- 12 Kasım 2010
- 2.932
- 16.932
- 408
- 40
Bırakın arkadaşlar başına gelmeyen bilemez klişelerini 7 yılda ev alsan kredisi biter, çocuğun olsa ilkokula başlardı. 7 yıl bir adamın bu kadar eziyetini çekmesinin tek gerekçesine aşk diyorsa ben ona gülerim. Allaha şükür 34 yaşındayım 10 yıllık evliyim 12 yıldır da eşimle beraberim 13 yıldırda boşanma davalarına bakıyorum. Hariçten gazel atıp kendimi tatmin etmiyorum yani. Eskilerin bir lafı vardır insanın kendine ettiği kötülüğü yedi mahalle bir araya gelse yapamaz derler. Bakın konu sahibinin yaşadıklarının yarısını bile yaşasanız evli bile olsanız kanunlar gereği ispatlandığında hemen boşanıyorsunuz. Bir sürü kadın çocukları bile olsa konu sahibinin yaşadıklarının çok azını yaşasalar bile boşanıyorlar. size hakaret eden, küfreden, saygı duymayan, aldatan adamları aşığım diyerek hayatınızda tuttukça o adamlarda yaptığını kendilerine hak görüyorlar. Kadına yaptığının yanlış olduğunu söyleyincede aşkı bilmeden atıp tutan insan diyorlarlar. Ben aşkı biliyorum emin olun ama ben sizin aşkı bildiğinizden ciddi şüphelerim var. Hakaretin, aldatmanın ve küfürün olduğu yerde aşk olmaz. Aşkta gurur olmaz ama aşkın bir gururu vardır. Kendisine hakaret eden küfreden aldatan adamdan uzaklaşmak gururdan değil kişinin kendisine öz saygısındandır. Bir insan size bu kadar eziyeti etmesine rağmen onun peşinde dolanmaya devam ettikçe adamın size isnat ettiği sıfatları kabul etmiş oluyorsunuz. Bir insanın kendisine saygısı yoksa karşısındakinin ona hiç saygısı olmaz. Adliyelerdeki kadına şiddet dosyalarının yarısından fazlasının mağdurlarıda malesefki sizin gibi kadınlar. Adam sevgiliyken dövmüş aldatmış, kadın ama aşığım demiş evlenmiş, evliyken devam etmiş adam düzelsin diye birde üstüne çocuk yapmış ama adam gene aynı adam. Burda da bu kadar eziyet eden bir adamla hiçbir mecburiyeti yokken. 7 yıl beraber olmak neden? En sonda adam ayrılmış, bence o adamla kadın beraber olarak konu sahibine en büyük iyiliği yapmış bu kafayla evlenirdi o adamla konu sahibi çünkü. Ama konu sahibi hala kendi hayatını düzeltmeye çalışacağına adamın hayatını didikliyor. Bırak ne yaparsa yapsın adam sadece aldatmamışki bildiğin kişiliğine tecavüz etmiş. O adam o kadınla mutlu olsa ne olur, sürünse ne olur önemli olan senin hayatının ne olduğu. Ee adam bana o kadar eziyet etti. O eziyet etti tamamda onun sana böyle davranmasına hiçbir mecburiyetin ve muhtaçlığın olmamasına rağmen sen izin verdin burada tek suçlu adam mı yani. Lütfen kızlara sesleniyorum aşk kimsenin karakterini düzeltmez, aşk her şeyi affetmez. Kendinize öz saygınızı kimse için kaybetmeyin. Kimse için hayatınızı paspas etmeyin. Siz kendinize saygı duymazsanız hayatınızdaki insan size hiç saygı duymaz. Şu hayatta hiçbir kadın aşkıyla beraber olmadığı için ölmemiş ama ben böyle kişiliksiz adamlarla aşığım diye beraber olup hikayenin sonunada çok ciddi şiddet gören hatta malesefki öldürülen bir sürü kadın sayabilirim.