Biz daha bir ay once ayrildik. Ayrilmayi isteyen de oydu. Evet 1 ay ask acisi cekip, kendini toparlayip, yeniden hayata donmek icin uzun bi sure olmayabilir ama benim hayatimda cogu sey hizli yasaniyor ve kimsenin ardindan yas tutacak kadar uzun vaktim yok.
Eski konularimda var "sevgilisini sevip ama asik olmayan var mi?" diye yazip konu acmisim. Ona hic bi zaman asik degildim ama zaman gectikce daha cok hoslaniyordum. iliskinin basinda basit bi hoslanti, iliskinin sonunda hem buyuk bi hoslanti hemde aliskanlik ve ozleme donusmustu. Cunku ayrildigimizda 1.5 aydir gorusemiyor ve gorusmek icin ikimizde gun sayiyorduk. Aileme, arkadaslarima hep soylerdim "ben ona korkutuk asik degilim ama cok seviyorum, onunla mutluyum" diye. Aslinda sevdigim onun beni sevmesiydi, ilgisiydi. Ilgisine ve sevgisine kayitsiz kalmadigim icin baslamis bi iliskiydi ve asksiz baslamasini kabul ettigim icin ondan hic bi zaman ayrilmayi dusunmuyordum. Taki o ilgisini ve sevgisini sevdigim adamin bu hisleri bitene kadar. Arkadaslar asik olmayinca olmuyor. Karsindaki sana ne kadar asik olursa olsun, bir kere "sevgili" konumuna gectiginde karsilikli oluyor beklentiler. Sen ne kadar cok sevilmeyi bekliyorsan o da o kadar cok bekliyor. Ve ben onun bir cok sevgiyle gelmesi gereken beklentilerine yanit veremedim. Hic bir gelecek planima onu ortak etmedim, hala ozgur ve yalniz bir kizmis gibi kafama gore planlar yapiyordum. Bu da onu yordu. Olmayacagini anladi ve beni birakti.
O beni birakinca, iliskide pekismis hoslantimi ve ona aliskanligimi ask zannettim. Yani iliski boyunca umrumda olmayan adam beni terkedince bi anda kiymetli oldu. Aslinda hissettigim yalnizca hirsti. "beni kimse birakamaz!!" hirsi. Geri alma cabalari vs. Bir erkegin senden vazgecmesi insana aci veriyor, ister sev ister sevme. Bir hayranini kaybediyorsun, onun seni mutlu etmek icin yaptigi onca caba aklina geliyor ve uzuluyorsun. Ve tabii beraber gecirdigimiz o guzel kahkaha dolu gunlerde aklina geliyor. Kahroluyorsun. "Ben oyle yapmasaydim, soyle soylemeseydim..." diye giden bir suru dusunceyle kendini sucluyorsun iliski bitti diye. Bunlari yaparken o eski sevgili gozunde buyudukce buyuyor. Mukemmel oluyor. Sense o mukemmeli kaybetmis bi zavalli. Ama otur ve adam gibi dusun!
Ozledigin bi sahis degil. Ozledigin kaybedilmis hisler. Onun sana sevgisini ozluyorsun, aranip sorulmayi, ozlenmeyi, arzulanmayi.. Bunlari bi baskasiyla yasayamayacagini mi dusunuyorsun? Yasarsin.. Yalnizca zamani var. Eger benim gibi dusunen bir insansan o zaman isin zor cunku ben cok sabirsiz bi insanim

Ve civi civiyi soker mantigiyla haraket ederim. Bu sekilde yaptigim icinde hep hata yaptim

bir kotu iliskiden, obur kotu iliskiye..
Simdi ozledigim seyin "kisi" degilde "duygular" oldugunu fark ettigim icin rahatim. Kafamda birseyler oturmadan yeni bir insani da hayatima almayacagim. Yalniz kaldigimda ozledigim duygular eski sevgilimmis gibi gelebilir bunu da simdiden kabul ediyorum, ama bilincindeyim ki onunla iliskimiz bittigine gore ortada eksik bir cok sey vardi ve denenmisi denemek olmaz. Ayrilip gittigin adam geri gelse, onun omuzlarina basini koydugun zaman ilk zamanki huzuru bulabilecek misin? Seni terk etmis bir adama nasil tekrar guvenebilirsin ki.. O yuzden birak.. Hayat devam ediyor. Onumuze bakalimm.