tavırları, ikramları bile hep işarettir.
Üstelik bazıları ne kadar ben ailesiyle mi evleniyorum, eşim onlar gibi değil dese de, insan yaşla beraber gitgide ailesine benziyor. Onların kültürüyle büyüyor neticede. Karakteri farklı olabilir ama kültürünü temel hatlarıyla ailesi oluşturur. O yüzden aile de çok önemli.
Ben evlerine 2 saatliğine uğramıştım. Arkadaşımızın nikahına gitmeden önce eşimle beraber uğradık. Cafede falan tanışanlar var onu da çok gereksiz buluyorum. Evinde nasıl davrandığını da görmelisiniz bence.
Gayet kibar karşıladılar beni, oldukça saygılılardı. Siz olarak hitap ettim hep, mesafe her zaman iyidir.
İkramlar hazırlamışlar benim için, önüm hiç boş kalmadı tuzlu gitti tatlı geldi, o gitti meyve kuru yemiş geldi. Sağolsunlar önem verdiklerini gösterdiler. Beni rahatsız edecek hiçbir konuşma olmadı, dedim olur bunlarla.
1 seneyi geçkin evliyiz şimdi. Hiç yanıltmadılar beni henüz. O günkü neyse o.
Herkes böyle şanslı olmuyor tabi, o yüzden iyi gözlemleyin. Kendinizi beğendirmekle uğraşırken onları incelemeyi unutmayın. Olduğunuz gibi olun. Seveceklerse öyle sevsinler.
Sevmeyecek olurlarsa da hayatı size zindan edecek tipler olmadılarına emin olun.
benden bu kadar,iyi şanslar :)

Ne kadar geç tanişilirsa o kadar iyi diyenlerdenim.
Eşim evlilik teklif ettikten sonra tanistim kaynanamla ama begenir mi begenmez mi kaygilarim yoktu. Biz zaten evlenmeye karar vermiştik ve eşim "evlenecegim kadin" olarak karsilarina cikartti beni.

Tabi ki tanişma gunu gayet iyi davranildi. Bizde sıkıntı evlenince başladi kultur farkinin da biraz etkisiyle ama eşim sayesinde sorunlar cozuldu. 5 bucuk yillik evliyiz şuan kaynana sorunum yok oldukca mesafeliyiz.
:KK49:eşiniz tam olması gereken şekilde davranmış o yüzden kafanız rahat. buraya açılan konuların çoğunda erkek kadını ailesine karşı ezdirdiği için sorunlar olmuş

Ben de 7 senenin ardından tanıştım 11. Senede de evlendik :KK70:
Benim en büyük avantajı aynı meslek grubunda olduğumuz için annesini uzaktan uzağa biliyor ve karakterini inceleme imkanım olmuştum. Baskın ve zor bir karakter olduğunu bildiğim için daha mesafeli ama iyi davrandım geçtim. Ben onun iş yerine yarım saatliğine o da benim iş yerime yarım saatliğine geldi. Akabinde isteme olmadan önce bize oturmaya geldiler. Tabii eşim de babamla tanıştı.

6 sene sonra tanıştım. Gorumcemle bulusacaktik kayinvalidem 5 dk uğradı öyle oldu ilk sonra esimin asker mevludunde daha bi tanıştık 😅

:KK49:eşiniz tam olması gereken şekilde davranmış o yüzden kafanız rahat. buraya açılan konuların çoğunda erkek kadını ailesine karşı ezdirdiği için sorunlar olmuş
Zaten isteme nişan düğün arasında geçen sürelerde az kavgslar olur benim öyle olmuştuo sıralar hiç sorun yoktu takı düğünden sonra olan oldu annem yerine koymak istedim kaynanamı ama o annemden çok çok fazla karışmak yönetmek istedi bı sure sonra katlamiyor insan aramız bozuk iki senedir küsüm görüşmek istemiyorum

Bizim süreç hızlı ilerledi. Önce biz tanıştık sonra annemle tanışırdım, çünkü annemin fikirleri benim için önemlidir. Sonraki hafta annesi ve kız kardeşi benim evime geldi, çay kahve içtik. Benim annemle eşimin yaptığı görüşme çok olumluydu hatta annem direkt valla ben seni çok beğendim düzgün birine benziyorsun dedi. Onun annesi ile benim ise yine olumluydu. Zaten genel olarak kendi halinde bi kadındır. Kız kardeşi küçük zaten 17 yaşındaydı o zaman, o da şirin bi kızdır. Yani illa kötü geçecek, olumsuz şeyler yaşanacak diye şartlamayın kendinizi. Benim için aile yapısı önemliydi açıkçası. Aile dinamikleri, aile içi iletişimleri vs o yüzden biz erken tanıştık. Hoş biz bikac hafta sonra nişanlandık öyle de bisey oldu 😁😁
:KK15:yok kendimi olumsuz geçecek diye şartlamıyorum aslında, sadece sevgilim ailesini biraz baskın anlatıyor gibi.. o yüzden endişeleniyorum diyelim.. aslında bana kalsa bende hemen aileleri tanıştırırım bu şekilde stres oluyorum anlaşırlar mı diye ama benim ailem ciddi bir adım olmadığı sürece tanışmazlar biraz katılar böyle konulardaa.:işsiz:

Tanisma ne zaman olmali bunu dusunuyorum ben de. Ne kadar gec o kadar iyi dusunerek erteliyorum surekli. Sanki erkenden yuz goz oldukca iliskiye mudahale etme hakkini hemen ellerine verecekmisim gibi hissediyorum. Takipteyim konuyu :)

Cok uzağız şehir olarak ta.Allah a çok dua etmiştim bunları benden uzak tuy diye çok şükür.
Şunuda ekliyorum En iyi kaynana melek olsa sevilmez

Benim kv lisede öğretmenimdi. Eşimle sevgili olduktan ne kadar sonra benden bahsetti hatırlamıyorum. 2 aylık sevgiliyken okula karne almaya gitmiştim. Eşim benim yanıma gelmişti ve yağmur yağıyordu. Eşim ceketini bana vermişti ve yolda yürüyorduk arkamızdan kv arabasıyla geldi. Bizi gideceğimizi yere bıraktı. Belki de ilk defa o zaman haberi oldu bilmiyorum ama ben birebir konuşmuştum. Hiçbir zaman tam anlamıyla ailesiyle tanışmaya gitmedim. Hep bir şeyler sebep oldu ve kp le de öyle tanıştım. Açıkçası çok net hatırlamıyorum neredeyse 10 sene oldu. Ama aklımda kalan şu ki ben çok heyecanlıydım. Hocam olduğu için gözümde çok büyütmüşüm. Yani bir şey söylerken acaba yanlış mı söyledim. Şimdi ne yapmalıyım vs diye hep düşünüp kafamda kuruyordum. Telefonla aramaya bile çekiniyordum. Evlendikten sonra aslında bu kadar heyecan ve çekimser olmamın gereksiz olduğunu, boşu boşuna kastığımı gördüm. Şimdi hakkımda ne derler ne düşünürler sallamıyorum :)
Yeni tanışacaklara tavsiyem; kendinizden ve sevgilinizden emin olun. İlk zamanlarda değil max 1 yılı geçkin süredir birlikteliğiniz olsun. Ve tanışmadan yıllar sonra evlenecek olmalıyın. Mesela 1 yıllık sevgilisin yaşın mesleğin her şeyin evlilik için uygunsa o zaman tanışın. Çok yüz göz olmak iyi değil ilişkinize müdahale edebilirler

Son düzenleme:
:KK15:yok kendimi olumsuz geçecek diye şartlamıyorum aslında, sadece sevgilim ailesini biraz baskın anlatıyor gibi.. o yüzden endişeleniyorum diyelim.. aslında bana kalsa bende hemen aileleri tanıştırırım bu şekilde stres oluyorum anlaşırlar mı diye ama benim ailem ciddi bir adım olmadığı sürece tanışmazlar biraz katılar böyle konulardaa.:işsiz:
Üstte bir yorumda yazıldığı gibi gerçekten evlilik niyeti ve başlangıcı varsa aileyle tanışma işine girin. Benim eşimde annesini daha farklı anlatmıştı ve ben onyargiliydim. Oysa kadın kendi halinde bi kadin çıktı. Işte tanışmak o acıdan önemli. Mesela bi süre sonra teyzesi ve annesi beni yemeğe çağırdı. Annesine bana geldiğinde ben açık çay içerim limon atarim demistim, gittiğinde cayın yanında bi limon getirmeleri çayımı ayrı açık getirmeleri dikkatimi çekmişti. demek ki dikkat etmiş, özenli kadın demistim. Bu tarz detaylarla insan birbirini tanıyor.

Back
X